30 Haziran 2009 Salı

wimbledon 09 - gün 7

çok eğlenceli bir günü daha geride bıraktık.. erkeklerde ve bayanlarda elenen 120'şer kişi de belli oldu.. buna göre:

lleyton hewitt - andy roddick
andy murray - juan carlos ferrero
tommy haas - novak djokovic
ivo karlovic - roger federer

dinara safina - sabine lisicki
venus williams - agnieszka radwanska
francesca schieavone - elena dementieva
victoria azarenka - serena williams

eşleşmeleri var çeyrek finallerde..

erkeklerde gözüme çarpan şey yaş ortalaması oldu.. novak djokovic ve andy murray dışında herkes 26 yaşın üzerinde.. yaş ortalaması 27 olarak hesaplanıyor.. 4 tane eski dünya 1 numarası ve 1 tane eski dünya 2 numarası var.. juan carlos ferrero ki kendisi burada 2 sene önce çeyrek final oynamış ve federer'e kaybetmişti, ilk 100'ün dışında olduğu için wild card ile katıldı turnuvaya ve yine çeyrek finale kadar yükselme başarısı gösterdi.. hem de sırasıyla mikhail youzhny (her ne kadar 2 sene önceki youzhny değilse de), fabrice santoro (her zaman tehlikeli), fernando gonzalez ve gilles simon gibi isimleri yenerek çıktı..

2002 şampiyonu hewitt ile destan yazıyor tekrar.. 5 numaralı seribaşı del potro'yu geçmişti ikinci turda.. bugün radek stepanek ile çok değişik bir maç oynadılar.. ilk iki seti kaybetti avustralyalı ama diğer 3 seti o kadar rahat aldı ki sanki boşu boşuna fazladan kortta kaldı.. 2002'de şampiyon olurken yarı finalde bir britanyalı'yı tim henman'ı yenmişti.. yine yarı finalde bir britanyalı ile, andy murray ile karşılaşma ihtimali mevcut..


roland garros'ta "geliyorum!" diyen haas, önce halle'de şampiyon oldu ardından wimbledon'da takrı takır ilerliyor.. marin cilic ile 5 setlik bir maçtan çıktıktan sonra igor andreev'i 3 sette geçmeyi başardı alman raket.. azmi için her zaman saygım sonsuz bu adama.. hatta gönül ister kaldırsın şu kupayı, kazansın ilk grand slam zaferini.. ama zor.. önce novak djokovic'i geçmesi lazım.. ardından federer'i..

ivo karlovic.. evladım olsa sevmem.. yüzüne bakmam.. bu kadar düz olup da sadece servislerle buralara gelmesini kaldıramıyorum.. verdasco bugün yenebilirdi onu.. 4. set tie-break'inde o hataları yapmasa şimdi roger federer'in karşısında verdasco olacaktı.. ben de federer'i desteklemek zorunda kalmayacaktım çeyrek finalde.. şimdi işin yoksa federer'in aldığı sayılara sevin.. öfff.. karlovic bırak tenisi..

andy murray ile stanislas wawrinka arasındaki mücadele wimbledon'da ilk defa kapalı bir çatıda oynanan erkekler maçıydı.. ilk defa yapay ışıkla devam eden bir maçtı.. ve en geç biten müsabakaydı.. eğer gün içinde yağmur yağmış olmasa ve çatı kapatılmamış olsa şu saatlerde bu maçın skorunu bilemiyor olacaktık.. son set yarına kalacaktı.. amam maç da maçtı hani.. stan wawrinka çok iyi mücadele etti.. murray ilk seti kaybedince paniklemedi.. stan 2-1 geriye düşünce bırakmadı.. ve bizlere epik bir maç daha izlettirdiler.. murraycik de üst üste 2 sene çeyrek final görmüş oldu böylece.. geçen sene nadal'a elenmişti.. bu sene daha kolay sordular.. yine bir ispanyol ama juan carlos ferrero bu sefer.. çetin bir maç olacak bu da..

erkeklerde 4 çeyrek final eşleşmesi de harika geçeceğe benzer.. federer'in set vereceğini tahmin ediyorum.. zorlanacaktır bu anten karşısında.. ama umarım kazanır.. (federer'in kazanmasını isteyeceğim hiç aklıma gelmezdi)


bayanlarda woznacki elendi daha önce yazdım onun postunu aşağıda bir yerlerde.. ana ivanovic'e çok üzüldüm.. tamam venüs zaten maçı kazanacaktı ama servis atıp, puanı kazandıktan sonra ağlamaya başlaması, ikinci puanı alıp oyunu da kazanınca ağlayarak hakeme gidip bırakıyorum demesi çok dramatikti.. kız zıplamadan servis kullandı ve puan aldı.. ikinci setin ilk oyununda oldu ne olduysa.. acelik bir servis sonrası yanlış indi yere.. sol bacağına fazla yük bindirdi ve baldırından sakatlandı.. trainer da fayda etmedi.. hep başka bir taraflarından sakatlanıyor bu kız.. sven groenefeld ve adidas takımı napıyor bu kıza bilmiyorum.. iyi baksalar biraz güzel şeyler olacak ama..




elemelerden gelen 17 yaşındaki melanie oudin de beklenmedik bir performans gösterdi yine radwanska karşısında ama yenilmekten kurtulamadı.. radwasnka'ya ecel terleri döktürmek de bir başarı..

azarenka petrova maçı günün en zevkli maçlarından biriydi.. servis kırma yarışı olarak geçen maçın ilk setinin sonlarına doğru azarenka bir celallendi.. hakeme küfürlü konuştu, raket fırlattı, topu havaya dikti.. ama ceza verilmedi nedense.. ikinci sette de değişik atraksiyonları vardı.. ama toparladı ki kendini maçı kaybetmedi..

gecenin ikisinde yazı yazılmıyo çok sıkıldım.. hadi kapatın çok yazmasın..

yarının programı

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP