21 Ağustos 2009 Cuma

toronto'da son 8

dün fırtına, kasırga, tayfun, bora vs.. nedeniyle sık sık kesilen program nedeniyle maçlar oldukça geç bitti.. bana göre tek büyük sürpriz jelena jankovic'in kim clijsters'ı geriden gelip yenmesi.. son sette 5-3 gerideyken 4 oyun üst üste kazanarak çeyrek finale (ntvspor.net'e göre dördüncü tur.. bu arkadaşlar finale de altıncı dur derlerse şaşırmam) yükseldi..

lucie safarova'nın jie zheng'i yenmesi de hafif çapta bir şok etkisi yarattı bende.. şarapova da geliyor..

üçüncü tur maçları:
(2) S Williams (USA) d. A Bondarenko (UKR) 61 64
(4) E Dementieva (RUS) d. S Peer (ISR) 61 16 64
(5) J Jankovic (SRB) d. (WC) K Clijsters (BEL) 16 63 75
M Sharapova (RUS) d. (7) V Zvonareva (RUS) 62 76(3)
(14) A Radwanska (POL) d. (Q) K Bondarenko (UKR) 75 63
S Stosur (AUS) d. V Razzano (FRA) 63 61
A Kleybanova (RUS) d. A Rezai (FRA) 63 64
(Q) L Safarova (CZE) d. Z Jie (CHN) 76(3) 64

çeyrek final eşleşmeleri:
S Stosur vs. E Dementieva (NB 13.00hrs - tsi 20.00)
L Safarova vs. S Williams
A Kleybanova vs. J Jankovic (NB 19.30hrs - tsi 02.30)
A Radwanska vs. M Sharapova

Read more...

cincinnati'de çeyrek final eşleşmeleri

bugün oynanan üçüncü tur maçları:

[1] R Federer (SUI) d D Ferrer (ESP) 36 63 64
[2] R Nadal (ESP) d P Mathieu (FRA) 75 62
[3] A Murray (GBR) d [16] R Stepanek (CZE) 64 61
[4] N Djokovic (SRB) d J Chardy (FRA) 75 63
[9] G Simon (FRA) d [8] N Davydenko (RUS) 67(6) 64 64
T Berdych (CZE) d [Q] C Guccione (AUS) 64 63
L Hewitt (AUS) d S Querrey (USA) 61 26 63
[LL] J Benneteau (FRA) d G Garcia-Lopez (ESP) 46 64 76(4)

federer ahı gitmiş vahı kalmış ferrer karşısında zorlandı.. ferrer ilk sette isviçreli'nin backhand tarafına oynadı ısrarla topları ve bunun sonucunda ilk seti kazandı.. fakat aynı taktik diğer setlerde işlemedi..

nadal'ın eski vuruşları geri geliyor yavaş yavaş.. mathieu karşısında dönüşünden beri en iyi oyununu oynadı diyebilirim.. sam querrey dün andy roddick'i elemişti.. bugün lleyton hewitt'e yenildi.. 6 numaralı seribaşı del potro'nun yerine lucky loser olarak giren julien benneteau arjantinli'yi aratmıyor.. çeyrek finale yükseldi fransız..

çeyrek final eşleşmeleri:

roger federer - lleyton hewitt
julien benneteau - andy murray
gilles simon - novak djokovic
tomas berdych - rafael nadal

turnuva öncesi atp'nin resmi sitesindeki draw challenge'ı oynadığımda (ki ilk üç tur boyunca batırdım zaten bu hafta) çeyrek finaldeki sekizlim federer, roddick, murray, verdasco, davydenko, djokovic, gonzalez ve nadal'dan oluşuyordu.. yarı final eşleşmelerim ise federer - verdasco ve djokovic - nadal idi.. buradan finale federer - djokovic çıkar ve djokovic kupaya uzanır diye düşünüyordum..

turnuva ilerledi ve 8'de 4 gibi iğrenç bir oranla tutturdum çeyrek finalistleri.. şimdi murray'nin karşısında verdasco olmayacağına göre murray yarı finale çıkar çok rahat diyorum.. diğer yarı final eşleşmesi ise aynı.. djokovic - nadal.. hala djokovic kazanacak bu turnuvayı diyorum.. hadi bakalım..

kanada'daki rogers cup programı fırtına nedeni ile aksadı.. benim de uykum geldi.. son iki maça bakamadan yatıyorum.. öğlene doğru yazarım rogers cup hakkında bir şeyler..

Read more...

20 Ağustos 2009 Perşembe

alacağın olsun nike!

böyle mükemmel tişörtler yapıyosun da niye 65 euro lan bunlar nike? 130 tl bi tişörte verilir mi? yap şöyle 30 euro sürümden kazan (hahahah)..

Read more...

hangi beyin?

“it’s my brain,” said safina, who lost an opening match for the first time since february. “i know exactly what i have to do, but if I’m not using my brain, i’m not doing the things my coach is telling me. … (i’m) too disappointed with myself.” (yahoo'dan)

"olay beynimde" diyor teee şubattan beri ilk defa bir turnuvada ilk maçında yenilen safina. "ne yapmam gerektiğini tam olarak biliyorum ama beynimi kullanmazsam, koçumun dediklerini yapmazsam...... kendime çok kırıgınım."

ya bazen safina'nın çok üzerine gittiğimi düşünüyorum, pişman oluyorum sonra kötü şeyler yazdığım için.. e bu kız bir hindistan cevizi ile inatlaşıp elini kesti.. ne beyni zaten? nerede? hangi sandalye?

şarapova ise gerçek anlamda gülümsetiyor esprileriyle:

“i’m actually having a competition with myself to see how many errors and double-faults i can make and still win the match in two sets.”

"aslında kendimi sınıyorum, bakalım en fazla kaç tane basit hata ve çift hata yapıp yine de set vermeden maç kazanabiliyorum diye."
- maria şarapova, sybille bammer karşısında 17 çh, 52 bh yapıp da set vermeden üçüncü tura çıkınca

Read more...

(cincinnati ve rogers cup) iki kardeş el ele elene

cincinnati masters ve toronto rogers cup'ta üçüncü tur eşleşmeleri belli oldu.. ikinci tur maçlarında neler olmuş kısaca bir göz atalım:

cincinnati masters
'ın hızlı kortlarında dünya sıralamasının ilk 4 numarası ikinci tur maçlarını ikişler sette kazanarak turnuvaya hızlı bir başlangıç yaptılar..

roger federer kariyerindeki tek top 10 galibiyeti 3 yıl önce tommy robredo'ya karşı olan arjantinli jose acasuso'yu 6-3 ve 7-5 ile geçmeyi bildi.. 21 maçlık galibiyet serisi geçtiğimiz hafta montreal'de jo-wilfried tsonga tarafından durdurulmuştu isviçreli'nin.. federer cincy'e geçişin zor genelde olduğunu, bu kadar hızlı kortlarda pek maç yapmadığını ve kazandığı için mutlu olduğunu belirtti..

montreal'den buraya diğer tenisçiler gibi uçakla gelmek yerine arabayla gelmeyi seçen andy murray zorlu rakibi nicolas almagro'yu 7-6/6-2 ile geçmeyi bildi.. eğlenmek için 13 saatlik araba yolculuğu yapan britanyalı'nın dünya 2 numarası olarak kazandığı ilk maç bu ayrıca (her ne kadar 2 numaralı seribaşı olabilmek için amerika açık'ı beklemesi gerekiyorsa da)..

rafa nadal ise andres seppi karşısında tie-break oyunlarındaki performansı ile sonuca gitti.. 7-4 ve 7-3 biten iki tie-break oyununun ardından üçüncü tura çıktı ispanyol raket.. novak djokovic de ivan ljubicic'i 7-6/6-4 lük iki setle geçti.. maçta sadece 7 basit hata yapması genellikle çok basit hata yapan djokovic için iyiye işaret amerika açık öncesi..

5 numaralı seribaşı andy roddick vatandaşı sam querrey'e tie-breaklerde boyun eğmek zorunda kaldı.. ilk set tie-break oyunu müthiş bir heyecana sahne oldu ve sam querrey 13-11 kazandı bu oyunu.. ikinci sette 1 kez servisini kırdıran querrey sonraki oyunda hemen geri servis kırarak durumu eşitledi.. ikinci set tie-break oyununda avantajı erkenden ele geçiren genç 1.98lik amerikalı 4-1'den oyunu vermedi ve üçüncü tura yükseldi..

geçen hafta son sette müthiş bir geri dönüşle dünya sıralamasının 1 numarasını yenen tsonga bu hafta elemelerden gelen chris guccione'a iki sette yenildi.. dün akşam tommy haas'ı yenerek büyük bir başarıya imza atan john isner ikinci tur maçında jeremy chardy karşısında ilk seti alıp ikinci seti kaybettikten ve üçüncü sette 4-1 gerideyken maçtan çekildi.. son demlerindeki marat safin'in de radek stepanek'e yenilmesi üzücü oldu..

üçüncü günün sonuçları:
ikinci tur:
[1] R Federer (SUI) d J Acasuso (ARG) 63 75
[2] R Nadal (ESP) d A Seppi (ITA) 76(4) 76(3)
[3] A Murray (GBR) d N Almagro (ESP) 76(3) 62
[4] N Djokovic (SRB) d [Q] I Ljubicic (CRO) 76(5) 64
S Querrey (USA) d [5] A Roddick (USA) 76(11) 76(3)
[Q] C Guccione (AUS) d [7] J Tsonga (FRA) 76(12) 62
[8] N Davydenko (RUS) d I Kunitsyn (RUS) 62 16 63
[16] R Stepanek (CZE) d [WC] M Safin (RUS) 46 63 61
G Garcia-Lopez (ESP) d [Q] M Youzhny (RUS) 75 63
P Mathieu (FRA) d I Karlovic (CRO) 76(9) 64
[LL] J Benneteau (FRA) d J Melzer (AUT) 62 36 62
T Berdych (CZE) d P Petzschner (GER) 76(8) 67(7) 64
J Chardy (FRA) d [WC] J Isner (USA) 67(1) 63 41 ret.
L Hewitt (AUS) d B Becker (GER) 63 63

dördüncü günün programı

-----

dünkü venus williams şokundan sonra bugün de 1 numara dinara safina duvara tosladı.. daha 3 hafta önce istanbul'da mücadele eden aravane rezai'ye ilk seti kazandığı maçta yenildi ve turnuvaya daha ilk maçında veda etmiş oldu.. safina'nın geçen seneki dengesizliği nüksetti demek ki.. geçen sene iki hafta üst üste turnuva kazandıktan sonra "ben genelde bir hafta turnuva kazandıktan sonra diğer hafta ilk iki turda mutlaka elenirdim ama bu sefer öyle olmadı" demişti.. geçen hafta kim clijsters'ı yenen, final oynayan rus raket bu hafta rezai gibi bir tenisçiye elendi.. istikrar, istikrar? 17 çift hata..

böyle olmaz, kuma göm kuma..

dinlenmeye ihtiyacı var dediğim pennetta doğal seleksiyon kurbanı oldu.. ister istemez dinlenecek şimdi.. haftaya new haven'a katılacağını da sanmıyorum zaten.. virginie razzano'ya kaybetti italiana.. önünde 1,5 haftası var amerika açık'a kadar.. toparla kendini pennetta.. yarı final seni bekliyor..

kim clijsters ise geri dönüşünden bu yana (ki şurada 10 gün oldu) ikinci top 10 galibiyetini bugün victoria azarenka'ya karşı aldı.. ilk seti 1-4 ve 3-5 geriden gelerek 7-5 kazanan belçikalı ikinci seti 4-1'den verdi.. son sette azarenka aynı geri gelişi yapamayınca eski dünya 1 numarası üçüncü tura çıktı.. jankovic var sırada..

17 çift hata yapan bir diğer isim maria şarapova'ydı ama neyse ki o safina gibi elenmedi.. sybille bammer (dağhan ırak'ın önerisi ile bummer) karşısında 17 çift hata, 52 basit hata, 32 winner istatistikleri ile oynayan şarapova iki sette kazanarak üst tura çıktı.. eski şampiyon şarapova yok henüz kortlarda ve bu servislerle eskisi olabileceğini asla sanmıyorum ama yeni şarapova'nın en iyi hali donunda sallar buradakileri.. (kim abla sen hariç)

dün "zheng karşısında elenebilir" dediğim wozniacki beni yanıltmadı ve iki sette kaybetti.. servis karşılama oyununda çok etkiliymiş çinli.. wozniacki'nin ikinci sette ilk servislerinden puan çıkarma oranı yüzde 28.. öeh! geçen senenin finalisti dominika cibulkova'daki düşüş devam ediyor.. alisa kleybanova'ya üç sette kaybetti bugün slovak raket..

üçüncü günün sonuçları:
ikinci tur:
A Rezai (FRA) d. (1) D Safina (RUS) 36 62 64
(2) S Williams (USA) d. (Q) Y Shvedova (KAZ) 63 62
(4) E Dementieva (RUS) d. A Sugiyama (JPN) 63 62
(5) J Jankovic (SRB) d. P Schnyder (SUI) 75 64
(7) V Zvonareva (RUS) d. (Q) R Vinci (ITA) 63 63
Z Jie (CHN) d. (8) C Wozniacki (DEN) 75 63
(WC) K Clijsters (BEL) d. (9) V Azarenka (BLR) 75 46 61
Ve Razzano (FRA) d. (12) F Pennetta (ITA) 63 61
(14) A Radwanska (POL) d. A Szavay (HUN) 61 61
A Kleybanova (RUS) d. (16) D Cibulkova (SVK) 61 46 76(4)
A Bondarenko (UKR) d. (Q) A Kudryavtseva (RUS) 63 60
M Sharapova (RUS) d. S Bammer (AUT) 63 76(5)
S Peer (ISR) d. F Schiavone (ITA) 76(2) 64

dördüncü günün programı

Read more...

19 Ağustos 2009 Çarşamba

magazin zamanı

fernando verdasco marka oluyor: FeVer

(foto forty deuce'tan)

andy roddick'in eşi brooklyn decker gq'ya soyundu.. yani soyundu derken tam değil:


marat safin tenisi bıraktıktan sonra evlenecek mi? rusya medyasında safin'in popçu sevgilisi nastya (youu nasty) osipova ile evlilik planları yaptığını yazıyor.. zevkine tüküreyim marat..


bryan kardeşlerin rap albümünde novak djokovic ve andy murray konuk sanatçılar..



Read more...

(rogers cup) baltacı katerina

toronto'da günün şok edici sonucu elemelerden ana tabloya çıkan katerina bondarenko'dan geldi.. ilk seti kaybettiği maçta, ukraynalı raket, turnuvanın 3 numaralı seribaşı oyuncusu venus williams'ı alt etmeyi başardı ve amerikalı'nın turnuva zevkini resmen baltaladı.. venus williams'ın rogers cup'a üçüncü gelişi ve henüz galibiyetle tanışamadı amerikalı.. artık kanada'nın havasından mı, suyundan mı, etinden mi, sütünden mi bilemedim..

katerina'nın ablası alona da ilk turda 13 numaralı seribaşı marion bartoli'yi elemeyi başardı.. bartoli iki hafta önce venus'u yenerek şampiyonluğa ulaşmış fakat geçtiğimiz hafta kim clijsters'ın ilk kurbanı olmuştu.. bu hafta da ilk turda elenerek "ben hala eski dengesiz marion'um" sinyali verdi..

10 numaralı seribaşı petrova'nın elenmesi sürpriz değil.. hani "dinara safina neden 1 numara? hiç grand slam kazanamadı" falan diyorlar ya aslında asıl araştırılması gereken petrova'nın durumu.. bu kadın nasıl hala ilk 10'da? nasıl!! maria şarapova yine yendi kendisini.. 100 maç oynasalar en fazla 10 set (maç değil bak) kaybeder masha heralde..

ana ivanovic bugün yine "dur hele ilk seti kaybedeyim de comeback queen olarak namım yürüsün bari" dediği maçta magdelina rybarikova'yı turnuva dışına itti.. ivanovic geçen gün kanada sokaklarında wozniacki ile gösteri maçı yapmıştı tek setlik ve kazanmıştı.. iyi bari kortta da kazanbiliyormuş.. wozniacki zheng'i, ivanovic de safarova'yı geçerse üçüncü turda tekrar oynayacak bu ikili.. ama wozniacki zheng'i geçemeyebilir..

ikinci turda kanadalı yok.. wozniak, kleybanova'ya sürpriz bi şekilde elenince kanadalıların gözü yaşlı, elleri boş kaldı.. hahaha istanbul cup'ta bile ikinci turda türk vardı.. (ah şu wild cardlar da olmasa)

türk demişken, ipek şenoğlu partneri ile birlikte ikinci tura çıktı.. rakipleri rennie stubbs/samantha stosur.. gol olur, fark olur.. ipek'in partneri yaroslava shvedova ise teklerde hantuchova'ya set vermedi.. ikinci turda serena williams ile mücadele edecek.. sürpriz belki..

işte o tablo

ikinci günün sonuçları:
ikinci tur:
(Q) K Bondarenko (UKR) d. (3) V Williams (USA) 16 75 64

ilk tur:
(9) V Azarenka (BLR) d. P Shuai (CHN) 63 63
(11) A Ivanovic (SRB) d. (Q) M Rybarikova (SVK) 26 63 62
(12) F Pennetta (ITA) d. (Q) M Kirilenko (RUS) 63 63
(16) D Cibulkova (SVK) d. S Errani (ITA) 64 62
V Razzano (FRA) d. E Makarova (RUS) 67(3) 60 62
Z Jie (CHN) d. E Vesnina (RUS) 63 62
A Kleybanova (RUS) d. A Wozniak (CAN) 64 64
S Peer (ISR) d. (Q) M Niculescu (ROU) 64 46 76(4)
(Q) L Safarova (CZE) d. K Kanepi (EST) 64 76(3)
(Q) Y Shvedova (KAZ) d. D Hantuchova (SVK) 76(1) 76(4)
(Q) A Kudryavtseva (RUS) d. (Q) J Coin (FRA) 26 61 76(6)
(WC) K Clijsters (BEL) d. (Q) E Baltacha (GBR) 63 64

üçüncü günün programı

Read more...

(cincinnati masters) balööööööööön


roland garros'ta sakat rafael nadal'ı yendikten sonra birkaç kolay maç üst üste kazanıp balon gibi şişen, şişirilen robin söderling en sonunda patlayıverdi..

federer'e finalde yenildikten sonra ilk mağlubiyetini hamburg'da nicolas almagro'dan almıştı.. bundan iki hafta sonra washington dc'de juan martin del potro maçı öncesi dirseğindeki sakatlığı bahane ederek maça çıkmamış, montreal'e hazır olacağını söylemiş ama olamamıştı.. bu hafta cincinnati'ye katıldı.. ilk tur maçında lleyton hewitt çıktı karşısına.. ilk seti kazandı.. ikinci sette 2 maç puanı kullandı tie-break'te ama bunlardan yararlanamadı ve 3 sette kaybetti maçı.. büyük hissediyorum, amerika açık'ta nadal ile karşılaşacak.. umuyorum..

ilk tur maçlarında sürprizler vardı..
en büyük sürpriz, bana göre, bugün gerçekleşti.. sert kortun başarılı isimlerinden fernando verdasco vatandaşı guillermo-garcia lopez'e 7-4'lük iki tie-break oyunu sonucu yenilerek daha ilk turda turnuvaya veda etti.. tahmin tablomda yarı finale kadar çıkıyordu halbuki kendisi.. böylece murray'nin önündeki önemli rakiplerden biri elenmiş oldu.. zaten del potro da yorgunluk yüzünden turnuva başlamadan çekilince önü açılmıştı britanyalı'nın.. ama yine de almagro ve safin gibi iki önemli isim var çeyreğinde..

diğer bir fernando, 10 numaralı seribaşı, fernando gonzalez, tomas berdych karşısında ilk seti kaybettikten sonra maçtan çekildi..

mikhail youzhny'e bir şeyler olmuş.. geçen hafta da kendini aşıp bir kaç galibiyet almıştı.. elemelerden gelip bu hafta da ilk turda victor hanescu'yu iki sette geçmeyi başardı..

federer'in bile yanında gözüme sempatik gözüktüğü ivo karlovic 21 ace attığı maçta 13 numaralı seribaşı gael monfils'i yenmeyi başardı.. geçen sene yarı finale çıkarken federer'i elemişti.. şu adam (ivo) bıraksın tenisi.. yalvarıyorum..

safin'in ginepri karşısındaki galibiyeti de önemli.. rus raketi biraz olsun gazlayabilir bu galibiyet.. giderayak bir şeyler yapsın da öyle gitsin istiyorum.. şu bezgin tavrından ve demeçlerinden vazgeçsin istiyorum..

david ferrer'in ilk turda stanislas wawrinka'yı yenmesi de ilginç.. bu kadar dibe vurduktan sonra çıkıp iyi bir oyuncuyu yenebildi ispanyol..

günün son maçında wild card john isner, tommy haas'ı çok yakın geçen bir maç sonucu geçti ve adını ikinci tura yazdırdı.. maç içinde hiç servis kıramayan isner, birinci ve üçüncü setlerde tie-breakte güldü.. tommy haas ise ikinci sette bir kez servis kırarak 7-5 kazandı seti ama son set tie-break'indeki kötü oyunu elenmesine neden oldu..

iki tane ikinci tur maçı da oynandı bugün.. 9 numaralı seribaşı gilles simon, igor andreev'i 3 sette geçerken ispanyol david ferrer wawrinka'dan daha iyi bir oyuncuyu marin cilic'i yenerek üçüncü tura çıkan ikinci isim oldu.. cilic ilk set tie-break oyununda 3-1 avantajlı durumda olmasına rağmen 7-4 kaybetti oyunu.. ikinci sette de pek bir varlık gösteremedi hırvat raket..

iki günün ardından 7 seribaşının ikinci turdaki rakipleri de belli oldu:
ana tablo

ikinci günün sonuçları:
ikinci tur:
[9] G Simon (FRA) d I Andreev (RUS) 76(5) 67(6) 61
D Ferrer (ESP) d [14] M Cilic (CRO) 76(4) 62

ilk tur:
T Berdych (CZE) d [10] F Gonzalez (CHI) 64 ret. (diz)
G Garcia-Lopez (ESP) d [11] F Verdasco (ESP) 76(4) 76(4)
L Hewitt (AUS) d [12] R Soderling (SWE) 36 76(8) 63
[Q] M Youzhny (RUS) d V Hanescu (ROU) 75 62
J Melzer (AUT) d F Lopez (ESP) 57 76(4) 76(7)
A Seppi (ITA) d [Q] J Hernych (CZE) 36 64 61
[Q] C Guccione (AUS) d P Kohlschreiber (GER) 75 26 63
I Kunitsyn (RUS) d J Blake (USA) 76(5) 67(5) 64
P Petzschner (GER) d [Q] S Bolelli (ITA) 76(6) 63
[WC] J Isner (USA) d T Haas (GER) 76(5) 57 76(3)

üçüncü günün programı
(saatlere 7 ekliyoruz)

Read more...

17 Ağustos 2009 Pazartesi

ön bakış: cincinnati masters ve rogers cup (09)

daha önceden tenisdünyası.net'e yazı yazmadan önce bloga yazar sonra oraya koyardım.. böylece salak gibi iki saat noktalama işareti, büyük harf falan düzeltirdim.. şimdi tam tersini yaptım.. daha güzel oldu sanki..

yazının orijinal linki (oradan okuyun ki sitenin hiti artsın :))

------
ekleme (17.08.09 16:30) : juan martin del potro turnuvadan çekildi
-----

Bu haftaki turnuvalara göz atmadan önce geçtiğimiz hafta öne çıkan olaylar nelerdi bir hatırlayalım.

Rafael Nadal’ın Montreal’de şampiyonluğunu koruyamaması ve Andy Murray’nin etkileyici performansı neticesinde 18 Temmuz 2005’ten bu yana değişmeyen manzara son buldu. Rafael Nadal 4 yıl önce ikincilik unvanını Lleyton Hewitt’ten aldığından beri ilk iki basamakta hep Federer-Nadal ikilisini gördük. Andy Murray’nin bu hafta Montreal’de gördüğü final Britanyalı’yı sıralamada ikinciliğe çıkardı ve Nadal-Federer hegemonyasına son verdi.

Juan Martin Del Potro’nun ikinci patlaması da yine bir yaz dönemine denk geldi. Geçen sene 80. basamaklardayken üst üste katıldığı 4 turnuvadan da şampiyonlukla ayrılıp ilk 10’a kadar yükselmişti Arjantinli. Bu sene Roland Garros’ta Federer’e karşı oynadığı yarı finalden sonra bir düşüşe geçen Del Potro ağustos ayı ile birlikte katıldığı iki turnuvadan bir şampiyonluk ve iki final çıkartınca rakiplerinin gözünü korkutmayı başarmış olmalı.

Federer epik Wimbledon finalinden sonra tüm zamanını hamile eşi Mirka’ya ayırmıştı. İkiz babası olduktan sonra katıldığı ilk turnuvada çeyrek finalde hiç beklenmedik bir şekilde Jo-Wilfried Tsonga’ya yenildi ve 21 maçlık yenilmezlik serisi de son bulmuş oldu. Beklenmedik deyişimin nedeni Tsonga’ya yenilmesi değil son sette 5-1 öndeyken maçı vermesidir. Roland Garros dördüncü turundan bu yana ilk defa korta çıkan Nadal da turnuvaya çeyrek finalde veda etti. Bu pek de şaşırtıcı olmadı zira uzun zamandır kortlardan uzak ve hala iyileşme sürecinde İspanyol. Dizinin durumundan ise memnun gözüküyor.

Bayanlarda Flavia Pennetta 13 günde 11 maça çıktı ve artık yarı finalde, Safina karşısında, dayanacak gücü kalmamıştı. 15 maçlık galibiyet serisi burada son bulurken İtalyan raket ilk 10’a girmeyi başararak hiçbir İtalyan bayan tenisçinin yapamadığını başarmış oldu.

Tabi ki bu haftanın asıl olayı Kim Clijsters’ın dönüşü ve bu dönüş esnasında yoluna çıkan Bartoli, Schnyder ve Kuznetsova gibi isimleri elemesi oldu. Zaten Dinara Safina’yı yani şu anki 1 numarayı da yenseydi bayanlar tenisi “içler acısı” mertebesinden çıkıp “amatörler kulübü” mertebesine düşecekti. Tenisçiler Safina’ya en azından şu anki bayanlar tenisinin adını bir nebze olsun temize çıkardığı için teşekkür etmeliler.

Safina bu seneki sekizinci finalinden boynu bükük ayrılarak dördüncü şampiyonluğunu kazanma fırsatını tepti. Jelena Jankovic karşısında hiçbir varlık gösteremedi final maçında. Jankovic’in bir gün önce oynadığı yarı final maçı daha bir final maçı havasındaydı. Kimsenin kazanmak istemediği o maçı Dementieva zorla, bayram harçlığı verir gibi Jankovic’in eline sıkıştırmıştı. Williamslar ise aynı gün içerisinde, üçüncü turda elenerek Cincinnati’deki vatandaşlarını üzdüler.

Geçelim bu haftaki turnuvalara:
Erkekler Cincinnati Masters’ta şampiyonluk arayacaklarken bayanlar Kanada’ya ama Montreal’e değil Toronto’ya gidiyorlar.

Amerika Serileri’nin beşinci haftasında, yakıcı Cincinnati güneşinin altında dünyanın en iyi tenisçileri şampiyonluk kupasını kaldırabilmek için ter dökecekler önümüzdeki 7 gün boyunca. Yılın son grand slam’i Amerika Açık öncesi son test olma özelliğini gösteriyor Cincinnati Masters.

Sıralamadaki ilk 10 tenisçinin yine eksiksiz ana tablodaki yerlerini aldığı turnuvada 3 numaralı seribaşı olarak mücadele edecek olan Andy Murray ayrıca unvanını da korumaya çalışacak. Geçtiğimiz sene finalde Novak Djokovic’i geçip mutlu sona ulaşan Britanyalı, 2003’ten bu yana gerçekleştirilemeyeni gerçekleştirmek ve hem Montreal’de hem Cincinnati’de üst üste şampiyon olmak ve ikincilikteki yerini sağlamlaştırmak istiyor.

Roger Federer ise geçen seneden kötü anılara sahip olduğu turnuvayı kazanıp her şeyin aslında yolunda olduğunu ispatlamak derdinde olacak. Geçtiğimiz yıl Montreal’de ikinci turda Gilles Simon’a elendikten sonra Cincinnati ikinci turunda Robby Ginepri karşısında maç puanı çevirip son seti 6-0 alarak galip gelmiş ama bir sonraki turda Ivo Karlovic’e yenilmekten kurtulamamıştı.

Geçen senenin yarı finalisti Rafael Nadal’ın tendinitis sonrası kariyerinin ikinci büyük turnuvasında göstereceği performans merak konusu. Burada en azından geçen seneden kazandığı puanları koruması bu hafta kaybettiği ikinciliği kovalaması ve Federer ile arasının açılmaması açısından çok önemli. Nadal’ın Cincinnati’de hiç finale çıkamadığını da hatırlatmak isterim.

Roddick ve Del Potro da şampiyonluk şansları en az ilk 4 kadar yüksek olan tenisçiler. Larry Stefanki’nin sihirli dokunuşu ile bambaşka bir oyuncu haline gelen Roddick geçtiğimiz iki hafta boyunca Arjantinli engeline takılmıştı. Del Potro ise bir şampiyonluk ve bir finalistlikle Amerika Serileri’nde şu an 1. sırada.

Ana tablo bu sefer geçen haftakinin tersi gibi ilk 8 seribaşının yerleşimine bakarak konuşursak. Montreal tablosunda Nadal’ın yarısı zorken, bu hafta tablonun üst tarafında Federer oldukça terleyecek gibi gözüküyor. Son zamanların formda isimleri Roddick, Del Potro ve Murray ile aynı yarıda İsviçreli. Cilic, Hewitt, Söderling ve Wawrinka ile aynı çeyrekte bulunuyor ayrıca. Yine de ben dünya 1 numarasının geçen haftakinden daha iyi bir performans göstereceğini ve en azından final göreceğini düşünüyorum.

Geçen senenin yarı finalistlerinden olan Ivo Karlovic ilk tur maçında Gael Monfils ile karşılaşıyor. Bunun dışında dikkat çeken diğer ilk tur eşleşmeleri şöyle:

JC Ferrero – M. Cilic
R. Söderling – L. Hewitt
V. Hanescu – M.Youzhny
I. Andreev – N. Kiefer
J. Isner – T. Haas

Özellikle merak edilen bir diğer oyuncu da Robin Söderling. İsveçli raket iki hafta önce dirseğindeki sakatlık nedeniyle turnuvadan çekilmiş ve geçtiğimiz hafta Rogers Kupası’na da katılmamıştı. İki haftalık aradan sonra maça çıkacak Roland Garros finalistinin Lleyton Hewitt ile yapacağı ilk tur karşılaşması iyi bir test olacak.

Toronto’daki Rogers Kupası’nda ise Cincy finalinde hiçbir varlık göstermeyen Dinara Safina maç yapmadan geçtiği ilk turun ardından bir Fransız ile karşılaşacak. Alize Cornet – Aravane Rezai maçının galibi 2008 şampiyonunun rakibi olacak.

İstanbul Cup’ın ağır topları konumundaki Patty Schnyder ve Anabel Medina Garrigues burada çerez vaziyetindeler ve ilk turda birbirleri ile oynayacaklar. Kazanan ise Cincinnati’nin şampiyonu Jelena Jankovic ile ikinci tur maçına çıkacak. Patty Schynder’i geçen hafta ikinci turda eleyen Kim “Comeback Mom” Clijsters’ın bu sefer işi daha zor. İlk turda elemeden gelen bir isimle oynayacak olan Belçikalı’nın ikinci turdaki olası rakibi Victoria Azarenka, üçüncü turdaki olası rakibi ise Jelena Jankovic.

Sharapova kortlara döndüğünden beri turnuva tablolarında hep kendisine yakın düşen bir isim var: vatandaşı Nadia Petrova. İkili bu sefer ilk turda karşı karşıya geliyor. Daha önce Roland Garros ve Stanford’da karşılaşmışlar ve bu iki maçı da Sharapova kazanmıştı. Yine yakın düştükleri tablolarda Petrova’nın önceden elenip de Sharapova ile eşleşemediği bir kaç turnuva var.

Yaz sezonu ile birlikte Pennetta gibi yükselişe geçen bir diğer isim olan Samantha Stosur bir hafta dinlendikten sonra yeniden ana tablodaki yerini aldı. İlk turda elemelerden gelen bir raketle oyanayacak olan Avustralyalı ikinci turda Roland Garros şampiyonu Kuznetsova ile karşılaşacak. Çekişmeli bir maç daha bizleri bekliyor. Flavia Pennetta ise dinlenmek yerine maç oynamaya devam ediyor. Yazının başında 13 gün içinde 11 maç oynadığını söylemiştim ve bunun sonucunda Safina karşısındaki yarı final maçına ayağında bandajlar ve ağrılar ile başlayıp maçta hiç etkili olamamıştı. Antrenörünün bile bir hafta dinlenmesi lazım demesine rağmen İtalyan raket kendini çok iyi hissettiğini ve oynamak istediğini söyledi geçen haftaki yarı final maçından sonra. Tam Amerika Açık öncesi bir sakatlık, bedenin bir tepkisi olmaz umarım.

İki haftadır istenileni veremeyen, istedikleri gibi oynayamayan Williams kardeşler için ise kendi evlerindeki grand slam öncesi son test yerine geçicek Cincinnati ve bu yüzden bu turnuvadaki performansları daha da büyük bir önem taşıyor. Venus Williams’ın çeyrek finalde olası bir Sharapova eşleşmesi var önünde. Serena Williams ise ikinci turda Daniela Hantuchova ile oynayacak eğer Slovak raket ilk turu geçerse. Serena’nın çeyreğinde Bartoli, Ivanovic ve Wozniacki var.

İlk turdaki Sharapova – Petrova, Suarez Navarro – A. Radwanska ve Mauresmo – Schiavone maçları çekişme açısından üst düzeyde olacak karşılaşmalar olarak dikkat çekiyor.

Read more...

montreal ve cincinnati şampiyonları

andy murray bu seneki 6. finalinde 5. şampiyonluğunu elde etti.. del potro'yu 6-7/7-6/6-1 ile geçmeyi başardı britanyalı.. bu seneki finallerinde 2'de 2 yapmış olan arjantinli ise 3. finalinden boynu bükük ayrıldı..

jelena jankovic, dünya 1 numarasını yenerek cincinnati şampiyonu oldu.. dünkü yazıda finallerde boğulan demiştim iki tenisçi için de.. ancak jankovic çeyrek finallerde takılan bir tenisçi bu seneki istatistiklere bakıldığında... oynadığı 2 finali de kazanmıştı.. 3'te 3 oldu.. safina ise 8. finalini oyandı bu seneki.. 3 şampiyonluğu bulunuyor..

Read more...

16 Ağustos 2009 Pazar

tanıştırayım: dünya yeni 2 numarası


18 temmuz 2005'te lleyton hewitt ikinciliği rafael nadal'a kaptırdığından bu yana sıralamada ilk iki hiç değişmedi.. kendi aralarından yer değiştirdiler ama alttan gelen başka bir raket roger federer ile rafael nadal'ın arasına girememişti.. novak djokovic buna çok yaklaşmış, 2008 masters cup'ı kazanıp federer'in 10 puan arkasında nefesini hissetirmişti ancak 2009 başındaki kötü performansı ve avustralya açık şampiyonluğunu koruyamaması yine ilk iki ile aralarının açılmasına sebep olmuştu..

nadal'ın muhteşem bir 2008 geçirip yıl içinde topladığı puanları bu sene sakatlığı nedeniyle koruyamaması neticesinde; çok iyi bir sezon geçiren andy murray bu hafta montreal'de finale çıkarak, son şampiyon nadal'ın da çeyrek finalde elenmesi üzerine, pazartesi günü açıklanacak listede ikinci sırada bulunma hakkını elde etti..

geçen gün federer karşısındaki geri dönüşünü tekrarlayamayan tsonga britanyalı'ya iki sette kaybetti yarı final maçını.. bu turnuvayı kazanan ilk biritanyalı olmak için bu akşam juan martin del potro ile karşılaşacak..

del potro roddick karşısında agresif oyunu ile galip gelmeyi başararak üst üste ikinci hafta finale çıkma başarısı gösterdi.. geçen hafta finalde yine amerikalı'yı üç sette yenerek şampiyon olmuştu.. roddick bu mağlubiyetle del potro karşısında 3-0 geriye düştü.. maç içindeki agresifliği istatistiklere de yansıdı arjantinli'nin.. 41 winner/37 basit hata oranıyla maçı tamamladı, ace sayısı ise 19.. roddick ise 23 winner/22 basit hata ve 11 ace ile tamamladı maçı..

özellikle ikinci sette dominsayonunu iyice hissettirdi del potro.. iki kez servis kırarak 4-0 öne geçen arjantinli bu iki break'lik tamponu iyi kullandı ve ikinci seti 6-2 aldı.. son sette de baseline oyununu devam ettiren dünya 6 numarası, bu sette durum 5-5 iken roddick'in çift hata yapması ile servis kırmayı başardı.. 5-4'te ise maç puanı çevirmişti.. del potro servis attığı son oyunu da kazanarak finale adını yazdırdı..

roddick maçtan sonra "uzun zamandır oynadığım en kötü oyundu, bunu unutmayacağım" dedi.. fakat stefanki ile birlikte bambaşka bir kimliğe bürünen oyunu onu bir defansif baseliner'dan kortun her yerine ayak basan ve şut varyasyonları deneyen bir tenis oyuncusu haline getirmeye başladı.. bu harika bir şey.. kendisi de oyununun geliştiğinin farkında ve demeçlerinde bunu dile getiriyor..

del potro, final maçı için "benim için faydalı olacak, benden iyi olan oyuncularla oynamayı seviyorum. sanırım baskı murray'nin üstünde olacak ve ben de en iyi oyunumu oynamalıyım" şeklinde açıklamada bulundu..

murray ile del potro arasındaki son maç 2009 madrid masters çeyrek finalindeydi ve del potro o maçı iki sette, 7-6/6-3 almayı başarmıştı.. bu, arjantinli'nin murray karşısındaki tek galibiyeti.. britanyalı 3-1 önde kariyer istatistiklerinde.. turnuva başından beri murray kazanacak diyorum.. ama del potro'nun kazanmasını da çok istiyorum.. çok şey istiyorum..

geçtiğimiz gün erkeklerde davydenko'nun 12 ve federer'in 22 maçlık galibiyet serilerinin bozulmasının ardından dün dinara safina, pennetta'nın 15 maçlık galibiyet serisine dur dedi.. 6-2/6-0 gibi dehşet bir skorla kazandı.. bunda pennetta'nın yorgunluğunun etkisi de yok değil.. 13 gün içinde 11 maç oynamak hiç de kolay değil çünkü.. pennetta ayağında ve bileğinde sargılar ve ağrılarla oynadığı maçta hezimeti yaşadı ama bu onun için sorun değil.. dinlendikten sonra daha çok canlar yakacak güçte.. ama işin ilginci dinlenmeyi tercih etmiyor ve toronto'da da 12 numaralı seribaşı olarak ana tablodaki yerini aldı..

"koçum her ne kadar dinlenmem gerektiğini söylüyorsa da ben oynamak istiyorum, kendimi harika hissediyorum" diyor italyan.. amerika açık öncesi bir hafta istirahatın kendisine daha iyi geleceğinin farkında değil gibi..

diğer yarı finalde "iki tarafın da kazanmak istemediği maç"ta gülen taraf (ironik) jelena jankovic oldu.. 7-6/0-6/7-6 gibi absürt bir skorla biten maçtaki 30 servis oyununun 15'inde servis kırıldı.. eli açıklığın bu kadarına ender rastlanır.. dementieva 17 çift hata ile göz doldurdu..

son sette servis attığı oyunda 3 kez maç puanı kazanan jelena jankovic bunları para saçar gibi birer birer dementieva'ya verdi, yetmedi 2 puan daha vererek servisini kırdırdı ve setin tie-break'e gitmesine neden oldu.. tie-break'te de servis hataları devam eden sırp raket bir anda 6-2 geriye düştüğünde herkes maçın artık bittiğini ve elena dementieva'nın finale çıktığını, yine bir rus finali izleyeceğimizi falan düşünüyordu.. ama bunu düşünmeyen bir kişi vardı: elena dementieva..

"yazıktır lan kızcağız bana geçen oyunda 5 puan üst üste verdi, borcumu geri ödeyeyim" gibi sapık bir düşünce içinde olmadığını umuyorum kendisinin.. zira karşıda da bu kadar kötü tenisçi varken (e 2 saat 40 dakika geçmiş iki taraf da yorulmuş) 4 maç puanından yararlanamamanın başka bir açıklaması nasıl olur, tahayyül sınırlarımı zorlayıp bulamıyorum.. neticede üst üste 6 puan kazanan jankovic finale çıkan taraf oldu..

safina - jankovic finali iki benzer oyuncunun maçı olacak.. ikisi de finalde eli ayağına dolanan, maç içinde git-geller yaşayan oyuncular.. kısfmet..

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP