2 Haziran 2009 Salı

roland garros 2009 - gün 10 (bayanlar)


garip turnuva garip sonuçlarla devam ediyor.. tek bayanlarda tablonun üst tarafındaki yarı final eşleşmeleri belli oldu..

çeyrek finale gelene kadar sadece 5 oyun vermişti dinara safina.. bugün kabus gibi bir başlangıç yaptı.. 6-1 kaybetti ilk seti.. maç başlamadan zor geçeceği belliydi ama bu kadar kötü bir başlangıç kimse beklemiyordu rus raketten.. zihinsel olarak kopmaması gerekiyordu maçtan ki bu safina için çok ama çok zor bir şeydi.. victoria azarenka'nın da ilk sette yüzde 93 ile servis atması ve sadece 1 basit hata yapması momentumu arkasına almasını sağlayınca ilk setin sonunda bakıldığında her şey dinara safina'nın aleyhine gibi duruyordu.. ancak mental olarak kuvvetli olmadığını bildiğimiz rus raket, maça tutunmayı başardı.. ilerleyen oyunlarda servis yüzdesini yükselten ve istikrarı bulan dünya 1 numarası diğer iki seti 6-2 ve 6-4 almayı başardı ve yarı finale yükseldi..

diğer yarıfinalist ise şarapova'yı süpürmeye çok yaklaşan ama son oyunda bunu başaramayan dominika cibulkova oldu.. ilk seti 6-0 alarak büyük bir başarıya imza attı cibulkova.. ardından ikinci sette 5-0'ı da yakaladı.. ancak şarapova bu kadarı da fazla diyerek iki oyun üstüste aldı.. son sette 5 maç puanı çevirmesine rağmen daha fazlasını yapamadı rus raket.. dominika cibulkova böylece kariyerindeki en büyük başarıyı yakalamış oldu.. şarapova'ya ise çok üzüldüm.. kazanmasını isterdim açıkcası çünkü sakatlığına rağmen müthiş bir sportmenlik ve mücadele örneği göstererek buralara kadar geldi.. wimbledon'da daha iyi sonuçlar alacaktır..

4 yorum:

beetlejuice 2 Haziran 2009 19:32  

Bu Safina ne antipatik kız yarabbim. Ağzını burnunu dağıtasım geliyor:)
Blog dünyasına yeni biri adım attı, bak bakalım sirchem.blogspot.com

onur 2 Haziran 2009 19:54  

ağız burun falan dağıtmak bunlar kötü şeyler.. bak sayfanın en altında ne yazıyo :(( safina antipatik, abisinin aksine.. ama iyi dönüş yaptı kabul etmek lazım..

sir'e selam söyle, güzel yazılarını bekliyoruz..

beetlejuice 2 Haziran 2009 19:57  

Eheheh no hakaret no hakaret! Hmm, şöyle diyelim ağzını burnunu dağıtmak benim için bir sevgi eylemidir:)

onur 2 Haziran 2009 20:08  

haa tamam o zaman :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP