20 Mart 2010 Cumartesi

foto: dominika'nın adonisi


Dominika Cibulkova sanki biraz kilo mu almış ne? Ona rağmen göbek kendini salmamış. Bende yok o kaslar be!

Read more...

19 Mart 2010 Cuma

foto: beyaz zico ve safin

Safin,Pioline, Philippoussis, Wilander, Courier, Pernfors, Meligeni, Ferreira ve ortalarında pembeli morlu Zico.


Gol olur.

Read more...

indian wells: samantha'nın ilk 10 yürüyüşü

Ivan Ljubicic yarı finaldeki yerini aldı. Son 16'da Novak Djokovic'i alt eden Hırvat raket dün de Juan Monaco'yu 3 sette geçerek doğum gününde yarı finale yükselmenin de mutluluğunu yaşadı. Maç bittikten sonra kardeşinden telefon almış ve Hırvat saat dilimine göre yeni güne yani doğum gününe girmeden saniyeler önce maçı bitirdiğini öğrenmiş.

Nadal'ı Berdych karşısında izleyemedim ama eski Rafa'nın geri geldiğini söylüyor izleyenler. O, iğrenç kahverengi şortuna tezat gösterir bir şekilde güzel bir tenis sergilemiş. Kortun her yerinde, forehandler, backhandler, baseline derin toplar... Sevindirici bir şey bu. Basın toplantısında özellikle ilk sette harika oynadığını söylüyor İspanyol raket. Nadal şaşırtıcı bir biçimde çiftlerde de yarı finale yükseldi. Dizlerine fazla yüklenmese iyi olur. Çiftler onun kulvarı değil.


(Adam uçuyor)

Kadınlarda tüm yarı finalist belli oldu. Jelena Jankovic ikinci seti 4-2 geriden gelip kazadığı maçı iki sette bitirmeyi başardı Alisa Kelybanova karşısında. Bu yıl ilk defa bir turnuvada yarı fianle kalan Sırp raket mutluydu. Rakibi ise Avustralyalı Sam Stosur olacak. İyi bir turnuva geçiren Maria Jose Martinez Sanchez'i iki sette geçti Sam. Dünkü galibiyet ile ilk 10'a girdi kariyerinde ilk kez. 11'e oturmuşluğu vardı yanlış hatırlamıyorsam. Bir de maç komik bitmiş. Martinez Sanchez tie-break oyununda skoru 8-8 zannederken aslında 8-7 gerideydi. Stosur sayıyı aldığında maçı kazanmıştı ama İspanyol raket bir puan geride olduğunu sanıyordu. Hayal kırıklığına uğramış. Fazla konsantrasyon mu, az konsantrasyon mu bilemedim.

Günün sonuçları:
[3] R Nadal (ESP) d [19] T Berdych (CZE) 64 76(4)
[20] I Ljubicic (CRO) d [21] J Monaco (ARG) 46 62 61

(6) J Jankovic (SRB) d. (23) A Kleybanova (RUS) 64 64
(8) S Stosur (AUS) d. (28) MJ Martínez Sánchez (ESP)

Bugün yarı final maçında Aga ile Caro oynayacaklar. İki sıkı arkadaşın karşılaşması olması açısından bir ilk değil tabi ki. Kaybeden yemek ısmarlayacakmış. Böyle motivasyon mu olur allansen! Erkeklerde ise geriye kalan iki çeyrek final maçı var.

Cumanın programı
1. J Jankovic vs. S Stosur (21.00)
2. ATP: Robredo vs. Roddick (00.00)
3. ATP: Murray vs. Soderling
4. A Radwanska vs. C Wozniacki (Oh yes)

(Foto: Getty Images)

Read more...

18 Mart 2010 Perşembe

indian wells: perşembenin programı

Read more...

indian wells: ljubicic, djoker'i çözmüş


Ljubicic 2006'dan bu yana yenemediği Djokovic'i iki sette yenerek ona karşı olan şanssızlığını da kırmayı başardı. Djoker iyi tenis oynamıyordu zaten. Maçtan sonra Djokovic hakkında şunları söyledi Hırvat raket: "Turnuvayı kazanmak için yüzde 100'ünü vermeliydi ama o akdar iyi değildi. Ben yenemeseydim kupa yolunda biri onu yenecekti zaten. Dubai'de de uzun maçlar oynadı (Ljubicic'le de oynamıştı), oradan Davis Cup için Sırbistan'a gitti ve sonra buraya geldi." Ama geçen sene 97 maç yapmış ve ülkeden ülkeye gezmiş biri olarak Nole'nin bunları kaldırabilmesi lazım. Federer gibi yaşlı da değil daha 87li. 2 numaralı kortta oynamanın da kendisine avantaj sağladığını belirtti Ivan. Djokovic2in hep ana kortta oynadığını kendisinin de 2 numaralı kortta oynadığını bu yüzden oraya daha alışık olduğunu söyledi. Ljubicic'in çeyrek finaldeki rakibi Juan Monaco oldu.

Rafael Nadal ile John Isner mücadelesinde gülen taraf 3 numaralı seribaşı Nadal oldu. Geçen senenin şampiyonnu yoluna devam ediyor. İspanyol'un rakibi ise Tomas Berych olacak. Viktor Troicki, ikinci turu tek oyun oynadıktan sonra Cuevas'ın çekilmesiyle, üçüncü turu da Davydenko'nun kolunun kırılması ile bye geçtikten sonra çıktığı ilk maçta Çek rakete yenilmiş oldu. E bi yere kadar tabi. Berdych ile Nadal arasında da eskiden kalan bir mevzu var ya hayırlısı.

Bir gün önce Federer'i eleyen Baggy, dün Tommy Robredo'ya yenildi. Bu tip şeyler çok oluyor zaten. Kariyerinin en büyük maçını kazanan adam bir tur sonra ortalama bir oyuncuya yenilebiliyor. Tenis fizikselden çok zihinsel bir spor derim bu yüzden. Robredo'nun çeyrekteki rakibi Andy Roddick. Amerikalı sessiz sedasız, denizaltı misali ilerliyor. Kura şansı vardı. Onu da iyi kullanıyor. Andy Murray, Nico Almagro karşısında ilk seti kazandıktan sonra İspanyol'un sakatlanıp çekilmesiyle son sekize kaldı. Ay çok ayıp oldu Murray'e. Değneklerle de olsa oynamalıydı Almagro. Ah şu İspanyollar hep aynı. Murray'nin çeyrekteki rakibi ise zor gibi. Robin Söderling, Tsonga'yı rahat geçti.


Kadınlarda dün iki çeyrek final maçı oynandı. Elena Dementieva, Agnieszka Radwanska'ya iki sette boyun eğdi. Polonyalı Radwanska böylece geçen seneki çeyrek final performansını bir tık ileri götürmüş oldu. Rakibi iki numaralı seribaşı ve Polonya kökenli olması nedeniyle yarı vatandaşı sayılabilecek Caroline Wozniacki. Caro bu kez Çinli engelini üç sette de olsa aşmayı başardı ve Jie Zheng'i mağlup etti. 

[20] I Ljubicic (CRO) d [2] N Djokovic (SRB) 75 63
[3] R Nadal (ESP) d [15] J Isner (USA) 75 36 63
[4] A Murray (GBR) d N Almagro (ESP) 64 10 ret. (ankle)
[6] R Soderling (SWE) d [9] J Tsonga (FRA) 63 64
[7] A Roddick (USA) d [22] J Melzer (AUT) 76(5) 64
[18] T Robredo (ESP) d [27] M Baghdatis (CYP) 75 06 64
[19] T Berdych (CZE) d [29] V Troicki (SRB) 61 63
[21] J Monaco (ARG) d G Garcia-Lopez (ESP) 36 62 61

(2) C Wozniacki (DEN) d. (18) Zheng Jie (CHN) 64 46 61
(5) A Radwanska (POL) d. (4) E Dementieva (RUS) 64 63

(Foto: AP/Getty)

Read more...

17 Mart 2010 Çarşamba

indian wells: naniiiik


Marcos Baghdatis'i seviyorum ulan! Beklemiyordum açıkçası böyle bir galibiyeti. Federer karşısında ilk seti kaybettikten sonra özellikle üç set üzerinden oynanan maçlarda işiniz zor ötesidir. Fakar Rum raket 7-5 kaybettiği ilk setten sonra diğer setleri 7-5/7-6 kazandı ve Federer karşısındaki yedinci maçında ilk galibiyetini aldı. Federer 2006'dan beri maç puanı kazandığı hiçbir maçı kaybetmemişti. Bu müsabakada 3 maç puanı harcadı ve kaybetti. Rum raketin dördüncü turdaki rakibi Tommy Robredo olacak. Robredo, sürpriz bir şekilde Radek Stepanek'i (Evet, Vaidisova'nın müstakbel eşi) eleyen Dudi Sela'yı geçmeyi bildi.

Monfils'i üç sette aşan Simon Greul hastalanınca rakibi Jurgen Melzer terlemeden dördüncü tura yükselmiş oldu. Rakibi ise Andy Roddick. Bir başka Amerikalı James Blake'in de tekrar üst sıralara yükselme çabasına Nicolas Almagro dur dedi. Gimeno-Traver ve  Ferrer'i yenen Blake üçüncü İspanyol'da zıplayamadı. Nicolas Almagro dördüncü turda Andy Murray ile karşılaşıyor.

Dördüncü 1/8'de üçüncü turda yenilen iki isim de İspanyoldu. Albert Montanes ilk seti aldığı maçta Tsonga'ya boyun eğerken, Feliciano Lopez de Robin Söderling engelini aşamadı. Tsonga-Söd maçı eğlenceli olacak.

Kadınlarda ise çeyrek finale çıkanlar belli oldu. Clijsters'ı yenen Kleybanova, Kuznetsova'yı yenen Suarez Navarro'dan daha iyi çıktı. Üç sette geçti İspanyolu ve çeyrek finale yükseldi. Rakibi Jankovic. Shahar Peer'i çokr ahat geçti Sırp raket. Üçüncü turda 3 numaralı seribaşı Azarenka'yı yenen Martinez Sanchez o gazla bir de Wickmayer'i devirdi ve son sekizde Sam Stosur'un rakibi oldu. Avustralyalı raket de Vera Zvonareva'yı iki sette geçti dördüncü turda.

Tablonun alt tarafında ise Alicia Molik, Jie Zheng'i bayağı zorladı. Üç sete giden maçı yine de Çinli raket kazanmayı bildi. Wozniacki ise Petrova'ya son sette bir bagel yedirdiği maçı 6-3/3-6/6-0 kazandı ve Zheng ile eşleşti. Na Li hep yeniyor Woz'u. Bakalım Zheng neler yapacak. Bu arada ben postu girene kadar ilk çeyrek final maçı oynandı kadınlarda. Radwanska, Dementieva'yı yenerek yarı finale çıktı.

(Foto: Reuters/Getty)

Read more...

nicole'den erken emeklilik

Dün sabah Tennis Warehouse forumlarında bir başlık gördüm işe gitmeden önce. Nicole Vaidisova emekli oluyor diye. Neyse çıkayım ofiste yazarım dedim, sonra bütün gün ofiste "Ne yazacaktım ben" diye düşündüm. Yaşlılık zor. Kirpi blogun chat kısmına link bırakmış, az önce eve gelince görüp hatırladım. Zaten Kirpi bloga benden daha fazla katkı yapmaya başladı hadi bakalım.

Evet, Nicole Vaidisova emekli oluyor. Erken emeklilik yasası çıkmış Çek Cumhuriyeti'nde. Kız daha 20 yaşında. İlk 10'dan sıralamanın dibine vurdu. Bırakması doğru tercih tabii. Stepanek'i bırakamıyorsan tenisi bırakacaksın. Tenisi bırakma nedeni de Stepanek ile bu yaz evlenecek olması. Stepanek ile. Yani ben de pek yakışıklı sayılmam ama bu güzel kız her sabah uyandığında Stepanek'i görecek. Görüyor şu an hatta. Bir zamanlar Hingis'in gördüğü suratı görüyor.

Peki sorarım ileride oldu da Stepanek'ten ayrıldın geçimini nasıl sağlayacaksın be şaşkın ördek. Ne planlıyor çok merak ediyorum. Tenisten şu ana kadar kazandığı paraların kendisine yeteceğini mi sanıyor ömrünün geri kalanında. Mark Philippousis bile krize girdi. Vardır bi güvencesi mutlaka.

Ne diyelim mutluluklar evlenecek çiftimize. Çocuk olursa bari estetik kaygılı bi çocuk olsun, zevki biraz güzel olsun.

Read more...

16 Mart 2010 Salı

indian wells: yedinci günün programı


Roger Federer - Marcos Baghdatis tsi 04.30

Read more...

indian wells: altıncı günün ardından


Indian Wells'te beklenmedik sonuçlar çıkmaya devam ediyor. İri kadın Alisa Kleybanova, Kim Clijsters'a da acımadı. Geçtiğimiz aylarda ilk WTA kupasını kaldıran Rus raket, Belçikalı anne Kim Clijsters'ı çok çekişmeli geçen bir mücadele sonrası 6-4/1-6/7-6 yenerek dördüncü tura çıktı.  İkinci turda 1 numaralı seribaşı Svetlana Kuznetsova'yı eleyen Carla Suarez Navarro, üçüncü turda da 27 numaralı seribaşı Agnes Szavay'ı üç sette geçerek dördüncü turda Kleybanova'nın rakibi oldu. İlginç bir maç olacak. Bir tarafta bildiğin Kemikkıran Kadriye diğer tarafta Pire Navarro. Güç vs. serilik.


Tablonun üst kısmının ikinci çeyreğindeki iki maç da çekişmeliydi. Shahar Peer, Nadalla sıkı fıkı olan Flavia'yı üç sette geçti. Pennetta'ya gazabım bu yönde oldu. Nadal da elenecek yakında. Nıhahahha. İsrailli'nin rakibi de yine kıran kırana bir maçtan sonra Sara Errani'yi eleyen Jelena Jankovic oldu. Maçı Emre Yazıcıol anlatında üç sete gitmemesi imkansız oluyor. Biz buna tenis literatüründe Emre Yazıcıol ve üç set laneti diyoruz. Bence Peer, Jankovic'i yener.


Benim için günün en sürpriz sonucu Maria Jose Martinez Sanchez'in küçük Şarapova Azarenka'yı iki sette geçmesi oldu. Geçen senenin yarı finalistiydi Belaruslu raket. Çok puan kaybedecek. Sanchez ise geçen sene mücadele etmedi burada. Dördüncü turda Yanina Wickmayer ile oynayacak. Geçen senenin yarı finalisti Anastasia Pavluçenkova, Sam Stosur'a mağlup olurken, Ana Ivanovic'i eleyen Anastasija Sevastova da Vera Zvonareva'ya yenildi. Anastasyalar için kötü bir gündü.

Erkeklerde Nikolay Davydenko'nun çekilmesi ile doğrudan dördüncü tura yükselen Troicki'nin rakibi Tomas Berdych oldu. Çek raket, Fernando Verdasco'yu şok bir skorla 6-0/6-3 geçti. İkiz tepelerden kazanan ise bu kez John Isner oldu. Memphis'te Querrey'e yenilen Isner, 7-6/6-4 ile galip gelerek dördüncü turda Nadal'ın rakibi oldu. Nadal da bir önceki turda garip bir maç yaşayan Mario Ancic'i 6-2'lik iki set ile geçmeyi başardı. Marin Cilic'i eleyerek erkeklerde turnuvanın belki de en büyük sürprizine imza atan Guillermo Garcia Lopez, Brezilyalı Thomaz Belluci'yi ilk seti kaybettiği maçta yenerek tur atladı. Rakibi Juan Monaco. Arjantinli raket son ayların formda isimlerinden Juan Carlos Ferrero karşısında zorlansa da galip geldi. Ferrero yine de puanına puan kattı üçüncü tur görerek zira geçen sene Indian Wells'e katılmamıştı. Son eşleşme ise Ljubicic ile Djokovic arasında. Ljubicic, Brain Dabul'u yendi. Djokovic ise belalısı Kohlschreiber karşısında ölüp ölüp dirildi.


En son Roland Garros 2009'daki maçı Kohlschreiber kazanmıştı. Dün yine 3 maç puanı çevirdi Djoker. Son sette 4-5 ve 0-40 geriden gelip tie-break'e götürdü. Ljubicic üst düzey tenisçileri çok zorlasa da (bir zamanlar kendisi de onların arasındaydı tabi) Djokovic'e karşı şansı tutmuyor. Aralarındaki ilk maç dışında hepsini Sırp raket kazandı. En son bu sene Dubai'de karşılaşmışlar ve Nole 3 sette kazanmıştı.

[2] N Djokovic (SRB) d [25] P Kohlschreiber (GER) 63 26 76(3)
[3] R Nadal (ESP) d M Ancic (CRO) 62 62
[15] J Isner (USA) vs [17] S Querrey (USA)
[21] J Monaco (ARG) d [11] J Ferrero (ESP) 76(2) 36 63
G Garcia-Lopez (ESP) d [26] T Bellucci (BRA) 46 62 61
[19] T Berdych (CZE) d [10] F Verdasco (ESP) 60 63
[20] I Ljubicic (CRO) d [Q] B Dabul (ARG) 62 63

(28) MJ Martínez Sánchez (ESP) d. (3) V Azarenka (BLR) 76(4) 62
(6) J Jankovic (SRB) d. S Errani (ITA) 26 76(6) 64
(8) S Stosur (AUS) d. (25) A Pavlyuchenkova (RUS) 63 60
(17) S Peer (ISR) d. (9) F Pennetta (ITA) 64 67(4) 61
(12) V Zvonareva (RUS) d. A Sevastova (LAT) 62 63
(13) Y Wickmayer (BEL) d. R Vinci (ITA) 61 36 63
(23) A Kleybanova (RUS) d. (14) K Clijsters (BEL) 64 16 76(4)
C Suárez Navarro (ESP) d. (27) A Szavay (HUN) 64 36 61

Read more...

15 Mart 2010 Pazartesi

foto: federer'in koleksiyonu


Soldan sağa: 2009 Yılın Tenisçisi, ATPWorldTour.com Fanlarının Favorisi, Stefan Edberg Sportmenlik Ödülleri

(Foto: Reuters)

Read more...

indian wells: altıncı günün programı

Read more...

indian wells: beşinci günün ardından

Erkeklerde tablonun üst tarafındaki seribaşılar üçüncü tura çıkmakta zorlandılar. Elenen altı seribaşıdan ikisi sakatlıkları yüzünden maçlarından çekildi. Nikolay Davydenko geçen ay Rotterdam'da sakatlanmıştı. Doktorlar yanlış bir teşhis koyup bileğin kırıldığını fark edememişler. Ernests Gulbis'i kırık bilekle yenen Davydenko, Troicki karşısında maça çıkmadı. İki gün önce belli olsa sakatlık, Gulbis tur atlayacaktı. Tüh. Janko Tipsarevic de Thiemo de Bakker karşısında 5 oyun oynadıktan sonra karın kaslarındaki sakatlık nedeniyle çekildi maçtan. Genç Hollandalı, Roddick ile oynayacak üçüncü turda.

1 numaralı seribaşı Roger Federer, Victor Hanescu'yu geçerken set verdi. Üçüncü turdaki rakibi Marcos Baghdatis. Elenen bir diğer seribaşı da Radek Stepanek. Dudi Sela'ya yenilmesi ilginç Çek raketin. Bir başka sürpriz de Simon Greul'un Gael Monfils'i elemesi. James Blake son haftaların formda isimlerinden (ama toprak kortta) David Ferrer'i yenerek üst sıralara doğru tekrar yol almaya başladı. Ivo Karlovic'i geçen Nicolas Almagro ile karşılaşacak Amerikalı.

Justine Henin'i ikinci turda yenerek dikkatleri üzerine çeken Gisela Dulko üçüncü tur maçında aklını bir önceki maçta bırakmış sanırım. Agnieszka Radwanska karşısında yoktu. 6-0/6-1. Bir saatten biraz fazla süren bir müsabaka. Mücadele bile değil. O derece. Radwanska bu kadar rahat tur atlarken dördüncü turdaki rakibi Marion Bartoli oldu. Fransız raket Jill Craybas'ı 6-2/6-0 ile 58 dakikada geçerek tur atladı. İki tenisçide de rehavet var şimdi.


Maria Sharapova felaket bir servis performansı gösterdiği maçta Avustralya Açık yarı finalisti Jie Zheng'e 2 saat 43 dakika süren üç setlik bir maç sonucu mağlup oldu. Bazı oyunlarda 8-9 kere "berabere" olunca ister istemez maç uzun sürdü. Şarapova, Çinli'nin kararlılığından etkilenmiş gözüküyordu maçtan sonra. "Sanki top fırlatma makinası gibiydi" dedi. Zheng, Alicia Molik ile oynayacak dördüncü turda. Dubai'de ilk turda Avustralyalı kazanmıştı.

2 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki, Avustralya Açık'ta çeyrek final oynayan Maria Kirilenko'ya sadece 3 oyun verdiği maçı 6-3/6-0 kazanarak dördüncü turda Nadia Petrova ile eşleşti. Rezai ile Schiavone arasındaki maç üçüncü turun şimdiye kadarki en çekişmeli maçıydı. 6-7/7-6/6-4 lük set skorları ile gülen taraf Fransız raket oldu ve dördüncü turda Elena Dementieva ile çeyrek finale çıkma mücadelesi verecek.

[1] R Federer (SUI) d V Hanescu (ROU) 63 67(5) 61
[4] A Murray (GBR) d A Seppi (ITA) 64 64
[6] R Soderling (SWE) d E Korolev (KAZ) 62 64
[7] A Roddick (USA) d [Q] Y Lu (TPE) 64 64
[9] J Tsonga (FRA) d [Q] M Matosevic (AUS) 61 63
S Greul (GER) d [12] G Monfils (FRA) 16 62 63
J Blake (USA) d [13] D Ferrer (ESP) 61 64
D Sela (ISR) d [14] R Stepanek (CZE) 64 16 62
[18] T Robredo (ESP) d S Stakhovsky (UKR) 36 63 75
[22] J Melzer (AUT) d [WC] D Nalbandian (ARG) 64 61
N Almagro (ESP) d [23] I Karlovic (CRO) 75 76(5)
[24] A Montanes (ESP) d [Q] R Mello (BRA) 36 64 64
[27] M Baghdatis (CYP) d A Clement (FRA) 76(7) 61
[28] F Lopez (ESP) d P Mathieu (FRA) 36 63 64
T de Bakker (NED) d [30] J Tipsarevic (SRB) 32 ret. (abdominal strain)
M Russell (USA) d [32] I Andreev (RUS) 46 63 62

(2) C Wozniacki (DEN) d. (32) M Kirilenko (RUS) 60 63
(4) E Dementieva (RUS) d. K Flipkens (BEL) 64 62
(5) A Radwanska (POL) d. (31) G Dulko (ARG) 61 60
(18) Z Jie (CHN) d. (10) M Sharapova (RUS) 63 26 63
(11) M Bartoli (FRA) d. J Craybas (USA) 62 60
(16) N Petrova (RUS) d. P Shuai (CHN) 61 75
(19) A Rezai (FRA) d. (15) F Schiavone (ITA) 67(4) 76(2) 64
(WC) A Molik (AUS) d. (Q) E Baltacha (GBR) 60 62

(Foto: AP/Reuters)

Read more...

14 Mart 2010 Pazar

indian wells: beşinci günün programı


Kirilenko-Woznicaki / Federer-Hanescu / Korolev-Söderling / Blake-Ferrer maçlarına dikkat.

Read more...

indian wells: dördüncü günün ardından

Indian Wells'te Svetlana Kuznetsova kötü başladığı sezona kötü devam ettiğini gösterdi. İkinci tur maçında ki Sveta'nın turnuvadaki ilk maçlı olur, Carla Suarez Navarro'ya üç set sonucu boyun eğdi Rus raket. 69 basit ve 7 çift hata ile oynayan son Roland Garros şampiyonu maçtan sonra "17 senedir tenis oynuyorum şu minnacık topu kocaman kortun içine atamıyorum, dünyanın en kötü oyuncusu olmadığıma göre kendimden beklentin de fazla oluyor" dedi. Kim Clijsters ilk 10'a doğru gidiyor. Belçikalı üçüncü turda Alisa Kleybanova ile karşılaşacak. Sıkı maç olur. Yenilen üç seribaşı var Kuzy dışında. Cibulkova, Hantuchova ve tabi ki Ana Ivanovic.


Sevastova iki haftadır güzel tenis oynayarak turnuvalarda rakipleirne kök söktürüyordu. İkinci turda da bizim serbest düşüşteki Sırp raket ile eşleşmişti bu turnuvada. Ivanovic'in yenileceği o kadar belliydi ki. Set alamadan veda etti Ana. En son SI'ya verdiği pozlardan sonra da müstehaktır. Şimdi haftaya pazartesi açıklanacak yeni listede ilk 50'nin de dışında olacak eski dünya 1 numarası. Nereden nereye.


Erkeklerde tablonun alt tarafından üçüncü tura çıkanlar belli oldu. Djokovic ve Nadal turnuvadaki ilk maçlarını oynadılar. Rafa, Alman Reiner Schuettler'i 6-4lük iki set ile rahat geçerken Djokovic, Mardy Fish karşısında git gelli bir maçta 6-1/0-6/6-2 ile galip gelerek tur atladı. Djokovic'in rakibi ise Philipp Kohlschreiber. Zorlansa da yenecektir Sırp raket. Gilles Simon'un da düşüşü devam ediyor. Arjantinli Brain Dabul'a mağlup olan 16 numaralı seribaşı üçüncü turu göremedi. Dabul ilk turda vatandaşı Leonardo Mayer'i geçmeyi başarmıştı. Arjantinli'nin rakibi Ivan Ljubicic oldu.

Geldik günün sürprizine. Avustralya Açık yarı finalisti Marin Cilic, turnuvadaki ilk maçında İspanyol Guillermo Garcia-Lopez'e 7-6/6-0 ile mağlup olunca ben şaşırdım şahsen. Dünün en heyecanlı maçlarından biri de Mario Ancic ile Julien Benneteau arasındaydı. İlk seti 6-4 kazanan Fransız Benneteau bir anda vites yükselten Ancic'in oyununa karşılılk veremedi. İkinci sette skoru 5-0'a getiren Hırvat raket bu noktada stop etti. 6-6'ya kadar gelen ikinci seti tie-break ile kazanan Ancic son seti de hanesine yazdırdı ve bu seneki ikinci ATP Tour maçını da kazanarak üçüncü tura yükseldi. Rakibi Rafael Nadal. İlk 10'dan birilerine karşı görelim bakalım Süper Mario'yu.


Bir başka ilginç üçüncü tur eşleşmesi de iki Amerikalı arasında. Davis Cup'ta Amerika'yı taşıyamayan Querrey ve Isner karşı karşıya gelecek. 2-3 hafta önce Memphis finalinde karşılaşmışlar ve kazanan Querrey olmuştu. Davydenko, Gulbis'i geçerek Troicki ile eşleşirken Tomas Berdych ve Fernando Verdasco arasındaki üçüncü tur mücadelesi de güzel bir mücadele vaat ediyor.

[2] N Djokovic (SRB) d M Fish (USA) 61 06 62
[3] R Nadal (ESP) d [Q] R Schuettler (GER) 64 64
[5] N Davydenko (RUS) d E Gulbis (LAT) 64 64
G Garcia-Lopez (ESP) d [8] M Cilic (CRO) 76(1) 60
[10] F Verdasco (ESP) d [Q] R Delgado (PAR) 64 61
[11] J Ferrero (ESP) d D Koellerer (AUT) 63 60
[15] J Isner (USA) d [Q] K Anderson (RSA) 63 75
[Q] B Dabul (ARG) d [16] G Simon (FRA) 75 64
[17] S Querrey (USA) d J Chardy (FRA) 63 64
[19] T Berdych (CZE) d F Serra (FRA) 75 46 64
[20] I Ljubicic (CRO) d [WC] R Harrison (USA) 62 76(2)
[21] J Monaco (ARG) d F Fognini (ITA) 64 75
[25] P Kohlschreiber (GER) vs P Petzschner (GER)
[26] T Bellucci (BRA) d [WC] C Moya (ESP) w/o (foot)
[29] V Troicki (SRB) d P Cuevas (URU) 10 ret. (back)
M Ancic (CRO) d [31] J Benneteau (FRA) 46 76(5) 63

C Suárez Navarro (ESP) d. (1) S Kuznetsova (RUS) 64 46 61
(3) V Azarenka (BLR) d. S Bammer (AUT) 61 75
(6) J Jankovic (SRB) d. (Q) P Martic (CRO) 63 76(2)
(8) S Stosur (AUS) d. J Coin (FRA) 61 76(4)
(9) F Pennetta (ITA) d. P Kvitova (CZE) 63 63
(12) V Zvonareva (RUS) d. (Q) S Stephens (USA) 64 75
(13) Y Wickmayer (BEL) d. J Goerges (GER) 62 64
(14) K Clijsters (BEL) d. B Zahlavova Strycova (CZE) 62 61
(17) S Peer (ISR) d. (WC) B Mattek-Sands (USA) 62 63
R Vinci (ITA) d. (21) D Hantuchova (SVK) 63 75
(23) A Kleybanova (RUS) d. (Q) T Pironkova (BUL) 67(5) 63 61
A Sevastova (LAT) d. (24) A Ivanovic (SRB) 62 64
(25) A Pavlyuchenkova (RUS) d. (Q) K Sprem (CRO) 63 61
S Errani (ITA) d. (26) D Cibulkova (SVK) 75 64
(27) A Szavay (HUN) d. (Q) C Yung-Jan (TPE) 63 62
(28) MJ Martínez Sánchez (ESP) d. A Dulgheru (ROU) 26 63 61

Read more...

rafaaaaaaa, kan çıkaaaaaaaaar!!

Şekilde Rafael Nadal'ı Flavia Pennetta'ya 1 metreden yakın haldeyken görüyoruz. Hoş, sanki Flaviayavşıyor gibi duruyor ama. Rafa, sırnaşırsan gelir Babolatımla döverim seni.


(Foto: GOTOTENNISBLOG)

Shakira'nın klibinde oynamıştı bildiğiniz gibi. Bu da klibin kamera arkası:


Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP