11 Ağustos 2008 Pazartesi

olimpiyatlarda ilk turun ardından

dün ve bugün oynanan maçlardan sonra ikinci tura çıkan isimler belli oldu..

ülkelere göre bakarsak erkeklerde ispanyollar ilk turda 3 fire verdi.. rafael nadal kaldı sadece ispanya'yı temsilen.. o da en azından yarı finale kadar gider.. fransızlar fransız kalmadılar ve "perfect" çektiler.. ancak 2.turda iki fire vereceklerdir.. ruslar da "perfect" yapabilirlerdi ancak ilk turda tursunov isviçreli federer ile karşılaşınca güme gitti.. yine tek erkeklerde bütün evsahipleri, ki bunlar 3 taneler, elendi.. bayanlar da ise tam tersi ev sahibeleri seribaşıları eleyerek ikinci tura çıktılar.. tek elenen çinli zi yan oldu (ziyan oldu evet).. ve svetlana kuznetsova da rusların yüz karası oldu..


tek erkeklerde roger federer rus dimitry tursunov'u tahminlerimin aksine 6-4 ve 6-2 lik setlerle zorlanmadan geçmeyi başardı.. andreas seppi ile tommy robredo arasındaki çok çekişmeli geçen maçta son seti 8-6 alan italyan raket seppi ikinci turda tomas berdych'in rakibi oldu.. robin söderling'i geçmeyi başaran fransız gilles simon ile kanadalı niemeyer karşısında ilk seti kaybetmesine rağmen frederick niemeyer'in müsabakadan çekilmesiyle bir üst tura çıkmaya hak kazanan guillermo canas karşılaşacak.. veteran dominik hrbaty ile amerikalı james blake de bir başka ikinci tur eşleşmesi oldu..

ernests gulbis'i geçerek beni şaşırtan nikolay davydenko'nun bir sonraki rakibi ise bir başka ne yaptığını bilmez tenis oyuncusu paul-henri mathieu.. juan monaco'yu 3 sette geçmeyi bilen, gelecek vaadeden hırvat marin cilic ikinci turda fernando gonzalez ile karşılaşacak.. bir başka zorlu maç bekliyor onu.. aslanım, koçum janko tipsarevic ise set vermeden devirdi 5 numaralı seribaşı david ferrer'i, rakibi olivier rochus..

tablonun alt tarafında son şampiyon nicolas massu arjantin'in 1 numarası david nalbandian ile karşı karşıya gelecek.. nicolas almagro'yu ilk turda eleyen çılgın fransız gael monfils ile simone bolelli'yi eleyen romen victor hanescu bir diğer eşleşme.. rus mikhail youzhny isveçli tomas johansson ile karşılaşacakken, bu sene wimbledon'da yarı final oynayan reiner schuettler dünya sıralamasının 3 numarası novak djokovic ile karşı karşıya gelecek..

tablonun en alt kısmında günün ilk ve tek şoku var.. britanyalı andy murray sanki 2 hafta önce üst üste 2 kez novak djokovic'i yenen o değilmiş gibi, sanki cincinnati masters'ı kazanan o değilmiş gibi ilk turda tayvanlı lu yen-hsun'a 2 sette yenildi.. ilginç bir sonuç gerçekten de.. stanislas wawrinka avusturyalı jurgen melzer ile oynayacak.. günün bir diğer çok çekişmeli geçen maçında striptizci michael llodra, radek stepanek'i 4-6/7-6(5)/11-9 luk set skorlarıyla geçerek igor andreev'in rakibi oldu.. son 2. tur eşleşmesi lleyton hewitt ile rafael nadal'ı karşı karşıya getiriyor.. bakalım neler olacak..

tek bayanlarda durum şöyle:

ana tablonun üst tarafında ana ivanovic'in de çekilmesi ile oyuncular büyük bir ferahlama yaşamışlardır eminim.. tablonun üst tarafında favori isimlerin hepsi kazandı.. demiştim zaten bayanlar kurası çok acımasız olmuş diye.. 2008 istanbul cup şampiyonu agnieszka radwanska ikinci turda francesca schiavone'nin rakibi oldu.. rus vera zvonareva ile de 2006 istanbul cup şampiyonu, israilli shahar peer oynayacaklar..

bayanlardaki bir kaç yakın eşleşmeden birinde 90 doğumlu alize cornet, nicole vaidisova'yı yenerek ikinci tura çıktı.. bu sene roland garros'ta büyük bir çıkış yapıp sonra yok olan ispanyol carla suarez navarro ilk turda yenilenler arasında.. şampiyonluk adayı serena williams ilk turu rahat geçti ve ikinci turda samantha stosur'un rakibi oldu.. ikinci turdaki en zevkli eşleşme daniela hantuchova ile caroline wozniacki arasında olacak.. bir aksilik olmadığı takdirdi wozniacki kazanır.. wimbledon çeyrek finalisti taylandlı tamarine tanasugarn ilk turda sofia arvidsson'a yenildi ve elendi.. arvidsson ile elena dementieva karşılaşacaklar..

tablonun alt tarafında elenen seribaşılar var.. 3 numaralı seribaşı ve her zaman dillendirmekten usanmayacağım tanımıyla "ilk 10'daki en tırt tenisçi" svetlana kuznetsova evsahibi na li'ye yenildi.. bir iyi bir kötü oynayan italyan güzel flavia pennetta da roland garros'ta iyi iş çıkaran estonyalı k-pax kaia kanepi'ye elendi.. kaia'nın rakibi virginie razzano.. victoria azarenka, dinara safina ve venus williams da kayıpsız geçen oyuncular arasında..

11 numaralı seribaşı agnes szavay da bir ev sahibinin kurbanı oldu.. jie zheng 3 sette geçmeyi başardı macar oyuncuyu.. 2008 istanbul cup yarı finalisti bulgar tsvetana pironkova ilk turu geçenlerden.. ikinci turdaki rakibi çok dişli, slovak dominika cibulkova olacak.. turnuvadan çekilme olasılığı bulunan yeni 1 numara jelena jankovic ise zimbabweli cara black karşısında maça çıktı ve kazandı.. ikinci turdaki rakibi ukraynalı alona bondarenko..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP