4 Haziran 2009 Perşembe

rusya'nın buz gibi topraklarından gelen

final.. cumartesi günü iki tane hayranı olmadığım tenisçi final maçına çıkacak.. safina artık bu kadar yaklaşmışken bırakmaz gibime geliyordu bugünkü yarı final maçını izleyene kadar.. servis oyunlarında kendi kendine yaptığı moral konuşmaları korkuttu beni.. mental olarak güçlü görünmeye çalışıyor ama zayıflığı hareketlerinden ve gözlerinden okunuyor.. bugün cibulkova karşısında çok zor anlar yaşadı bugün ve amiyane tabirle kayışı koparmamaya çalıştı.. biraz başarılıydı.. ama cumartesi çıkacağı maç daha gergin bir atmosferde oynanacak.. kuznetsova daha deneyimli.. eğer basit hata sayısını indirebilir ve ilk servislerde istikrarı yakalayabilirse kazanan taraf svetlana olacaktır..
cibulkova ve stosur'a da haklarını verelim.. çok güzel bir mücadele sergilediler turnuva boyunca..

yarın ise turnuvanın ilk gününden beri beklediğim bir maç var (beklediğim derken ben federer'in daha önce eleneceğini düşünüyordum.. ama olası bir eşleşme halinde -ki oldu- çok iyi bir maç olacak diyordum) federer daha önce bir kaç kez tokatlamıştı del potro'yu.. tokatlamıştı derken set bile alamadı del potro kendisinden.. intikam soğuk yenen bir yemektir.. del potro yarın da yenemezse zaten yemek küflenecek, at çöpe gitsin..

3 yorum:

rıza yaşar 5 Haziran 2009 13:49  

Turnuva başındaki fikrim değişmiş değil: Finalin favorisi Kuznetskova benim için. Safina'nın maçlarını dikkatle takip edince şunu görüyorum: kriz yönetimi halen daha zayıf. İşler kötü gidince tepe taklak olacakmış havası var. (azarenka gibi çok tecrübeli olmayan bir tenisçiye karşı maçı çevirebilir ama kuznetskova gibi bir rakete karşı bu pek olanaklı değil. ki o kuznetskova hem çeyrek finalde hem de yarı finalde ilk seti kazanıp ikinci sette avantajı elde edip maçı koparmak üzereyken 2. setleri verip buna rağmen 3. setlerde tekrar toparlanıp maçları kazanarak mental kapasitesinin ne kadar üs düzeyde olduğunu gösterdi bence. Benim favorim Kuznetskova.

Del Potro yorumun harika. Geçmiş mağlubiyetlerin rövanşı için bundan iyi fırsat bir daha yakalayamaz. Alırsa kendini yukarıdaki dörtlü içine atar, Nadal, Federer, Murray, Djokovic ve diğerleri kısmındaki diğerlkeri olmaktan kurtulur. Alamazsa dediğin gibi yemeği çöpe atsın.

rıza yaşar 5 Haziran 2009 14:19  

Onur,

maçı nette izleyebileceğim bir link var mıdır bildiğin?

onur 5 Haziran 2009 16:00  

http://www.atdhe.net/ var..

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP