16 Ağustos 2008 Cumartesi

mirka görmesin

federer ve wawrinka altın madalyayı kutluyorlar.
vavrinec ve wawrinka çok yakın soyisimler birbirine..

Read more...

bayanlarda rus finali

tek bayanlarda finalde iki rus var..

dinara safina - elena dementieva

dinara safina cidden tutulamıyor gibi.. 2 turnuva üst üste kazandıktan sonra olimpiyatlarda da finale çıkmayı başardı.. hem de bütün seyirci desteğini arkasına alan ve gerçekten harika bir maç çıkaran li na'yı 2 sette geçerek.. li na olimpiyatlarda bambaşka bir havaya bürünmüş.. muhteşem maçlar çıkardı.. bugün neredeyse safina'yı sinir krizine sokacaktı.. ama eski sinirliliği kalmamış dinara'nın, sakin kalmayı becerdi..
tablonun üst tarafından nşa serena gelmeliydi ama onun yerine onu eleyen dementieva geldi.. onun da ne yapacağı hiç belli olmuyor gerçekten de.. wta sıralamasında safina 6., dementieva 7.. ikisinin de 5. sıradaki şarapova'yı geçme şansı var yanılmıyorsam.. şu kuznetsova nasıl hala orda aklım ermiyor..

Read more...

çiftlerde gülen taraf isviçre

roger federer en sonunda olimpiyat madalyasına kavuştu.. teklerde 2004 atina'da ikinci turunda tomas berdych'e, 2008 pekin'de de çeyrek finalde james blake'e yenilmişti.. olimpiyat altınına çiftlerde ulaştı federer.. partneri stanislas wawrinka ile turnuvanın 1 numaralı seribaşı ve atp sıralamasının 2 numarası bob ryan/mark ryan ikilisini yarı finalde geçmeyi başaran ikili, finalde simon aspelin ve thomas johansson'dan oluşan isveç ekibini yenerek altın madalyanın sahibi oldu.. federer maç sonunda çocuklar gibi şendi, gözlerime inanamadım..

üçüncülük maçında amerikalı ryan kardeşler fransız strpitizci michael llodra ve partneri arnaud clement'i yenmeyi başardılar ve bronz madalyaya ulaştılar..

Read more...

bronz tesellisi ve blake çirkefliği

sırp novak djokovic dün maçın sonunda yaptığı çok basit hatayla final şansını kaybetmişti.. ardından da gözyaşlarını tutamayıp ağlamıştı.. kendini çabuk toparlamış olacak ki üçüncülük maçında amerikalı james blake'i iki sette geçerek sırbistan'a bir bronz madalya kazandırdı..

james blake ise dün yarıfinal maçında fernando gonzalez'e yenildiğinden beri susmadı.. rakibi gonzalez'i sportmen olmamakla suçladı.. fakat maçı kaybetmesini buna bağlaması gerçekten çok saçma.. olan şu:

üçüncü sette durum oyunlarda 9-8 iken ve 18. oyun oynanırken file önüne gelen gonzalez, james blake'in forehandini karşılamak için hamle yaptı ancak blake'in vurduğu top dışarı çıktı.. sonrasında blake hakeme topun gonzalez'in raketine çarptığını söyleyerek itiraz etti.. fakat hakem bunu görmemişti.. tekrar çekimlerde de topun şilili oyuncunun raketine çarptığı görülebiliyordu.. evet, burada tenis oyunun "yazılı olmayan kurallarına göre" gonzalez'in topa müdahale ettiğini itiraf etmesi gerekirdi.. ancak o böyle yapmamayı seçti.. sonuçta "bir hakem var ve görmesi gerekir, o işini düzgün yapamıyorsa bana ne" demek de onun hakkı..

bunun üzerine blake dün ve bugün fernando gonzalez'i suçlayıcı demeçlerde bulundu.. "fernando tam gözümün içine baktı ama bir şey söylemedi", " olimpiyatlarda oynamak centilmenlerin işidir", "bu gece nasıl uyuyacak bilmiyorum", "ondan orada topun rakete değdiğini söylemesini beklemeli miyim? belki de hayır.. tenis sportmenlerin işidir.." bidibidi, vıdıvıdı şeklinde ağlamaktan yorulmadı adam.. böylece yeteneksizliği ile değil de sanki rakibinin bu sportmence olmayan hareketi nedeniyle yenildiğini düşüneceğimizi sanıyor heralde.. bugün de djokovic'ten dersini alınca oturup kendi haline ağlamalıydı bence..

Read more...

15 Ağustos 2008 Cuma

erkekler yarı finalleri nefes kesti

ilginçtir bugün bayanlar yarı final maçları oynanmadı..

erkekler yarı final maçları ise izleyebildiğim kadarıyla nefes kesti.. ilk yarı final maçı james blake ile fernando gonzalez arasındaydı.. bilen bilir blake'den hiç hazzetmem.. sadece dün federer'i eleyince sevinmiştim.. amerikalının bugün yenilmesini istiyordum.. tek gözüm işte tek gözüm tv ekranında maymun olmuştum.. ilk seti 6-4 blake alınca "eyvah" dedim "gidiyor".. şilili gonzalez ikinci sette daha bir toparlanmış gözüktü.. yine tam izleyememkle beraber spikerin artan sesiyle birlikte harika passing shotlar attığını gördüm gonzalez'in.. neticede seti 7-5 aldı.. son setteydik.. tie-break olmayacaktı.. bu arada bağış erten de kendini maça kaptırmış gonzalez'in her sayısında alkış tutuyordu.. ben de ekrana yanaştım ve maçı izledim..

karşılıklı servis oyunları almalarla maç 6-5 e kadar geldi.. 12. oyunda gonzalez servis kullanacaktı.. ve 0-40 geriye düştü bir anda.. 3 kez servis kırma şansı james blake için.. bütün umutlarım tükenmişti diyebilirim.. ama gonzalez arka arkaya 5 puan alıp 6-6'ya getirdi maçı.. olimpiyat oyunlarında da son sette tie-break olmadığı için maç bayağı uzayacaktı.. karşılıklı oyunlara tutunmalarla maç 9-9'a geldi ve gonzalez burada servis kırmayı başardı.. sonra kendi servis attığı oyunda 40-0 öne geçti.. şimdi 3 kez maç puanı fernando gonzalez içindi.. ama james blake 40-40 yaptı.. avantaj tekrar gonzalez'e geçti.. james blake berabere yaptı.. 4 kez maç sayısı çevirdikten sonra blake 5. maç sayısını çeviremedi.. bu sırada bağış erten'in yumruğunu havada gördüm.. dün federer yenilince sevinçten göbek atmamı kınayan bağış erten bugün blake'in yenilmesine seviniyordu.. hayat böyle işte bağış abi :) son seti 11-9 kazanan fernando gonzalez maçı da kazandı..

2004 olimpiyatlarının galibi nicolas massu da şilili.. böylelikle üst üste 2 olimpiyatta şili finale sporcu çıkarma başarısını gösterdi..

diğer yarı final mücadelesinin sadece son sayısına yetişebildim.. novak djokovic ilk seti 6-4 kaybetmesine rağmen ikinci sette cincinnati tarifesi uygulamış rafael nadal'a ve 6-1 ile almış ikinci seti.. üçüncü sette oyunlar 5-4 e gelmiş ve djokovic servis kullanıyor.. 30-40'ta açtım maçtı.. djokovic yanlış hatırlamıyorsam 2 kez maç puanı çevirdi.. üçüncü maç puanında atak bir oyun sergiledi sırp raket.. rafael nadal'ı baseline'ın bi 4 metre dışına kadar itti.. nadal dönmez denilen topları çevirdi.. djokovic filede kolay bir smaçla bitirecekken yapamadı.. çok basit bir hatayla altın şansını kaybetti.. sonra gözyaşları..

nadal bu sene avustralya açık'ı da kazanmış olsaydı "golden slam" yapacağına kesin gözüyle bakabilirdim.. çok yazık oldu gerçekten.. 4 sene sonra bu kadar iyi olamayabilir nadal.. golden slam yapan ikinci tenis oyuncusu olma fırsatını kaçırması üzücü.. bunu sadece 1988'de steffi graf yapabilmişti..

bayanlarda dün oynanamayan çeyrek final maçı oynandı bugün ve bir diğer nadal, dinara safina , sırp raket jelena jankovic'i yenerek ev sahibi li na'nın rakibi oldu yarı finalde.. sırplar için kötü bir gün.. ruslar için bayram vakti..

Read more...

14 Ağustos 2008 Perşembe

yayıncılık zor iş

Read more...

olimpik yarı finaller

bugün yine yağmur damgasını vurdu pekin'e.. bayanlar'da son çeyrek final maçı oynanamadı..

obaaaaaaa diyerek başlıyoruz..

roger federer elendi! hem de daha önce hiç kaybetmediği bir isme, james blake'e, set bile alamadan elendi.. dün 2004 atina olimpiyatları'nda kaybettiği tomas berdych'i geçmişti federer.. büyük bir sevinç yaşamıştı.. bugün o sevinç kursağında kalmıştır.. ben bile şu halimle çıksam james blake'e yenilsem üzülürüm lan.. adam atp sıralamasına göre amerika'nın en iyi tenis oyuncusu şu anda ama cidden yenilsem kendisine "tüh be!" derim.. o derece yeteneksiz geliyor bana.. federer sıradan oyunculara yenilmeye de başladı.. sonu hiç iyi gözükmüyor bu gidişin..

günün bilmece maçında gülen taraf şilili fernando gonzalez oldu.. turnuvanın 12 numaralı seribaşı gonzalez, fransız paul-henri mathieu'yu 6-4 lük iki setle geçti ve james blake'in rakibi oldu.. 2004'ün şampiyonu da bir şililiydi.. belli mi olur!

tablonun alt tarafından ise çeyrek finallerin tek 3 sete giden maçı vardı bugün.. ilk seti kaybettiği maçta novak djokovic, fransız gael monfils'i 3 sette geçmeyi başararak yarı finale çıkan taraf oldu..

rafael nadal ise kek rakibi avusturyalı jurgen melzer karşısında ilk seti 6-0 aldı.. ikinci sette "ayıp olmasın adam çeyrek finale kadar gelmiş bari bi iki oyun vereyim" dedi ve 6-4le yarı finale çıktı.. şaka bi yana yarı final iki hafta öncesinin rövanşı hatta queens club'ın rövanşı.. rövanşın rövanşı.. revenge! queens club'ta, bir çim kort turnuvasının finalinde, rafael nadal yenmişti djokovic'i.. cincinnati masters'ta ise djokovic ilk seti 6-1 aldığı maçta nadal'ı sürklase etmişti diyebilirim.. şimdi olimpiyat yarı finali.. yarın tsi 11.. çok zevkli olacak..

tek bayanlar ise beni tamamiyle ters köşeye yatırdı.. bahis oynasam çok kötü patlardı.. varsın patlasın tek celsede iki williams biraderden de kurtulduk ya o bana yeter.. önce elena dementieva çıktı sahneye.. ilk seti kaybetmesine rağmen yılmadı.. son sette 5-0 öne geçti sonra 3 oyun vererek yüreğimi ağzıma getirdi ama sonuçta kazandı..

sonra ev sahibesi li na çıktı.. venüs williams'ı eledi.. 7-5lik iki setle.. seyircisinin desteği ile çin'in en başarılı tenis sonuçlarından birine doğru gidiyor.. vera zvonareva da 3 setle de olsa sybille bammer'i geçti ve elena dementieva'nın rakibi oldu..

son maç vaktin geç olması nedeniyle oynanamadı.. sabah tsi 5 gibi oynanacaktır yanılmıyorsam.. en zevkli maç halbuse.. dinara safina ile jelena jankovic arasında.. safina çıkarsa yarı finalde 3 rus olacak.. 2 madalya garanti..

Read more...

13 Ağustos 2008 Çarşamba

olimpiyatlarda çeyrek finaller öncesi

olimpiyatlarda ikinci ve üçüncü tur maçlarının ardından çeyrek final eşleşmeleri belli oldu..

tek erkeklerde roger federer set vermeden geldi çeyrek finallere.. üçüncü turda çek tomas berdych'i geçerek amerikanın 1 numaralı oyuncusu james blake'in rakibi oldu.. james blake'in gilles simon'ı geçmesi benim için sürprizdir.. gilles simon'ın çok iyi olmasından değil aslında james blake'in çok kötü olmasından bu düşüncem.. roger federer çok rahat kazanmalı maçı..

bir diğer eşleşme paul-henri mathieu ile fernando gonzalez olarak belirlendi.. paul-henri mathieu rus davydenko'dan sonra formda olan alman nicolas kiefer'i iki setle geçmeyi başardı.. gonzalez ise tırmanıştaki marin cilic'i yenmişti ikinci turda.. şu ana kadar set vermeyen iki tenis oyuncusunun mücadelesi olacak.. paul-henri mathieu'nun ne yapacağı belli olmuyor.. o yüzden her iki oyuncu da kazanabilir.. ortada bir maç gibi duruyor..

ikinci turda son olimpiyat şampiyonu nicolas massu'yu dağıtan david nalbandian üçüncü turda gael monfils engeline takıldı.. monfils'in çeyrek finaldeki rakibi novak djokovic.. djokovic ise set vermeden gelen bir diğer isim.. wimbledon yarı finalisti reiner schuettler'i ikinci turda geçtikten sonra güçlü rus mikhail youzhny'i de geçen djokovic bu eşleşmede avantajlı taraf gibi gözüküyor.. ancak monfils de nicolas almagro'yu elemişti ilk turda.. güzel bir maç olacak..

son eşleşme ise rafael nadal ile sürpriz bir isim avusturyalı jurgen melzer arasında.. melzer ikinci turda sürpriz yapıp stanislas wawrinka'yı saf dışı bırakmıştı.. rafael nadal ise lleyton hewitt ve igor andreev gibi iki oyuncuyu set vermeden geçerek çeyrek finale geldi.. çok rahat alır gibi gözüküyor maçı..

ülkelere göre baktığımızda pek domine eden bir ülke yok.. fransa 2/8 ile en falza temsilciye sahip çeyrek finalde.. zaten djokovic ya da monfils kendini aşmazsa isviçre - ispanya finali garanti gibi bir şey..

tek bayanlarda ise durum şöyle:
ana ivanovic'in çekilmesiyle tablonun o kısmından avusturyalı sybille bammer geldi rahat bir şekilde.. rakibi rus vera zvonareva olacak.. zvonareva'nın kaybetmesi benim için sürpriz olur..

tablonun ikinci çeyreğinde beni en çok üzen skorlar var.. alize cornet ve caroline wozniacki, iki genç oyuncu, üçüncü turda olimpiyatlara veda ettiler.. alize cornet amerikalı serena williams karşısında ilk seti alsa da diğer setleri kaybetti.. wozniacki ise 5 numaralı seri başı elena dementieva karşısında ilk seti zorlasa da tie-break sonucunda kaybetti.. ikinci sette servis oyunlarına tutunamadı ve elendi.. serena williams ve elena dementieva arasındaki maçı ise hiç istemesem de williams kazanacak gibi.. zaten tablonun üst kısmından onu bekliyorum finalde demiştim daha maçlar öncesinde..

tablonun alt tarafında bir diğer williams birader, venüs williams, genç belaruslu victoria azarenka'yı çok rahat geçti.. rakibi ise üçüncü turda kaia kanepi'yi eleme başarısını gösteren ev sahibesi tenisçi li na.. li na'nın venüs karşısında direnmesi zor gibi..

son eşleşme ise en zorlusu olacak.. dinara safina ile jelena jankovic.. jankovic slovak dominika cibulkova'yı üçüncü turda yenerek canada masters'ın rövanşını almış oldu.. safina da ev sahibesi zheng jie'yi saf dışı bıraktı.. tablonun alt kısmından dinara safina gelecek diyordum finale ancak hesaplarımda jankovic'in maçta sakatlanıp çıkması vardı.. güzel maç olacak..

çeyrek finallerde 3 rus, 2 amerikalı var.. rusya'ya en azından bir bronz gidecektir.. amerika da en azından bir gümüş alacaktır diye tahmin ediyorum..

Read more...

12 Ağustos 2008 Salı

küçük roger ve kardeşi

diana ve roger federer

Read more...

11 Ağustos 2008 Pazartesi

los angeles'ta şampiyon del potro

sen "amerika serilerine daha çok önem veriyorum, amerika açık'ı kazanmak istiyorum buraya konsantre olmalıyım" diyip de olimpiyatlara katılma sonra git elin tıfılına dandirik bir tunuva finalinde yenil.. işte andy roddick..

juan martin del potro'yu küçümsemek için söylemiyorum tabi ki, çıkıştaki bir oyuncu, bir ay içinde 3. şampiyonluğunu aldı dün ama andy roddick de dünya sıralamasında şu an dokuzuncu sırada.. etkili, öldürücü servisleri ile tanınan bir oyuncu.. ancak dünkü maçta, ilk sette, del potro 3 kez servisini kırmayı başardı.. ikinci sette servisine tutunmayı başardı ancak del porto da bunu başarınca tie-break e gitti set.. ve servislerin konuştuğu tie-breakte kazanan yine del potro oldu.. 6-1 ve 7-6(2) lık iki setle şampiyonluğa ulaştı..

del potro daha önce ilk 10 daki tenis oyuncuları ile 14 kez karşılaşmış ve bunların sadece birini kazanabilmişti.. ispanyol tommy robredo'yu yenmeyi başarmıştı geçtiğimiz ekim ayında..

Read more...

olimpiyatlarda ilk turun ardından

dün ve bugün oynanan maçlardan sonra ikinci tura çıkan isimler belli oldu..

ülkelere göre bakarsak erkeklerde ispanyollar ilk turda 3 fire verdi.. rafael nadal kaldı sadece ispanya'yı temsilen.. o da en azından yarı finale kadar gider.. fransızlar fransız kalmadılar ve "perfect" çektiler.. ancak 2.turda iki fire vereceklerdir.. ruslar da "perfect" yapabilirlerdi ancak ilk turda tursunov isviçreli federer ile karşılaşınca güme gitti.. yine tek erkeklerde bütün evsahipleri, ki bunlar 3 taneler, elendi.. bayanlar da ise tam tersi ev sahibeleri seribaşıları eleyerek ikinci tura çıktılar.. tek elenen çinli zi yan oldu (ziyan oldu evet).. ve svetlana kuznetsova da rusların yüz karası oldu..


tek erkeklerde roger federer rus dimitry tursunov'u tahminlerimin aksine 6-4 ve 6-2 lik setlerle zorlanmadan geçmeyi başardı.. andreas seppi ile tommy robredo arasındaki çok çekişmeli geçen maçta son seti 8-6 alan italyan raket seppi ikinci turda tomas berdych'in rakibi oldu.. robin söderling'i geçmeyi başaran fransız gilles simon ile kanadalı niemeyer karşısında ilk seti kaybetmesine rağmen frederick niemeyer'in müsabakadan çekilmesiyle bir üst tura çıkmaya hak kazanan guillermo canas karşılaşacak.. veteran dominik hrbaty ile amerikalı james blake de bir başka ikinci tur eşleşmesi oldu..

ernests gulbis'i geçerek beni şaşırtan nikolay davydenko'nun bir sonraki rakibi ise bir başka ne yaptığını bilmez tenis oyuncusu paul-henri mathieu.. juan monaco'yu 3 sette geçmeyi bilen, gelecek vaadeden hırvat marin cilic ikinci turda fernando gonzalez ile karşılaşacak.. bir başka zorlu maç bekliyor onu.. aslanım, koçum janko tipsarevic ise set vermeden devirdi 5 numaralı seribaşı david ferrer'i, rakibi olivier rochus..

tablonun alt tarafında son şampiyon nicolas massu arjantin'in 1 numarası david nalbandian ile karşı karşıya gelecek.. nicolas almagro'yu ilk turda eleyen çılgın fransız gael monfils ile simone bolelli'yi eleyen romen victor hanescu bir diğer eşleşme.. rus mikhail youzhny isveçli tomas johansson ile karşılaşacakken, bu sene wimbledon'da yarı final oynayan reiner schuettler dünya sıralamasının 3 numarası novak djokovic ile karşı karşıya gelecek..

tablonun en alt kısmında günün ilk ve tek şoku var.. britanyalı andy murray sanki 2 hafta önce üst üste 2 kez novak djokovic'i yenen o değilmiş gibi, sanki cincinnati masters'ı kazanan o değilmiş gibi ilk turda tayvanlı lu yen-hsun'a 2 sette yenildi.. ilginç bir sonuç gerçekten de.. stanislas wawrinka avusturyalı jurgen melzer ile oynayacak.. günün bir diğer çok çekişmeli geçen maçında striptizci michael llodra, radek stepanek'i 4-6/7-6(5)/11-9 luk set skorlarıyla geçerek igor andreev'in rakibi oldu.. son 2. tur eşleşmesi lleyton hewitt ile rafael nadal'ı karşı karşıya getiriyor.. bakalım neler olacak..

tek bayanlarda durum şöyle:

ana tablonun üst tarafında ana ivanovic'in de çekilmesi ile oyuncular büyük bir ferahlama yaşamışlardır eminim.. tablonun üst tarafında favori isimlerin hepsi kazandı.. demiştim zaten bayanlar kurası çok acımasız olmuş diye.. 2008 istanbul cup şampiyonu agnieszka radwanska ikinci turda francesca schiavone'nin rakibi oldu.. rus vera zvonareva ile de 2006 istanbul cup şampiyonu, israilli shahar peer oynayacaklar..

bayanlardaki bir kaç yakın eşleşmeden birinde 90 doğumlu alize cornet, nicole vaidisova'yı yenerek ikinci tura çıktı.. bu sene roland garros'ta büyük bir çıkış yapıp sonra yok olan ispanyol carla suarez navarro ilk turda yenilenler arasında.. şampiyonluk adayı serena williams ilk turu rahat geçti ve ikinci turda samantha stosur'un rakibi oldu.. ikinci turdaki en zevkli eşleşme daniela hantuchova ile caroline wozniacki arasında olacak.. bir aksilik olmadığı takdirdi wozniacki kazanır.. wimbledon çeyrek finalisti taylandlı tamarine tanasugarn ilk turda sofia arvidsson'a yenildi ve elendi.. arvidsson ile elena dementieva karşılaşacaklar..

tablonun alt tarafında elenen seribaşılar var.. 3 numaralı seribaşı ve her zaman dillendirmekten usanmayacağım tanımıyla "ilk 10'daki en tırt tenisçi" svetlana kuznetsova evsahibi na li'ye yenildi.. bir iyi bir kötü oynayan italyan güzel flavia pennetta da roland garros'ta iyi iş çıkaran estonyalı k-pax kaia kanepi'ye elendi.. kaia'nın rakibi virginie razzano.. victoria azarenka, dinara safina ve venus williams da kayıpsız geçen oyuncular arasında..

11 numaralı seribaşı agnes szavay da bir ev sahibinin kurbanı oldu.. jie zheng 3 sette geçmeyi başardı macar oyuncuyu.. 2008 istanbul cup yarı finalisti bulgar tsvetana pironkova ilk turu geçenlerden.. ikinci turdaki rakibi çok dişli, slovak dominika cibulkova olacak.. turnuvadan çekilme olasılığı bulunan yeni 1 numara jelena jankovic ise zimbabweli cara black karşısında maça çıktı ve kazandı.. ikinci turdaki rakibi ukraynalı alona bondarenko..

Read more...

10 Ağustos 2008 Pazar

ivanovic'ten itiraf

reuters'in harika bir öyküsü vardı dün.. ana ivanovic hakkında.. tabi o sırada ana müsabakalardan çekildiğini açıklamamıştı.. haber özetle şöyle:

"ana ivanovic pekin'de sırp vatandaşı novak djokovic ile antreman yapmayı reddediyor çünkü bunun çocukluğunda ona bir turnuva kaybettirmesi hala hafızasından silinmiyor..

ivanovic ile djokovic sırbistan'da beraber büyüdüler ve aileleri de birbirlerine oldukça yakındı.. tenis oynamaya başladıktan sonra aynı turnuvalarda oynamaya başladılar..

"bir kere beraber oynamıştık.. 10-12 yaşlarındaydım ve bir müsabaka öncesi beraber ısınmaya başladık.. onu etkilemek için topa o kadar sert vurdum ki yorgunluktan maçta oynayamadım ve maçı kaybettim.. o zamandan beri onunla oynamıyorum" diyor ana ivanovic.."

haberin linki

Read more...

olimpiyatlarda da yağmur

geçen gün yağmur tenis katilidir demiştim.. tam tenis maçlarının başlayacağı gün pekin'de gökten boşanırcasına yağmur vardı.. haydi buyur! birkaç maç tamamlanabildi, birkaçı yarıda kaldı ve oynanması gerekn çoğu maç oynanamadı.. o kadar para yatırıp harika bir tenis kompleksi yapıyorsun ancak üstü kapanabilir bir kort yapmıyorsun.. bütün hafta yağmur yağsa nasıl tamamlanacak o maçlar kimse bilmiyor..

tamamlanabilen maçlar şöyle:
francesca schiavone (ita) - akgul ammanmuradova (özb) 6-4/6-2
samantha stosur (aus) - sara errani (ita) 6-3/6-2
caroline wozniacki (dan) - selima sfar (tun) 6-4/6-1
tsvetana pironkova (bul) - marta domachowska (pol) 6-3/6-4

tomas berdchy (çek) - yu xinyuan (çin) 6-1/6-2
guillermo canas (arj) - frederick niemeyer (kan) 3-6/4-2/r
james blake (abd) - chris guccione (aus) 6-3/7-6(3)
nikolay davydenko (rus) - ernests gulbis (let) 6-4/6-2
fernando gonzalez (şili) - sun peng (çin) 6-4/6-4

Read more...

ana ivanovic de yok

ana ivanovic neredeyse 1 aydır sağ elindeki iltihap yüzünden zor günler geçiriyor.. 2 hafta önce bu iltihaba rağmen canada masters'ta maçlara çıkmıştı ancak 3. turda tamira paszek'e yenilerek elenmişti.. eli çok acı veriyor olacak ki daha önceki bir postta da belirttiğim gibi raketle çalışamıyordu verimli olarak.. bugün olimpiyatlardan çekildiğini açıkladı ana.. kendisi maça çıkmak istemiş ancak doktor bunun tehlikeli olabileceğini söylemiş.. amerika açık'a kadar düzelmesini umuyorlar.. ben de umuyorum..

Read more...

çekilen çekilene

olimpiyatlara katılma hakkını kazanıp da hastalık, sakatlık ve kişisel nedenlerle turnuvadan çekilenlerin sayısı 20'yi buldu..

en son lindsay davenport sakatlığı nedeniyle çekilmişti.. doğumdan sonra toparlayamadı kendisi zaten.. bugün de ivo karlovic mide rahatsızlığı geçirdiği için ayrıldı.. hava değişimi yaramamış belli ki.. vatandaşı ivan ljubicic de sırtındaki sorunlar nedeniyle tek erkekler müsabakalardınan çekildi.. çiftlerde oynayacakmış..

lindsay davenport'un yerine ispanyol maria jose martinez sanchez,
ivo karlovic'in yerine çinli yu xinyuan,
ivan ljubicic yerine ise bahamalardan devin mulling oynayacak..

bununla da kalmıyor haberler..
jelena jankovic de sağ baldırındaki ağrı nedneiyle açılış maçına çıkamayabileceğini söyledi.. "yarın iyileşmeyi ümit ediyorum.. ancak ne olacağını bilemem.. eğer iyi mücadele edemezsem devam etmem.. bunu riske edemem" dedi..

son katılımcı listesi için buradan

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP