17 Nisan 2010 Cumartesi

marsel barcelona'da

Barcelona'daki toprak kort turnuvasında Marsel İlhan elemelerde. İlk eleme maçında İspanyol Fernando Vicente'yi 6-3/6-2 ile geçen Marsel'in ikinci rakibi yine bir ev sahibi raket Pablo Andujar olacak büyük ihtimalle. Bu maçı da kazanırsa ana tabloya çıkacak. Turnuvaya ilk 10'dan katılan üç isim var. Biri Rafael Nadal diğerileri ise Robin Söderling ve JW Tsonga. Marsel şöyle bir Nadal'a falan düşse de ilk turda biz de izleyebilsek.

Read more...

barcelona: korkunç italyanlar

[koskoca turnuvadan bir fotoğraf dahi mi olmaz?]

Barselona'da İtalyanlar'ın gövde gösterisi. İki gün önce Carlo Suarez Navarro kendi evinde Sikiyavone'yi yenerse onu kimse durduramaz, kız koşar kupayı kaldırır demiştim. Sikiyavone çeyrek finalde Navarro'ya dur dedi. Yarı finalde de Shvedova'yı 6-1/6-2 ile geçen İtalyan raket finale yükseldi. Finaldeki rakibi ise Roberta Vinci. Dulgheru'nun yarı final oynadığı ve o maçta da ilk seti aldığı turnuvadan ne beklersiniz ki zaten?

Sikiyavone ilk turda vatandaşı Brianti'yi (Avustralya Açık 2010'da anlaşılmaz bir şekilde üçüncü tur oynayan kadın), ikinci turda yine italyan Garbin'i yenmişti. Bir başka vatandaşını daha yenmekten imtina edeceğini sanmıyorum. İtina ile yenecektir. İntizarları alacaktır.

Çiftler finalinde oynayacak 4 kişiden üçü de İtalyan olunca haftaya oynanacak Fed Cup yarı finalleri öncesi İtalyanlar mastika eşliğinde göbek atmaya başlamışlar bana son gelen haberlere göre. Barselona'da Errani/Vinci çifti Garbin ile İsviçreli partneri Bacsinszky'nin oluşturduğu ikiliyi yenmeye çalışacaklar. Bir hafta önce de Marbella'da teklerde Pennetta şampiyon olurken çiftlerde Errani/Vinci ikilisi gülmüştü. Çek Fed Cup takımının dizleri titriyordur.

Çarliston'daki turnuvada şu an son çeyrek final mücadelesi oynanıyor onlardan bahsedip de rahatsız etmek istemiyorum. Force'da bir disturbance'a, Matrix'te bir dalgalanmaya gerek yok durduk yerde. Sonra da yazarız.

Read more...

monte carlo: üç ispanyol'a bir sırp düşüyor


Monte Carlo'da geldik yarı finallere. Geçtiğimiz haftalarda Miami'de dizlerini döven Rafael Nadal torpakla birlikte topları dövmeye başladı. Son beş senedir şampiyonlukla kapattığı Monte Carlo'da ilk üç maçında sadece 8 oyun vererek yarı finale yükseldi. İki kere "bir bagel bir stick" yaptıktan sonra çeyrek finalde vatandaşı JC Ferrero'yu da 6-4/6-2 yenerek yarı finalde bir başka İspanyol David Ferrer'in rakibi oldu. Ferrero deyip geçmemek lazım bu yıl oynadığı 18 maçın 17'sini kazandı 30 yaşındaki raket.

"Toprak korttaki en önemli rakiplerden birini yendim bugün. Servisim de ilk iki maçıma oranla daha iyiydi" diyor dünya 3 numarası. Nadal bildiğiniz gibi 11 aydır şampiyonluk yaşayamıyor ve toprak sezonu açıldığına göre burada bu susuzluğunu gidermesi an meselesi zira zincirlerinden boşanmış bir boğa gibi oynuyor.

Onu tek durdurabilecek isim şimdilik Novak gibi duruyor bu turnuvada. Zira genele baktığımızda iyileştiği vakit Juan Martin del Wolverine'den Nadal'ın toprak hakimiyetine son vermesini bekliyorum. Yine sakatlığı nedeniyle Barselona'dan çekilse de Arjantinli'nin Fransa Açık'a yetişeceğini düşünüyorum. Ne kadarıyla oynar bilemem.

Djokovic diyordum. Geçen sene finalde Nadal'a üç sette boyun eğen Sırp raket çeyrek finalde Nalbandian'ı çok rahat geçti ve Fernando Verdasco ile eşleşti. Verdasco da İspanyol olmanın genetik olarak getirdiği bir avantaj ile toprakta iyi oynuyor. Geçen yıl Monte Carlo çeyrek finalinde Novak üç sette kazanmıştı. Bu sene de favori bence.

Verdasco'nun bugünkü maçı iki sette rahat bitecekti ama Albert Montanes (bilin bakalım nereli) ikinci sette ufak çapta bir geri dönüş (5-1'den döndü) yaparak tie-break'e götürdü seti. Tie-break oyununu da kazanıp final setine dokunmayı başarsa da öylece kaldı. Son seti 6-0 kazandı Verdasco. Turnuvada yarı final beklediğim Philipp Kohlschreiber ise David Ferrer karşısında kılı kılına kaybetti maçı. 7-5/7-6.

Novak Djokovic - Fernando Verdasco
David Ferrer - Rafael Nadal

Read more...

15 Nisan 2010 Perşembe

wta tour: azarenka'yı rahat bırakın

 Kadınlarda iki turnuva var bu hafta biri bizim saat dilimimize yakınken diğeri Yeni Dünya'da. Charleston'da Victoria Azarenka önde olduğu maçı sakatlığı nedeniyle yarıda bırakmak zorunda kaldı. Ardınan kendisine bahis oynayanlar sinirlenmiş olacaklar ki Vika maçı sattı tarzı yüklenmişler kıza. Kız da bunları okuyunca sinirlenmiş tabi ister istemez. Twitter'da esmiş gürlemiş.

"hello everyone!i had to retire from my match today,because of my injury i got in marbella! too bad i didnt have enough time to get it better
tried to do everything possible,but unfortunately i couldnt do anything..im going back to europe now to continue treatment and hopefully
i will be ready very soon!
now from the internet i read some nasty things about me and my match today! specially from my own country! its a shame..so for people "

Buna en çok sevinen Melanie Oudin olmuştur. Vika maçı tamamlayabilseydi üçüncü turda Amerikalı ile oynayacaktı. Şimdi genç raketin rakibi, vatandaşı McHale. Çekilen iki isim daha vardı. Marion Bartoli halsizlik yüzünden çekilirken, Japon Ayumi Morita da baldırdındaki sakatlık nedeniyle maçını tamamlayamadı Daniela Hantuchova karşısında. İlk iki seribaşı Caroline Wozniacki ve Jelena Jankovic zorlanmadan yollarına devam ettiler.

Barcelona'da ise seribaşılar sapır sapır döküldü. Sekiz seribaşıdan sadece ikisi 1 numaralı Sikiyavone ile 7 numaralı ev sahibi raket Carla Suarez Navarro çeyrek final gördüler ve onlar da birbirleri ile eşleşti. Navarro geçen hafta Marbella finalinde Flavia Pennetta'ya mağlup olmuştu. Sikiyavone'yi geçerse kesin şampiyon olur diyebilirim. Tablonun alt tarafında zaten karşısında durabilecek bir isim yok.

Perşembenin programı
Charleston
Stadium (from 11.00hrs)
1. Alona Bondarenko vs. Vera Zvonareva
2. Caroline Wozniacki vs. Patty Schnyder (NB 13.00hrs)
3. Christina McHale vs. Melanie Oudin
4. Evgeniya Rodina vs. Jelena Jankovic
5. Vera Dushevina vs. Samantha Stosur (NB 19.00hrs)
6. Grandin/Spears vs. Mattek-Sands/Yan

Althea Gibson (from 11.30hrs)
1. King/Krajicek vs. Raymond/Stubbs
2. Aleksandra Wozniak vs. Nadia Petrova
3. Daniela Hantuchova vs. Angelique Kerber
4. Peng Shuai vs. Elena Vesnina

Barcelona
Pista Central (from 12.00hrs)
1. Yaroslava Shvedova vs. Iveta Benesova
2. Timea Bacsinszky vs. Roberta Vinci
3. Alexandra Dulgheru vs. Arantxa Parra Santonja
4. Francesca Schiavone vs. Carla Suárez Navarro

Pista 5 (NB 14.30hrs)
1. Llagostera Vives/Martínez Sánchez vs. Benesova/Foretz
2. Bacsinszky/Garbin vs. Jans/Uhlirova

Read more...

monte carlo: murray nereye


Andy Murray dibe doğru gidiyor. Federer, Andy Roddick'ten sonra bir başka Andy'nin de dünyasını tepesine yıktı. Avustralya Açık'ta İsviçreli'ye yenildikten sonra bir türlü toparlanamayan Murray, Miami'de ilk maçında Mardy Fish'e kaybettikten sonra dün de Monte Carlo Masters'ta ilk maçında Philipp Kohlschreiber'a 6-2/6-1 gibi rezil bir skorla elendi.

Tenisin özelliğidir. Belki de diğer sporlardan ayıran en büyük farkıdır. Bireysel bir spor olması eğer mental gücünüz yoksa, moraliniz bozuksa ve korkuyorsanız; fiziksel gücünüz ne kadar yerinde olursa olsun başarısız sonuç almanıza neden olur. Murray bu sene Avustralya Açık'tan sonra 4 galibiyet 4 mağlubiyet aldı. Dünya 4 numarası için kötü bir istatistik. Çocuk artık ne yaparsa olmuyor. Kadınlar tenisinde çok sık karşılaştığımız bir durum bu. Vaidisova, Ivanovic ve hatta Henin. Henin'in aniden bırakmasının sebebi buydu.

Britanyalı Amerika'daki turnuvalardan sonra çok çalıştığını, antrenmanlarını arttırdığını ve fiziksel olarak kendini çok iyi hissettiğini söylüyor. Suçu koçlarına ya da antrenörlerine atmıyor. Sorunun kafasında olduğunu biliyor çünkü. "Kendi başıma çözmem gereken bir durum" diyor. Dün yenildiği Alman raket küçümsenmemeli ama. Phili toprakta çok başarılı bir isim. Kariyerinin üçüncü şampiyonluğunu bir kaç ay içinde yaşayabilir.

Diğer maçlara bakalım. 1 numaralı seribaşı Djokovic ve 2 numaralı seribaşı Rafael Nadal rahatça üçüncü tura adlarını yazdırdılar. Beni en çok şaşırtan toprak zemin canavarı olan Juan Monaco'nun ikinci turda Michael Berrer'e iki sette mağlup olmasıydı. Bugün üçüncü tur maçları oynanıyor Monte Carlo'da.

Read more...

12 Nisan 2010 Pazartesi

wta'de pazartesinin programı

Kadınlarda bu hafta iki turnuva var. Birisi Charleston'daki Family Circle Cup ki çekilmelerden sonra kuşa döndü ana tablo. Diğeri ise Barcelona'da. 

Charleston'da ilk gün:
Stadium (from 10.00hrs)
1. Rossana de los Ríos vs. Mallory Cecil
2. Aleksandra Wozniak vs. Lilia Osterloh
3. Angelique Kerber vs. Alison Riske
4. Alona Bondarenko vs. Julie Ditty

Althea Gibson (from 10.00hrs)
1. Sharon Fichman vs. Magdalena Rybarikova
2. Michelle Larcher de Brito vs. Vesna Manasieva
3. Christina McHale vs. Alla Kudryavtseva
4. Mashona Washington vs. Sophie Ferguson

Court 3 (from 10.00hrs)
1. Anastasija Sevastova vs. Sofia Arvidsson
2. Chang Kai-Chen vs. Ekaterina Makarova
3. Catalina Castaño vs. Anna Tatishvili
4. Dekmeijere/Schnyder vs. King/Krajicek

Court 4 (from 10.00hrs)
1. Mariana Duque Marino vs. Ayumi Morita
2. Edina Gallovits vs. Varvara Lepchenko
3. Evgeniya Rodina vs. Ekaterina Ivanova
4. Goerges/Zahlavova Strycova vs. Grandin/Spears

Barcelona'da ilk gün:
Centre (from 10.00hrs)
1. Alizé Cornet vs. Maria Elena Camerin (Singles Q Final)
2. Stefanie Voegele vs. Arantxa Parra Santonja
3. Lucie Safarova vs. Regina Kulikova
4. Roberta Vinci vs. Aravane Rezai (NB 16.00hrs)
5. Medina Garrigues/Suárez Navarro vs. Daniilidou/Woehr

Court 5 (from 10.00hrs)
1. Arantxa Rus vs. Simona Halep (Singles Q Final)
2. Tamira Paszek vs. Sorana Cirstea
3. Benesova/Foretz vs. Cabeza Candela/Pous Tio
4. Malek/Petkovic vs. Cirstea/Dulko

Court 7 (from 10.00hrs)
1. Masa Zec Peskiric vs. Alicia Molik (Singles Q Final)
2. Kristina Barrois vs. Kirsten Flipkens

Court 9 (from 12.00hrs)
1. Sílvia Soler Espinosa vs. Tsvetana Pironkova (Singles Q Final)
2. Rosolska/Zalameda vs. Bacsinszky/Garbin (NB 13.00hrs)
3. Niculescu/Shaughnessy vs. Jans/Uhlirova

Read more...

monte carlo: pazartesinin programı

Read more...

14. haftanın şampiyonları

 Juan Ignacio Chela d. Sam Querrey 5-7/6-4/6-3

Houston'da ev sahibi Querrey'nin yorgunluğu kendisini vuran etmen oldu. İlk sette winnerlarda 19-2 önde olan Amerikalı raket maçın geri kalan kısmında ilk setteki oyununu sürdüremedi. İkinci setin sonunda winner sayılarını eşitleyen Arjantinli son seti de alarak favori zemininde şampiyonluğa ulaştı. 30 yaşındaki Chela'nın beşinci ATP şampiyonluğu ve üç seneden bu yana ilki.

Stanislas Wawrinka d. Victor Hanescu 6-2/6-3

Wawrinka uzun zamandır ilk 20'de boy gösteren 2008'de ilk 10'a dahi girebilmiş bir isim. Buna rağmen sadece tek şampiyonluğu vardı 2006 yılında Umag'da kupayı kaldırmıştı İsviçreli. Bundan sonra 5 defa final oynayan ve kaybeden Wawrinka baba olduktan sonraki ilk şampiyonluğunu Casablanca'da yaşadı. İlginç olan yarın bu ikili Monte Carlo Masters'ta karşılaşacaklar yine.

Caroline Wozniacki d. Olga Govortsova 6-2/7-5

Tavşan gibi o turnuvadan bu turnuvaya zıplayan ve dişi Rafael Nadal olup sakatlanmasından korktuğum Danimarkalı raket geçen sene şampiyon olduğu Ponte Vedra'da tekrar kupayı kaldırıp puanlarını korumayı başardı. Belaruslu Olga'nın final oynayacağını bilmem de hafatanın olayıdır gözümde. 76239 tahminimden biri tuttu en sonunda. Kariyerindeki üçüncü finalinden boynu bükük ayrılmış oldu Govortsova.

 Flavia Pennetta d. Carla Suarez Navarro 6-2/4-6/6-3

İtalyan güzeli Pennetta, 2 numaralı seribaşı olarak aktıldığı Marbella'da şampiyon olarak kariyerindeki dokuzuncu şampiyonluğunu ulaştı. Finalde kaybeden ev sahibi Navarro ise geçen sene de burada kaybetmişti kupaya 1 adım kala. 

Read more...

11 Nisan 2010 Pazar

atp'de haftanın finalleri

Houston'da finalin adı Sam Querrey-Juan Ignacio Chela oldu. Yarı finalde iki tenisçi de vatandaşlarını eleyerek finale adlarını yazdırdılar. Arjantinli Chela, Horacio Zeballos'u iki sette geçerken, ev sahibi Querrey de Wayne Odesnik'i çok zorlanarak da olsa yenmeyi başardı.

The Curious Case of Wayne Odesnik'ten bahsedelim biraz. Odesnik'in doping sayılan Büyüme Hormonu'nu Avustralya'ya sokarken yakalanmıştı v esuçlu bulunmuştu. Soruşturma halen devam ediyor ve Amerikalı raket de oynamaya. Houston'da yarı finale kadar çıktı vebu adam büyük ihtimalle suçlu bulunacak ve puanları silinecek ki geçen sene burada final oynamıştı. Peki yarı finale kadar elediği isimler hakkını nasıl arayacak. Şu an burada bulunmaması gereken bir adama yenilmiş olacaklar. Konu sıkıntılı...

Sam Querrey karşılaşmadan önce "Ona yenilmeyeceğim" demişti. İlk seti aldıktan sonra ikinci seti 6-1 kaybetse de (utanç verici) son seti kazanarak yoluna devam etti Sam Amca. Maç sırasında da bir iki sürtüşme yaşanmış ikili arasında sanırım.

Casablanca'daki diğer turnuvada ise 1 numaralı seribaşı Stansilas Wawrinka ile 3 numaralı seribaşı Victor Hanescu şampiyonluk için mücadele edecekler.

Read more...

wta'de haftanın finalleri


Marbella'da bir İspanyol final görmese ayıp olurdu. Carla Suarez Navarro, Maria Jose Martinez Sanchez'i (7 isim, 2 kişi evet) ilk seti kaybettiği karşılaşmada yenerek finale çıktı. Şubat sonunda Meksika'da (toprak) yarı final görmüş ve Venus Williams'a toslamıştı. Toprak zaten her İspanyol'un olduğu gibi onun da doğal zemini. Finaldeki rakibi iki numaralı seribaşı Flavia Pennetta. O da vatandaşı Sara Errani'yi dağıttı 6-1'lik iki set sonucu. Sara Errani'yi en son plaj futbolu oynarken görmüştüm. Ayakkabıyla!

Haftabaşındaki garip kehanetim tuttu. Ponte Verda'daki turnuvada Olga Govortsova final oynar dedim. Oynayacak. Şüphesiz ki ben dedim oldu. Govortsova yarı finalde Dominika Cibulkova'yı 6-4/7-5'lik iki set ile turnuva dışında iterek finale yükseldi. Finaldeki rakip son şampiyon Caroline Wozniacki. Geçen sene burada yarı finalde elediği Elena Vesnina'yı yine ilk seti kaybettiği maçta yenmeyi başararak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP