16 Ağustos 2008 Cumartesi

bronz tesellisi ve blake çirkefliği

sırp novak djokovic dün maçın sonunda yaptığı çok basit hatayla final şansını kaybetmişti.. ardından da gözyaşlarını tutamayıp ağlamıştı.. kendini çabuk toparlamış olacak ki üçüncülük maçında amerikalı james blake'i iki sette geçerek sırbistan'a bir bronz madalya kazandırdı..

james blake ise dün yarıfinal maçında fernando gonzalez'e yenildiğinden beri susmadı.. rakibi gonzalez'i sportmen olmamakla suçladı.. fakat maçı kaybetmesini buna bağlaması gerçekten çok saçma.. olan şu:

üçüncü sette durum oyunlarda 9-8 iken ve 18. oyun oynanırken file önüne gelen gonzalez, james blake'in forehandini karşılamak için hamle yaptı ancak blake'in vurduğu top dışarı çıktı.. sonrasında blake hakeme topun gonzalez'in raketine çarptığını söyleyerek itiraz etti.. fakat hakem bunu görmemişti.. tekrar çekimlerde de topun şilili oyuncunun raketine çarptığı görülebiliyordu.. evet, burada tenis oyunun "yazılı olmayan kurallarına göre" gonzalez'in topa müdahale ettiğini itiraf etmesi gerekirdi.. ancak o böyle yapmamayı seçti.. sonuçta "bir hakem var ve görmesi gerekir, o işini düzgün yapamıyorsa bana ne" demek de onun hakkı..

bunun üzerine blake dün ve bugün fernando gonzalez'i suçlayıcı demeçlerde bulundu.. "fernando tam gözümün içine baktı ama bir şey söylemedi", " olimpiyatlarda oynamak centilmenlerin işidir", "bu gece nasıl uyuyacak bilmiyorum", "ondan orada topun rakete değdiğini söylemesini beklemeli miyim? belki de hayır.. tenis sportmenlerin işidir.." bidibidi, vıdıvıdı şeklinde ağlamaktan yorulmadı adam.. böylece yeteneksizliği ile değil de sanki rakibinin bu sportmence olmayan hareketi nedeniyle yenildiğini düşüneceğimizi sanıyor heralde.. bugün de djokovic'ten dersini alınca oturup kendi haline ağlamalıydı bence..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP