20 Ağustos 2009 Perşembe

(cincinnati ve rogers cup) iki kardeş el ele elene

cincinnati masters ve toronto rogers cup'ta üçüncü tur eşleşmeleri belli oldu.. ikinci tur maçlarında neler olmuş kısaca bir göz atalım:

cincinnati masters
'ın hızlı kortlarında dünya sıralamasının ilk 4 numarası ikinci tur maçlarını ikişler sette kazanarak turnuvaya hızlı bir başlangıç yaptılar..

roger federer kariyerindeki tek top 10 galibiyeti 3 yıl önce tommy robredo'ya karşı olan arjantinli jose acasuso'yu 6-3 ve 7-5 ile geçmeyi bildi.. 21 maçlık galibiyet serisi geçtiğimiz hafta montreal'de jo-wilfried tsonga tarafından durdurulmuştu isviçreli'nin.. federer cincy'e geçişin zor genelde olduğunu, bu kadar hızlı kortlarda pek maç yapmadığını ve kazandığı için mutlu olduğunu belirtti..

montreal'den buraya diğer tenisçiler gibi uçakla gelmek yerine arabayla gelmeyi seçen andy murray zorlu rakibi nicolas almagro'yu 7-6/6-2 ile geçmeyi bildi.. eğlenmek için 13 saatlik araba yolculuğu yapan britanyalı'nın dünya 2 numarası olarak kazandığı ilk maç bu ayrıca (her ne kadar 2 numaralı seribaşı olabilmek için amerika açık'ı beklemesi gerekiyorsa da)..

rafa nadal ise andres seppi karşısında tie-break oyunlarındaki performansı ile sonuca gitti.. 7-4 ve 7-3 biten iki tie-break oyununun ardından üçüncü tura çıktı ispanyol raket.. novak djokovic de ivan ljubicic'i 7-6/6-4 lük iki setle geçti.. maçta sadece 7 basit hata yapması genellikle çok basit hata yapan djokovic için iyiye işaret amerika açık öncesi..

5 numaralı seribaşı andy roddick vatandaşı sam querrey'e tie-breaklerde boyun eğmek zorunda kaldı.. ilk set tie-break oyunu müthiş bir heyecana sahne oldu ve sam querrey 13-11 kazandı bu oyunu.. ikinci sette 1 kez servisini kırdıran querrey sonraki oyunda hemen geri servis kırarak durumu eşitledi.. ikinci set tie-break oyununda avantajı erkenden ele geçiren genç 1.98lik amerikalı 4-1'den oyunu vermedi ve üçüncü tura yükseldi..

geçen hafta son sette müthiş bir geri dönüşle dünya sıralamasının 1 numarasını yenen tsonga bu hafta elemelerden gelen chris guccione'a iki sette yenildi.. dün akşam tommy haas'ı yenerek büyük bir başarıya imza atan john isner ikinci tur maçında jeremy chardy karşısında ilk seti alıp ikinci seti kaybettikten ve üçüncü sette 4-1 gerideyken maçtan çekildi.. son demlerindeki marat safin'in de radek stepanek'e yenilmesi üzücü oldu..

üçüncü günün sonuçları:
ikinci tur:
[1] R Federer (SUI) d J Acasuso (ARG) 63 75
[2] R Nadal (ESP) d A Seppi (ITA) 76(4) 76(3)
[3] A Murray (GBR) d N Almagro (ESP) 76(3) 62
[4] N Djokovic (SRB) d [Q] I Ljubicic (CRO) 76(5) 64
S Querrey (USA) d [5] A Roddick (USA) 76(11) 76(3)
[Q] C Guccione (AUS) d [7] J Tsonga (FRA) 76(12) 62
[8] N Davydenko (RUS) d I Kunitsyn (RUS) 62 16 63
[16] R Stepanek (CZE) d [WC] M Safin (RUS) 46 63 61
G Garcia-Lopez (ESP) d [Q] M Youzhny (RUS) 75 63
P Mathieu (FRA) d I Karlovic (CRO) 76(9) 64
[LL] J Benneteau (FRA) d J Melzer (AUT) 62 36 62
T Berdych (CZE) d P Petzschner (GER) 76(8) 67(7) 64
J Chardy (FRA) d [WC] J Isner (USA) 67(1) 63 41 ret.
L Hewitt (AUS) d B Becker (GER) 63 63

dördüncü günün programı

-----

dünkü venus williams şokundan sonra bugün de 1 numara dinara safina duvara tosladı.. daha 3 hafta önce istanbul'da mücadele eden aravane rezai'ye ilk seti kazandığı maçta yenildi ve turnuvaya daha ilk maçında veda etmiş oldu.. safina'nın geçen seneki dengesizliği nüksetti demek ki.. geçen sene iki hafta üst üste turnuva kazandıktan sonra "ben genelde bir hafta turnuva kazandıktan sonra diğer hafta ilk iki turda mutlaka elenirdim ama bu sefer öyle olmadı" demişti.. geçen hafta kim clijsters'ı yenen, final oynayan rus raket bu hafta rezai gibi bir tenisçiye elendi.. istikrar, istikrar? 17 çift hata..

böyle olmaz, kuma göm kuma..

dinlenmeye ihtiyacı var dediğim pennetta doğal seleksiyon kurbanı oldu.. ister istemez dinlenecek şimdi.. haftaya new haven'a katılacağını da sanmıyorum zaten.. virginie razzano'ya kaybetti italiana.. önünde 1,5 haftası var amerika açık'a kadar.. toparla kendini pennetta.. yarı final seni bekliyor..

kim clijsters ise geri dönüşünden bu yana (ki şurada 10 gün oldu) ikinci top 10 galibiyetini bugün victoria azarenka'ya karşı aldı.. ilk seti 1-4 ve 3-5 geriden gelerek 7-5 kazanan belçikalı ikinci seti 4-1'den verdi.. son sette azarenka aynı geri gelişi yapamayınca eski dünya 1 numarası üçüncü tura çıktı.. jankovic var sırada..

17 çift hata yapan bir diğer isim maria şarapova'ydı ama neyse ki o safina gibi elenmedi.. sybille bammer (dağhan ırak'ın önerisi ile bummer) karşısında 17 çift hata, 52 basit hata, 32 winner istatistikleri ile oynayan şarapova iki sette kazanarak üst tura çıktı.. eski şampiyon şarapova yok henüz kortlarda ve bu servislerle eskisi olabileceğini asla sanmıyorum ama yeni şarapova'nın en iyi hali donunda sallar buradakileri.. (kim abla sen hariç)

dün "zheng karşısında elenebilir" dediğim wozniacki beni yanıltmadı ve iki sette kaybetti.. servis karşılama oyununda çok etkiliymiş çinli.. wozniacki'nin ikinci sette ilk servislerinden puan çıkarma oranı yüzde 28.. öeh! geçen senenin finalisti dominika cibulkova'daki düşüş devam ediyor.. alisa kleybanova'ya üç sette kaybetti bugün slovak raket..

üçüncü günün sonuçları:
ikinci tur:
A Rezai (FRA) d. (1) D Safina (RUS) 36 62 64
(2) S Williams (USA) d. (Q) Y Shvedova (KAZ) 63 62
(4) E Dementieva (RUS) d. A Sugiyama (JPN) 63 62
(5) J Jankovic (SRB) d. P Schnyder (SUI) 75 64
(7) V Zvonareva (RUS) d. (Q) R Vinci (ITA) 63 63
Z Jie (CHN) d. (8) C Wozniacki (DEN) 75 63
(WC) K Clijsters (BEL) d. (9) V Azarenka (BLR) 75 46 61
Ve Razzano (FRA) d. (12) F Pennetta (ITA) 63 61
(14) A Radwanska (POL) d. A Szavay (HUN) 61 61
A Kleybanova (RUS) d. (16) D Cibulkova (SVK) 61 46 76(4)
A Bondarenko (UKR) d. (Q) A Kudryavtseva (RUS) 63 60
M Sharapova (RUS) d. S Bammer (AUT) 63 76(5)
S Peer (ISR) d. F Schiavone (ITA) 76(2) 64

dördüncü günün programı

1 yorum:

Unknown 20 Ağustos 2009 16:05  

sharapova en iyi haliyle serena'yı donunda sallayamaz bence.kim clij ise güzel gidiyor şu ana kadar jeca ile oynadığı maçların hiçbirini kaybetmemiş clijsters.(head-to-head'ler 6-0) bence clij kazanır ama turnuvayı alması zor.cincinnati'de ise federer ya da murray diyorum

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP