17 Ağustos 2008 Pazar

nadal'ın yılı

tenis tarihinde tek bir oyuncunun baskınlığı ile geçilmiş yıllar mevcut.. 2006'da roger federer'in yakaldığı grafik muazzamdır örneğin.. roland garros hariç bütün grand slamleri kazandı, 4 tane masters serisi şampiyonluğu elde etti, yüzde 95 gibi bir galibiyet yüzdesine ulaştı.. daha eskilere baktığımızda 1969'da avustarlaylı rod laver "grand slam" yapmış ve 106-16 galibiyet-mağlubiyet sayısıyla tarihe geçmişti.. bayanlarda 1988 yılında steffi graf golden slam yapmayı başarmıştı.. bütün grand slamleri kazanmış üzerine 88 seul olimpiyatlarında altın madalyaya ulaşmıştı..

rafael nadal için de 2008 böyle olacak gibi.. önünde 2 masters serisi, bir grand slam var kazanması gereken.. avustralya açık yarı finalinde tsonga'ya yenilmese belki steffi graf'ın yaptığını yapabilecekti.. çok yazık oldu.. 4 sene sonra bu kadar formda olmayabilir..

evet! olimpiyat finalinde fernando gonzalez'i 3 setle yenerek altına ulaştı nadal.. tebrik ediyorum kendisini.. yarın da 1 numarada görücez kendini..
şili ise olimpiyat madalyası koleksiyonunu tamamladı.. 2004'te massu altın (çiftlerde gonzalez ile birlikte), gonzalez bronz kazanmıştı..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP