30 Mayıs 2009 Cumartesi

roland garros 2009 - gün 6


olmadı :(

michelle larcher de brito dördüncü tura çıkamadı malesef.. halbuki ne kadar da ümitliydim.. servisleri bu kadar kötü olmasına rağmen ilk sette ortaya koyduğu oyun mükemmeldi.. forehandlerinin yerleşimi çok iyi yerlereydi.. ama tie-break'teki kötü oyunu ikinci sette oyundan düşmesine neden oldu.. tabi konsantrasyonunun bozulmasında rezai'nin onun çığlıkları hakkında hakeme şikayette bulunması da önemli bir etkendi.. hakemin de brito'yu uyarması fransız seyircilerin de genç portekizlinin aleyhine davranmasına neden oldu.. de brito "daha önce hiçbir maçta, hiçbir oyuncu rahatsız olmamıştı" diyordu maçtan sonra.. bağırmak oyunun bir parçası.. tabi ki daha kontrolü altına alabilir bunu brito.. ama şarapova'ya, seles'e ağzını açmayan hakemlerin (ki açmaları haksızlık zaten) de brito'yu uyarmaları bir çifte standart, bir fransız izleyiciye sempatik görüneyim çabası.. bu kız ilerleyip ilk 10'a giridğinde tıpkı şarapova'ya seslerini çıkartamadıkları gibi ona da hiçbir şey diyemeyecekler..

sonuçta rezai tur atladı ve bir dozer ile eşleşti.. ilk 3 maçında sadece 4 oyun veren dinara safina.. rus raket üçüncü turda vatandaşı anastasia pavlyuchenkova'yı (bu kızın elenmesi iyi oldu sanırım soyadını yazıcam derken gollum'a dönüyorum klavye başında) 6-2 ve 6-0 ile geçti.. abisinin elenmesinin de hırsıyla daha çok canlar yakacak gibi duruyor, bakalım rezai'ye de aynı tarifeyi uygulayacak mı?

ana ivanovic kimseye çaktırmadan, sessiz ve derinden geliyor.. iveta benesova'yı 6-0 ve 6-2 ile geçti.. dördüncü turda bu kadar rahat olamayacağı kesin çünkü rakibi ya carla suarez navarro ya da victoria azarenka olacak.. ivanovic, azarenka gelirse geçebilir ama carla suarez gelirse elenir gibime geliyor..

ve maria şarapova.. önünde eğiliyorum kendisinin.. 51 basit hata ve 11 çift hata yaptığı bir maçı kazanmayı başardı.. 24 oyunluk bir maç için toplam 62 hata çok ama çok fazla.. sakatlıktan yeni çıkıp da 3 setlik 3 maç oynadı.. dördüncü turda na li var karşısında.. na li deneyimli bi raket ama şarapova daha iyi normal şartlar altında.. şarapova için çeyrek finalde venus williams onu zorlar diyorduk venus de bugün şok bir mağlubiyetle elendi.. şok dediğime bakmayın bekliyordum da 6-0 set kaybedeceğini hiç beklemiyordum.. ilk iki tur maçında zar zor kazanan ve açıkça kötü oynayan taraftı.. bugün agnes szavay'a 6-0 ve 6-4'lük setlerle yenildi.. macar szavay dördüncü turda dominika cibulkova ile oynayacak.. cibulkova da uzun zamandır izlediğim bi raket ve ortada bir maç olacağını söyleyebilirim..

tek erkeklerde nadal çılgın atmaya devam ediyor.. hewitt'i turnuvaya katıldığına pişman etti ve terlemeden 6-1, 6-3 ve 6-1 ile geçti.. 110 dakika süren maç ortalama bir bayanlar maçından bile daha kısa.. nadal dördüncü turda robin söderling ile mücadele edecek.. söderling 5 sete giden maçta david ferrer'i yenmeyi başardı ve ispanyollara şok yaşattı..

sabahki ispanyol derbisi 3 sette bitmesine rağmen çok büyük bir çekişmeye sahne oldu.. maçın sonlarına doğru özellikle almagro'nun maça tutunma çabaları gzüel sayılar izlememizi sağladı.. ancak kazanan fernando verdasco oldu.. verdasco geçen sene burada 4. turda nadal'a elenmişti.. almagro da nadal'dan nasibini almış, o da çeyrek finalde elenmişti.. meğer nadal'a gerek yokmuş kendi kendilerini de eleyebiliyolarmış.. verdasco'nun rakibi davydenko.. o da stanislas wawrinka'yı saf dışı bıraktı.. sevinmedim..

tipsarevic'ten yavaş yavaş soğumaya başladım.. bugün yenildiği için değil.. hep aynı şeyi yaptığı için.. ne zaman geriye düşse, 2-0 olsa skor bu arkadaş sakatlığı bahane ederek maçı yarım bırakıyor.. ne bir masaj, ne bir tedavi istemi.. çok çirkin bir davranış bu.. dün jelena dokic'in yaşadıklarından sonra, o acıya rağmen hala maça devam etmek istemesini gördükten sonra bugün tipsarevic'in "ay tırnağım kırıldı, bırakıyorum" demesi sinir bozucu.. acaba setlerde 2-0 öndeyken böyle bir şey yaşasa da hemen bırakır mıydı maçı? neyse sonuçta andy murray dördüncü tura çıktı ve genç hırvat marin cilic ile eşleşti.. bir güzel maç bizleri bekliyor..

marat safin'i 5 sette geçen fransız raket ouanna'nın ise pili erken bitti.. şilili gonzalez tarafından üç sette saf dışı bırakılan ouanna bugün elenen iki fransız'dan biri.. diğeri ise 7 numaralı seribaşı gilles simon.. bu benim için sürpriz oldu.. rumen victor hanescu 6-4,6-4 ve 6-2 ile geçmeyi başardı rakibini.. böylelikle tablonun üst tarafı fransızlardan temizlenmiş oldu..

yarın 5 fransız korta çıkacak ki bunlardan 3'ü daha elenecek.. geriye tsonga ve monfils kalacak..

del potro - andreev
kohlschreiber - djokovic
mathieu - federer maçları seyir zevki yüksek maçlar..

bayanlarda ise sorana cirstea - caroline wozniacki maçı günün tek elle tutulur mücadelesi..

Read more...

29 Mayıs 2009 Cuma

sen ağlama

olacak, burada olmazsa wimbledon'da, wimbledon'da olmazsa amerika açık'ta.. yılmak yok.. sözlükten çıkardık.. bu kız şeytanın bacağını 3 yerden kıracak.. kıracak ki şeytan bir daha onunla uğraşamayacak.. bugün gözyaşlarını görünce babası geldi aklıma.. babasından dayak yerken de böyle ağlıyordu.. o yaratıktan çok uzakta olmasına rağmen o yine ağlıyor.. bu sefer dünya sıralamasının 4 numarasını tam da darma duman etmişken kendisini vuran sakatlık nedeni ile ağlıyor.. havlusu ile yüzünü kapatıyor, belli ki utanıyor.. ama onun yaptığını kimse yapamadı bugüne kadar.. o kadar psikolojik sorunlardan sonra gelip avustralya açık'ta çeyrek final oynamak? roland garros'ta dünya 4 numarasını korttan silmek? bu yüzden utanmamalı.. dokic bu vakitten sonra gönüllerin 1 numarasıdır.. get well soon beybi..
(sözlüğe yazdım bunu, burada da dursun)



Read more...

28 Mayıs 2009 Perşembe

roland garros 2009 - gün 5

bugün aslında üç şok sonuç ile başlayabilirdi ama sadece bir tane sürpriz gerçekleşti.. fransızlar bayanlarda üzülmeye devam ediyorlar.. ana tabloda son 32 tenisçi arasında sadece 2 tane fransız kaldı.. rezai ve razzano.. bugün fransızların en yüksek seribaşı olan oyuncusu marion bartoli italyan tathiana garbin'e yenildi.. italyan raket üçüncü turda bir diğer fransız virgine razzano ile karşılaşacak..

venus williams neredeyse yeniliyordu bugün.. rakibi safarova biraz daha sakin kalmayı başarabilse tur atlayan taraf olacaktı ve beni de ne kadar mesut edecekti anlatamam.. ancak olmadı, safarova maça 2 puan yaklaşmışken venus çığlıkları doruk noktasına ulaşmıştı.. o can havliyle oradan çevirdi maçı amerikalı..

roger federer ise tabiri caizse gösterip de vermedi.. maçı.. toprak kortta çok iyi olan acasuso ilk 2,5 set mükemmele yakın oyun oynadıktan sonra federer'in bir anda oyun stilini değiştirmesi ile neye uğradığını şaşırdı.. maç aslında çok çekişmeli başladı ilk setin dördüncü oyununda 8 kere "berabere" durumu oldu.. puanlardaki bu beraberlik hali oyunlara da yansıdı ve ilk set tie-break'e gitti.. isviçreli raket üçü üstüste olmak üzere beş kez set puanını çevirmeyi başardı ve seti de kazanmayı bildi.. ikinci seti ise arjantinli kazandı.. acasuso üçüncü sete de federer'İn servisini kırarak girdi ve skoru 3-0'a taşıdı bir anda.. işte bu noktada uyuyam dev uyandı ve üçüncü seti tie-breakle aldı.. son sette ise rakibi çoktan oyundan düşmüştü..

bugünün en dramatik anı benim için jelena dokic'in sakatlanarak maçtan çekildiği o andı.. o kadar zorluğun üstesinden gelmesine rağmen şanssızlığı hala peşini bırakmıyor dokic'in.. dementieva'yı resmen korttan silmişti çok yazık oldu çünkü çeyrek finale kadar önü açıktı.. dementieva sen ne ballı insanmışın arkadaş..

bugün çok çok büyük sürprizler yaşanmadı bayanlarda.. kazanır denilenler kazandı.. günün sonucu kestirelemeyen maçı olan ve iki genci bir araya getiren alize cornet ile sorana cirstea arasındaki müsabakayı bana göre tour'un en güzel tenisçisi sorana cirstea kazandı.. alize cornet ise elenen bir başka seribaşı ve ev sahibesi oldu.. cirstea bir başka genç ve güzel raket caroline wozniacki ile karşılaşacak üçüncü turda..

fransızlar erkekler bayanlara göre kat kat daha başarılı.. son 32'ye girebilen fransız sayısı 7.. simon, monfils, chardy, mathieu, tsonga, gicquel ve ouanna.. ouanna'nın galibiyeti epikti resmen.. gicquel kura avantajını çok iyi kullandı ve gael monfils de sakatlığına rağmen iyi ilerliyor..

tek erkeklerde 2 maç tamamlanamadı bugün havanın kararması nedeni ile.. kohlschreiber ile ferrero arasındaki maç zaten tipik bir 5 setlik maç.. buradan ispanyol gelirse son 32'deki ispanyol sayısı 6'ya çıkacak ve ispanyollar ile fransızların mücadelesine dönüşecek turnuva.. bir diğer tamamlanamayan maç ise djokovic'inki.. djokovic de sessiz sedasız emin adımlarla ilerliyor bakalım..

yarının programı


ahan da ilk maç.. rezai ile de brito.. canımızdan çok sevdiğimz eurosportumuzun canımızdan çok sevdiğimiz fransız merkezindeki, canımızdan çok sevdiğimiz yayın müdürü bu maç yerine suzanne lenglen'deki ana ivanovic'in maçını verirse kan çıkartırım..

nadal - hewitt
murray - tipsarevic
azarenka - suarez navarro
cibulkova - dulko

oooh bayram var bayram..

Read more...

tipsarevic wow meraklısı çıktı

janko tipsarevic kültürel altyapısı ile çoğu tenis oyuncusundan ayrılıyor.. dün feliciano lopez ile oynadığı ikinci tur maçından sonra basın toplantısında kendisine bu konu hakkında soru soruldu.. fakat tipsa şu sıralar fazla kitap okumadığını, world of warcraft'a deli gibi bağlandığını söyledi.. eskiden çok kitap okuduğunu söyleyen sırp raket, turdaki çoğu oyuncunun da kitap okumayı sevdiğini bu yüzden kitap sevgisi yüzünden onlardan daha zeki olarak nitelendirilmesinin de saçma olduğunu açıklayarak ayarı verdi..

vücudundaki dövmelerde okuduğu kitaplardan alıntılar var.. en bilineni dostoyevski'nin budala adlı romanında geçen "güzellik dünyayı kurtaracaktır" sözü..

wow'a da kardeşi alıştırmış.. boş günlerinde oynuyormuş.. "tabi ki sevgilim benimleyken oynamıyorum, şehri dolaşıyoruz, anıtları geziyoruz, o mango'da alışveriş yaparken ben kapıda bekliyorum, tuvalete girince paltosunu tutuyor, 5 saat kapısında dikiliyorum ancak bugünkü gibi 4,5 saatlik bir maçtan sonra gezmeyi canım hiç istemiyor, işte ben de o zamanlar wow oynuyorum." diyor tipsarevic..

Read more...

gisela ve saçları



Read more...

roland garros 2009 - gün 4


philipp chatrier'de bu yılki fransa açık'ın en zevkli, en çekişmeli maçını izledik akşam seansında.. 4 saat 35 dakika süren maçta eski dünya 1 numarası marat safin'in fransız wild card ouanna'ya yenilişine tanık olduk.. belki de katıldığı son fransa açık'ta ikinci turda elenip gitmesi çok üzücü oldu safin'in.. toplam kazanılan sayılar arasında sadece 4 sayı fark olması maçın ne kadar başabaş geçtiğinin bir göstergesi.. daha fazla basit hata yapan taraf olan safin ayrıca daha fazla winner bulan taraf.. bu iki istatistik birbirini dengelemiş.. fransız ouanna'nın da oyun içerisindeki taktiği safin'i koşturmaktı.. safin'in bir forehand'ine bir backhand'ine attığı derin toplar ile sonuca gitti fransız raket.. ralli içerisinde safin'i sağa sola koştururken kendisi de her vuruşta yavaş yavaş fileye yaklaşarak volelerle, smaçlarla puanları topladı. file önü istatistiği oldukça iyi bu maçta ev sahibi oyuncunun..

diğer eski 1 numara maria şarapova ise beni çok güzel bir şekilde ters köşeye yatırdı.. bugün petrova karşısında 6-1/6-2 kazansa anlardım, petrova kötüydü derdim bağlardım.. ama setlerde durum 1-1 iken ve üçüncü sette 4-2 geride iken patlama yapıp maçı 8-6 alması, sakatlıktan yeni çıkan bir oyuncu için şaşırtıcı oluyor.. ben halimden memnunum açıkcası dinara safina'nın ya da williams kardeşlerin 1 numara olması yerine şarapova'nın o tahtta oturması hoşuma gider.. çeyrek finale kadar önünde engel yok gibi rus raketin.. son 8'de venus williams en tehlikeli rakibi gibi gözüküyor ama bugün yarım kalan maçta o da ilk seti kaybetti.. bakalım yarın safarova karşısında neler yapacak..

bugünün en güzel haberlerinden biri michelle larcher de brito.. biz onu kanalca çok sevdik ve kardeşimiz, evladımız gibi benimsedik.. onunla gülüyor, onunla ağlıyoruz.. şaka maka eurosport çalışanları olarak hem fikir olduğumuz tek oyuncu genç portekizli sanırım.. bugün herkes "şannlııı mişeeel" diyerek dolaşıyordu kanalda.. bayanlar tenisi artık nasıl sıkmışsa insanları bir mesih göründü mü uzaktan (önce dumanı gözükür) bir sevinç, bir heyecan vs... de brito 15 numaralı seribaşı jie zheng'i yendi.. yendi demek ayıp olur, dağıttı.. üçüncü turdaki rakibi iran asıllı fransız aravane rezai..

bir başka fransız julie coin, bir başka genç isim anastasia pavlyuchenkova'ya yenilerek elendi.. turlar ilerledikçe gençlerin de tutunabildiğini görmek güzel.. anastasia üçüncü turda dinara safina ile oynayacak.. bu sıralar çok acımasız gözüküyor safina ama vatandaşı karşısında o kadar rahat olamayacak üçüncü turda..

arantxa rus'un elenmesi üzdü beni.. devşirme kazak shvedova karşısında hiçbir varlık gösterememiş.. victoria azarenka ve carla suarez navarro da yollarına emin adımlarla ilerlerken birbirleri ile kesişti yolları.. üçüncü turun en iyi maçlarından biri olacak..

tek erkeklerde rafael nadal ve lleyton hewitt rakiplerine set vermeden maçlarını kazandılar ve üçüncü turda birbirleri ile oynayacaklar.. üstüste 30 yaptı kendisi bu arada ve chris evert'ı da solladı.. 35'e gider bu benden söylemesi.. nadal set verebilir yarın dünyanın eski 1 numarası karşısında.. gulbis'in elenmesi çok kötü oldu.. geçen sene çeyrek finale çıkma başarısını gösterebilmişti bu sene nicolas almagro gibi ortalama bir oyuncuya yenildi letonyalı.. stanislas wawrinka nicoların arasında kalmaya devam edecek gibi bugün nikolay davydenko'nun maçı yarım kaldı.. ilk seti kaybetti davydenko ama sonraları açıldı.. şu an setlerde 2-1 önde.. alt tarafta da üçü turda nicolas almagro ile fernando verdasco oynuyor.. verdasco alacaktır maçı..

andy murray maç içerisinde zorlandığı anlar olsa da italyan starace'yi geçmeyi bildi.. üçüncü turdaki rakibi janko tipsarevic.. okuyuclardan rıza yaşar'ın da dediği gibi sırp raketin murray'i yenme ihtimali var.. kort içinde hızlı olabilirse ve agresif oyunda kalabilirse turu geçen taraf olur.. çünkü murray sert zeminde çok hızlı bir tenisçi olsa da toprakta ayaklarını o derece iyi kullanamıyor.. tipsarevic bugün ilk seti kaybettiği maçta feliciano lopez'i 3-1 ile geçti.. lopez ilk turda 2-0 geriye düştüğü maçı çevirebilmişti.. bu sefer öne geçtiği maçı kazanamadı..

yarının programı

alize cornet - sorana cirstea
juan monaco - jo-wilfried tsonga
jelena dokic - elena dementieva
philipp kohlschreiber - juan carlos ferrero

maçlarına dikkat..

Read more...

27 Mayıs 2009 Çarşamba

ipek'ten paris'e veda

roland garros'ta ana tabloda korta çıkan ilk türk olan ipek şenoğlu bugün partneri wickmayer ile çıktığı maçta mirza/chuang ikilisine 7-5 ve 6-1 ile yenilerek turnuvaya veda etti. 14 numaralı seribaşı olan mirza/chuang çifti 5 kez servis kırma şansı yakaladı ve hepsinde başarılı oldu.. 5 kez servis kırma şansı yakalayan şenoğlu/wickmayer çifti ise sadece 2 kez bunu başarabildi.. ipek'in bugüne kadar mirza karşısında oynadığı maçlarda ne teklerde ne de çiftlerde galibiyeti bulunuyor..

Read more...

beetlejuice, beetlejuice, beetlejuice!

juan martin del potro

Read more...

roland garros 2009 - gün 3

üçüncü gün oynanan maçların ardından üçü dışında ikinci tura çıkanlar belli oldu.. her turdan sonra tenisdunyasi.net'e bir yazı yazacağım.. ilk turun ardından az önce bir yazı gönderdim.. sonra bloga girip bugünkü maçlar hakkında bir kaç şey yazayım dedim ama cidden çok zorlandım.. üst üste iki yazı yazılamıyormuş.. o yüzden özür dileyerek bugün yazı mazı yok arkadaşım size (sona doğru sapıtmak, beynin erimesi)

yazının linki şurada.. şaka yaptım burada.. ilk turun bir değerlendirmesi var orada..

bugünlük mazur görün, bir daha aksatmamaya çalışacağım..

Read more...

26 Mayıs 2009 Salı

roland garros 2009 - gün 2

ikinci gün tek erkeklerde dünya sıralamasının ilk iki ismi rafael nadal ve roger federer korta çıktılar.. nadal kortlarda şopar gibi pembe pembe çılgın atarken, federer tişörtüyle gayet cool bir duruş sergiledi.. ne güzel tişörtler yapıyorsun nike, ne şopar tişörtler yapıyorsun nike..


hemen nadal'ın rekorundan bahsetmezsek olmaz.. nadal tek erkekler kategorisinde, fransa açık'ta üstüste en çok kazanan oyuncu ünvanını bjorn borg'dan tamamıyla devraldı bugün.. genelde ise chris evert'la eşitledi sayıyı.. bugünkü galibiyet nadal'ın burada üstüste aldığı 29. galibiyetti..

rafael nadal tıpkı geçen sene olduğu gibi elemelerden gelen bir brezilyalı ile oynadı ilk maçını.. geçen sene thomaz belluci ile dünya sıralamasının 2 numarası sıfatıyla karşılaşan nadal ilk sette oldukça zorlanmış ama 7-5 kazanmayı bilmişti.. bugün de marcos daniel karşısında ilk seti zorlanarak da olsa 7-5 aldı nadal.. ancak maçın ilerleyen dakikalarında kontrolü yavaş yavaş eline geçirdi ve diğer iki seti 6-4 ve 6-3 kazanarak ikinci tura çıktı.. geçen sene rakibine 9 oyun vermişti bugün 12 oyun verdi..

nadal'ın 2008'deki roland garros performansı incelendiğinde garip bir şekilde tur ilerledikçe verdiği oyun sayısındaki azalma göze çarpıyor.. ikinci ve üçüncü turda rakiplerine 5'er oyun veren ispanyol raket dördüncü turda ve çeyrek finalde rakiplerine sadece 3'er oyun vermişti.. finalde federer'e bile sadece 4 oyun vererek şampiyonluğu ilan etmişti.. bu performansı ve bugünkü oyunu göz önüne aldığımda şunu söyleyebilirim: "makina soğuk abi!"
bugünkü oyun yanıltmamalı kimseyi.. ikinci turda rus teimuraz gabashvili ile karşılaşacak..

madrid'de nadal'ı set vermeden yenme başarısını gösteren roger federer turnuvaya muhteşem bir giriş yaptı.. ispanyol rakibi alberto martin'i 103 dakikada 6-4/6-3/6-2'lik set skorları ile geçti.. federer ikinci turda toprak kortta bazen iyi oynayabilen arjantinli jose acasuso ile oynayacak..

6 numaralı seribaşı andy roddick fransız wild card sahibi romain jouan6-2/6-4/6-2 ile geçerken 2005 yılından beri bu turnuvada ilk kez kazanmış oldu.. afferin endi.. bakalım roddick kimlere yenildi:
2006 - 5 numaralı seribaşı olan roddick alberto martin'e (bugün federer'in yendiği) yenilmişti.. ilk iki seti kaybettikten sonra üçüncü sette sakatlandım ben diyip maçı yarım bırakmıştı..
2007 - 3 numaralı seribaşı olan roddick igor andreev'e yenilip yitmişti.. andreev o turnuvada çeyrek finale kadar yükselmiş ve o zamanlar 6 numaralı seribaşı olan djokovic'e yenilmişti..
2008 - geçen sene roddick katılmamıştı..
fransa açık'ta son yendiği isim ise 2005 ilk turunda oynadığı jo-wilfried tsonga (o da wild card ile katılmıştı).. ikinci turda ise jose acasuso'ya yenilmişti amerikalı raket.. bu sene ikinci turdaki rakibi çek ivo minar..

17 nolu seribaşı stan wawrinka da yine ilk turda bir fransız harcayanlardan.. 5 sete giden maçta nicolas devilder'yi devirmeyi başaran isviçreli'nin bir üst turdaki rakibi 2004 olimpiyat şampiyonu nicolas massu.. nico, nico gidiyor bakalım..

evsahibi oyunculardan paul-henri mathieu ve jeremy chardy rakiplerine set vermeden kazanmayı bildiler.. öte yandan seribaşı oyuncular nikolay davydenko [10], robin söderling [23], victor hanescu [30], jurgen melzer [24] ve fernando gonzalez [12] de rakiplerine set yüzü göstermeyerek ikinci tura çıkan isimler oldular.. günün erkeklerde tek elenen seribaşısı tomas berdych oldu.. baştan sona eşit güçlerin mücadelesi şeklinde geçen maçı italyan simone bolelli kazandı ve ikinci turda fransız jeremy chardy'nin rakibi oldu.. 25 numaralı seribaşı rus igor andreev ve 28 numaralı seribaşı feliciano lopez rakiplerini 5 sette geçen diğer isimler..

tek bayanlarda gün dinara safina'nın kendi elleri ile yaptığı bagellerle başladı.. britanyalıların umudu (nasıl bir ümitsizlik haliyse artık düşünün) anne keathevong'u 6-0lık iki setle geçti dinara safina ve vera zvonareva'nın eksikliğini hissettirmeyeceğini gösterdi.. tam 1 saat süren mücadelede 24 winner kaydeden safina karşısında britanyalı raketin winner sayısı 4'te kalınca yenilgi kaçınılmaz oldu.. maç sonu file önündeki tebrik şeysinde keothavong safina'ya "bari bir oyun verseydin vicdansız, beni herkeşler önünde bu kadar rezil etmen gerekmezdi. ühü, ühü!" şeklinde şaka yaptı.. umut sarıkaya'nın çizdiği karakterlerden daha da çemçük bir duruş sergiledi.. bravo..

3 numaralı seribaşı venus williams vatandaşı bethanie mattek-sands (ben askerdeyken evlenmiş bu) karşısında set kaybetse de maçı kazanmayı bildi.. bethanie evlendikten sonra artık çılgın kıyafet giymeyi de bırakmış gözüküyor.. evinin kadını, çocuklarının anası olacak bu gidişle.. venus'ün kıyafeti ise leş ötesi, buradan yetkililere sesleniyorum, venus kendi dizaynı elbiselerle katılmasın mümkünse.. yasaklayın bir şey yapın..

evsahiplerinden marion bartoli ve aravane rezai ikinci tura geçmeyi başarırken, 6 fransız daha ilk turda turnuvaya veda etti.. "fransızlar bu sene fransa açık'a fransız kalacaklar gibi" bir kelime oyunlu cümle kurardım ama burası star gazetesi değil.. lütfen ciddiyetinizi takınınız..

bugünün şok eden sonucu 14 numaralı seribaşı flavia pennetta'nın amerikalı alexa glatch'e 6-1lik iki setle mağlup olarak turnuvaya veda etmesiydi.. pennetta 2004 ve 2007'de de ilk turda veda etmişti fransa açık'a.. 17 numaralı seribaşı patty schynder ukraynalı bondarenkolardan kateryna olanına 6-4 ve 6-3 ile yenilerek elendi.. alisa kleybanova [23] ve anna chakvetadze [26] elenen diğer seribaşı oyuncular..

maria şarapova.. uzun süreli bir aradan sonra geçen hafta varşova'da katldığı turnuvada üçüncü turda elenmişti.. bugün ilk seti 3-6 kaybettiği maçta diğer setleri 6-1 ve 6-2 alarak ikinci tura çıkmayı başardı.. ikinci turdaki rakibi nadia petrova.. muhtemelen elenecek şarapova..

michelle larcher de brito.. 16 yaşındaki kızcağız üst üste 7 oyun kaybettiği maçı öyle bir çevirdi ki slamtracker başındaki beni yerimden hoplattı.. britanyalı melanie south karşısında maçın ilk bölümlerinde oldukça zorlanan portekizli ikinci seti 7-6, üçüncü seti ise 6-4 aldı ve kariyerinde ilk defa görüdüğü grand slam ana tablosunda ilerlemeye başladı.. ikinci turda jie zheng ile karşılaşacak.. şimdi zheng düşünsün!!!!111

toplara vurmadığı zaman belki de en tatlı yüze sahip tenisçi olan caroline wozniacki ile vera dusheniva arasındaki maç yarım kaldı.. iyi ki yarım kaldı biraz daha devam etseydi ben sinirden televizyonu kıracaktım sonra müdür de benim kafamı kıracaktı.. wozniacki tanınmayacak derecede kötü oynuyordu bu akşam.. bakalım yarın 3. setten başlayacak olan mücadelede düzelecek mi?

bir de yarının maçlarına göz atalım:
eşsiz hizmet.. inanılmaz fırsat.. tıkla yarının programı gelsin..

djokovic ve del potro yarın korta çıkıyor.. bayanlarda ise jankovic, dementieva ve cirstea (çokzel bu) arz-ı endam edecek.. marcos baghdatis-juan monaco maçı zevkli geçmesi muhtemel olanlardan.. iki fransızın mücadelesi, julian benneteau - jo-wilfried tsonga, 5 sete gidebilir..

ha unutmadan bi nishikori vardı ne oldu ona?

Read more...

25 Mayıs 2009 Pazartesi

Tenisdunyasi.net

yaklaşık 2 ay önce yayın hayatına başlayan ve tenis portalı olma yolunda ilerleyen site.. eurosport spikerleri emre yazıcıol, caner eler ve şevket furkan erbay ben askerdeyken sitenin temellerini atmışlar.. ömer sevil ve fuat tuğlu da kadroda yerini almış.. asker dönüşü beni de kadroya katmak istediklerini söylediler.. ben de önce biraz zaman istedim desem de inanmayın balıklama atladım doğal olarak..

roland garros 2009 ilk büyük sınavımız.. bizi takip edin..

www.tenisdunyasi.net

Read more...

roland garros 2009 - gün 1

sezonun ikinci grand slam'i bugün oynanan maçlarla başladı.. bayanlarda son şampiyon ana ivanovic zorlanarak da olsa ikinci tura çıkarken erkeklerde andy murray ikinci turu çok rahat elde etti..

tek erkeklerde ana tablonun üst tarafından 16 maç yapıldı bugün..
geçtiğimiz haftalarda dünya sıralamasının 3 numarasını eline geçiren britanyalı raket andy murray, arjantinli juan ignacio chela'ya sadece 5 oyun verdiği maçta 6-2/6-2/6-1 lik setlerle tur atlayan taraf oldu.. fransızların en büyük umudu gilles simon 5 sete giden zorlu bir maçın ardından birleşik devletlerden wayne odesnik'i geçmeyi başardı ve ikinci turda bir başka abd vatandaşı robert kendrick ile eşleşti.. kendrick'in bugün oynadığı maç da günün 5 setlik maçlarından biriydi.. turnuvaya wild card ile katılan bir başka ev sahibi josselin ouanna ise ispanyol marcel gronallers'i 5 setlik mücadele sonucu devirmeyi başararak ikinci turda marat safin'in rakibi oldu.. safin ilk turda fransa adına mücadele eden alexandre sidorenko'yu (rus asıllı olması lazım gecenin bu vakti araştıramayacağım şimdi) 6-4 lük üç setle geçti..

26 numaralı seribaşı kule, servis azmanı, ivo karlovic yine aynı tarzda devam edecekken, "erken teşhis hayat kurtarır" misali dünyanın eski 1 numaralarından lleyton hewitt tarafından durduruldu.. 5 sete giden maçta ilk iki seti tie-break (her zamanki gibi) alan karlovic 3. sette yine seti tie-break'e götürmeyi başarsa da bu sefer hewitt'in agresif oyunu neticesinde seti kaybetti.. ardından servisinde ritmini kaybeden karlovic son iki seti 6-4/6-3 kaybederek elenen ilk seribaşı oldu.. bence iyi de oldu.. hewitt'in kariyerindeki beşinci 2-0 dan geridönüşü oldu bu..

ispanyol favorilerden david ferrer, nicolas almagro ve fernando verdasco set vermeden maçlarını kazanmayı bildiler.. verdasco evsahibi florent serra'yı yendi.. geçen sene burada çeyrek final oynayan letonyalı ernests gulbis karlovic'in bir boy küçüğü sam querrey'i 3-1 ile geçti ve nicolas almagro'nun rakibi oldu.. türki cumhuriyetler türkiye'nin yapamadıklarını yapmaya devam ediyor.. kazak golubev alman denis gremelmayr'ı 3 sette geçip ikinci turda hewitt ile karşılaşma hakkı kazandı.. bayanlarda da var bir kazak ikinci turda ondan da bahsedicem biraz sonra..

radek stepanek ve marin cilic (bak mesela bu adam da uzun ama ben bunu seviyorum) ikinci tura yükselen diğer isimler..stepanek turnuvaya wild card ile katılan ve rafael nadal'dan önce bu turnuvayı kazanan son oyuncu olan arjantinli gaston gaudio'yu geçmeyi başardı..

tek bayanlarda da 16 maçla açıldı turnuva..
geçen senenin şampiyonu ana "ajde" ivanovic zorlanarak da olsa italyan sara errani'yi 2 sette geçti.. fransızları şok eden sonuç günün sonlarına doğru geldi.. 16 numaralı seribaşı amelie mauresmo tenise bir süre ara verip geri dönen alman anna-lena grönefeld'e 2-0 ile set bile alamadan elenince fransızlar bir hayli sızlanmış olmalılar.. grönefeld arjantinli gisela dulko ile ikinci tur mücadelesi verecek.. dulko ilk turda genç yetenek diye gazlanıp fos çıkan tamira pazsek'i iki sette geçmeyi bildi..

elenen bir başka seribaşı da benim bir önceki yazıda sıralamada bu kadar yüksekte olmasını beklemediğimi belirttiğim kaia kanepi oldu.. 19 numaralı seribaşı elemelerden gelen kazak raket yaroslava shvedova'ya boyun eğerek turnuvaya erken veda etti.. shvedova'nın ikinci turdaki rakibi yine elemelerden gelen ve ilk defa bir grand slam ana tablosunda mücadele eden arantxa rus.. ondan askere gitmeden önce son yazdığım yazılardan birinde bahsetmiştim..

(yaroslava shvedova)

fransızların hayalkırıklığı mauresmo ile sınırlı değil aslında.. bugün korta çıkan 6 bayan tenisçiden sadece biri, julie coin, ikinci tur yüzü görebildi.. coin hatırlayacağınız gibi 2008 amerika açık'da ana ivanovic'i daha ilk turda eleyerek ilgi çekmişti ben de o sinirle bu kadın bir daha ana tablo göremez demiştim.. görebiliyormuş demek ki.. ikinci turdaki rakibi rusların genç yeteneklerinden birisi anastasia pavlyuchenkova..

nadia petrova, na li, victoria azarenka ve iveta benesova bugün oynanan maçlar sonucunda ilk turda takılmadan tur atlayan diğer seribaşılar..


2. günün programında dikkat çeken maçlara bir göz atalım:
yarın (bugün?) erkeklerde dünya sıralamasının zirvesindeki adam, nadal, kortlara çıkıyor.. rakibi brezilyalı marcos daniel.. onu takiben roger federer ispanyol alberto martin ile ikinci tura çıkma mücadelesi verecek..
seribaşılardan andy roddick mandy roddick falan derken çok uzunmuş yahu ben link vereyim siz bakın:

link


ha bak, caroline wozniacki'nin maçı izlenir, carla suarez navarro'nunki de izlenir; tipsarevic-montanes fişek maç olur tipsarevic sakatlanıp yarım bırakmaz ise, yine berdych-bollelli, cibulkova-bondarenko çekişmeli olur.. şarapova da çıkıyor yarın sahneye.. bir de çocuk var, michelle larcher de brito, yarın çıkıyor o da korta, izleyin..

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP