3 Haziran 2009 Çarşamba

roland garros 2009 - gün 11

roger federer önceki turlardakine göre daha rahat bir maç çıkardı bugün ve gael monfils'i 3 sette geçti.. içinde ukte kalana doğru emin adımlarla ilerliyor.. adam fransız seyircileri bile arkasına alabildi.. gael monfils karşısında tribündekiler resmen federer'i destekledi.. şener şen olsa monfils için "vatandaşın lan o senin, vatandaşın" diye dalabilirdi seyircilere..

bu durum açıkcası bana garip geliyor.. federer müthiş bir sporcu, müthiş bir tenisçi.. kazanamadığı tek grand slam roland garros ve çoğunluğun onun artık bu kupayı kazanması gerektiğini düşünmesi doğal da herkesin böyle düşünmesi bi garibime gidiyor.. bakıyosun fransız seyirciler fransıza karşı onu destekliyor, veteranlar onu destekliyor, spikerler onu destekliyor ve hatta rakipleri onu destekliyor.. bugün juan martin'e sordular federer hakkında ne düşünüyorsun diye.. "eğer yarı finalde onu yenemezsem, onu kupayı kaldırırken görmek isterim" dedi..

neyse efenim, bence final maçı pazar günkü maç değil cuma günkü maç olacak.. federer final maçına cuma günü çıkacak.. kazanırsa kupayı kaldıracak.. zira del potro'yu tablonun üst yarısından biriyle yer değiştirsek sonuçta del potro - federer finali görecektik.. bu arada federer üst üste 20. yarı finaline çıkacak grand slamlerde.. bugün onu da sordular federer'e, dedi ki:
"20 yarı finali anlarım da, üstüste 20 yarı final bana bile muazzam bir başarı gibi geliyor, kendimle gurur duyuyorum" dedi.. hakkatten öyle..

birisi üstüste 20. yarı finaline çıkarken diğeri ilk kez çıkacak.. juan martin del potro geçen temmuzda başladığı yükselişine aralıksız devam ediyor.. 2000-2004 arası buraları domine eden arjantinliler o günden bu güne gülemiyorlardı.. şimdi mutlulardır..

bayanlarda ise bugün sorana cirstea elendi.. çok iyi bir çiftler oyuncusu olan ama teklerde hiç başarısını göremediğimiz samantha stosur iki sette eledi rumen'i.. stosur, lisa raymond ile 2006'da paris'te çiftler şampiyonluğu yaşamıştı.. ayrıca 1988'den bu yana ilk defa bir avustralyalı yarı final gördü roland garros'ta.. 2000'de jelena dokic'in bir wimbledon yarıfinali var.. ondan beri de hiçbir grand slam yarı finalinde yoktu avustralyalılar.. galiba (aramaya üşenmek)

günün diğer çeyrek final maçında da serena williams elenerek beni sevindirdi.. tahminlerimin tutmadığını bilerek o kazanır demiştim ki kazanamasın.. güzel oldu böyle.. kuznetsova ile stosur karşılaşacak yarı finalde.. bir rus finaline doğru gidiyoruz..

yine ben tahmin yapayım:

erkeklerde final adı : fernando gonzalez - roger federer (hmm)
bayanlarda final adı : dinara safina - svetlana kuznetsova

1 yorum:

rıza yaşar 5 Haziran 2009 13:41  

"bu durum açıkcası bana garip geliyor.. federer müthiş bir sporcu, müthiş bir tenisçi.. kazanamadığı tek grand slam roland garros ve çoğunluğun onun artık bu kupayı kazanması gerektiğini düşünmesi doğal da herkesin böyle düşünmesi bi garibime gidiyor.."

eline sağlık onur,

bugünkü maç geçsin biraz soğuyalım o zaman ben de birkaç kelam etmek isterim. belki bugün belki final maçı sonrası kapsamlı bir federer analizi yapmak niyetim var.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP