28 Haziran 2009 Pazar

wimbledon 09 - 2. hafta öncesi

ilk hafta sonunda dördüncü tur eşleşmeleri belli oldu.. 16 maç da yarın (pazartesi) oynanacak ve çeyrek finalistlerimiz belli olacak..

cumartesi günü tek erkeklerde pek sürpriz yoktu.. turnuvaya wild card ile katılan juan carlos ferrero'nun gonzalez'i yenmesi çok büyük başarı.. ispanyol eski günlerindeki başarıları yakalayabilecek mi bakalım.. gilles simon ile oynayacak yarın.. simon, fransa açık'ın rövanşını aldı viktor hanescu'dan..

andy murray ile stan wawrinka arasındaki maç da çekişmeli geçeceğe benzer.. daha önce 7 kez karşılaşmışlar (hiçbiri çim kort değil ancak) 4-3 britanyalı'nın üstünlüğü var..

cuma akşamından yarım kalan maçlarda igor andreev andreas seppi'yi yenmeyi başardı.. yaşlı kurt tommy haas ile oynayacak.. tommy haas 2 hafta önce kendi evinde uzun bir aradan sonra ilk atp tour şampiyonluğunu kazanmıştı djokovic'i yenerek.. burada da 2gün, toplamda 4,5 saat süren bir mücadele sonrası çok güçlü bir rakibi, hırvat marin cilic'i, geçmeyi başardı.. igor andreev'i de geçerse novak djokovic ile oynama şansı var çeyrek finalde.. kıran kırana bir maç olacaktır..

erkeklerde çeyrek final tahminlerim turnuva başlamadan önce şöyleydi:
lleyton hewitt - andy roddick
andy murray - fernando gonzalez
marin cilic - rainer schüttler
fernando verdasco - roger federer

daha 4.tur maçları oynanmadan 3 tanesinde yanıldım.. ama tommy haas ve juan carlos ferrero gibi iki eski toprağın bu kadar coşacağını beklemiyordum ne yalan söyleyeyim..

bayanlara bakalım.. cumartesi süprizler vardı bayanlarda.. 17 yaşındaki amerikalı melanie oudin'in jankovic'i geçmesi örneğin.. tie-break deneyimi olsa ilk seti de alacaktı hani.. radwanska na li'yi eledi (ki na li benim tahminlerimde çeyrek finale yazdığım isimdi).. oudin'in jankovic maçında oynadığının üzerine çıkması lazım polonyalı'yı geçebilmesi için..

carla suarez navarro, venus karşısında hiç direnemedi.. ilk seti sıfıra karşı verdi.. ana ivanovic ise beni yanıltan bir diğer isim turnuvada.. sam stosur karşısında fırtına gibiydi.. tur atladıkça açılıyor.. açılıyor ama dördüncü turda venus ile karşılaşacak işte.. bu canavar karşısında nedir şansı hiç konuşmak bile istemiyorum..

bir de sabine lisicki var.. son roland garros şampiyonunu eleyerek dördüncü tura çıktı.. caroline wozniacki ile oynayacak.. bu maç da sıkı.. iki polonya kökenlinin mücadelesi olacak..

bayanlar için çeyrek final tahminlerim turnuva başlamadan şöyleydi:
katarina srebotnik - caroline wozniacki
venus williams - li na
marion bartoli - elena dementieva
victoria azarenka/maria şarapova - serena williams

yine 3 tane fire var burda da ama srebotnik saylanmaz çünkü çekilmiş turnuvadan bana haber vermeden..

wimbledon'da dördüncü tur programı
artık bütün maçlar izlenir ama kaçmazlar var:

andy murray - stan wawrinka (merkez kortun son maçı)
venus williams - ana ivanovic (1 nolu kortun açılış maçı - tsi 15:00)
igor andreev - tommy haas (4 nolu kort - tsi 14:00)
caroline wozniacki - sabine lisicki (4 nolu kort ilk maçtan hemen sonra)

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP