17 Ağustos 2008 Pazar

rusların zaferi

2008 pekin oyunları'nda tek bayanlara ruslar damgasını vurdu.. 3'te 3 yaparak wta sıralamasında ilk 11de neden 6 adet rus oyuncusu olduğunu kanıtladılar diyebiliriz.. bunu daha önce yalnızca büyük britanya 1908'de başarabilmişti.. tam 100 sene sonra rusya bir tenis kategorisinde bütün madalyaları toplayan ülke olarak tarihe geçti.. (hoş 1924-88 arası tenisi spordan saymadılar ya neyse)

final mücadelesini izleyemedim.. tekrarını verirler heralde.. ama her zaman geriden gelen dinara safina olurdu bu sefer elena dementieva gelmiş.. hoş dementieva amerikalı serena williams'ı elerken de ilk seti kaybedip sonradan toparlamıştı.. safina 17 çift hata yapmış.. oha dinara.. final maçında bu kadar çift hata yaparsan olacağı bu.. ayrıca safina'nın 15 maçlık galibiyet serisi de burada son bulmuş oldu.. dementieva için çok sevindim.. hanımefendi sözcüğünü üzerinde bu kadar iyi taşıyabilen ender tenis oyuncularından.. istanbul cup için türkiye'ye geldiğinde "bu turnuvaya katılmam tek bir türk çocuğunu bile tenise başlatıyorsa bu benim için ödüldür" demişti.. şimdi de olimpiyat altını kazanmanın gururunu yaşıyor..

üçüncülük mücadelesinde vera zvonareva ev sahibesi li na'ya dur diyebildi en sonunda.. hem de afedersiniz ilk seti sıfıra karşı alarak bayağı bir küçük düşürmüş çinliyi seyircisi önünde.. li na'nın kaybetmesinin nedeninin servis oyunları olduğu açıkça görülüyor.. ilk servisi oyuna sokma yüzdesi normal.. yüzde 72.. ancak ilk sette oyuna sokabildiği ilk servislerden puan kazanma sayısı sadece 2, oranı ise yüzde 17.. ikinci servislerden ise puan kazanma oranı sıfır..

li na buraya kadar gelerek bile çok büyük bir iş başardı zaten.. çinlilerin bu oyunlar için her dalda ne kadar konsantre oldukları, oyunlar için ne kadar çalıştıkları ortada.. çift bayanlarda yan zi ve zheng jie ile bronz madalya kazandılar hatta.. tebrik etmek gerekir..

çift bayanlar demişken orada da altın sahibini buldu.. finalde ispanyol anabel medina garrigues/virginia ruano pascual ikilisini yenen williams biraderler olimpiyat altını almayı başardı..

5 yorum:

Turgut 18 Ağustos 2008 10:57  
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Turgut 18 Ağustos 2008 10:59  

Selam,

Bayanlar final maçını izleme fırsatı buldum. Pazar sabah eşimle beraber bizi aç bırakan bir müsabaka oldu, çok keyifliydi. Tenisciler finale yakışan bir mücadele izlettirdiler.

Biz Safina taraftarıydık, ikinci sete kadar işler iyi gitti ama sonrası Safina senin de bahsettiğin gibi hatalarından ders almak yerine sinirlendi, hatta raketini sinirden kırdı :) Bu siniri bana Martina Hingis' i hatırlattı. O da oyun içinde çok sinirlnir, rahat alacağı maçı zora sokar hatta elenirdi.

Neyse sonuçta Dementieva' da altını hakketti.

Çiftlerde Wiliams kardeşleri Rus kardeşliğinin yeneceği günler iple çekiyoruz.

Teşekkürler.

onur 18 Ağustos 2008 18:47  

yeni blogun ilk yorumu sizden geldi.. teşekkürler öncelikle.. evet ben de safina'yı istiyordum.. 2 hafta üst üste turnuva kazandığında "ben daha önce hiç iki hafta üstüste turnuva kazanamamıştım, yorgun oluyorum genelde" demişti.. o iki şampiyonluktan sonra bir hafta dinlenme şansı buldu.. ardından olimpiyat temposu ağır geldi yine de sanırım..

bana daha çok abisini hatırlatıyor raket kırması falan :)

c 18 Ağustos 2008 21:32  

Selamlar hocam,

Açıkçası olimpiyatların başından beri şampiyonluğu en çok hakeden oyuncu Elena'ydı. Dinara arka arkaya 15 maç, 2 turnuvalık seri yapmıştı ama herkesin maç öncesinde Safina'yı favori görmesi çok şaşırtıcıydı çünkü 3 haftadır devamlı maça çıkan, üstelik olimpiyatlarda çiftlerde de mücadele eden ve maç içi kondisyonu Lindsay Davenport seviyesinde olan bir oyuncunun finale diri çıkması beklenemezdi. Bunun aksine Dementieva ise sırf olimpiyatlara hazırlanmak için Amerika'da 2 turnuvadan çekildi ve katıldığı tek turnuva Rogers Cup'ta da zaten ilk maçında Cibulkova'ya yenildi. Üstelik kendisi turun en fit oyuncusu, 3 setlik maçların mutlak favorisidir. Kaldı ki Safina'yla daha önce yaptıkları 7 maçın 2'si sert zemindeydi ve ikisini de Elena kazanmıştı. Safina'nın kazandıkları toprak kortlardaydı.

2008'de Safina kadar olmasa da çok flaş sonuçlar alan, pek sevmediği Fransa Açık ve Wimbledon'da çeyrek ve yarı final gören ve pek çok kişinin bitti dediği kariyerini kurtaran Elena, beni de TV başında derin sevinçlere sürükledi. Yıllarca çift hataları yüzünden bir sürü maç veren Elena belki de kariyerinde ilk defa rakibinin çift hatalarından faydalandı. Maç içinde Safina'dan çok daha hücumu ve sayıyı düşünen bir stille oynadı. Bu yüzden winner sayısında 26-13 üstündü, basit hataları da çok daha fazlaydı. Belki bir olimpiyat daha göremeyecek olan Elena'nın şampiyonluğu bu bakımdan da çok dramatikti.

Yıllardır Elena'nın tek bir GS zaferini hiç bitmeyen bir umutla bekleyen, içinde benim de bulunduğum Lena fanları için bu sonuç US Open öncesi büyük umut veriyor. Açıkçası ben Şarapova'nın yokluğunda, diğer oyuncuların da form düzeyini hesaba katarak Dementieva'yı favori turnuvasında bir numaralı şampiyonluk adayı olarak görüyorum.

Rusya'nın sıralamada en yukarıdaki 2 oyuncusu olmadan ilk 3 sırayı kapatması dünyadaki diğer ülkelere çok ciddi bir mesajdır.

Saygılar...

onur 18 Ağustos 2008 22:40  

selamlar tamburello.. seni tekrar görmek güzel..

düşünüyorum da elena dementieva'nın bir de servisleri iyi olsa kim bilir şimdi nerelerde olacaktı?

rusya özellikle bayanlarda müthiş oyuncular çıkartıyor orası kesin ama bu turnuvada ana ivanovic olsaydı zvonareva'nın oradan gelmesi çok zordu.. bunun tersine eğer tırt kuznetsova sakatlansaydı şarapova'nın yerine ve şarapova olsaydı orada, bu sefer li na'nın şansı yoktu.. yine 3 rus çıkardı..

sağlıcakla kal..

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP