6 Haziran 2009 Cumartesi

asla bir şampiyonun zihnini hafife almayın

rudy tomjanovic'in "asla bir şampiyonun yüreğini hafife almayın" sözü meşhurdur.. ben de diyorum ki "asla bir şampiyonun zihnini hafife almayın".. bayanlar finalini kazanan taraf zihinsel olarak güçlü olan taraftı.. may the force be with her!

dinara safina
'nın bunu kaldıramayacağı belliydi.. "bu"dan kastım hem kupanın kendisi hem de final baskısı tabi ki.. turnuvaya çok iyi başlamıştı aslında.. ilk 4 turda sadece 5 oyun vermişti rakiplerine.. sonra ne oldu? azarenka gazını aldı safina'nın.. safina zaten zihinsel yönden zayıf bir insan.. "acaba?"lar uçuşmaya başladı kafasında.. ama ne yaptı etti finali gördü.. finaldeki baskı kaldıramayacağı kadar çoktu..

kuznetsova baştan sona baskın olan taraftı maçta.. her şeyiyle bir finalist gibi oynadı.. ilk sette yüzde 71, ikinci sette yüzde 85, maçta ise yüzde 78 ile servis attı.. kortun her yerindeydi.. zor toplara yetişti, drop shotları güzeldi.. özellikle groundstrokeları çok ama çok etkiliydi.. pozitif olan taraftı.. tenis topunu ayağında sektirerek küçük bir futbol gösterisi izlettirdi seyircilere.. işte svetlana bu şekilde stresi azaltmaya çalışıyordu..

kuznetsova bunları yaparken, tenisin sabri sarıoğlu'su gibi bir benzetme yapmaktan zerre çekinmeyeceğim dinara safina ise kendi kendine söylenmek, kenardaki koçuna bakıp durmak ve raketini yere çalmakla meşguldü.. finalin çirkin yüzü oldu safina.. abisinin adından kurtuldu artık derken "grand slam kazanamayan 1 numara" yaftasından kurtulamadı..

safina'nın maçın son sayısında çift hata yaparak kaybetmesi ise bir grand slam finalinde olabilecek en ama en kötü kaybediş şekliydi.. ardından kuznetsova'nın hiç sevinmeden, yüzünde en ufak bir tebessüm olmadan fileye gelip rakibinin elini sıkması ise muhteşem bir sportmenlik örneğidir.. basit hataları alkışlayan fransız tenisseverlerin bundan çok şey öğrenmesi gerekir..

2 yorum:

Dinza 6 Haziran 2009 19:03  

Bu maç sanırım benim için uzun süredir izlediğim en keyifsiz grand slam finali idi.
Kuznetsova'nın kontrolü, azmi, sükuneti ve galibiyet sonrası tavırları takdir edilesiydi.
Dinara Safina ise, Azarenka maçında sergilediği tuhaf tavırlarla, final konusunda soru işaretlerine yol açmıştı. Nitekim bugün o halinden 2-3 kat kötü, deyim yerindeyse meczup gibiydi:)
Kuznetsova'yı tebrik ederek, güzel bir erkekler finali diliyorum.

Yunus Dilber 7 Haziran 2009 11:11  

Öncelikle merhabalar...
Overrated,real no.1,professional player gibi daha birçok medya mantığına yakışan tabirlerin bir bir ortaya çıktığı bir bayanlar finalini daha geride bırakmış bulunuyoruz.
Kavram karmaşası içinde olduğum zaten belli de ben yine de dilim döndüğünce yazayım bu güzel bolga bir şeyler.
Maçın daha başlarında WTA'in stabil ve yavan görüntüsünün izlerini görmek o kadar mümkündü ki...İlk 6 oyunda iki oyuncunun da iyi servis atamadığı dolayısıyla 2.servislerin bulunmaz Hint kumaşı gibi görüldüğü bir mücadele vardı kortta.İşte 6.oyundan sonra değişen şey Kuz'un ilk servislerini oyuna daha iyi sokmasıydı ki bu da seti getiren önemli bir nokta oldu.
Fakat bundan daha önemli bir şey de var ki Sveta'nın 1-0 öne geçmesinde en büyük etken...Sveta ile Safina'nın mücadelesinde dikkat ettiyseniz başlarda sadece derine oynayan iki tenisçinin kapışması vardı.Fakat Kuz etkili attığı servislerin de etkisiyle bir anda kortta boşlukları iyi görüp oralara yüklenince yani derine oynama anlayışından vazgeçip rakibini koşturmak için oynayınca,stil değiştirince ipler tamamen Kuz'un eline geçti.
Keza 2.set de tamamen bu anlayışla oynandı ki Safina'nın ortaya koyduğu mücadele rakibinin hamlelerine karşı danışıklı dövüşten öteye hiçbir zaman geçemedi.
İşte eleştirilmesi gereken asıl nokta bu.Dünya 1 numarası olmuş,2 GS finali oynamış ve sayısızca kupa kazanmış Safina neden final maçında kupayı getirecek varyasyonlara giremiyor?Ben bunu çok merak ediyorum.
Zaten ben isimlerden çıkıp da DAVENPORT gibi,HENIN gibi,HINGIS gibi hatta ve hatta SHARAPOVA'nın eski hali gibi olayı fiziksel boyutun dışına çıkarıp beyne dökmelerini falan da beklemiyorum.
Fakat var olan oyuncu kalitesiyle de zehir zemberek maçlar izliyoruz.Sorun burada.
Her neyse.Ben daha fazla uzatmadan bitireyim.
Bu maçı ve Roland Garros'ta bütün günlerde oynanan maçları blogumda değerlendiriyorum.Herkesi beklerim.Bu güzel blogun sahibine de iyi çalışmalar dilerim.
Saygılar...
http://tenis-tour.blogspot.com/

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP