6 Haziran 2009 Cumartesi

götün götün gitmek

geçen erkekler yarı finalinin olduğu gün kanalda bir yandan muhabbet ediyoruz bir yandan maçları izliyoruz.. bi ara televizyona bi döndüm fernando gonzalez çizginin üzerine oturmuş götün götün gidiyor.. o sıra anlayamadım ne olduğunu.. sonra yayından çıkan emre yazıcıol'a sordum.. top çizgiye yakın düşmüş.. hakemle tartışmışlar "içerdeydi yok dışardaydı" diye.. bu da sinirlenmiş normal tenisçilerin ayağıyla sildiği izi poposu ile silmiş.. fernando sen pis insanmışın arkadaş!

Read more...

asla bir şampiyonun zihnini hafife almayın

rudy tomjanovic'in "asla bir şampiyonun yüreğini hafife almayın" sözü meşhurdur.. ben de diyorum ki "asla bir şampiyonun zihnini hafife almayın".. bayanlar finalini kazanan taraf zihinsel olarak güçlü olan taraftı.. may the force be with her!

dinara safina
'nın bunu kaldıramayacağı belliydi.. "bu"dan kastım hem kupanın kendisi hem de final baskısı tabi ki.. turnuvaya çok iyi başlamıştı aslında.. ilk 4 turda sadece 5 oyun vermişti rakiplerine.. sonra ne oldu? azarenka gazını aldı safina'nın.. safina zaten zihinsel yönden zayıf bir insan.. "acaba?"lar uçuşmaya başladı kafasında.. ama ne yaptı etti finali gördü.. finaldeki baskı kaldıramayacağı kadar çoktu..

kuznetsova baştan sona baskın olan taraftı maçta.. her şeyiyle bir finalist gibi oynadı.. ilk sette yüzde 71, ikinci sette yüzde 85, maçta ise yüzde 78 ile servis attı.. kortun her yerindeydi.. zor toplara yetişti, drop shotları güzeldi.. özellikle groundstrokeları çok ama çok etkiliydi.. pozitif olan taraftı.. tenis topunu ayağında sektirerek küçük bir futbol gösterisi izlettirdi seyircilere.. işte svetlana bu şekilde stresi azaltmaya çalışıyordu..

kuznetsova bunları yaparken, tenisin sabri sarıoğlu'su gibi bir benzetme yapmaktan zerre çekinmeyeceğim dinara safina ise kendi kendine söylenmek, kenardaki koçuna bakıp durmak ve raketini yere çalmakla meşguldü.. finalin çirkin yüzü oldu safina.. abisinin adından kurtuldu artık derken "grand slam kazanamayan 1 numara" yaftasından kurtulamadı..

safina'nın maçın son sayısında çift hata yaparak kaybetmesi ise bir grand slam finalinde olabilecek en ama en kötü kaybediş şekliydi.. ardından kuznetsova'nın hiç sevinmeden, yüzünde en ufak bir tebessüm olmadan fileye gelip rakibinin elini sıkması ise muhteşem bir sportmenlik örneğidir.. basit hataları alkışlayan fransız tenisseverlerin bundan çok şey öğrenmesi gerekir..

Read more...

ve federer şampiyon

2009 roland garros'u kazanan federer sonunda kariyer grand slam'i yapmayı başardı.. daha önce fred perry, don budge, rod laver, roy emerson ve andre agassi tarafından gerçekleştirilen bu başarıya eklenen altıncı isim oldu.. ayrıca isviçreli raket yarı finalden sonra direkt olarak şampiyon olan ilk tenisçi olarak da tarihe geçti.. 2005 yılından beri kariyer grand slam'i yapmak için uğraşıyordu federer.. bunu rafael nadal'ı yenemeden gerçekleştirmek onu mutlaka üzmüş olmalı.. ancak elden bir şey gelmez, ölenle ölünmez derler ya öyle bir şey..

federer'i bu büyük başarısından dolayı kutluyorum.. fransız seyircileri de kutluyorum, şuursuzluklarını bize tekrar gösterdikleri için.. daha önce hingis'e de yaptılar benzerini, nadal'a da.. bugün de del potro karşısında formundaydı parisliler.. afferim koçlarıma..

del potro demişken, bugün oynadığı oyun güzeldi.. ha nadal federer'i burada 20 yaşındayken tokatlamıştı del potro bunu başaramadı ama oynadığı tenis de fena değildi.. eğer maçın başındaki gibi servis atmaya devam etseydi mutlaka kazanırdı maçı.. ancak en büyük artısı servisi olan tenisçilerin sorunu bu işte.. çünkü maçın başından sonuna iyi servis atamazsınız.. maç içerisinde mutlaka servisten düşeceğiniz zamanlar olacaktır.. işte del potro'nun son iki sette başına gelen de buydu.. servisleri kötü gittikçe rallileri de kötüleşmeye başladı.. federer gibi bir adam karşısında oyun ne kadar ralliye dönerse, ralli ne kadar uzarsa kaybetme ihtimaliniz o kadar artar.. federer karşısında zaten kaybetme ihtimaliniz kazanma ihtimalinizden her zaman daha fazladır.. federer'i yenmek istiyorsanız iki şey lazım: 1- çok iyi bir servis, 2- hızlı olmak
del potro ileride ilk 3'e girebilir mi? zor gözüküyor.. djokovic'i geçebilir belki.. ama murray'e yaklaşması çok zor.. zaten nadal ve federer çok ilerideler..

federer'i kutluyorum demiş miydim? sonra "lan ne pis adammışsın bi kutlamadın" demeyin.. kutluyorum federer'i amacına ulaştı sonunda ve roland garros'u kazandı.. ne söderling mi? o da kim? (atam, totem ben seni)

ekleme: ha bi de hayatımda ilk defa hd izledim ben tenisi bugün.. çok değişik, çok güzel, gözler bayram ediyor ama uğursuz geldi bir daha izlemem.. yoo yoo lütfen ısrar etmeyin kuzum!

Read more...

4 Haziran 2009 Perşembe

ilk kupa sahibini buldu

liezel huber ve bob bryan'dan oluşan karışık çiftler takımı finalde vania king/marcelo melo ikilisini geriden gelip yendiler.. bob bryan'ın ikinci karışık çiftler şampiyonluğu, huber'in ise ilk..

şaşırtıcı haber ise çift erkeklerden geldi.. 1 ve 2 numaralı seribaşılar yarı finalde elendiler.. çift bayanlarda victoria azarenka/elena vesnina ikilisi şampiyonluğa koşuyorlar..

Read more...

rusya'nın buz gibi topraklarından gelen

final.. cumartesi günü iki tane hayranı olmadığım tenisçi final maçına çıkacak.. safina artık bu kadar yaklaşmışken bırakmaz gibime geliyordu bugünkü yarı final maçını izleyene kadar.. servis oyunlarında kendi kendine yaptığı moral konuşmaları korkuttu beni.. mental olarak güçlü görünmeye çalışıyor ama zayıflığı hareketlerinden ve gözlerinden okunuyor.. bugün cibulkova karşısında çok zor anlar yaşadı bugün ve amiyane tabirle kayışı koparmamaya çalıştı.. biraz başarılıydı.. ama cumartesi çıkacağı maç daha gergin bir atmosferde oynanacak.. kuznetsova daha deneyimli.. eğer basit hata sayısını indirebilir ve ilk servislerde istikrarı yakalayabilirse kazanan taraf svetlana olacaktır..
cibulkova ve stosur'a da haklarını verelim.. çok güzel bir mücadele sergilediler turnuva boyunca..

yarın ise turnuvanın ilk gününden beri beklediğim bir maç var (beklediğim derken ben federer'in daha önce eleneceğini düşünüyordum.. ama olası bir eşleşme halinde -ki oldu- çok iyi bir maç olacak diyordum) federer daha önce bir kaç kez tokatlamıştı del potro'yu.. tokatlamıştı derken set bile alamadı del potro kendisinden.. intikam soğuk yenen bir yemektir.. del potro yarın da yenemezse zaten yemek küflenecek, at çöpe gitsin..

Read more...

navratilova'ya büyük onur


navratilova tenis dünyasının en prestijli ödüllerinden philipp chatrier ödülüne layık görüldü.. kariyerinde 167 tekler, 177 çiftler, 10 da karışık çiftler şampiyonluğu var.. ve hala ödül kazanmaya devam ediyor kendisi.. salı akşamı ödülünü alırken "chris evert ve john mcenroe gibi önemli isimlerin aldığı bu ödüle layık görülmek büyük bir mutluluk" dedi.. aynı gece rafael nadal ve jelena jankovic de 2008'in tenisçileri olarak ödül aldılar.. nadal tamam da jelena ne iş?

navratilova aynı gece roland garros'ta çıkış yapan michelle larcher de brito, victoria azarenka gibi tenisçiler hakkında da yorumda bulundu.. larcher de brito'nun korttaki çığlıklarına ithafen, "bağırmak hile yapmaktır, bunun önüne geçilmeli" dedi.

Read more...

3 Haziran 2009 Çarşamba

roland garros 2009 - gün 11

roger federer önceki turlardakine göre daha rahat bir maç çıkardı bugün ve gael monfils'i 3 sette geçti.. içinde ukte kalana doğru emin adımlarla ilerliyor.. adam fransız seyircileri bile arkasına alabildi.. gael monfils karşısında tribündekiler resmen federer'i destekledi.. şener şen olsa monfils için "vatandaşın lan o senin, vatandaşın" diye dalabilirdi seyircilere..

bu durum açıkcası bana garip geliyor.. federer müthiş bir sporcu, müthiş bir tenisçi.. kazanamadığı tek grand slam roland garros ve çoğunluğun onun artık bu kupayı kazanması gerektiğini düşünmesi doğal da herkesin böyle düşünmesi bi garibime gidiyor.. bakıyosun fransız seyirciler fransıza karşı onu destekliyor, veteranlar onu destekliyor, spikerler onu destekliyor ve hatta rakipleri onu destekliyor.. bugün juan martin'e sordular federer hakkında ne düşünüyorsun diye.. "eğer yarı finalde onu yenemezsem, onu kupayı kaldırırken görmek isterim" dedi..

neyse efenim, bence final maçı pazar günkü maç değil cuma günkü maç olacak.. federer final maçına cuma günü çıkacak.. kazanırsa kupayı kaldıracak.. zira del potro'yu tablonun üst yarısından biriyle yer değiştirsek sonuçta del potro - federer finali görecektik.. bu arada federer üst üste 20. yarı finaline çıkacak grand slamlerde.. bugün onu da sordular federer'e, dedi ki:
"20 yarı finali anlarım da, üstüste 20 yarı final bana bile muazzam bir başarı gibi geliyor, kendimle gurur duyuyorum" dedi.. hakkatten öyle..

birisi üstüste 20. yarı finaline çıkarken diğeri ilk kez çıkacak.. juan martin del potro geçen temmuzda başladığı yükselişine aralıksız devam ediyor.. 2000-2004 arası buraları domine eden arjantinliler o günden bu güne gülemiyorlardı.. şimdi mutlulardır..

bayanlarda ise bugün sorana cirstea elendi.. çok iyi bir çiftler oyuncusu olan ama teklerde hiç başarısını göremediğimiz samantha stosur iki sette eledi rumen'i.. stosur, lisa raymond ile 2006'da paris'te çiftler şampiyonluğu yaşamıştı.. ayrıca 1988'den bu yana ilk defa bir avustralyalı yarı final gördü roland garros'ta.. 2000'de jelena dokic'in bir wimbledon yarıfinali var.. ondan beri de hiçbir grand slam yarı finalinde yoktu avustralyalılar.. galiba (aramaya üşenmek)

günün diğer çeyrek final maçında da serena williams elenerek beni sevindirdi.. tahminlerimin tutmadığını bilerek o kazanır demiştim ki kazanamasın.. güzel oldu böyle.. kuznetsova ile stosur karşılaşacak yarı finalde.. bir rus finaline doğru gidiyoruz..

yine ben tahmin yapayım:

erkeklerde final adı : fernando gonzalez - roger federer (hmm)
bayanlarda final adı : dinara safina - svetlana kuznetsova

Read more...

artık bir şarapova fanıyım

hiçbir zaman büyük bir şarapova fanı olmadım.. kendisini ve tenisini zevkle izlerdim ancak ne hingis kadar ne de henin kadar sevmiştim onu.. hatta ivanovic'i bile ondan daha fazla destekliyordum.. sakatlığına çok üzüldüm.. kortlardan 9 ay uzak kalması çok büyük bir eksiklik olacaktı, bazılarına göre belki de bir daha eski günlerine kavuşamayacaktı.. ben buna inanmıyordum, mutlaka bu hırslı kız geri dönecekti ve eski günlerine kavuşacaktı, hatta 2011'de sezon sonu turnuvasına istanbul'a gelecekti..

ama bu kadar iyisini, bu kadar çabuğunu beklemiyordum işte.. turnuvadan önce erken eleneceğini, hatta ilk iki turdan sonraki yazımda üçüncü turda kesin eleneceğini yazmıştım.. ne mutlu ki beni yanılttı.. ne mutlu ki çeyrek finale çıkarak bizlere "mücadele" izletti.. bugün cibulkova karşısında 6-0 / 5-0 gerideyken ve skor 30-40 iken "oyun alamadan bitirmemek" adına mücadeleyi gösterdi tekrar bize.. 5 maç puanı çevirdi ve iki oyun aldı son sette.. şarapova maçı kazanmış kadar sevindim..

bugün maçtan sonra gazetecelerin gerzekçe sorularına çok güzel cevaplar verdi.. sakatlık onu kort dışında daha sakin biri haline getirmiş.. bu turnuva boyunca verdiği röportajların hepsini dinleyen/okuyan biri olarak gayet aklı başında şeyler söylediğini gördüm..

soru: büyük geridönüşüne bir de resmin geneline bakarak yorum yapabilir misin? ve ne zaman performansının zirvesine ulaşacağını düşünüyorsun? wimbledon'da mı, yoksa amerika açık'ta mı?
maria: bence bu turnuva benim için çok iyi bir başlangıç oldu. her zaman dediğim gibi en son turnuvandaki performansın kadar iyisindir. son 1 senede başıma gelenleri göz önünde bulundurursak, bence buraya oturup başardıklarımdan (sadece bu turnuavda değil, bütün 1 yıl boyunca) oldukça gurur duyduğumu söyleyebilirim. her zaman ileriye bakmalı ve çalışmaya devam etmeliyim. geliştirmem gereken yönlerim üzerine çalışmaktan başka yapacağım bir şey yok. sadece bu size yardım edecektir.

soru: 1'den 10'a kadar not verecek olursan fiziksel gücün tam olarak nerededir? (salak)
maria: hmm, notlandırmayı sevmem bu yüzden bilmiyorum.

soru: wimbledon'a nasıl hazırlanacaksın? (rakı-balık yiyerek hazırlanmayacak heralde)
maria: nasıl mı?
soru: evet?
maria: korta çıkıp milyonlarca kez topa vuracağım ve geliştirmem gerekn yönlerim üzerine çalışacağım.

soru: senin için bir başka kötü gün de indian wells'ki lindsay davenport maçıydı. (2005'te 6-0/6-0 yenilmişti şarapova) bugün 6-0 ve 5-0 gerideydin ve neredeyse...
maria: bak ben lindsay'e yenildiğimde ne oldu: iki grand slam daha kazandım..
soru: evet. o zaman aynı başarıyı tekrarlamanı dileriz.
maria: teşekkür ederim, çok incesiniz. (ironiye gel)

şu vakitten sonra artık bir şarapova fanıyım..

Read more...

2 Haziran 2009 Salı

roland garros 2009 - gün 10 (erkekler)

erkekler çeyrek final karşılaşmalarında günün ilk maçında robin soderling izleyenleri şaşırtmaya devam etti.. önceki gün nadal'ı eleyen isveçli bugün de harika bir oyun ortaya koydu ve nikolay davydenko karşısında 6-1/6-3 ve 6-1'lik üç sette güldü.. hatta neredeyse rus tenisçiye nefes bile aldırmadı diyebiliriz.. 1 saat 40 dakika süren maçta rakibinin yaptığının iki katından daha fazla winner bulan söderling böylece kariyerinde yeni bir zirveye çıktı.. yarı finaldeki rakibi ise bugün 3 numaralı seribaşı andy murray'i eleyen fernando gonzalez olacak..

şilili gonzalez olimpiyat oyunları'ndan bu yana ortalarda pek gözükmüyordu.. olimpiyat finalisti raket, amerika açık 2008'de dördüncü, avustralya açık 2009'da ise üçüncü turda elenmişti.. bugün çoğu tenissever tarafından nadal'ın ve djokovic'in elenmesinden sonra federer'in karşısında durabilecek yegane isim olarak gösterilen andy murray'i 4 set sonucu geçmeyi başardı şilili ve yarı finalde mücadele etme hakkı kazandı.. 2007 avustralya açık'ta da final oynayan ancak federer'e yenilen gonzalez bu konuda söderling'ten daha tecrübeli diyebiliriz.. ancak söderling tecrübeli demenin yanında çocuk oyuncağı kalacağı nadal'ı yenmeyi başarmıştı.. bu eşleşmeden ne çıkar bilinmez açıkcası.. gerçekten çok ortada bir maç..

tablonun alt tarafındaki maçlar ise yarın oynanacak..

Read more...

roland garros 2009 - gün 10 (bayanlar)


garip turnuva garip sonuçlarla devam ediyor.. tek bayanlarda tablonun üst tarafındaki yarı final eşleşmeleri belli oldu..

çeyrek finale gelene kadar sadece 5 oyun vermişti dinara safina.. bugün kabus gibi bir başlangıç yaptı.. 6-1 kaybetti ilk seti.. maç başlamadan zor geçeceği belliydi ama bu kadar kötü bir başlangıç kimse beklemiyordu rus raketten.. zihinsel olarak kopmaması gerekiyordu maçtan ki bu safina için çok ama çok zor bir şeydi.. victoria azarenka'nın da ilk sette yüzde 93 ile servis atması ve sadece 1 basit hata yapması momentumu arkasına almasını sağlayınca ilk setin sonunda bakıldığında her şey dinara safina'nın aleyhine gibi duruyordu.. ancak mental olarak kuvvetli olmadığını bildiğimiz rus raket, maça tutunmayı başardı.. ilerleyen oyunlarda servis yüzdesini yükselten ve istikrarı bulan dünya 1 numarası diğer iki seti 6-2 ve 6-4 almayı başardı ve yarı finale yükseldi..

diğer yarıfinalist ise şarapova'yı süpürmeye çok yaklaşan ama son oyunda bunu başaramayan dominika cibulkova oldu.. ilk seti 6-0 alarak büyük bir başarıya imza attı cibulkova.. ardından ikinci sette 5-0'ı da yakaladı.. ancak şarapova bu kadarı da fazla diyerek iki oyun üstüste aldı.. son sette 5 maç puanı çevirmesine rağmen daha fazlasını yapamadı rus raket.. dominika cibulkova böylece kariyerindeki en büyük başarıyı yakalamış oldu.. şarapova'ya ise çok üzüldüm.. kazanmasını isterdim açıkcası çünkü sakatlığına rağmen müthiş bir sportmenlik ve mücadele örneği göstererek buralara kadar geldi.. wimbledon'da daha iyi sonuçlar alacaktır..

Read more...

can't take my eyes off of you

bugün bu kızın maçını kanalda şevket furkan erbay ve yiğit top ile birlikte hop oturup hop kalkarak izledik.. enfes bir maç çıkardı, harika savunma yaptı, çıkarılamayacka dediğimiz topları çıkardı.. resmen tribün yaptık, tezahüratlar söyledik rumen için.. kendisine başlıktaki şarkıyı gönderiyorum..

şarkının adında bile bir "oooff ooof" var.. bundan yaklaşık 9 ay önce en güzel bulduğum 5 tenisçi hakkında bir post göndermiştim.. cirstea biraz kilo almasına rağmen hala ilk 5'tedir..




Read more...

roland garros 2009 - gün 9


dönüşün kralı, kralın dönüşü.. roger federer kariyerinde beşinci kez 2-0 geriden gelip maç çevirdi bugün.. djokovic'in ve nadal'ın elendiği, sürprizlerin yaşandığı bu seneki roland garros'ta bir sürprizden daha kılpayı dönüldü.. federer maça kötü başladı.. ancak üçüncü setin dokuzuncu oyunundan sonra öyle bir patladı ki, tommy haas'ı maça çıktığına pişman etti diyebilirim.. dördüncü seti 6-0 aldı, almak ne kelime yüzde 90'a yakın ilk servisi oyuna sokma oranı ve 0 (sıfır) basit hata ile oynadı.. çeyrek finalde gael monfils ile oynayacak..

gael monfils günün son maçında huysuz çocuk andy roddick'e set vermedi.. 6-4/6-2/6-3 ile çeyrek finale çıktı.. federer'in karşısına roddick gelse kesin federer kazanırdı çünkü yanılmıyorsam 20-2 üstünlüğü var federer'in.. ama gael monfils geldi.. federer bu seneki en zor maçına çıkacak çarşamba günü..

tommy haas'tan sonra günün bir diğer yenilen alman'ı philipp kohlschreiber'di.. djokovic'i 6-4lük üç set ile geçen alman tenisçi dengesizliğini tekrar ispatlamış oldu böylece.. tommy robredo'ya 4 sette yenildi alman ve turnuvanın dışında kaldı.. tommy robredo bugün yenilseydi çeyrek finalde hiç ispanyol göremeyecektik ki bu 20 küsür senedir olmayan bir şey.. yine gerçekleşmedi..

tommy robredo'nun rakibi juan martin del potro oldu.. deli petro ev sahibi tenisçi jo-wilfried tsonga'yı etkili servis oyunları ile 4 sette geçmeyi bildi.. böylece üçüncü turda 7 olan fransız tenisçi sayısı çeyrek finalde 1'e inmiş oldu.. del potro geçen yaz yakaladığı çıkışı sürdürmeye devam ediyor..

bayanlarda ise sorana cirstea fırtınası vardı bugün.. çanakkale savunması yaptı remsen jankovic karşısında.. ve kariyerinde ilkleri gerçekleştirmeye devam etti.. ilk kez bir grand slam çeyrek finalinde güzel rumen.. ve önü de açık.. rakibi avustralyalı samantha stosur.. diğer çeyrek finalistler ise serena williams ve svetlana kuznetsova oldular..

yarının programı..


tahminleri alt üst eden turnuvada, tahmin yapma zamanım geldi artık.. bence yarı finale çıkacak isimler:

------
dinara safina
dominika cibulkova (gönül şarapova ister)

sorana cirstea
serena williams
------
nikolay davydenko
fernando gonzalez (gönül andy murray ister)

juan martin del potro
gael monfils
------

8'de 1 tutarsa başarılıyım demektir..

Read more...

1 Haziran 2009 Pazartesi

roland garros 2009 - gün 8

bugünkü sonuçlar sonrası resmen dayak yemiş gibi oldum üzerime gelmeyin..
tek erkekler maçlarına bahis oynasaydım sadece fernando gonzalez - victor hanescu maçını tutturacakmışım..

bugün soderling müthiş oynadı.. sevmem adamı ama hakkını vermek lazım.. nadal da aksi gibi çok kötüydü.. kendisi de zaten maçtan sonraki basın toplantısında kötü oynadığını kabul etti.. sonuçta 31 maçlık yenilmezlik serisi ve 4 sene üstüste şampiyonluk kaldı geride.. bir daha kaç sene sonra böyle bir şey başarılır bekleyip göreceğiz ömrümüz yeterse.. ha eurosport'un yayın politikasına da giydirmek isterdi gönül ama eskiden beri çok saydım artık yeter..

andy murray'in cilic'î yenmesi de garip.. demek ki murray ciddi ciddi oyununu geliştirmiş.. turnuvadan önce murray çeyrek finale kalamaz, djokovic final oynar böylece djokovic tekrar üçüncülüğü alır diyordum.. murray alıp başını gidecek.. hele önümüz çim.. toprak kort azmanı fernando verdasco'nun sevilmeyen bir diğer tenisçi nikolay davydenko tarafından dağıtılması da ayrı bir konu.. başımıza taş yağacak..

tek bayanlarda ise azarenka ana ivanovic'i resmen korttan sildi.. 6-2 ve 6-3 ile çeyrek finalin yolunu tuttu genç belaruslu.. böylece ivanovic 3 vakte kadar ilk 10'dan düşmeyi de garantiledi.. azarenka ise çeyrek finalde dinara safina ile eşleşti.. hadi dinara şimdi de setleri 0'a karşı al da görelim.. rus raket bugün rezai'ye sadece 1 oyun verdi.. o da ev sahibi ülkenin tenisçisi olduğu için.. çok anlayışlı kız bu safina.. hadi çeyrek finalde de yapsana aynısını, hadi hadi.. sen russan victoria bela rus kızıııım..

ikinci çeyrekten dominika cibulkova ve maria şarapova geldi.. şarapova beni resmen ters köşeye yatırdı.. bence turnuvadan sonra fahri 1 numara verilmeli maria'ya.. hayır siz verin o zaten 2-3 ay sonra alıcak sahicisini.. cibulkova da sürpriz.. yetenekli bu kız uzun zamandır izliyorum da dengesiz skorlar alıyordu.. bu sefer iyi oturdu sanırım.. venus williams'ı yamultan agnes szavay'ı mağlup etti.. bravo..

yarının programı şöyleyken böyle..

juan martin del potro - jo-wilfried tsonga
jelena jankovic - sorana cirstea
andy roddick - gael monfils sizin için seçtilerim..

bugün de böyle yavan bi yazı oldu.. bütün gün bu haberlerle uğraştığım için yazasım gelmiyor artık..

Read more...

31 Mayıs 2009 Pazar

roland garros 2009 - gün 7

..leeeeeeey şampiyoooooooon beşiktaaaaaşşş, ooooooleeeeey oohööhö öhhöö.. ıhmm.. çeyrek final öncesi son basamaktaki eşleşmeler belli oldu.. bugün oynanan üçüncü tur maçları sonucunda sürprizler var.. neler olmuş neler.. ben izleyemdim.. mazaretlerim var..

günün en önemli olayı djokovic’in elenmesi.. akşamüzeri bir arkadaşımın maçını izlemekten döndüğümde son setin son oyunu oynanıyordu.. gördüğüm manzara beni şaşırttı.. alman tenisçi kötü bir oyuncu değil ama djokovic’i hiç set vermeden yenebilmesi için sırp raketin çok kötü bir gününde olması gerekir.. kohlschreiber böyle sonuçlar alabiliyor ara sıra işte.. başarılı olabilir ileride ama çok sonuçları çok tutarsız.. bir gün ilk 10’daki birini yeniyor ertesi hafta bir turnuvanın ilk turunda eleniyor.. emre yazıcıol’un dediğine göre returnlerde ve backhandlerde çok etkisizmiş djokovic.. erken bir veda sırp için, güzel bir sonuç philipp için..

jo-wilfried tsonga ve juan martin del potro beklenildiği üzere tur atladılar, atlamışlar.. öööf ne zormuş böyle.. olsun beşiktaş 6 yılda bir şampiyon oluyor bi daha nerede görecez.. neyse efenim, daha önce yazdığım gibi 7 fransız arasından dördüncü tura çıkabilen sadece ikisi oldu onlar da monfils ve tsonga..

monfils sakat filan dedik ama iyi gidiyor.. fransız tenisçi bugün melzer’i 4 sette geçmeyi başarmış.. dördüncü turda andy roddick ile oynayacak.. roddick uzun zaman sonra roland garros’ta kazanmaya başladı.. şu an tablodaki tek amerikalı erkek ve fransızları bir bir elinden geçiriyor.. ilk turda wild card jouan’ı yenen amerikalı bugün marc gicquel’i de 3 setle geçmiş.. bakalım monfils karşısında neler yapacak..

roger federer ise paul-henri mathieu karşısında turnuvadaki ikinci setini kaybetti.. maçtaki ilk seti kaybettikten sonra maçı lehine çevirmeyi çok iyi bilmiş deneyimli isviçreli.. haas ile karşılaşacak dördüncü turda.. ilginç bir mücadele olacak..

tek bayanalarda dokic karşısında rezil bir oyun sergileyen ve avustralyalının sakatlanması ile tur atlayabilen 4 numaralı seribaşı elena dementieva, bugün bir başka avustralyalı samantha stosur’a üç sette boyun eğmiş.. kişilik olarak mükemmel bir insan olabilir ama iş oyuna gelince bocalıyor rus raket..

jankovic, williams, radwanska, kuznetsova, wozniak tur atlayan seribaşılar.. günün belki de en güzel (hangi anlamda?) maçında iki genç isim arasından sorana cirstea gülen taraf oldu.. bu maçın da sonlarını izleyebildim.. wozniacki son puanlar öncesi sakatlandı falan.. cirstea aslında wozniacki kadar yetenekli değil ama kafa olarak belli ki çok iyi hazırlanmış yaşıtlarına oranla.. cornet-cirstea-wozniacki üçgeninden sağ çıkan o oldu..

yarın dördüncü tur maçları başlıyor:
victoria azarenka – ana ivanovic maçını günün maçı seçiyorum bayanlarda..
erkeklerde ise andy murray – marin cilic maçı izlemeye değer..

yarının programı

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP