15 Ocak 2011 Cumartesi

hobart: tazmanya canavarı groth


Ben böyle bi' lakap buldum mu çok seviniyorum. Groth'umun adı bundan sonra Tazmanya Canavarı. Hobart'ta Bethanie Mattek-Sands'i 6-4/6-3 yenerek kariyerinin ikinci WTA tekler şampiyonluğunu kazandı. Gümbür gümbür geliyoruz.

Read more...

sydney: gulbis, öl!


Vay arkadaş maçı koyverenleri görmüştük de bunu açık açık söyleyenine ilk kez rastlıyorum. Gulbis bugün Simon'a yenildi. İlk sette 5-4 önde iken set puanından yararlanamadı. Sonra servisini ve raketini kırııp seti kaybetti. İkinci sette de Simon servis kırarak başlayınca 6-0 bitti set. 6-0 tamam ama Gulbis sadece üç puan aldı koca sette.

Maçtan sonra, "Fiziksel olarak kötüydüm. Yüzde 100'ümde değildim. Baktım ilk set gitti. Sıçarım böyle işe dedim ikinci seti oynamadım. İlk seti kazansaydım mücadele ederdim. Belki ikinci seti 6-3 falan kaybedebilirdim. Ama kasmadım" tarzı konuştu. Aynen böyle. Sonra bu adama güvenip bahis oynuyorsunuz. Çoluğun çocuğun rızkını yatırıyorsunuz kuponlara.

Read more...

sydney: tüm clijsters hayranlarından özür dilerim


Ben yaptım. Kim Clijsters maçta 5-0 öne geçti ve Twitter'dan dedim ki "Bu Clijsters'ı kim durduracak?" Hoca durur mu yapıştırdı cevabı. Bizim ufak Çinli sen bir celallen. 5-1,5-2 derken oldu sana 5-5. Sonra tie-break'i de aldı. Yetmedi ikinci setin ilk iki oyununu da aldı. Dedim "Onur yatacak yerin yok." Belçikalı'nın bu maçı kaybetmesi dördüncü turda Ana Ivanovic için heyecanlandırdı beni. Ha bu arada Kim Clijsters geri döndüğünden bu yana ilk kez yarı finalde elendi. Hatun yarı finale çıkınca kupaya uzanıyordu. Ayıp.


Dinara umarım bu maçı izleyebilmişsindir. Bak gördün mü yenilebilir aslında...

Read more...

14 Ocak 2011 Cuma

avustralya açık 2011: erkekler kurası

Section 1

[1] Nadal
[31] Lopez
[20] Isner
[15] Cilic

Nadal’ın çeyrek finale kadar olan tablosu rahat. Ancak yarıda Murray-Söderling’in düşmesi onun için kötü oldu. İlk turda Marcos Daniel ile karşılaşacak. Üçüncü turda Feli Lopez, çeyrekte Stepanek gelebilir. Cilic çok kötü bu aralar. Geçen seneki performansından zerre yok.

Section 2

[10] Youzhny
[22] Llodra
[27] Nalbandian
[7] Ferrer

Bizim en yakında izleyeceğimiz bölüm burası. Marsel İlhan, 10 numaralı seribaşı Youzhny ile eşleşti ilk turda. Kanımca iyi oldu. Neden? Marsel’i iyi görmedim antrenman sırasında. Sadece bir antrenmanla anlaşılacak bir şey değil tabii ki. Ancak ilk iki hafta aldığı sonuçlar bunu doğrular nitelikteydi. Bilmiyorum bu daha çok mental bir şey olduğu için geçen bir haftada Avustralta’da ne konuşuldu bilmiyorum.

Marsel kendine yakın bir sıralamadaki tenisçi ile eşleşseydi üzerindeki baskı çok daha fazla olacaktı. Çünkü artık onları yenmesi bekleniyor. Ama ilk 10 tenisçisine yenilirse pek fazla tepki çekmeyecek bu mağlubiyet. Bunun bilincinde olması kafasını rahatlatacaktır. E diyeceksiniz ki düşük sıralamada biriyle eşleşeydi yeneydi. Bence yenemeyecekti. Bu benim görüşüm. Hatalı olma ihtimali çok yüksek. Neyse işte öyle en azından moralleri bozmayacağız.

Nalbandian bu hafta iyiydi. Şu dört seribaşı içinde en formda isim. Tabii ki Ferrer ile birlikte. İkisi finalde oynuyorlar bu hafta Auckland’da. Tabii Nalbandian ilk turda Hewitt ile oynayacak. Orada sıkıntı var.

Section 3

[4] Söderling
[30] Bellucci
[24] Gulbis
[13] Tsonga

Çok güçlü bir kadro yok bu sekizde birlik dilimde. Söderling, Gulbis ve Tsonga arasında geçecek çeyrek final yarışı. Gulbis yine bir maç iyi bir maç köüt gidiyor. Simon karşısında felaket bir ikinci set oynadı bu hafta. İlk turda Bemjamin Becker ile oynuyor ki elenebilir. Söderling ağır basıyor.

Section 4

[11] Melzer
[21] Baghdatis
[32] Garcia Lopez
[5] Murray

Murray’nin önderliğindeki bu tayfada üç Arjantinli bulunuyor ki birisi de Juan Martin del Potro. Normalde beş seribaşı var yani burada. Feli Lopez karşısında dönüşünü müjdelemişti del Potro ama ondan sonraki mağlubiyet olmadı. İlk turda Dudi Sela ile oynuyor. Sonra karşısına Baghdatis geliyor. Baggy sakattı. Sydney’deki şampiyonluğunu koruyamadı o yüzden. Ne kadar düzelir bilinmez. Baggy’i geçerse Murray’e sıkıntı yaşatır.

Section 5

[6] Berdych
[28] Gasquet
[23] Davydenko
[9] Verdasco

Berdych hâlâ Roland Garros-Wimbledon performanslarının ekmeğini yiyor. Kohlschreiber ya da Ryan Harrison devirir onu. Gasquet’den adam olmaz. Davydenko’yu çözemedim ve sanırım şu önünde kalan 2-3 senelik tenis yaşantısında da çözemeyeceğim. Verdasco’nun o 2009 performansını bekledim hep ondan. O günden bu yana hep daha da kötü oynamaya başladı. Saçlarını kestirdi şimdi. Bakalım işe yarayacak mı. Buradaki genç yetenekler Harrison ve Nishikori. Japon tenisçi yine sakatlanmayı becermezse üçüncü turu görür gibi geliyor bana. Ama buradan çıkacak adam seribaşı olmayabilir. Belki Tipsarevic. Hahahaha.

Section 6

[14] Almagro
[17] Ljubicic
[29] Troicki
[3] Djokovic

Igor Andreev ve Ivo Karlovic ile de birleşince ağır bir bölüm oldu burası. Bi dakka Karlovic seribaşı değil. Hahhaha. Neyse burada Djokovic’in yolu büyük ihtimalle Granollers-Karlovic-Troicki şeklinde olacak. Nole’nin şampiyon olmasını isteyen biri olarak hiç beğenmedim bu işi. Özellikle de Troicki’yi. Djokovic sağ sağlim çeyreğe ulaşırsa 5. bölümden gelecke olan adamı rahat geçer. Yarıda Federer’i yener. Finalde de artık kim gelse koymaz ve şampiyon olur. Sonra alarmın sesiyle uyanırım büyük ihtimalle.

Section 7

[8] Roddick
[26] Monaco
[19] Wawrinka
[12] Monfils

Burası da saçma sapan bir sekizde birlik dilim olmuş. Roddick çıkacak gibi. Federer’i bulacak gibi. Sevmedim burayı, geçelim.

Section 8

[16] Fish
[18] Querrey
[25] Montanes
[2] Federer

Federer ilk turda Lukas Lacko ile oynayacak ki kendisi Nadal karşısında 6-0 ile set almıştı. Federer’in ikinci tur rakibi Gilles Simon. Bildiğiniz gibi iki kez oynadılar ve ikisini de Simon kazandı. Bir de bu Fransız’ın bu hafta finale çıktığını hesaba katarsak 3-0 olsun bizim olsun. Bu sekizde birlik dilimde açıkçası Fed’i zorlayacak başka isim belki biraz Fish olur. Bir de Dustin Brown var burada. Alman bayrağı ile görünce tanıyamadım.

Read more...

video: ulan şeker misin nesin!

Read more...

avustralya açık 2011: kadınlar kurası

Section 1

[1] Wozniacki
[29] Cibulkova
[21] Wickmayer
[15] Bartoli

Wozniacki sezon başı çok kötüydü. Henüz adam akıllı bir maç kazanamadı. Gösteri maçında Clijsters'a ve Zvonareva'ya yenildi. Sydney'de Cibulkova'ya. Ve o Cibulkova üçüncü turdaki olası rakibi oldu. Ama onda önce ilk turda Dulko'yu geçmesi lazım Danimarkalı'nın. Dulko iki sene önceki Dulko olsa yenebilir derdim ama Woznacki iki turu rahat geçecektir. Üçüncü turda da evinin yolunu tutar.

Wickmayer-Groth eşleşmesi çok acımasız oldu. Groth bu turnuvadaki dark horselarımdan biri. Şampiyonluk için değil ama çeyrek veya yarıya kadar yolu var. Son 16'ya kadar en zor maçını ilk turda oynayacak. Wickmayer şu aralar formda. Buradan çeyrek finale Cibulkova ya da Wickmayer/Groth maçının galibi çıkar.

Section 2

[11] Henin
[23] Kuznetsova
[32] Pironkova
[6] Schiavone

Nazar değmesin, Henin müthiş kura çekti. Çeyreğe kadar yoluna taş koyabilecek bir oyuncu yok. Burayı fazla kurcalayaıp vakit kaybetmek istemiyorum. Juju ilk turda elemelerden gelen bir tenisçi ile oynayacak ki o tenisçi yağmurdan fırsat bulup iki maç oyanayabilirse. Sonrası hikaye. Çeyrekte de Section 1'den gelenle oynayacak.

Section 3

[4] V Williams
[30] Petkovic
[20] Kanepi
[14] Sharapova

Çok zorlu bir 1/8'lik dilim burası. Venus'ün en durumda olduğunu gerçektne bilmiyorum. Sakatlığı iyileşti mi, kondüsyonu nasıl hiçbir fikrim yok. Yaşı da zaten 30 oldu olacak. İlk turda Errani ile oynuyor.

Petkovic iyiydi açılış haftasında. Craybas ile karşılaşacak ilk turda. Williams'ın performansı belirleyecek aslında Petkorazzi'nin turnuvadaki geleceğini. Sharapova ilk turda Tanasugarn'ı  çekti. Çim zemin olsa kesin bi' felaket geliyor derdim. Servisinde absürtleşmediği sürece Masha alır maçı. Eğer ilk turlarda kötü bir servis performansı ile oynarsa Görges tarafından alt edilebilir üçüncü turda.

Section 4 

[9] Li
[17] Rezai
[28] Hantuchova
[8] Azarenka

Bu sekizde birlik dilimde wildcardla katılan Dokic de var. İlk gördüğümde kolay kura demiştim ama yukarıdaki Li Na'yı görmemişim. İkinci turda Rezai'yi geçeceğine inanıyorum Avustralyalı'nın ama Çinli zor. Burada Azarenka da var. Clijsters karşısında izleyene kadar turnuvayı kazanabilir bile diyordum kendisi için. Fakat mental yönden hâlâ eksik. Sumyk, Zvonareva'yı da iyileştirememişti. Adama psikiyatr muamelesi yapıyorum fakrındayım. Azarenka yine de son sekiz görebilir.

Section 5

[7] Jankovic
[27] Dulgheru
[24] Kleybanova
[12] A Radwanska

Şimdi Jankovic'i at kenara. İlk tur Kudryavtseva yenemezse, Shuai Peng kesin gol olur yağar. Radwanska desen ameliyattan yeni çıktı narkozlu narkozlu oynayr gibi olacak. Dur bi' iyileş iyice be çocuk. İlk turda Kimiko Teyze ile oynuyor. Kleybanova en avantajlı isim burada. Çeyreğe en yakın tenisçi gibi duruyor. Simona Halep de sekizde birlik dilimin genç yeteneği.

Section 6

[13] Petrova
[19] Ivanovic
[26] Martinez Sanchez
[3] Clijsters

Gerisini boşverin. Ivanovic yanlış hatırlamıyorsam Amerika Açık dördüncü turunda da Kim Clijsters'a yenilmişti. Tarih neden tekerrür ediyorsun? Sakatlığı düzelmişse Sırp raket rahat bir şekilde son 16'ya kalacaktır zaten. Clijsters'ın yolu da kolay.

Safina'ya kısa bir şekilde değinecek olursam, sezonun ilk iki turnuvasında berbat kuralar çekti. Çekti de bu kadar berbatını beklemiyordum Avustralya Açık'ta. İlk turda Clijsters nedir? Hiç çıkmasın bence hastalansın bir şey olsun. Yazık üzülüyorum cidden.

Section 7

[5] Stosur
[25] Kvitova
[22] Pennetta
[10] Peer

Twitter'da da yazdım Stosur daha ilk turdan gümlerse şaşırmayın diye. Hem Davis son iki ayı müthiş geçirdi, hem de Stosur şu iki hafta yokları oynadı. Lauren Davis'in tek eksiği tecrübe. Şaka maka Kvitova son sekize kalırsa -ki şu tabloda kalır- kapatır giderim. Peer ne lan? Bu sekizde birlik dilimde Cirstea ile Mirjana Lucic ilk turda oynuyor. Güle güle Sorana.

Section 8

[16] Pavlyuchenkova
[18] Kirilenko
[31] Safarova
[2] Zvonareva

Zvonareva ilk turda Sybille Bammer ile oynayacak. Bunu geçer ama ikinci turdaki olası rakibi Bojana Jovanovski. Yakında Jelena Jankovic'in yerini alacak olan kız. Zor bir eşleşme Vera için. Pavluçenkova'ya gelince. Kalça sakatlığı vardı. Ne kadar fit bu yüzden bilmek gerek. Kirsten Flipkens yumuşaktır ama bazen sürprizleri de yok değil. Maria Kirilenko-Nastya üçüncü turu güzel olurdu aslında.

Şöyle bir toptan değerlendirince yazdıklarımı olası çeyrek final eşleşmeleri şöyle meydana geldi:

Cibulkova-Henin
Sharapova-Azarenka
Kleybanova-Clijsters(Ana)
Kvitova-Pavlyuchenkova

Tabii bakınca son sekize hiç elemelerden gelen ya da seribaşı olmayan isim sokmamışım. Mutlaka birkaç tane girecektir araya...

Read more...

13 Ocak 2011 Perşembe

video: eski günlerin hatırına



Read more...

video: söderling ile tenis dersleri

Read more...

rally for relief

Geçen yıl Haiti için vurdular. Bu yıl bağış için ralli yapacaklar. Arabayla değil, tenis rallisi.

Rally for Relief Pzar günü Melbourne saati ile 14.00'te, Türkiye'de ise sabah ezanını müteakip oynanacak. 05.00 oluyor.

Federer, Nadal, Djokovic, Hewitt, Clijsters, Stosur ve Pat Rafter geliri Avustralya'daki sel madurlarına bağışlanacak organizasyonda izleyenleri eğlendirecekler. Avustralya neden bu kadar uzaksın?

Read more...

sydney: gulbis nasıl hazırlandı?


Davos'ta dağda kalmış iki hafta. Kayak yapmış, koşmuş (Eye of the Tiger). Oradan Miami'ye gitmiş geçen yılki gibi. Fitness'a ağırlık vermiş. Geçen yaz çalışmaya başladığı Michael Novotny'den memnunmuş. Daha değişik bir yöntemi varmış bu Micheal'ın.

Geçen yıl Doha'da çeyrek final oynadıktan sonra Melbourne erken gelip sürekli antrenman yaptığını ve mental olarak yorulduğunu söylüyor. O yüzden bu sene Sydney'i seçmiş.




Çeyrek final mücadelesinde Sergey Stakhovsky mağlup etti Gulbis. Yarı finaldeki rakibi Gilles simon ise bir başka Ukraynalı, Kuznetsova'nın kayıp ikizi, Alex Dolgopolov'u.

Bugün hava koşulları zorluymuş, tenisçiler şikayetçi. Simon "Çok rüzgar vardı" diyor.Gulbis ise nemden şikayetçi. "Sıcak beni etkilemez ama nem fazla olunca çok etkileniyorum" diyor. Gel İstanbul'da oyna bir de, yazın kortta ciğerlere su çekiyoruz. Dün Andreev'i yendikten sonra (ki güzel galibiyet bravo) çok yorgunmuş hemen gitmiş otele uyumuş (Sevişmeden durabilmiş, ilginç).

Read more...

sydney: na li vs. kim clijsters

Geçen yıl Avustralya Açık'ta yarı final oynayan Li Na bu sene de puanlarını korumak istiyor ve Sydney'deki formuyla bunu yapacak gibi duruyor. Jovanovski'yi iki sette geçti ve finale çıktı.

Jovanovski'nin elemelerden gelip Rezai ve Pennetta'yı yenerek gerçekleştirdiği sürpriz çıkış da böylece son bulmuş oldu. Kariyerinin ilk WTA yarı finaliydi.

Na Li maçtan sonra Bojana için, "Genç ama oldukça iyi oynuyor. Daha önce ne antrenmanını ne de maçını izlemiştim o yüzden ilk sette hakkında hiçbir fikrim yoktu" dedi.

Alisa Kleybanova, Clijsters'ı çok zorlamış. Özetlerden izlediğim kadarıyla çok absürd ralliler olmuş.

Finalde Na Li ile Clijsters oynayacak.








Aynı tişört Sharapova'da da var.

Read more...

12 Ocak 2011 Çarşamba

foto: brisbane'i sel aldı

Daha bir hafta önce karma bir turnuva oynanan Brisbane'da şimdi sular var. Pat Rafter Arena yüzme havuzuna dönmüş.





Read more...

sydney: that's my girl!


Blogun düzenli takipçileri bundan sıkıldı duya duya biliyorum. Bojana'yı canlı olarak ilk İstanbul Cup'ta Cirstea-Amanmuradova maçını izlerken yan kortta görmüştüm. Forehandleri ile dikkatimi çekmişti ve hot prospect for the future seçmiştim kendisini.

Bu hafta Sydney'de elemelerden geldi. Elemelerin son turunda Cirstea'yı geçti. Ana tablo kurası zorluydu. Önce Kanepi'yi ardından Rezai'yi yendi. Bugün Flavi Pennetta ile oynadı ki İtalyan tenisçi dün dünya iki numarası Zvonareva'yı alt etmişti. Sırp tenisçi onu da mağlup etti.

Bojana ana tabloda set vermeden yarı finale çıktı. Rakibi Na Li. Yenilecek yarın. Buraya kadar başardığı şu seviyesi için güzel. Avustralya Açık'ta göreceği bir ikinci tur güvenini de tazeleyecektir. Bu yıl iyi şeyler bekliyorum.

Na Li de arka arkaya Dokic ve Stosur'u eleyen Kuznetsova'yı devirerek son dörde kaldı.

Read more...

sydney: rezai'ye açık mektup


"Aravane Rezai. Bunu sadece bir kez söyleyeceğim o yüzden o kulaklarını aç ve dinle:

'Kahretsin! Şu lanet olası çeneni kapa seni kahrolasıca lanet kadın!' (Hafiftetilmiş Türkçe altyazı)

Topa sert vurmaktan başka hiçbir özelliği olmayan oyunun ile önüne gelene yenildikten sonra "Ay kız çığırıyordu", "Ay taraftarlar bağırıyordu", "Ay rüzgar esiyordu" bahanelerin bu berbat oyununu saklayamıyor üzgünüm. Sorun sensin.

Şimdi o uzaylı yapımı tenis kıyafetini de al ve git bir kenarda ağla.

Sevgiler"

Hatırlarsınız Michelle Larcher de Brito çok bağırıyor diye Fransa Açık'ta yaptıklarını. İstanbul Cup 2009'da da kendi ailesi ile bile kavga etmişti.

Sydney'de Bojana Jovanvski maçı sırasında hakeme taraftarlardan şikayet etmiş. Maçtan sonra Fransız basınına "Seyirciler çok bağırıyordu ondan yenildim" demiş. Yazık.

Read more...

11 Ocak 2011 Salı

sydney: sürprizli çeyrekler

Yazamadım bloga iki gündür. Sydney’de çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Şöyle bir gözden geçirelim:


İlk turda beş ve altı numaralı seribaşılar elendi. Francesca Schiavone’nin yenilmesi sürpriz değil. Fransa Açık’ı kazandı sevindik ama zaten 30 yaşına gelmiş bir raketin tek isteği en azından bir Grand Slam kazanmak olacaktı. Onu da başardı ve artık önünde bir motivasyon göremiyorum ben Schiavone’nin. Nasıl ki Fransa Açık’tan önce adını bilenler, aldığı sonuçlara dikkat edenler azdı. Nasıl ki çoğunlukla kaybediyordu. Yine aynı rutine dönecekti. Çok beklemedi zaten Paris’ten sonra adam akıllı oynadığı bir turnuva yok. İstanbul Cup’ta bile Bezgin Bekir modunda dolaşıyordu etrafta. Azalarak bitecektir.


Vamp ablamız Jelena Jankovic de altı maçlık mağlubiyet serisi yakaladı. Sezon sonu ilk 10, belki ilk 20 dışı görüyorum sinirli küremde. Kürem sinirlidir yaklaşmayın. Rezai’ye yenildi Sırp raket. Rezai hâlâ o astronot kıyafeti ile çıkıyo kortlara.


İlk turun önemli eşleşmelerinde Kuznetsova Dokic’i, Stosur da Wickmayer’i yendi.

İkinci turda Caro elendi onun yazısı bir önceki postta. Clijsters, Azarenka ve Na Li yollarına devam ettiler. Ev sahibi raket Samantha Stosur elendi. Geçen hafta da ikinci turda elenmişti. Kuznetsova çeyrek finale çıktı böylece. İlginç.

2 numaralı seribaşı Zvonareva (hani şu gçeen hafta Wozniacki’yi 6-0/6-1 yenen) gitti Pennetta’ya iki sette mağlup oldu. Ben Flavia’dan umudu çoktan kesmiştim, demek ki hâlâ atacak kurşunu kalmış.

Dominika Cibulkova – Alisa Kleybanova
Kim Clijsters – Victoria Azarenka
Na Li –Svetlana Kuznetsova
Rezai/Jovanovski – Flavia Pennetta

Rezai ile Jovanovski arasındaki maç yağmur nedeniyle durdu. İlk seti Sırp Jovanovski aldı. Yep.

Read more...

sydney: thy iyi uçuşlar diler caro


Önce Hua Hin’de Kim Clijsters’a yenildi. O gösteri maçıydı attık kenara. Sonra yine gösteri olan ama daha ciddi takınılan maçta Zvonareva’dan bagel yedi ve 6-0/6-1 yenildi. Sezondaki ilk WTA Tour maçında Sydney’de Dominika Cibulkova’ya yenildi. Kim? Caroline Wozniacki.

Suçu rakete atmak istemiyorum. Raket değiştirmek kötü bir hareketti falan demiyorum. Babolat’yı bırakıp Yonex’e geçmek, Wozniacki’nin Ana Ivanovic’in yaptıklarını yapmaya devam ettiğinin bir göstergesi sadece. Fernando Verdasco ile çıkmak, dünya 1 numarası olmak, dergilerde poz vermek, şarkı söylemek (feat. ya da solo) ve aynı marka rakete geçmek... Yapamadığı tek şey grand slam kazanmak.

Zaten raket değiştiriyorsun da kafa alanı aynı kalıyor, ağırlığı aynı kalıyor... belki swing’de biraz farklı hissedersin.

Wozniacki bence motivasyonunu kaybetti. Bir de sezon başı böyle oluyor. Geçen yıl da ilk turda Na Li’ye kaybetmişti. Piotr’un onu karşısına alıp şöööööyle bir sallaması gerekiyor. Sallayarak şarj edilen saatler gibi...

Üst üste yenilgiler gelince sanılmasın ki mağlubiyetin tek nedeni Caro diyorum. Domi de iyi bir oyuncu. 2-3 senedir diyorum bunu. Sadece kendine güven aşamasında sıkıntıları var çoğu potansiyelli tenisçi gibi. Bir de boydan kaybediyor (1.60). Safina’nın eski koçu Krajan ile çalışmaya başladıktan sonra da bir değişim oldğu kesin.

Sydney ilk turunda Maria Kirilenko’yu yendi Slovak. Şimdi de Wozniacki’yi. Avustralya Açık’ta sürpriz adaylarımın başını çeker.


Çeyrek finalde kendisinin üç katı olan Alisa Kleybanova ile oynayacak. Güleşseler Kleybanova kazanır da, bu gazla Domi alır maçı. Basın toplantısında neşeliymiş:

"İki numarayı, üç numarayı, dört numarayı, beş numarayı hepsini yendim bi' bir numara kalmıştı. Onu da yendiğim için mutluyum"

"İkinci sette 3-2 gerideyken yağmur arası işime çok yaradı. Koçumla konuştum ve bu bana çok yardımcı oldu"






Read more...

10 Ocak 2011 Pazartesi

sydney: juan! martin! del! potrto! ciddi olamazsın!

 

Aaarrrggghh işte izleyemediğim için yıllar boyu pişman olacağım bir maç daha. Juan Martin del Potro esas geri dönüş maçında Feliciano Lopez'i üç tie-break sonunda geçti. Bu kadarını beklemiyordum.

Bir tenisçinin fiziksel ve zihinsel durumunu ölçmek için bundan iyi bir maç olamaz. Üç saat 20 dakika... Kurtarılan maç puanı... Yağmur arası bile varmış.


Bundan üç ay önce geri dönmeye çalıştığı sırada 6-3/6-0 yenildiği adamı bu kadar sert bir müsabaka sonrasında alt edebilmesi güzel. 21 ace ve yüzde 80 ilk servisten puan çıkarma oranı.

Karşılaşmadan önce yaptığı basın toplantısında sonucun önemli olmadığını sadece çıkıp tenis oynamak istediğini söylemişti del Potro. Çıkıp oynamış.

Maçın bazı puanları aşağıda. Özellikle maç puanını çevirme şekli müthiş. 2009 Amerika Açık finalinde Federer karşısında onu uyandıran passing-shotlardan biri misali. Puanı aldığında tribünden çıkan ses tüyleri diken diken ediyor.





(Foto: AP)

Read more...

9 Ocak 2011 Pazar

babolat için reklam fikri

Bugün Hong Kong'da oynanan hazırlık maçında dünya iki numarası Vera Zvonareva, dünya bir numarası Caroline Wozniacki'yi 6-1/6-0 yendi.

Babolat için bedava reklam işte. Babolat ile dünya 1 numarasına yükselen tensiçi Yonex'e geçince bagellenir. Hoş, bu hafta Babolatlı bir tenisçi de bagellendi. O da dünya 1 numarası.

Vera'yı kutluyorum.




(Foto: Getty)

Read more...

ikinci haftanın turnuvaları

Bu hafta Sydney'deki karma büyük turnuvanın Hobart ve Auckland'da iki uydusu var biri ATP  diğeri WTA olmak üzere. Uydulardan başlayalım.

Hobart'ta kadınlar mücadele ediyor. 1 numaralı seribaşı Marion Bartoli. Bartoli bu hafta Brisbane'da Petkovic'e yenilerek elenmişti yarı finalde. İlk turda oynayacağı isim Dinara Safina. Ne desem boş. Şanssızlık diz boyu Safina'da.

Brisbane'da yarı finalde kaybeden diğer isim Pavluçenkova da iki numaralı seribaşı ve ilk turda Hopman Cup'ı kazanan ABD'nin kadrosundaki BMS ile oynayacak.

Jarka Groth da yakından takip edilmesi gerekenlerden.

Hobart Ana Tablosu 

Kadınların Auckland'ı terk etmesinden sonra Latin erkekler saracak burayı. Auckland'daki ilk sekiz seribaşı şöyle: Ferrer, Almagro, Isner, Montanes, Monaco, Nalbandian, Bellucci, Kohlschreiber. Altısı Latin.

Özellikle tablonun üst yarısı çok yumuşak. Isner alır.

Auckland Ana Tablosu

Sydney'in kadınlar tablosu müthiş. İlk 10'un yedisi orada. Caro ve Vera ilk turu bye geçiyor. Caro'nun olası ikinci tur rakibi Kirilenko-Cibulkova maçının galibi ki bence Cibulkova gelirse, Woz gidici.

Zvonareva, Pennetta veya elemelerden gelen biriyle oynayacak. Pennetta'nın midesi bozulmuştu geçen hafta ve turnuvadan çekilmek zorunda kalmıştı.

İlk turun taş eşleşmeleri:
Kuznetsova-Dokic
Wickmayer-Stosur
Jankovic-Rezai
Kirilenko-Cibulkova.

Bu arada Azarenka çok kolay bi' kura çekmiş.

Bunun elemelerinde 1 numaralı seribaşı Petra Kvitova'ydı. Bu hafta şampiyon olunca tabii kaçırdı elemeleri. Cirstea da iki maç kazandı. Jovanovski'yi yenerese ana tabloda.

Sydney Kadınlar Ana Tablo

Erkeklerde üç numaralı seribaşısının Ernests Gulbis olduğu turnuvadan ne beklenir bilinmez ancak benim için bir heyecan var. Juan Martin del Potro'nun dönüş turnuvası. İlk turda Feli Lopez'i çekti Arjantinli. Lopez formda değil. Fingers crossed.

Son şampiyon Marcos Baggy iki numaralı seribaşı. 1 numara kim derseniz, Sam Querrey derim.

Sydney Erkekler Ana Tablo


Read more...

gereksiz kupa abd'nin

Sevdiğim bir turnuva olan Hopman Cup artık kara listemde. Ivanovic, Schiavone ve Robson sakatlıklar yaşadı. Sonra karizmayı ve kötü reputasyonu gidermek için koskoca Mahut'yu kadın kıyafeti ile korta sürdüler. Böylece Ivanovic'in sakatlığı unutulacaktı ha? Hayır.

Neyse finalde ABD-Belçika karşılaştı. 2-1 ABD kazandı.



Bu kadar uzun olmak ne zordur. İnsan kendini nereye koyacağını şaşırır.

Read more...

brisbane: vay arkadaş, kvitova yahu!


Petra Kvitova d. Andrea Petkovic 6-1/6-3

Şimdi bu kızı geçen yılın yeni geleni seçenler nasıl da seviniyorlardır "Ne de doğru karar vermişiz" diye. Kvitova sırf Wimbledon'da yarı final oynadı diye verilen bu ödüle zamanında tepkimi koymuştum. WTA ödül dağıtırken saçmalıyor zaten ya, neyse.

Kvitova geldi şimdi sezonun ilk turnuvasında şampiyon oldu. Haydi buyur yine bir gazlamalar olacak.

Geçen sene Wimbledon'a kadar bir yarı finali var Memphis'te. Hadi Wimby'de patlamayı yaptı diyelim. Sonrası? Hiçbir turnuvada çeyrek final görememiş ve sezonu ITF oynayarak bitirmiş ki onu da kazanamamış. Ve sen WTA, buna yılın yeni geleni diyorsun.

İşin en ironik tarafı ise benim yeni gelen ödülü için yerine gösterdiğim Pavluçenkova'yı yenip de finale kaldı :/ Ama yıl sonunda ben güleceğim!

Petkovic ayak hareketlerinden şikayetçi. Kortta yavaş olduğunu ve yüzde 100'ünde olmadığını söylüyor. Ama geçen senekinden farklı olarak pozitif kalabildiğini de ekliyor. Geçen sene Kim Clijsters ile oynamıştı yarı finalde.





Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP