26 Mayıs 2009 Salı

roland garros 2009 - gün 2

ikinci gün tek erkeklerde dünya sıralamasının ilk iki ismi rafael nadal ve roger federer korta çıktılar.. nadal kortlarda şopar gibi pembe pembe çılgın atarken, federer tişörtüyle gayet cool bir duruş sergiledi.. ne güzel tişörtler yapıyorsun nike, ne şopar tişörtler yapıyorsun nike..


hemen nadal'ın rekorundan bahsetmezsek olmaz.. nadal tek erkekler kategorisinde, fransa açık'ta üstüste en çok kazanan oyuncu ünvanını bjorn borg'dan tamamıyla devraldı bugün.. genelde ise chris evert'la eşitledi sayıyı.. bugünkü galibiyet nadal'ın burada üstüste aldığı 29. galibiyetti..

rafael nadal tıpkı geçen sene olduğu gibi elemelerden gelen bir brezilyalı ile oynadı ilk maçını.. geçen sene thomaz belluci ile dünya sıralamasının 2 numarası sıfatıyla karşılaşan nadal ilk sette oldukça zorlanmış ama 7-5 kazanmayı bilmişti.. bugün de marcos daniel karşısında ilk seti zorlanarak da olsa 7-5 aldı nadal.. ancak maçın ilerleyen dakikalarında kontrolü yavaş yavaş eline geçirdi ve diğer iki seti 6-4 ve 6-3 kazanarak ikinci tura çıktı.. geçen sene rakibine 9 oyun vermişti bugün 12 oyun verdi..

nadal'ın 2008'deki roland garros performansı incelendiğinde garip bir şekilde tur ilerledikçe verdiği oyun sayısındaki azalma göze çarpıyor.. ikinci ve üçüncü turda rakiplerine 5'er oyun veren ispanyol raket dördüncü turda ve çeyrek finalde rakiplerine sadece 3'er oyun vermişti.. finalde federer'e bile sadece 4 oyun vererek şampiyonluğu ilan etmişti.. bu performansı ve bugünkü oyunu göz önüne aldığımda şunu söyleyebilirim: "makina soğuk abi!"
bugünkü oyun yanıltmamalı kimseyi.. ikinci turda rus teimuraz gabashvili ile karşılaşacak..

madrid'de nadal'ı set vermeden yenme başarısını gösteren roger federer turnuvaya muhteşem bir giriş yaptı.. ispanyol rakibi alberto martin'i 103 dakikada 6-4/6-3/6-2'lik set skorları ile geçti.. federer ikinci turda toprak kortta bazen iyi oynayabilen arjantinli jose acasuso ile oynayacak..

6 numaralı seribaşı andy roddick fransız wild card sahibi romain jouan6-2/6-4/6-2 ile geçerken 2005 yılından beri bu turnuvada ilk kez kazanmış oldu.. afferin endi.. bakalım roddick kimlere yenildi:
2006 - 5 numaralı seribaşı olan roddick alberto martin'e (bugün federer'in yendiği) yenilmişti.. ilk iki seti kaybettikten sonra üçüncü sette sakatlandım ben diyip maçı yarım bırakmıştı..
2007 - 3 numaralı seribaşı olan roddick igor andreev'e yenilip yitmişti.. andreev o turnuvada çeyrek finale kadar yükselmiş ve o zamanlar 6 numaralı seribaşı olan djokovic'e yenilmişti..
2008 - geçen sene roddick katılmamıştı..
fransa açık'ta son yendiği isim ise 2005 ilk turunda oynadığı jo-wilfried tsonga (o da wild card ile katılmıştı).. ikinci turda ise jose acasuso'ya yenilmişti amerikalı raket.. bu sene ikinci turdaki rakibi çek ivo minar..

17 nolu seribaşı stan wawrinka da yine ilk turda bir fransız harcayanlardan.. 5 sete giden maçta nicolas devilder'yi devirmeyi başaran isviçreli'nin bir üst turdaki rakibi 2004 olimpiyat şampiyonu nicolas massu.. nico, nico gidiyor bakalım..

evsahibi oyunculardan paul-henri mathieu ve jeremy chardy rakiplerine set vermeden kazanmayı bildiler.. öte yandan seribaşı oyuncular nikolay davydenko [10], robin söderling [23], victor hanescu [30], jurgen melzer [24] ve fernando gonzalez [12] de rakiplerine set yüzü göstermeyerek ikinci tura çıkan isimler oldular.. günün erkeklerde tek elenen seribaşısı tomas berdych oldu.. baştan sona eşit güçlerin mücadelesi şeklinde geçen maçı italyan simone bolelli kazandı ve ikinci turda fransız jeremy chardy'nin rakibi oldu.. 25 numaralı seribaşı rus igor andreev ve 28 numaralı seribaşı feliciano lopez rakiplerini 5 sette geçen diğer isimler..

tek bayanlarda gün dinara safina'nın kendi elleri ile yaptığı bagellerle başladı.. britanyalıların umudu (nasıl bir ümitsizlik haliyse artık düşünün) anne keathevong'u 6-0lık iki setle geçti dinara safina ve vera zvonareva'nın eksikliğini hissettirmeyeceğini gösterdi.. tam 1 saat süren mücadelede 24 winner kaydeden safina karşısında britanyalı raketin winner sayısı 4'te kalınca yenilgi kaçınılmaz oldu.. maç sonu file önündeki tebrik şeysinde keothavong safina'ya "bari bir oyun verseydin vicdansız, beni herkeşler önünde bu kadar rezil etmen gerekmezdi. ühü, ühü!" şeklinde şaka yaptı.. umut sarıkaya'nın çizdiği karakterlerden daha da çemçük bir duruş sergiledi.. bravo..

3 numaralı seribaşı venus williams vatandaşı bethanie mattek-sands (ben askerdeyken evlenmiş bu) karşısında set kaybetse de maçı kazanmayı bildi.. bethanie evlendikten sonra artık çılgın kıyafet giymeyi de bırakmış gözüküyor.. evinin kadını, çocuklarının anası olacak bu gidişle.. venus'ün kıyafeti ise leş ötesi, buradan yetkililere sesleniyorum, venus kendi dizaynı elbiselerle katılmasın mümkünse.. yasaklayın bir şey yapın..

evsahiplerinden marion bartoli ve aravane rezai ikinci tura geçmeyi başarırken, 6 fransız daha ilk turda turnuvaya veda etti.. "fransızlar bu sene fransa açık'a fransız kalacaklar gibi" bir kelime oyunlu cümle kurardım ama burası star gazetesi değil.. lütfen ciddiyetinizi takınınız..

bugünün şok eden sonucu 14 numaralı seribaşı flavia pennetta'nın amerikalı alexa glatch'e 6-1lik iki setle mağlup olarak turnuvaya veda etmesiydi.. pennetta 2004 ve 2007'de de ilk turda veda etmişti fransa açık'a.. 17 numaralı seribaşı patty schynder ukraynalı bondarenkolardan kateryna olanına 6-4 ve 6-3 ile yenilerek elendi.. alisa kleybanova [23] ve anna chakvetadze [26] elenen diğer seribaşı oyuncular..

maria şarapova.. uzun süreli bir aradan sonra geçen hafta varşova'da katldığı turnuvada üçüncü turda elenmişti.. bugün ilk seti 3-6 kaybettiği maçta diğer setleri 6-1 ve 6-2 alarak ikinci tura çıkmayı başardı.. ikinci turdaki rakibi nadia petrova.. muhtemelen elenecek şarapova..

michelle larcher de brito.. 16 yaşındaki kızcağız üst üste 7 oyun kaybettiği maçı öyle bir çevirdi ki slamtracker başındaki beni yerimden hoplattı.. britanyalı melanie south karşısında maçın ilk bölümlerinde oldukça zorlanan portekizli ikinci seti 7-6, üçüncü seti ise 6-4 aldı ve kariyerinde ilk defa görüdüğü grand slam ana tablosunda ilerlemeye başladı.. ikinci turda jie zheng ile karşılaşacak.. şimdi zheng düşünsün!!!!111

toplara vurmadığı zaman belki de en tatlı yüze sahip tenisçi olan caroline wozniacki ile vera dusheniva arasındaki maç yarım kaldı.. iyi ki yarım kaldı biraz daha devam etseydi ben sinirden televizyonu kıracaktım sonra müdür de benim kafamı kıracaktı.. wozniacki tanınmayacak derecede kötü oynuyordu bu akşam.. bakalım yarın 3. setten başlayacak olan mücadelede düzelecek mi?

bir de yarının maçlarına göz atalım:
eşsiz hizmet.. inanılmaz fırsat.. tıkla yarının programı gelsin..

djokovic ve del potro yarın korta çıkıyor.. bayanlarda ise jankovic, dementieva ve cirstea (çokzel bu) arz-ı endam edecek.. marcos baghdatis-juan monaco maçı zevkli geçmesi muhtemel olanlardan.. iki fransızın mücadelesi, julian benneteau - jo-wilfried tsonga, 5 sete gidebilir..

ha unutmadan bi nishikori vardı ne oldu ona?

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP