11 Ocak 2011 Salı

sydney: sürprizli çeyrekler

Yazamadım bloga iki gündür. Sydney’de çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Şöyle bir gözden geçirelim:


İlk turda beş ve altı numaralı seribaşılar elendi. Francesca Schiavone’nin yenilmesi sürpriz değil. Fransa Açık’ı kazandı sevindik ama zaten 30 yaşına gelmiş bir raketin tek isteği en azından bir Grand Slam kazanmak olacaktı. Onu da başardı ve artık önünde bir motivasyon göremiyorum ben Schiavone’nin. Nasıl ki Fransa Açık’tan önce adını bilenler, aldığı sonuçlara dikkat edenler azdı. Nasıl ki çoğunlukla kaybediyordu. Yine aynı rutine dönecekti. Çok beklemedi zaten Paris’ten sonra adam akıllı oynadığı bir turnuva yok. İstanbul Cup’ta bile Bezgin Bekir modunda dolaşıyordu etrafta. Azalarak bitecektir.


Vamp ablamız Jelena Jankovic de altı maçlık mağlubiyet serisi yakaladı. Sezon sonu ilk 10, belki ilk 20 dışı görüyorum sinirli küremde. Kürem sinirlidir yaklaşmayın. Rezai’ye yenildi Sırp raket. Rezai hâlâ o astronot kıyafeti ile çıkıyo kortlara.


İlk turun önemli eşleşmelerinde Kuznetsova Dokic’i, Stosur da Wickmayer’i yendi.

İkinci turda Caro elendi onun yazısı bir önceki postta. Clijsters, Azarenka ve Na Li yollarına devam ettiler. Ev sahibi raket Samantha Stosur elendi. Geçen hafta da ikinci turda elenmişti. Kuznetsova çeyrek finale çıktı böylece. İlginç.

2 numaralı seribaşı Zvonareva (hani şu gçeen hafta Wozniacki’yi 6-0/6-1 yenen) gitti Pennetta’ya iki sette mağlup oldu. Ben Flavia’dan umudu çoktan kesmiştim, demek ki hâlâ atacak kurşunu kalmış.

Dominika Cibulkova – Alisa Kleybanova
Kim Clijsters – Victoria Azarenka
Na Li –Svetlana Kuznetsova
Rezai/Jovanovski – Flavia Pennetta

Rezai ile Jovanovski arasındaki maç yağmur nedeniyle durdu. İlk seti Sırp Jovanovski aldı. Yep.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP