3 Temmuz 2009 Cuma

sanırım yanlış andy oldu ama..

groundhog day adlı filmde bir sabah tedirgin düşlerinden uyanan bill murray kendini aslında bir önceki günde bulduğunu eninde sonunda anlayacaktır.. ve her gün aynı günü tekrar tekrar yaşamaya başlayacaktır..

her wimbledon'da aynı hikaye arkadaşım.. değişik bir şey olsun bekliyorum ama yok.. roger federer yine finale çıkıyor.. üst üste yedinci finali bu isviçreli'nin.. geçen sene matrix'te bir dalgalanma oldu da rafael nadal'a kaptırdı kupayı.. bu sene yine alacak gibi duruyor..,

tommy haas'ın bünyesi kaldıramadı ordan oraya koşmayı.. ikinci setin ortalarından itibaren solumada güçlükler başladı, bununla birlikte oyunu da düştü.. servisleri djokovic maçındaki kadar etkili değildi.. federer zaten bildiğimiz gibi oynadı yine.. ama bir kaç vuruşu, bıraktığı toplar falan var ki ve bu dokunuşları, vuruşları o kadar rahat yapıyor ki adam korku filminde gibi hissediyorum kendimi.. bu da insan neticede ama marsel ilhan da insan mesela.. garip..
dengeli giden ilk sette tie-break'te federer djokovic'in geçen gün yaptığı hatayı yapmayınca seti 7-6 kazanan taraf oldu.. ikinci setin 9. oyununda servis kırmaya yaklaşan taraf yine isviçreli'ydi ama haas servis oyununa tutunmayı başardı.. ancak 2 oyun sonra maçın 24. oyununda ilk defa servis kırmayı başaran federer ikinci seti 7-5 aldı.. üçüncü sette fiziksel olarak oyundan düşen alman raket bu seti de 6-3 kaybedince grand slam kazanma hayalleri de suya düştü..

kullandığı servislerin yüzde 50'si kendisine geri dönmeyen andy roddick ile yüzde 76 servis karşılama oranıyla oynayan andy murray'nin mücadelesi daha çekişmeli olan yarı final eşleşmesiydi..

ilk setin son oyununda servis kıran amerikalı raket ilk seti aldığında ingilizlerin yüzünde hayal kırıklığı emareleri belirmişti.. ancak britanyalı raket hemen ikinci setin başında servis kırıp bu servis kırma avantajını setin sonuna kadar koruyunca ikinci seti alıp durumu beraberliğe getirdi..

üçüncü setin başında 0-40 öne geçmeyi başaran andy murray bu sefer roddick'in direnişiyle karşılaştı.. amerikalı üst üste 5 puan alarak sete tutundu ve 4. oyunda servis kırmayı başararak bir de sette avantajı ele geçirdi.. üçüncü sette durum 5-3 roddick lehine iken murray mükemmel bir backhand passing shot ile 0-40'ı yakaladı ve 3 kez servis kırma puanının ilkinden yararlanamasa da roddick'in yaptığı bir basit hata ile 5-4'ü yakaladı.. yarı değişimi sırasında iyice gaza gelen taraftarlar bir de murray 10. oyuna ace ile başlayınca kendilerinden geçtiler.. üst üste etkili servislerine devam eden britanyalı durumu 5-5'e getirdi.. karşılıklı alınan servis oyunları ile tie-break'e giden seti andy murray'nin kendini aşan servis performansına rağmen andy roddick kazandı..

yine birbirinden güzel ralliler ve vuruşlar izlediğimiz dördüncü set de tie-break'e kadar gitti.. ve tie-break'te andy roddick'in servisini kırıp bir maç puanı çevirse de, andy murray, kendi servisini kırdırınca seti ve maçı kaybetti.. tim henman laneti devam ediyor.. bir britanyalı yine yarı finalden ötesini göremedi..

maça murray'nin paralel winnerları damga vurdu diyebilirim.. özellikle backhand paralel winnerları imza gibiydi.. önce çapraz bir vuruşla roddick'i kenara gönderip kortu açıyor ve ardından paralel bir groundstroke ile puanı alıyor.. andy roddick'in de drop-shotlarını izlerken gözümden yaş geldi..

roddick'ten bir şeyler bekliyordum turnuva öncesi ama finale çıkmasını değil.. yarı final falan yapar diyodum.. adam finale çıktı.. bravo..

2004 ve 2005 yıllarında burada final oynayan roddick ikisini de roger federer'e karşı kaybetmişti.. hatta 2003'te yarı finalde yine federer'e kaybetmişti.. 2006'da amerika açık finalinde, 2007 amerika açık çeyrek finalinde, 2007 ve 2009 avustralya açık yarı finallerinde kaybettiği isim hep aynıydı: roger federer.. şimdi hesap defteri yeniden açılıyor.. pazar günü tsi 16:00'da ezeli rekabette yeni bir sayfa açılıyor.. bu arada aralarındaki maçlarda 18-2 federer'in üstünlüğü olduğunu belirteyim..

Read more...

marsel trt3'te

olabilir deeeeeeeeee, olmayabilir deeeeeeee.. gulyabani gibi bir şey..

Russell göndermiş bunu:

"Akdeniz Oyunları Finali'nde Marsel İlhan bugün 17.30'da maça çıkıyor. TRT3 verir sanırım. İlgi&bilgi... "

teşekkürler.. izleyelim marsel'i..

Read more...

neden yaptın bunu iva majoli

[sözlüğe yazdım baktım güzel oldu buraya da koyuyorum]

bu abla 77 zagreb doğumlu.. o zamanların yugoslavya'sı, şimdilerin hırvatistan'ı.. ivo karlovic ile adaş gibi, neyse konumuz o değil..

konumuz şu ki iva abla aslında ahım şahım bir tenisçi değil.. tek bir grand slam şampiyonluğu var ve asıl mevzumuz da o şampiyonluk oluyor.. takvimler 1997 haziranını gösterirken, ben orta 2'yi bitirmiş "yaz tatili ohehehey" diye dünyadan habersiz yaşarken, tam adı iva majoli maric olan bu zat roland garros finalinde dünyanın en güzel, en biricik, en sevimli, en hanım-hanımcık olmasa da asiliği ile gönlümde taht kurmuş, en minnoş tenis oyuncusu olan 16 yaşındaki martina hingis'i yenerek şampiyon oluyor..

şimdi o sıralar 19 yaşında olan bu hatun martinamı yenmese, benim 16 yaşındaki minnoşum gideceeek wimbledon'ı kazanacak, ardından amerika açık kupasını kaldıracak (zaten aynı sene avustralya açık'ı indirmiş cebe) ve true grand slam yapacak.. hem de 16 yaşında bir yıldaki bütün grand slamleri teek teek toparlayacak.. bir de sadece true grand slam yapmasını yani bütün grand slam'leir bir yılda toplamasını engellediği yetmiyormuş gibi hingis'in 37 maçlık yenilmezliğine de son veriyor.. utanmadan, hiç çekinmeden, hani misafir çocuk gelir de evdeki oyuncaklara şöyle çekingen bakar, hani dalmaz hemen, he işte onu bile yapmadan alıveriyor kupayı.. ayıp iva, çok ayıp..

ha noluyor iva majoli karma'dan buluyor bulacağını.. wimbledon 97'de çeyrek finalde anna kournikova bunu bi güzel yeniyor, ardından benim bıcır da model anna'yı yeniyor yarı finalde.. finalde de jana novotna'yı geçerek şampiyon oluyor.. bundan sonra iva majoli'yi gören olmuyor..

tezim şudur ki iva majoli bana tenisi sevdiren kadına bir komplodur.. gelecekten dünyaya gönderilmiş olan bu zat, 97 yılında birden ortaya çıkarak martina hingis'in true grand slam yaparak gelecekte daha da başarılı bir tenisçi olarak anılmasını önlemiştir.. terminatör, iva majoli'nin yanında halt etmiştir..

bu hazin olaydan iki yıl sonra 99 haziranında ise bu sefer grand slam hayaliyle yola çıkan biricik bebeeem, steffi graf'ın ve daha çok fransız tenis izleyicisinin (allah hepsinin çükünü koparsın, frijit yapsın) gazabına uğruyor ve career grand slam yapamadan tenise veda ediyor.. sonra bi ara tekrar geliyor da o buranın konusu değil.. (peki 99 yılında kim ikinci turda eleniyor? elemelerden gelen genç belçikalı justine)

Read more...

2 Temmuz 2009 Perşembe

51 dakika ve hezimet

maçı izlemedim.. iyi ki de izlemedim.. yazacak bir şeyim yok, istatistiklere bakın ve siz yorum yapın:


williamslar finali hepimize hayırlı uğurlu olsun.. hadi bakalım..

Read more...

bundan biraz daha alabilir miyim?

insanların uzaya çıktığı, atomu parçaladığı, hadronları çarpıştırdığı, robotları konuşturduğu bir çağda hala istanbul'da elektrik kesilebiliyor arkadaş.. üçüncü setin ilk 8 oyununu izleyemedim bu yüzden..


wimbledon 2009'un açık ara en iyi bayanlar maçını izledik.. doğal olarak justine'in maçlarından kilometrelerce uzaktı ama (k)oyunun olmadığı yerde elena'ya justine.. bütün grand slamlerde en az yarı final oynamış olan elena dementieva yine yarı finalde elenerek taraftarlarını ve kendine inananları hayal kırıklığına uğrattı.. hep aynı hikaye..

ancak servislerinde gözle görülür bir iyileşme var dementieva'nın.. ace falan (3 tane de olsa).. maç içerisinde dementieva'nın servis kullanırken topu havaya attığı ve raketle buluşturduğu noktalar grafik halinde verildi.. çok dağınık bir top fırlatışı var elena'nın.. dünkü roddick maçıyla karşılaştırıldı.. roddick'in attığı topların raketle buluştuğu yerlerin çapı 2,5 top çapını geçmiyor.. muazzam.. bu sayede bugünkü maç başa baş geçti.. ayrıca servislerinin düştüğü noktalar için de güzel bi grafik vardı.. yanılmıyorsam avustralya açık'taki şarapova maçında servislerinin hepsi ama hepsi şarapova'nın forehand tarafına düşmüş.. bugün daha dengeli bir dağılım vardı..

dementieva fileye daha çok geldi ve filede daha başarılıydı.. serena ise kendinden beklenecebileceği gibi acelerde ve winnerlarda dementieva'ya fark attı.. ayrıca mental olarak iki tenisçi de üst düzeydeydi.. serena maç puanını çevirirken oldukça soğukkanlı davrandı..

güzel mücadelede gülen taraf yine williams oldu ve kardeşini bekliyor şimdi yine finalde oynamak için..

Read more...

wimbledon 09 - yarı finaller öncesi

bugün iddaa oynadım ben.. hani sözde tenisten anlıyorum.. belki tutturuz lan diye girdim o işe.. ilk defa.. iki kupon yaptım şöyle ki:

karlovic - federer / 1-3
murray - ferrero / 3-1
djokovic - haas / 3-1
hewitt - roddick / 3-1

üstteki kupon 1'e 100 veriyordu.. ikinci kuponda ise karlovic-federer'e 0-3 oynamıştım.. o kupon da 1'e 56 veriyodu.. gün sonunda sizin de görebileceğiniz gibi feci şekilde çuvalladım.. kasa her zaman kazanır tabi ki! şüphesiz ki siz kazanmayı iyi bilirsiniz iddaa.. van minüt.. olmaz.. iddaa benim için bitmiştir.. bi daha da oynarsam..

karlovic'in federer karşısında kazanabileceği tek şey, karşılaşma başlamadan önceki para atışıydı.. bu kadar düz bir adam şüphesiz ki ait olduğu yere, televizyonunun karşısındaki koltuğa gidecekti.. ve öyle de oldu.. federer üst üste 21 kez yarı final oynayacak cuma günü..

tommy haas coşmaya ve coşturmaya devam ediyor.. bugünkü maçta özellikle servislerinde kendini aştı alman.. novak da returnler'de kötü olunca ve fazladan vuruşu yaptıramayınca haas'a yenilmekten kurtulamadı.. bu seneki üçüncü grand slam'de de yarı final görememiş oldu böylece.. ama amerika açık için ümitliyim kendisinden bi sakatlık olmazsa.. bugün antrenörü ve ailesinin bulunduğu bölüme el kol işaretleri yaptı bolca maç içinde.. nedir derdi anlamadım.. röportajları da okudum ama sormamış bizim akıllı geçinen gazeteciler..

tommy haas bugün servis-vole'den güzel örnekler sergiledi.. ilk servisi etkili dedik ve genelde de geri çevrilemedi.. ilk serviste hata yapınca ikinci servisi de djokovic'in üzerine doğru kullanıp hemen fileye koştu.. özellikle son oyunu izleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız.. ikinci set tie-break'inde 3-6'dan geri gelip seti alması da ayrı bir olay.. mental olarak gücünü gösteriyor üstün alman teknolojisinin..

cuma günü federer'i yenmesini çok içten istiyorum.. hatta finalde hewitt ile haas'ı görmek istiyordum ama olmadı..

hewitt ve roddick arasındaki maç da tam beklediğim gibi geçti.. 5 set, üst düzey mücadele, bol c'mon, bol ace.. maçın başlarında hewitt çok çift hata yaptı.. roddick ise servislerde bildiğimiz gibiydi.. mesela roddick'in de servisleri iyi ama oyuna daha hakim.. çoğu rallileri o kontrol etti bugün.. karlovic ile kıyaslıyorum şu an.. forehand'i çok etkili.. karlovic'te hiçbişi yok.. ne karlovicmiş arkadaş.. verdasco'yu yendikten sonra yaptığı şaplak dansına da kıl oldum zaten.. laf neden dönüp dolaşıp ona geliyor anlamış da değilim..

yarı finalde iki andyler karşılaşacak işte sonuçta.. andy murray tim abisinin yaptığını egale etti ve yarı finale çıktı.. şimdi çıtayı yükseltme zamanı..

bayanlar hakkında bir şey yazmadım da ne yazayım hacı? (hacı mı?) iki rus iki amerikalı.. aralarında en sevimlisi dementieva.. ne yazayım yani? kadınlar tenisini bu hale getirenler utansın sözüm sana justine.. ek bilgi: en son 2006 yılında ilk 4 seribaşı yarıfinale kalmıştı.. justine, clijsters, mauresmo ve masha..

son olarak safina'nın göbeği sen ne iğrençsin diyerek yazıyı bitiriyorum.. safina bi beden büyük giyse herkes için daha iyi olacak aslında..

Read more...

30 Haziran 2009 Salı

veteranların turnuvası

"Oyunun giderek fiziksel yeterliliklere dayandığı, günden güne daha çok koşanın, daha sert vuranın maçları kazanmaya başladığı şu zamanlarda Wimbledon çeyrek finalinde veteranları görmek ne kadar sevindirici oldu anlatamam..."

yeni yazı: burada

Read more...

en geç biten maç







29 haziran 2009 andy murray - stanislas wawrinka
wimbledon dördüncü tur mücadelesi
merkez kort
18:42 - 22:41

Read more...

wimbledon 09 - gün 7

çok eğlenceli bir günü daha geride bıraktık.. erkeklerde ve bayanlarda elenen 120'şer kişi de belli oldu.. buna göre:

lleyton hewitt - andy roddick
andy murray - juan carlos ferrero
tommy haas - novak djokovic
ivo karlovic - roger federer

dinara safina - sabine lisicki
venus williams - agnieszka radwanska
francesca schieavone - elena dementieva
victoria azarenka - serena williams

eşleşmeleri var çeyrek finallerde..

erkeklerde gözüme çarpan şey yaş ortalaması oldu.. novak djokovic ve andy murray dışında herkes 26 yaşın üzerinde.. yaş ortalaması 27 olarak hesaplanıyor.. 4 tane eski dünya 1 numarası ve 1 tane eski dünya 2 numarası var.. juan carlos ferrero ki kendisi burada 2 sene önce çeyrek final oynamış ve federer'e kaybetmişti, ilk 100'ün dışında olduğu için wild card ile katıldı turnuvaya ve yine çeyrek finale kadar yükselme başarısı gösterdi.. hem de sırasıyla mikhail youzhny (her ne kadar 2 sene önceki youzhny değilse de), fabrice santoro (her zaman tehlikeli), fernando gonzalez ve gilles simon gibi isimleri yenerek çıktı..

2002 şampiyonu hewitt ile destan yazıyor tekrar.. 5 numaralı seribaşı del potro'yu geçmişti ikinci turda.. bugün radek stepanek ile çok değişik bir maç oynadılar.. ilk iki seti kaybetti avustralyalı ama diğer 3 seti o kadar rahat aldı ki sanki boşu boşuna fazladan kortta kaldı.. 2002'de şampiyon olurken yarı finalde bir britanyalı'yı tim henman'ı yenmişti.. yine yarı finalde bir britanyalı ile, andy murray ile karşılaşma ihtimali mevcut..


roland garros'ta "geliyorum!" diyen haas, önce halle'de şampiyon oldu ardından wimbledon'da takrı takır ilerliyor.. marin cilic ile 5 setlik bir maçtan çıktıktan sonra igor andreev'i 3 sette geçmeyi başardı alman raket.. azmi için her zaman saygım sonsuz bu adama.. hatta gönül ister kaldırsın şu kupayı, kazansın ilk grand slam zaferini.. ama zor.. önce novak djokovic'i geçmesi lazım.. ardından federer'i..

ivo karlovic.. evladım olsa sevmem.. yüzüne bakmam.. bu kadar düz olup da sadece servislerle buralara gelmesini kaldıramıyorum.. verdasco bugün yenebilirdi onu.. 4. set tie-break'inde o hataları yapmasa şimdi roger federer'in karşısında verdasco olacaktı.. ben de federer'i desteklemek zorunda kalmayacaktım çeyrek finalde.. şimdi işin yoksa federer'in aldığı sayılara sevin.. öfff.. karlovic bırak tenisi..

andy murray ile stanislas wawrinka arasındaki mücadele wimbledon'da ilk defa kapalı bir çatıda oynanan erkekler maçıydı.. ilk defa yapay ışıkla devam eden bir maçtı.. ve en geç biten müsabakaydı.. eğer gün içinde yağmur yağmış olmasa ve çatı kapatılmamış olsa şu saatlerde bu maçın skorunu bilemiyor olacaktık.. son set yarına kalacaktı.. amam maç da maçtı hani.. stan wawrinka çok iyi mücadele etti.. murray ilk seti kaybedince paniklemedi.. stan 2-1 geriye düşünce bırakmadı.. ve bizlere epik bir maç daha izlettirdiler.. murraycik de üst üste 2 sene çeyrek final görmüş oldu böylece.. geçen sene nadal'a elenmişti.. bu sene daha kolay sordular.. yine bir ispanyol ama juan carlos ferrero bu sefer.. çetin bir maç olacak bu da..

erkeklerde 4 çeyrek final eşleşmesi de harika geçeceğe benzer.. federer'in set vereceğini tahmin ediyorum.. zorlanacaktır bu anten karşısında.. ama umarım kazanır.. (federer'in kazanmasını isteyeceğim hiç aklıma gelmezdi)


bayanlarda woznacki elendi daha önce yazdım onun postunu aşağıda bir yerlerde.. ana ivanovic'e çok üzüldüm.. tamam venüs zaten maçı kazanacaktı ama servis atıp, puanı kazandıktan sonra ağlamaya başlaması, ikinci puanı alıp oyunu da kazanınca ağlayarak hakeme gidip bırakıyorum demesi çok dramatikti.. kız zıplamadan servis kullandı ve puan aldı.. ikinci setin ilk oyununda oldu ne olduysa.. acelik bir servis sonrası yanlış indi yere.. sol bacağına fazla yük bindirdi ve baldırından sakatlandı.. trainer da fayda etmedi.. hep başka bir taraflarından sakatlanıyor bu kız.. sven groenefeld ve adidas takımı napıyor bu kıza bilmiyorum.. iyi baksalar biraz güzel şeyler olacak ama..




elemelerden gelen 17 yaşındaki melanie oudin de beklenmedik bir performans gösterdi yine radwanska karşısında ama yenilmekten kurtulamadı.. radwasnka'ya ecel terleri döktürmek de bir başarı..

azarenka petrova maçı günün en zevkli maçlarından biriydi.. servis kırma yarışı olarak geçen maçın ilk setinin sonlarına doğru azarenka bir celallendi.. hakeme küfürlü konuştu, raket fırlattı, topu havaya dikti.. ama ceza verilmedi nedense.. ikinci sette de değişik atraksiyonları vardı.. ama toparladı ki kendini maçı kaybetmedi..

gecenin ikisinde yazı yazılmıyo çok sıkıldım.. hadi kapatın çok yazmasın..

yarının programı

Read more...

29 Haziran 2009 Pazartesi

-cki

bugün turnuvadaki en büyük hayal kırıklığımı yaşadım.. kardeşi dışında venus'u burada yenebileceğini düşündüğüm tek kişi olan wozniacki, sabine lisicki karşısında berbat bir oyun sergileyerek elendi..

lisicki ise tıpkı wozniacki gibi polonya kökenli bir tenisçi.. wta turnuvalarında pek bir başarısı yok.. bu sene nisan ayında yine wozniacki'yi yenerek bir şampiyonluk almış, bir de geçen sene taşkent'te finalde sorana cirstea'ya yenilmişti.. sessiz geldi göremedim..

bugünkü maçta servislerinin etkinliği karşısında şaşırdım.. acaba her maçta böyle mi servis atıyor yoksa bugün gününde miydi merak ediyorum venus karşısında izlemek lazım bir de.. oyun içinde de defansı ve forehand'i gözüme çarptı.. çok koşuyor her topa dokunmaya çalışıyor.. bu turnuva onun için bir sıçrama tahtası olabilir.. bugün wozniacki önüne geçip, yolunu tıkadı.. her anlamda:


wozniacki de bu hareketten sonra hakeme söylendi..

Read more...

şahin gözü

işte şahin gözü teknolojisi:


kendisiyle röportaj da yaptık:
- merhaba şahin, bu kaç?
- iiiiiiiiuuuuuuuuuuuuuuu
- nazgül?

evet şahin gözü tabi ki böyle bir şey değil.. bu şahin turnuva sırasında güvercinleri kortların etrafından uzakta tutuyor..

Read more...

marion'un selülit sorunu

bir zamanlar neşe'nin kepek sorunu vardı.. şimdi de marion'un selülit sorunu var.. ama öeh be marion.. zaten bi paszek bi sen.. o göbekle nası koşuyosunuz takdir ediyorum bir yandan da hani..

Read more...

28 Haziran 2009 Pazar

wimbledon 09 - 2. hafta öncesi

ilk hafta sonunda dördüncü tur eşleşmeleri belli oldu.. 16 maç da yarın (pazartesi) oynanacak ve çeyrek finalistlerimiz belli olacak..

cumartesi günü tek erkeklerde pek sürpriz yoktu.. turnuvaya wild card ile katılan juan carlos ferrero'nun gonzalez'i yenmesi çok büyük başarı.. ispanyol eski günlerindeki başarıları yakalayabilecek mi bakalım.. gilles simon ile oynayacak yarın.. simon, fransa açık'ın rövanşını aldı viktor hanescu'dan..

andy murray ile stan wawrinka arasındaki maç da çekişmeli geçeceğe benzer.. daha önce 7 kez karşılaşmışlar (hiçbiri çim kort değil ancak) 4-3 britanyalı'nın üstünlüğü var..

cuma akşamından yarım kalan maçlarda igor andreev andreas seppi'yi yenmeyi başardı.. yaşlı kurt tommy haas ile oynayacak.. tommy haas 2 hafta önce kendi evinde uzun bir aradan sonra ilk atp tour şampiyonluğunu kazanmıştı djokovic'i yenerek.. burada da 2gün, toplamda 4,5 saat süren bir mücadele sonrası çok güçlü bir rakibi, hırvat marin cilic'i, geçmeyi başardı.. igor andreev'i de geçerse novak djokovic ile oynama şansı var çeyrek finalde.. kıran kırana bir maç olacaktır..

erkeklerde çeyrek final tahminlerim turnuva başlamadan önce şöyleydi:
lleyton hewitt - andy roddick
andy murray - fernando gonzalez
marin cilic - rainer schüttler
fernando verdasco - roger federer

daha 4.tur maçları oynanmadan 3 tanesinde yanıldım.. ama tommy haas ve juan carlos ferrero gibi iki eski toprağın bu kadar coşacağını beklemiyordum ne yalan söyleyeyim..

bayanlara bakalım.. cumartesi süprizler vardı bayanlarda.. 17 yaşındaki amerikalı melanie oudin'in jankovic'i geçmesi örneğin.. tie-break deneyimi olsa ilk seti de alacaktı hani.. radwanska na li'yi eledi (ki na li benim tahminlerimde çeyrek finale yazdığım isimdi).. oudin'in jankovic maçında oynadığının üzerine çıkması lazım polonyalı'yı geçebilmesi için..

carla suarez navarro, venus karşısında hiç direnemedi.. ilk seti sıfıra karşı verdi.. ana ivanovic ise beni yanıltan bir diğer isim turnuvada.. sam stosur karşısında fırtına gibiydi.. tur atladıkça açılıyor.. açılıyor ama dördüncü turda venus ile karşılaşacak işte.. bu canavar karşısında nedir şansı hiç konuşmak bile istemiyorum..

bir de sabine lisicki var.. son roland garros şampiyonunu eleyerek dördüncü tura çıktı.. caroline wozniacki ile oynayacak.. bu maç da sıkı.. iki polonya kökenlinin mücadelesi olacak..

bayanlar için çeyrek final tahminlerim turnuva başlamadan şöyleydi:
katarina srebotnik - caroline wozniacki
venus williams - li na
marion bartoli - elena dementieva
victoria azarenka/maria şarapova - serena williams

yine 3 tane fire var burda da ama srebotnik saylanmaz çünkü çekilmiş turnuvadan bana haber vermeden..

wimbledon'da dördüncü tur programı
artık bütün maçlar izlenir ama kaçmazlar var:

andy murray - stan wawrinka (merkez kortun son maçı)
venus williams - ana ivanovic (1 nolu kortun açılış maçı - tsi 15:00)
igor andreev - tommy haas (4 nolu kort - tsi 14:00)
caroline wozniacki - sabine lisicki (4 nolu kort ilk maçtan hemen sonra)

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP