16 Mart 2010 Salı

indian wells: altıncı günün ardından


Indian Wells'te beklenmedik sonuçlar çıkmaya devam ediyor. İri kadın Alisa Kleybanova, Kim Clijsters'a da acımadı. Geçtiğimiz aylarda ilk WTA kupasını kaldıran Rus raket, Belçikalı anne Kim Clijsters'ı çok çekişmeli geçen bir mücadele sonrası 6-4/1-6/7-6 yenerek dördüncü tura çıktı.  İkinci turda 1 numaralı seribaşı Svetlana Kuznetsova'yı eleyen Carla Suarez Navarro, üçüncü turda da 27 numaralı seribaşı Agnes Szavay'ı üç sette geçerek dördüncü turda Kleybanova'nın rakibi oldu. İlginç bir maç olacak. Bir tarafta bildiğin Kemikkıran Kadriye diğer tarafta Pire Navarro. Güç vs. serilik.


Tablonun üst kısmının ikinci çeyreğindeki iki maç da çekişmeliydi. Shahar Peer, Nadalla sıkı fıkı olan Flavia'yı üç sette geçti. Pennetta'ya gazabım bu yönde oldu. Nadal da elenecek yakında. Nıhahahha. İsrailli'nin rakibi de yine kıran kırana bir maçtan sonra Sara Errani'yi eleyen Jelena Jankovic oldu. Maçı Emre Yazıcıol anlatında üç sete gitmemesi imkansız oluyor. Biz buna tenis literatüründe Emre Yazıcıol ve üç set laneti diyoruz. Bence Peer, Jankovic'i yener.


Benim için günün en sürpriz sonucu Maria Jose Martinez Sanchez'in küçük Şarapova Azarenka'yı iki sette geçmesi oldu. Geçen senenin yarı finalistiydi Belaruslu raket. Çok puan kaybedecek. Sanchez ise geçen sene mücadele etmedi burada. Dördüncü turda Yanina Wickmayer ile oynayacak. Geçen senenin yarı finalisti Anastasia Pavluçenkova, Sam Stosur'a mağlup olurken, Ana Ivanovic'i eleyen Anastasija Sevastova da Vera Zvonareva'ya yenildi. Anastasyalar için kötü bir gündü.

Erkeklerde Nikolay Davydenko'nun çekilmesi ile doğrudan dördüncü tura yükselen Troicki'nin rakibi Tomas Berdych oldu. Çek raket, Fernando Verdasco'yu şok bir skorla 6-0/6-3 geçti. İkiz tepelerden kazanan ise bu kez John Isner oldu. Memphis'te Querrey'e yenilen Isner, 7-6/6-4 ile galip gelerek dördüncü turda Nadal'ın rakibi oldu. Nadal da bir önceki turda garip bir maç yaşayan Mario Ancic'i 6-2'lik iki set ile geçmeyi başardı. Marin Cilic'i eleyerek erkeklerde turnuvanın belki de en büyük sürprizine imza atan Guillermo Garcia Lopez, Brezilyalı Thomaz Belluci'yi ilk seti kaybettiği maçta yenerek tur atladı. Rakibi Juan Monaco. Arjantinli raket son ayların formda isimlerinden Juan Carlos Ferrero karşısında zorlansa da galip geldi. Ferrero yine de puanına puan kattı üçüncü tur görerek zira geçen sene Indian Wells'e katılmamıştı. Son eşleşme ise Ljubicic ile Djokovic arasında. Ljubicic, Brain Dabul'u yendi. Djokovic ise belalısı Kohlschreiber karşısında ölüp ölüp dirildi.


En son Roland Garros 2009'daki maçı Kohlschreiber kazanmıştı. Dün yine 3 maç puanı çevirdi Djoker. Son sette 4-5 ve 0-40 geriden gelip tie-break'e götürdü. Ljubicic üst düzey tenisçileri çok zorlasa da (bir zamanlar kendisi de onların arasındaydı tabi) Djokovic'e karşı şansı tutmuyor. Aralarındaki ilk maç dışında hepsini Sırp raket kazandı. En son bu sene Dubai'de karşılaşmışlar ve Nole 3 sette kazanmıştı.

[2] N Djokovic (SRB) d [25] P Kohlschreiber (GER) 63 26 76(3)
[3] R Nadal (ESP) d M Ancic (CRO) 62 62
[15] J Isner (USA) vs [17] S Querrey (USA)
[21] J Monaco (ARG) d [11] J Ferrero (ESP) 76(2) 36 63
G Garcia-Lopez (ESP) d [26] T Bellucci (BRA) 46 62 61
[19] T Berdych (CZE) d [10] F Verdasco (ESP) 60 63
[20] I Ljubicic (CRO) d [Q] B Dabul (ARG) 62 63

(28) MJ Martínez Sánchez (ESP) d. (3) V Azarenka (BLR) 76(4) 62
(6) J Jankovic (SRB) d. S Errani (ITA) 26 76(6) 64
(8) S Stosur (AUS) d. (25) A Pavlyuchenkova (RUS) 63 60
(17) S Peer (ISR) d. (9) F Pennetta (ITA) 64 67(4) 61
(12) V Zvonareva (RUS) d. A Sevastova (LAT) 62 63
(13) Y Wickmayer (BEL) d. R Vinci (ITA) 61 36 63
(23) A Kleybanova (RUS) d. (14) K Clijsters (BEL) 64 16 76(4)
C Suárez Navarro (ESP) d. (27) A Szavay (HUN) 64 36 61

1 yorum:

kirpi 16 Mart 2010 18:54  

Penetta konusunda Nadal sucsuz, o nedenle bisey olmaz bence..:). Cocukcagiz net diregine bagliydi orda, kacamiyordu ki..Hep Penetta'nin firsatciligi. Ayrica herhalde Penetta'ya beddua eden kadin sayisi, Nadal'a kizan erkek sayisindan fazladir herhalde..:)

Saka maka Nadal sorttu, klipti derken iyi dikkat dagitti ama Ancic macinda iyiymis soylenilene gore (ve benim gorebildigim kadari ile). Djokovic de kotu gidisine devam ediyor. Nadal'in gecen yilin sonundaki hali gibi. Hic yakistiramiyorum bu hallerini bir 2 numaraya, acilen kendine gelsin.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP