2 Ekim 2010 Cumartesi

bangkok: servis kırmak ya da kıramamak


Dün ben şu knock out başlıklı fotoyu bunun için koymamıştım. Tam tersi Nadal rakiplerini nakavt ettiği için koymuştum. Tam üzerine bugün Bangkok yarı finalinde vatandaşı Guillermo Garica-Lopez'e üç sette boyun eğdi.

Garcia-Lopez normal seviyesinden çok yukarıda oynadı bugün. Hani Marsel'e yenildiği maç ile karşılaştırıldığında. Servisleri ve savunması iyiydi. Önce onun hakkını verelim. Fakat Nadal'da bir tutukluk vardı. Bu sene toprak kort Grand Slam'i yapmış üzerine kariyer Grand Slam'i tamamlamış bir adam. Üç büyüğü evine götürmüş, üç tane de Masters kazanmış adam, düşük profilli bir turnuvada, düşük profilli bir oyuncuya yenildi. Amerika Açık'taki oyunundan çok uzakta olan bir performans ile.

Özellikle üçüncü sette arka arkaya fileye taktığı toplar, son iki yıl içinde inanılmaz geliştirdiği servislerinin bugün işlememesi ve en önemlisi kaya gibi sağlam olan mental yönünü göremememiz gözüme çarpan etmenler yenilgide. Ha tabii bu konsantrasyon eksikliği mi, değil mi bilemem ama ikinci setteki 16 servis kırma şansından hiçbirini kullanamaması mağlubiyetteki en önemli faktör. O set tie-break'e gitti ve aynı set içinde tek bir kez bile servis kırma şansı yakalayamayan Garcia-Lopez seti aldı.

Nadal aynısını Amerika Açık finalinde de yapmıştı. Müsabakada toplam 26 kez servis kırma şansı yakalayan dünya 1 numarası bunların sadece altısından faydalanabilmişti.

Geçenlerde bir yerde okumuştum. Tenisin matematiksel modellemesini yapmaya çalışıyorlar ve hangi istatistikler kullanılabilir diye araştırıyorlar. En az güvenilir istatistik "servis kırma şansını olumlu kullanma yüzdesi" oluyor. Zaten düşününce doğru olduğunu anlıyorsunuz. Atıyorum bir tenisçi koca maç boyunca sadece bir kez servis kırma fırsatı yakalıyor ve bunu olumlu kullanıyor. Birde bir. Yüzde yüz. Rakibi ise 38 kere servis kırma şansı yakalıyor ve beşini değerlendiriyor. 38'de üç. Yüzde (hesabı sen yap istersen). Merak edenler için en güvenilir istatistik de servis oyununa tutunma oranı.

Nadal'da buraya gelmişti iş Amerika Açık finalinde. Bu sefer, koca maç boyunca sadece bir kez servis kıran (1/1) Garcia-Lopez, iki kere servis kıran (2/26) Nadal'ı mağlup ediyor.

İspanyol'un finaldeki rakibi Jarko Nieminen.

(Foto: Reuters / Getty via Daylife)

Read more...

1 Ekim 2010 Cuma

foto: knock out

K.O.

(Foto: Getty)

Read more...

çin açık: kadınlar kurası

Şimdi Tokyo'da yarın kadınlar finali var. Pekin'de hop kadınlar ilk tur başlıyo. Durun yahu bir soluklansaydık.

Japonya'da yarı final oynayan dört isim -ki onlar Caro, Elena, Vika ve Franny- Çin'de ilk turu bye geçiyorlar. Güzel ilk tur eşleşmeleri mevcut. Öncelikle Ana Ivanovic'e ilk turda yine Marion Bartoli'yi çıkaran kuraya teessüflerimi iletiyorum. Ana, Tokyo'da ikinci turda mağlup olmuştu Fransız'a. Ama Bartoli bir sonraki turda Azarenka karşısında ilk set sonunda sakatlanarak maçtan çekilmişti. Durumu nasıl bir haberim yok. Eğer hala ufak sorunları varsa Sırp raket affetmez.

Diğer göze çarpan eşleşmeler, Nastya-Kanepi, Wickmayer-Cibulkova, Rezai-Dulko, Safarova-Petkovic ve Safina-Zvonareva. Bu hafta Tokyo'da final oynayacak olan ikili Caro ve Elena, Pekin'de çok yakın düştüler. Çeyrek finalde karşılaşma olasılıkları var.

Ev sahibi raketlerden Jie Zheng, turnuvaya sakatlığı nedeni ile katılmazken, Na Li bugün yaptığı açıklamada "Benden de pek bir şey beklemeyin" mealinde bir şeyler söyledi. Önceliği yıl sonundaki Asya Oyunları'na veriyormuş Çinli raket.

Ana Tablo
Erkekler tablosu henüz çekilmedi.

Cumartesinin programı şöyle

Read more...

bangkok: gulbis her zamanki gibi

Erkeklerde de yarı finaller var yarın.

Nadal bugün Bangkok'ta maçını çok rahat kazandı Kukulu ismi olan biri karşısında. Kazak tenisinin lokomotifi öyle deme. Davis Cup'ta İsviçre'ye karşı cengaver gibi oynadı. Ölü eşleşme de bile kazandı. Kukuşkin'im benim. İlk sette 2-2 olduktan sonra altı oyun üst üste kazanan Nadal burada maçı koparmıştı bile zaten.

Ben Gulbis maçı izledim bugün yine. Yine saydırdım küfürleri. Rahatladım. Eskiden Beşiktaş maçlarında çok küfür ederdim, şimdi nazar değmesin takım taş gibi. Küfür eksikliğimi Gulbis üzerinden gideriyorum. İlk set tie-break'inde 3-0 geriden gelip 5-3 öne geçiyorsun. Oradan seti veriyorsun. İkinci seti kazanıp, üçüncüye tutunamıyorsun. Tuuu. Kazansaydı Nadal'a karşı ayrı bi motivasyon ile oynayacaktı. Şimdi Garcia-Lopez ne yapar vatandaşı karşısında bilemem. Bilirim de söyleyemem.

Tablonun alt tarafında ise Jarkko Nieminen adlı tenisi çoktan bırakması gereken şahıs Jurgen Melzer'i yenip yarı final gördü. Rakibi Bünyamin Becker. Becker ilk turda 2 numaralı seribaşı Fernando Verdasco'yu elemişti.

Marsel'in ilk turda elendiği Kuala Lumpur'da 1 numaralı seribaşı Söderling bugün Kazak Andrey Golubev'de sadece 5 oyun alabildi. Kazak tenisinin politikası hakkında bir şeyler yazacaktım ki Peter Bodo yazmış geçen hafta. Şimdi ondan çaldı demesinler diye yazmıyorum. Ama bu Kazaklar baktılar tenisçi çıkartamıyorlar, orta sıralardaki Rusları devşirdiler. Şimdi tarihlerinde ilk defa Davis Cup'ta World Group'talar. Bireysel olarak da yarı finallerde, çeyrek finallerde daha sık görünmeye başladılar. Bravo.

Golubev'in rakibi David Ferrer. İspanyol, ilk seti kaybettiği maçta Berdych'i geçerek son dörde kaldı. Tablonun alt tarafında ise iki Rus, Youzhny ve Andreev final arayacak.

(Foto: Getty via Daylife)

Read more...

tokyo: caro 1 numarayı almaya kararlı

Bu kız kafaya koymuş. Caroline Wozniacki kendisinden beklemediğim şekilde rakiplerini devire devire dünya 1 numarasına çıkmak üzere. Tokyo’da arkadaş markadaş dinlemedi ve Victoria Azarenka’yı üç sette mağlup ederek adını finale yazdırdı. Üç saat uğraştı bunun için ve uzun soluklu müsabakalarda da kazanabildiğini gösterdi. Çünkü son zamanlarda yaptığı maçların çoğu 1 saatin altında sürüyordu.

Wozniacki Tokyo’da şampiyon olur, haftaya Pekin’de de en azından çeyrek final görürse dünya 1 numarası oluyor. Hatta burada şampiyon olmasa bile Pekin’de gelecek şampiyonluk ona dünyanın zirvesini vaat ediyor. İlk keşfettiğimde bu kadar yükseleceğini hiç tahmin etmemiştim. İlk 5 olur ama 1 numara zor diyordum. Olacak sanki ha?

Diğer finalist Elena Dementieva oldu. O iğrenç servis hareketine, istikrarsız servislerine rağmen Schiavone’yi de geçti Rus raket. Tenis enteresan gerçekten.

(Foto: Getty via Daylife)

Read more...

30 Eylül 2010 Perşembe

video: michelangelo'dan da çok sevdim sizi

Favori Ninja Kaplumbağa'm Michelangelo'dur. Eğlenceliydi, piçti. Benim tam tersim bir karakteristiği vardı. O yüzden sevdim sanırım. Neyse; Pennetta, Dulko ve Jankovic de Tokyo'da ninja olmaya karar vermiş. Schiavone de var orada ama o ağır abiliğini konuşturup Dulko'ya gaz vermekle meşgul. Jankovic topuklularıyla zıplayamayınca kılıç sallayan rolüne bürünmüş. Ama kılıcı raket gibi sallayarak ölüm tehlikesi saçıyor etrafına. Backhand slice. Pennetta ve Dulko ise -ki çiftler partneriler- gördüğüm en güzel ninjalar haliyle. Hem kaç ninja gördüm ki zaten şu hayatta.


Read more...

29 Eylül 2010 Çarşamba

video: hayat bazen çok zor...


Yıldız olmanın en zor yanı. Şu yaptığı şeyden zevk alıyormuş gibi gözükmek sanırım en zor tarafı işin. Tamam çocuklara tenisi sevdir, kültür elçiliği yap, sporu tanıt, bunlar güzel şeyler de. Bu işkence be abi. Japonların kafası zaten ayrı bi' dünya... Hepsinin kafada ayrı bir hayal. Bu hayalgücüyle o kadar şeyi icat ediyorlar galiba. Eğer videonun sonuna kadar dayanabilirseniz bana da anlatın sonunda bir şey oluyor mu.

Read more...

foto: gilles simon ve küçük simon

Read more...

sakatlıklar, ameliyatlar, kazalar ve hastalıklar

Kim Clijsters ayak tabanından bir et benini aldırdıktan sonra ameliyat yerinin iltihaplanması dolayısıyla Pekin'deki turnuvadan çekildiğini açıkladı. Twitter'dan da ayağının tabanının fotoğrafını gönderdi fanlarına. Kaba bi hareket. Ben de öyle koca bir ayak tabanı görmenizi istemediğim için olayı yumuşatarak size aksettiriyorum.


Evgeny Korolev sezon başından beri güreştiği dirseğine en sonunda pes etti.  Bu haftasonu ameeliyat olacak Kazak raket dört ay kortlardan uzak kalacak. Avustralya Açık'ı da kaçırabilir yani.

Amerikalı Robby Ginepri de ameliyat masasına yatanlardan. Bisikletten düşüp kolunu kırmış adam. Sen hiç Cancellara'yı tenis raketiyle gördün mü? Sezon başından itibaren oynamaya başlayacakmış Ginepri.

Serena Williams Moskova'ya kadar yetişirim demiş. Hatta bununla kalmamış vizeye başvurmuş.

Bu arada biliyorsunuz haftaya Commonwealth Oyunları başlayacak. Hindistan'da sivrisinekler vasıtası ile bulaşan hummadan tutun, oyuncuların konaklayacağı odalarda çıkan yılanlara kadar tam bir fiyaskoya doğru gidiyor organizasyon. Bu yüzden onlarca sporcu Oyunlar'dan çekildi. İskoç tenisçi Elena Baltacha da onlar arasında. Baltacha'nın bağışıklık sistemi ile ilgili bir rahatsızlığı varmış bu sayede bunu da öğrenmiş olduk.

Read more...

28 Eylül 2010 Salı

bangkok: çocuk yine de iyi vuruyor

Dönüşüm muhteşem olmadı, Gregor Samsa panikte! Delpo dokuz ay sonra çıktığı maçta bıdık Olivier Rochus'e iki sette mağlup oldu. Zaten pek bir beklentimiz yoktu kendisinden ama hani ne bileyim insan Rochus'ü de geçsin artık diyor. Üzerine kick serve kullansa top Rochüs'ün üstünden aşıp gidecek zaten.

Tandilli'yi normalden daha yavaş gördüm. Bir de çok basit hata yaptı. Ama ace sayısı nedeniyle bileğinin sağlam olduğunu söyleyebilirim. İlk set sonunda sargı gerekse de iyi vuruyor. O müthiş içten dışaları henüz kıvama gelmemiş.

İlk set tie-break'e gitti. Rochüs 3-0 öne geçti. Ama o da ne? Del Potro 3-3'e getirdi. Hatta bir de set sayısından yararlanamadı. Ondan sonra Rochus 9-7 ile seti hanesine yazdırıd. İkinci sete servis kırarak başladı del Potro ve 2-0 öne geçti. Ancak hemen cevap verdi Rochus. Hatta 4-2 öne geçti. 5-3'te Arjantinli'nin servisinde 2 kez maç puanı yakaladı Belçikalı. Delpo etkili servislerle ve art arda iki ace ile kurtardı bunları. Fakat kendi servisinde affetmedi 1.68'lik raket.

Del Potro oynadığı tenisten memnun olduğunu söyledi. Özellikle servis performansından. Ki haklı, basit hataları olmasa servis yüzdesi gayet güzel şimdilik. Yüzde 65. 70'e çekti mi zaten güzel. İlk servisten puan çıkartma oranı da 75. İkinci servislere dikkat etmesi lazım biraz. 16 ace güzel güzel.

Başka öyle dikkat çekici bir olay olmadı Bangkok'ta. Yarın çarşamba ama hala ne Nadal ne de Verdasco korta çıkacak. Gulbis verelim?

(Foto: Reuters)

Read more...

27 Eylül 2010 Pazartesi

foto: deja vu

Hadi ama Nadal, agnostik olduğunu hepimiz biliyoruz.
Bu yılın başında Şarapova da aynı yollardan geçmişti.

Read more...

foto: baş dönmesi etkisini yitirmemiş

Şimdi Masha'nın yenilmesine taktım ben. Safina yenilince komik oluyordu ama Masha yenilince dur orada. Kimiko Date'nin gelip zaten aptalca oynayan bir kızı yenmesi hem komik hem de olasılıklar dahilindeydi. GEçen hafta Pavluçenkova'yı yenmesini de Nastya'nın gençliğine ve deneyimsizliğine verdim. Ama Sharapova'ya dokunmayacaktın Kimiko. 40 yaşında bir kadının (ki düşün kadın dediğin şey "genelde" 45'inde kontağı kapatır menopoz oldum deyip) yaldır yaldır oradan oraya koşturup, kendisinden oldukça irice, heyhula (heyula? haleluya?) gibi bir hemcinsini yenebilmesi mantık dahilinde değil. Bence Maria'nın yenilmesinin sebebi şu (gif'tir, biraz geç yüklenir) :


Ayrıcaaa...

Read more...

tokyo: vataşiva kimiko

Bu sabah gözlerimi açar açmaz aldığım ilk haber Kimiko Teyze'nin Şarapova'yı da yendiğiydi. Geçen hafta 19'luk Pavluçenkova'yı ilk turda turnuva dışına iten Japon sporcu, bu hafta da Masha'yı üç sette evine gönderdi. Vay arkadaş!

Tabii ki bu bana evrenin tatsız bir geri dönüşü. Safina zıbıdığı 40lık teyzeye yenildiği zaman biraz fazla dalga geçmiş olmalıyım. Önce Nastya'yı devirdi, sonra Masha'yı. Bang! Haftaya da Ana ile eşleşir. Onu da paketleyip gönderir. Ama Ana Rus değil bak orada bir sıkıntı çıkabilir.

Vay be! Sen wildcardla gel son şampiyonu ele ilk turda. Bak hala sinirden ellerim titriyor. Neyse biz önümüze bakalım. İn dı tabele Safina yine yenik. Hemi de Julia the Gorgeous'a. Görges 2009'da İstanbul'a geldiğinde ayrı bir ilgi göstermiştim kendisine. Hop, şimdi ilk turda Safina'yı üç sette yendi. Yavaş yavaş bu işler. Sabır erdemdir. Cehalet mutluluktur. Kaşık yok. Safina, Krajan ile yollarını ayırdın ama görüyorsun ki sorun koçunda değil. Koçun yok. Sen yine kaybediyorsun. Cibulkova ise Ameirka Açık'ta çeyrek görüyor. Sen yok. O zaman?

Ivanovic de kritik bir eşleşmeden süper rahat bir şekilde galip çıktı. Hafta sonu Seul'de şampiyon olan Alisa Kleybanova'yı kolayca aşarak ikinci turu gördü Sırp raket.

İkinci turda güzel maçlar var. Kuznetsova-Petkovic, Bartoli-Ivanovic, Safarova-Azarenka, DEmentieva-Shvedova veeeeee "Clash of the Babes v 3.23" Pennetta-Kirilenko.


Günün Sonuçları
(3) J Jankovic (SRB) d. A Bondarenko (UKR) 64 61
(6) A Radwanska (POL) d. O Govortsova (BLR) 62 63

(10) S Kuznetsova (RUS) d. A Szavay (HUN) 34 ret. (sol baldır)
(11) M Bartoli (FRA) d. Y Wickmayer (BEL) 64 64
(WC) K Date Krumm (JPN) d. (12) M Sharapova (RUS) 75 36 63
(13) S Peer (ISR) d. T Bacsinszky (SUI) 57 75 64
(14) A Rezai (FRA) d. P Hercog (SLO) 62 75
(Q) R Vinci (ITA) d. (15) N Petrova (RUS) 75 64
A Dulgheru (ROU) d. (Q) E Makarova (RUS) 63 60
A Ivanovic (SRB) d. A Kleybanova (RUS) 63 62
Y Shvedova (KAZ) d. (WC) K Nara (JPN) 46 62 61
S Errani (ITA) d. B Zahlavova Strycova (CZE) 63 62
J Goerges (GER) d. D Safina (RUS) 61 57 62
(Q) C Vandeweghe (USA) d. K Zakopalova (CZE) 64 76(6)

Salının Programı (Türkiye için -7)
Centre Court (from 11.00hrs)
1. Lucie Safarova vs. Victoria Azarenka
2. Sara Errani vs. Vera Zvonareva
3. Elena Dementieva vs. Yaroslava Shvedova
4. Daniela Hantuchova vs. Kimiko Date Krumm
5. Caroline Wozniacki vs. Greta Arn
Court 1 (from 10.30hrs)
1. Kateryna Bondarenko vs. Anastasia Pavlyuchenkova
2. Flavia Pennetta vs. Maria Kirilenko
3. Francesca Schiavone vs. Alexandra Dulgheru
4. Samantha Stosur vs. Julia Goerges
5. Kirilenko/Petrova vs. Peschke/Srebotnik
Court 2 (from 12.00hrs)
1. Svetlana Kuznetsova vs. Andrea Petkovic
2. Marion Bartoli vs. Ana Ivanovic
3. Coco Vandeweghe vs. Aravane Rezai
4. Chan/Huber vs. Goerges/Rodionova
Court 3 (from 12.00hrs)
1. Roberta Vinci vs. Tsvetana Pironkova
2. Shahar Peer vs. Kaia Kanepi
3. Errani/Medina Garrigues vs. Peer/Peng
4. Garbin/Schiavone vs. King/Shvedova

Read more...

atp'de haftanın şampiyonları



 Gilles Simon d. Mischa Zverev 6-3/6-2

Yeni baba bu mutluluğu şampiyonluk ile taçlandırdı. Hem de kendi evinde, Metz'de. Mis! Bizim rastalı Dustin de çiftlerde Roger Wassen ile şampiyon oldu. Ha koçuma!



Juan Ignacio Chela d. Pablo Andujar  7-5/6-1
Bükreş'teki toprakta kazandı Chela. Soldaki Nastase başkan.

Read more...

26 Eylül 2010 Pazar

tokyo: haftabaşı pazartesidir

Şu turnuvaları pazar günü başlatmayın arkadaşım. "Oooh pazar evde yayıla yayıla yazarım turnuva önbakışını" derken bir bakıyorum ilk tur maçlarının yarısı oynanmış.

Serena Williams'ın çekildiği turnuvada 1 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki oldu. Ana Tablo burada.

Seul'de Kimiko Teyze'ye yenilen Pavluçenkova, Amerika Açık çeyrek finalisti Slovak Cibulkova karşısında iki sette güldü. Safina'nın eski koçu Krajan deneysel çalışıyor galiba Slovak raket üzerinde. Dans videosu ile gönüllerde taht kuran ve fahri dans hocası unvanı verdiğim Petkorazzi, Dulko'yu geçerken Govortsova da galiba yüzyıllar sonra müsabaka kazandı. En azından ben öyle hissediyorum.

Macar Greta Arn (The Great Arn), Laura Robson'a set vermeden galip geldi böylece bir Wozniacki-Robson eşleşmesini de engellemiş oldu. Protest tenisin başarılı temsilcileri İspanyol kadınlar anlaşılan sadece Fed Cup'ı boykot etmiyorlar. MJMS ve Medina Garrigues rakiplerine yenilerek ilk turda turnuvaya veda ettiler.

Günün Sonuçları:

(16) A Pavlyuchenkova (RUS) d. D Cibulkova (SVK) 75 75
F Pennetta (ITA) d. (Q) C McHale (USA) 63 61
M Kirilenko (RUS) d. (LL) MJ Martínez Sánchez (ESP) 63 67(5) 61
K Kanepi (EST) d. M Oudin (USA) 64 64
D Hantuchova (SVK) d. A Kerber (GER) 63 63
L Safarova (CZE) d. (Q) C Kai-Chen (TPE) 26 61 63
A Bondarenko (UKR) d. P Kvitova (CZE) 76(8) 62
A Petkovic (GER) d. G Dulko (ARG) 63 61
O Govortsova (BLR) d. (Q) I Benesova (CZE) 64 75
K Bondarenko (UKR) d. A Medina Garrigues (ESP) 62 60
T Pironkova (BUL) d. (WC) A Morita (JPN) 63 75
(Q) G Arn (HUN) d. (Q) L Robson (GBR) 64 63

Read more...

wta'de haftanın şampiyonları

Alisa Kleybanova d. Klara Zakopalova 6-1/6-3 (Seul)

Alla Kudryavtseva d. Elena Vesnina 6-4/6-4 (Taşkent)

Read more...

del potro dönüyor, marsel malezya'da

Erkeklerde 27 eylül-3 ekim haftasındaki turnuvalara bir göz atalım.

Tayland Nadal'ı cukkalamıştı bildiğiniz üzere. Dünya 1 numarası Bangkok'ta mücadele edecekken gözler sadece onda olmayacak. Zira del Potro da Avustralya Açık'tan bu yana ilk kez bir turnuvada mücadele ediyor. Dördüncü turda Marin Cilic'e elenmiş ve ardından bileğindeki sakatlık nedeniyle turdan uzak kalmıştı. Dördüncü basamaktan da 35'e kadar geriledi. Sekiz ay geçmiş. Bakalım form durumu nedir, ne değildir.

5 numaralı seribaşı olarak mücadele edeceği Tayland'a inen Tandilli, "Üç sene önce ilk kez geldiğim Tayland'a geri dönmek çok güzel. Bangkok güzel bir şehir ve Taylandılar çok cici insanlar =)))) Öptm, pls, tşk, bye" şeklindeki robotik demecinden sonra Rochus'lerden Chris olanıyla oynayacağı ilk tur maçına hazırlanmaya başladı.

İlk dört seribaşı ilk turda bye alıyor. Bunlar Nadal, Verdasco, Melzer ve Gulbis. Evet Gulbis. Başka türlü tur atlayacağı yok zaten. İkinci turda Schüttler-Mello maçının galibi ile oynayacak ve evine dönecek Letonyalı. Pipisine hakim olabilirse tabii Taylandlar'da (Gulbis'in İsveçli kızlar ile imtihanını hatırlatırım).

Bangkok Ana Tablo

Malezya, turuli ejya. Gördüğünüz üzere bir Malezya olup da ATP Tour turnuvası sokamadık ülkeye. Ama naptık ana tablosuna bir Türk soktuk. Kuala Lumpur'da Proton Malaysian Open haftanın erkeklerdeki diğer organizasyonu.

İlk 10'dan dört oyuncu bulunuyor bünyesinde. Söderling, Davydenko, Berdych ve Youzhny. Bana kalsa Ferrer'i de sayarım. Çiçeği burnunda top 100 oyuncumuz Marsel de burada ana tabloya doğrudan katıldı. İlk turda Rus asıllı Özbek Denis Istomin ile eşleşti. Şaka gibi lan! İlk turu geçerse (ki çok zor) ikinci turda Tomas Berdych ile oynayacak ve bence bu turu geçme şansı ilk turu geçme şansından daha fazla. Hepimiz Marsel'e protonlarımızı gönderiyoruz.

İlk turdaki Baghdatis-Nishikori eşleşmesi can yakar. Tomic de belki Ferrer'i zorlar.

Kuala Lumpur Ana Tablo

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP