19 Ağustos 2009 Çarşamba

(cincinnati masters) balööööööööön


roland garros'ta sakat rafael nadal'ı yendikten sonra birkaç kolay maç üst üste kazanıp balon gibi şişen, şişirilen robin söderling en sonunda patlayıverdi..

federer'e finalde yenildikten sonra ilk mağlubiyetini hamburg'da nicolas almagro'dan almıştı.. bundan iki hafta sonra washington dc'de juan martin del potro maçı öncesi dirseğindeki sakatlığı bahane ederek maça çıkmamış, montreal'e hazır olacağını söylemiş ama olamamıştı.. bu hafta cincinnati'ye katıldı.. ilk tur maçında lleyton hewitt çıktı karşısına.. ilk seti kazandı.. ikinci sette 2 maç puanı kullandı tie-break'te ama bunlardan yararlanamadı ve 3 sette kaybetti maçı.. büyük hissediyorum, amerika açık'ta nadal ile karşılaşacak.. umuyorum..

ilk tur maçlarında sürprizler vardı..
en büyük sürpriz, bana göre, bugün gerçekleşti.. sert kortun başarılı isimlerinden fernando verdasco vatandaşı guillermo-garcia lopez'e 7-4'lük iki tie-break oyunu sonucu yenilerek daha ilk turda turnuvaya veda etti.. tahmin tablomda yarı finale kadar çıkıyordu halbuki kendisi.. böylece murray'nin önündeki önemli rakiplerden biri elenmiş oldu.. zaten del potro da yorgunluk yüzünden turnuva başlamadan çekilince önü açılmıştı britanyalı'nın.. ama yine de almagro ve safin gibi iki önemli isim var çeyreğinde..

diğer bir fernando, 10 numaralı seribaşı, fernando gonzalez, tomas berdych karşısında ilk seti kaybettikten sonra maçtan çekildi..

mikhail youzhny'e bir şeyler olmuş.. geçen hafta da kendini aşıp bir kaç galibiyet almıştı.. elemelerden gelip bu hafta da ilk turda victor hanescu'yu iki sette geçmeyi başardı..

federer'in bile yanında gözüme sempatik gözüktüğü ivo karlovic 21 ace attığı maçta 13 numaralı seribaşı gael monfils'i yenmeyi başardı.. geçen sene yarı finale çıkarken federer'i elemişti.. şu adam (ivo) bıraksın tenisi.. yalvarıyorum..

safin'in ginepri karşısındaki galibiyeti de önemli.. rus raketi biraz olsun gazlayabilir bu galibiyet.. giderayak bir şeyler yapsın da öyle gitsin istiyorum.. şu bezgin tavrından ve demeçlerinden vazgeçsin istiyorum..

david ferrer'in ilk turda stanislas wawrinka'yı yenmesi de ilginç.. bu kadar dibe vurduktan sonra çıkıp iyi bir oyuncuyu yenebildi ispanyol..

günün son maçında wild card john isner, tommy haas'ı çok yakın geçen bir maç sonucu geçti ve adını ikinci tura yazdırdı.. maç içinde hiç servis kıramayan isner, birinci ve üçüncü setlerde tie-breakte güldü.. tommy haas ise ikinci sette bir kez servis kırarak 7-5 kazandı seti ama son set tie-break'indeki kötü oyunu elenmesine neden oldu..

iki tane ikinci tur maçı da oynandı bugün.. 9 numaralı seribaşı gilles simon, igor andreev'i 3 sette geçerken ispanyol david ferrer wawrinka'dan daha iyi bir oyuncuyu marin cilic'i yenerek üçüncü tura çıkan ikinci isim oldu.. cilic ilk set tie-break oyununda 3-1 avantajlı durumda olmasına rağmen 7-4 kaybetti oyunu.. ikinci sette de pek bir varlık gösteremedi hırvat raket..

iki günün ardından 7 seribaşının ikinci turdaki rakipleri de belli oldu:
ana tablo

ikinci günün sonuçları:
ikinci tur:
[9] G Simon (FRA) d I Andreev (RUS) 76(5) 67(6) 61
D Ferrer (ESP) d [14] M Cilic (CRO) 76(4) 62

ilk tur:
T Berdych (CZE) d [10] F Gonzalez (CHI) 64 ret. (diz)
G Garcia-Lopez (ESP) d [11] F Verdasco (ESP) 76(4) 76(4)
L Hewitt (AUS) d [12] R Soderling (SWE) 36 76(8) 63
[Q] M Youzhny (RUS) d V Hanescu (ROU) 75 62
J Melzer (AUT) d F Lopez (ESP) 57 76(4) 76(7)
A Seppi (ITA) d [Q] J Hernych (CZE) 36 64 61
[Q] C Guccione (AUS) d P Kohlschreiber (GER) 75 26 63
I Kunitsyn (RUS) d J Blake (USA) 76(5) 67(5) 64
P Petzschner (GER) d [Q] S Bolelli (ITA) 76(6) 63
[WC] J Isner (USA) d T Haas (GER) 76(5) 57 76(3)

üçüncü günün programı
(saatlere 7 ekliyoruz)

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP