13 Ağustos 2008 Çarşamba

olimpiyatlarda çeyrek finaller öncesi

olimpiyatlarda ikinci ve üçüncü tur maçlarının ardından çeyrek final eşleşmeleri belli oldu..

tek erkeklerde roger federer set vermeden geldi çeyrek finallere.. üçüncü turda çek tomas berdych'i geçerek amerikanın 1 numaralı oyuncusu james blake'in rakibi oldu.. james blake'in gilles simon'ı geçmesi benim için sürprizdir.. gilles simon'ın çok iyi olmasından değil aslında james blake'in çok kötü olmasından bu düşüncem.. roger federer çok rahat kazanmalı maçı..

bir diğer eşleşme paul-henri mathieu ile fernando gonzalez olarak belirlendi.. paul-henri mathieu rus davydenko'dan sonra formda olan alman nicolas kiefer'i iki setle geçmeyi başardı.. gonzalez ise tırmanıştaki marin cilic'i yenmişti ikinci turda.. şu ana kadar set vermeyen iki tenis oyuncusunun mücadelesi olacak.. paul-henri mathieu'nun ne yapacağı belli olmuyor.. o yüzden her iki oyuncu da kazanabilir.. ortada bir maç gibi duruyor..

ikinci turda son olimpiyat şampiyonu nicolas massu'yu dağıtan david nalbandian üçüncü turda gael monfils engeline takıldı.. monfils'in çeyrek finaldeki rakibi novak djokovic.. djokovic ise set vermeden gelen bir diğer isim.. wimbledon yarı finalisti reiner schuettler'i ikinci turda geçtikten sonra güçlü rus mikhail youzhny'i de geçen djokovic bu eşleşmede avantajlı taraf gibi gözüküyor.. ancak monfils de nicolas almagro'yu elemişti ilk turda.. güzel bir maç olacak..

son eşleşme ise rafael nadal ile sürpriz bir isim avusturyalı jurgen melzer arasında.. melzer ikinci turda sürpriz yapıp stanislas wawrinka'yı saf dışı bırakmıştı.. rafael nadal ise lleyton hewitt ve igor andreev gibi iki oyuncuyu set vermeden geçerek çeyrek finale geldi.. çok rahat alır gibi gözüküyor maçı..

ülkelere göre baktığımızda pek domine eden bir ülke yok.. fransa 2/8 ile en falza temsilciye sahip çeyrek finalde.. zaten djokovic ya da monfils kendini aşmazsa isviçre - ispanya finali garanti gibi bir şey..

tek bayanlarda ise durum şöyle:
ana ivanovic'in çekilmesiyle tablonun o kısmından avusturyalı sybille bammer geldi rahat bir şekilde.. rakibi rus vera zvonareva olacak.. zvonareva'nın kaybetmesi benim için sürpriz olur..

tablonun ikinci çeyreğinde beni en çok üzen skorlar var.. alize cornet ve caroline wozniacki, iki genç oyuncu, üçüncü turda olimpiyatlara veda ettiler.. alize cornet amerikalı serena williams karşısında ilk seti alsa da diğer setleri kaybetti.. wozniacki ise 5 numaralı seri başı elena dementieva karşısında ilk seti zorlasa da tie-break sonucunda kaybetti.. ikinci sette servis oyunlarına tutunamadı ve elendi.. serena williams ve elena dementieva arasındaki maçı ise hiç istemesem de williams kazanacak gibi.. zaten tablonun üst kısmından onu bekliyorum finalde demiştim daha maçlar öncesinde..

tablonun alt tarafında bir diğer williams birader, venüs williams, genç belaruslu victoria azarenka'yı çok rahat geçti.. rakibi ise üçüncü turda kaia kanepi'yi eleme başarısını gösteren ev sahibesi tenisçi li na.. li na'nın venüs karşısında direnmesi zor gibi..

son eşleşme ise en zorlusu olacak.. dinara safina ile jelena jankovic.. jankovic slovak dominika cibulkova'yı üçüncü turda yenerek canada masters'ın rövanşını almış oldu.. safina da ev sahibesi zheng jie'yi saf dışı bıraktı.. tablonun alt kısmından dinara safina gelecek diyordum finale ancak hesaplarımda jankovic'in maçta sakatlanıp çıkması vardı.. güzel maç olacak..

çeyrek finallerde 3 rus, 2 amerikalı var.. rusya'ya en azından bir bronz gidecektir.. amerika da en azından bir gümüş alacaktır diye tahmin ediyorum..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP