18 Mart 2011 Cuma

video: iw: "ben de senin"


Roddick yine sinirlerine hakim olamamaya başlamış ve o 2009 Wimbledon civarı davranışlarında beliren düzelme yeniden yerini alaycı A-Rod’a bırakmış.

Indian Wells’te Gasquet karşısında kaybetti. İkinci sette bir oyunda kullandığı servise let veren hakem ile tartışmaya başlıyor. Topun bir karış yukarıdan gittiğini, filedeki titreşimi ölçen aletin hassasiyetinin test edilip edilmediğini soruyor. Hakem onunla aynı fikirde olduğunu, ona inandığını fakat let’i vermesi gerektiğini söylüyor.

Roddick uzatıyor tartışmayı gereksiz yere. Sonra servisini atmaya gidiyor paşa paşa. Bir oyun sonra yaptığı hataya sinirlenip raketini parçalıyor. Hakem rakete kötü davranıştan uyarı veriyor. Bu sefer de Roddick iyice saçmalayıp hakeme “Ben sana uyarı veriyorum. Ooooh canıma da değsin. Şimdi senin de bir uyarın var” diyor. Herkeste bir “Ne diyor la bu” bakışı…

Karşılaşmadan sonraki basın toplantısında şunları söylemiş Andy:
“O bana uyarı verdi, ben de ona verdim. Ben sadece bir hata yaptım, bir kez raket kırdım. O ise bir kaç topu kaçırdı. Ben de bu hatalar yüzünden ona uyarı verdim.”

Read more...

foto: iw: güçlü kal japonya



Read more...

iw: kadınlarda yarı finalistler


Blogger yasağı etkilemez beni diyordum etkiledi. Bir gün girebildiğim bloğuma diğer gün giremiyorum. Hatta bir gün bloğuma girebilirken, blogger.com’a giremiyorum bu yüzden yazı gönderemiyorum. Hal böyle olunca Indian Wells hakkında yazamadım. Öyle ki Ana’nın Jankovic’i ezmesi içimde patladı.

Anacığım dünyanın en sıkıcı maçlarından birinde çeyrek finalde Marion Bartoli’ye yenilerek elenince üzüntü bulutları sardı gökyüzünü. Ondan başladı İstanbul’da bu yağmurlar. Bu arada Jankovic maçı sırasında anladık ki Ana, fizyoterapisti ve çocukluk arkadaşı Marija Lojanica’dan ayrılmış. Hâlâ arkadaş olduklarını ancak görüşlerinin ayrı olduğunu belirtti Sırp tenisçi.

“Kortta kendimi çok güçsüz hissediyorum ve sakatlanıyorum. Biraz daha kas yapmam lazım çünkü oyunum buna bağlı. Zayıf hissediyorum ve bu da vücudumda strese neden oluyor” diyor Ana. Devam da ediyor şeker şey: “Geçen yılın sonunda kilo verdim ve gerçekten kortta hızlı ve güçlü hissediyordum. Fakat sonra baktım ki fazla zayıflamaya başladım, bu nedenle köşelere giden toplara yeteri gücü veremiyordum. Bir maç oynayıp yoruluyordum. Bunu ciddiye almalıydım ve o gücü tekrar kazanmam için kilo almam gerektiğini karar verdim.”
AVG’den sonra Marija da gitti. İkisi çok neşeli gözüküyorlardı çalışırken. Ama önemli olan Ana’nın ne düşündüğü. Verdiği kararlara saygılıyım.

Bartoli’nin yarı finaldeki rakibi Yanina Wickmayer oldu.


Dün oynanan ilk maçta ise resmen drama vardı. Her maçı ayrı dram olan, küçük Vika, bu sefer de sakatlanarak maçtan çekilmek zorunda kaldı. Hem de üç oyun anca olmuştu. Üçüncü oyunda bacağına fazla yük bindiren Belaruslu, ralliyi bıraktı ve yere çöktü. Bu sefer bayılmadı yani Amerika Açık’taki gibi. Sol üst adalesine tedavi uygulandı ancak maça devam edemedi.


Yakın arkadaşı Wozniacki filede sıcak bir şekilde sarıldı. Bu sonuçla çok rahat son dörde kalan Danimarkalı da Miami’de alacağı sonuç ne olursa olsun 1 numarada kalmayı garantiledi.


Diğer eşleşmede ise Sharapova ile yükselişteki Çinli Shuai Peng karşılaştı. İlk sette 2-2 olduktan sonra üst üste 4 oyun alan Masha ilk seti kazandı. İkincisine de servis kırarak başlasa da bu avantajı koruyamadı. Peng iyi oynayarak kazandı ikinci seti. Ancak son sette deneyimli Rus maçı kopardı.
Wozniacki ile Masha arasındaki yarı final diğerinden çok daha ilgi çekici, orası kesin.

Read more...

ah kolomb yaptığını gördün mü!!!

Kristof Kolomb’un kafasına esmiş. Bir gün atlamış takasına ve “Ben sürekli batıya gidersem, Hindistan’a ulaşırım bence” diyerekten denize açılmış. Aylar süren yolculuktan sonra “Kara göründüüüüüü” sesi duyulmuş. Park etmişler gemiciği. Bizim Kolombus burada gördüğü insanları Hint sanarak onlara Hint demiş. (Bizim köyde Hint’e Hint derler) E ama orası Amerika'ymış. Yeni Dünya imiş.

Neyse yıllar geçmiş sırf bu mallık yüzünden Amerika’ya yerleşen Avrupalı koloniler yerlilere Indian demeye devam etmiş.

Gel zaman git zaman Indian Wells diye bir yerleşim yeri kurulmuş California’da. Burada ise tenis denilen o muhteşem sporun en önemli turnuvalarından biri oynanmaktaymış.

Sonra bu tenis sporu üzerine ülkenin en önde gelen spor oluşumunun radyosunda bir programlar, bir yorumlar dönmüş. Bu programlardan birinde Indian Wells’teki turnuva hakkında konuşuluyormuş. Sunucu arkadaş canım yazık coğrafya bilgisi azmış lisede… ya da bi dakika lan ben Indian Wells’in Amerika’da olduğunu lisede öğrenmedim ki. Daha sonra öğrendim öyle bir yer olduğunu. Nasıl mı? Tenis hakkında araştırırken tabii ki. Baktım turnuva var. Neredeymiş dedim bu. California’daymış. E tenis hakkında bir şey bilmiyorsan… Neyse.

Şimdi ben bu programı sunan arkadaşa kızamıyorum. Çık sun demişler, o da sunmuş. Benim de paraya ihtiyacım olsa ben de spor bile saymadığım golf hakkında konuşurum. Ha ama yalan yanlış konuşurum şekilde olduğu gibi. Asıl sorun çalışanının özelliklerini bilmeden “Yaparsın, edersin” mantığıyla hareket edende. Asıl suçlu patronlar.

E noldu ki zaten şimdi. Sen dalganı geçtin, ben dalgamı geçtim. Güldük, bitti. Unutulacak. Kaç kişi duydu. Duyanların çoğu zaten o kurumun futbol ve NBA dışındaki haberlerinin “güvenilmez” olduğunu biliyorlardı.

Ama şunu biliyorum. Ben burada üçüncü tur yerine yanlışlıkla ikinci tur yazsam utanıyorum. Kendime küfürler ediyorum. Bu kadar masif bir hata yapsam herhalde bir daha yazmaya cesaret edemezdim.

Orange County Hollanda'da değil dikkat edin gençler. Hep bu California yüzünden.

Read more...

15 Mart 2011 Salı

iw: salının programı

Read more...

iw: asıl derbi burada


Original Video- More videos at TinyPic


Madrid 2010. İkinci tur. Jelena Jankovic, Ana'yı geriden gelerek yeniyor. Maç sonrası onun yumruk şovunu taklit ediyor.

California 2011. Dördüncü tur.

Bekle JJ! GELİYORUZ!!

Read more...

iw: kadınlar son on altı

Kadınlarda son 16 belli oldu. Yani ben bu satırları yazarken üç tanesi belli olmadı aslında ama çaktırmayın.

Clijsters'ın omzunda ciddi bir şeyler olabilir. Sara Errani karşısında çok zorlandı dün servis atarken. 12 kez servis kırma puanı ile yüzleşti. Altı kez servisini kırdırdı.


Uzun zamandır bu sorunla uğraşıyormuş Belçikalı. Avustralya Açık'ta ağrı kesici alarak korta çıkıyormuş. Paris finalinden sonra verdiği yaklaşık dört haftalık ara da işe yaramamışa benziyor. Errani yüksek toplar atınca daha da ayyuka çıkmış sorun. Servislerde ve yüksek forehandlerde daha da acı vermeye başlamış omzu. Turnuvada nereye kadar gider bakacağız ama Bartoli, o olmazsa Sırplar2Dan biri önünü kesebilir Clijsters'ın.

Sırplar dedik. Son şampiyon Jelena Jankovic Görges'i de rahat geçerek dördüncü tura yükseldi. Onun yolu zaten kolaydı ama asıl önemli olan Ivanovic'in gidişatıydı. Ana ilk maçında Date-Krumm'u geçti. Olası rakibi Petra Kvitova'nın elenmesi ise ekmeğine yağ sürmüştü. Barbora'yı da geçerek son 16'ya kaldı. JJ ile Ana birbirini sevmez pek. Aslında Ana'nın birinden nefret etmesi pek mümkün gözükmüyor o sempatiklikle ama JJ denilen Drama Queen sevmez kedi canlı Ana'yı. Bakalım derbinin galibi kim olacak.


Bir sürpriz Cibulkova'dan geldi. Aslında sezon başında gelse beni şaşırtmayacak bir sonuçta ama çok dengesiz gidiyor Slovak. Bir ara yine bocalamıştı. Üçüncü turda karşılaştığı dünya üç numarası Vera Zvonareva'yı üç sette geçti. Vera'yı da severim ama Domi'yi daha çok severim. Cibulkova'nın rakibi Wickmayer oldu. Domi yenilirse şaşırmamak gerek.

Wozniacki belalısı Maria Jose Martinez Sanchez'i bu sefer rahat geçti. İspanyol karşısında tek bir galibiyeti dahi yok ve İsveç'teki 2009'daki maçlarını hatırlıyorum. Geçersiz bir işlem yürütmüştü MJMS'in retürnlerinde Danimarkalı. Toprak kortun da etkisi vardı tabii. Toprakta yapsalar şu an İspanyol çok zorlardı yine bence. Dünya 1 numarasının dördüncü tur rakibi Alisa Kleybanova. Pennetta'yı üzdü o da.

Radwanska kardeşlerden yenilmesini istediğim kazandı, kazanmasını istediğim yenildi. Küçük Radwanska, benim agresif, ufak ve hırçın kızım, Azarenka'ya mağlup oldu. O ilk set tie-break'ini alaydık daha farklı olacağıdı her şey.
Abla Radwanska ise kortların en güzeli olduğunua artık kanaat getirdiğim Maria Kirilenko'yu devirdi. İlk seti 6-0 aldı bir de utanmaz!

Yenilerek üznlerden biri de Pavlyuchenkova. Peer'e yenildi.


Masha kötü başlayarak korkuttuğu müsabakanın sonunu iyi getirdi. Rezai karşısında maça servis kırdırarak başladı ve 2-0 geriye düştü. Sonra yedi oyun üst üste kazandı. İkinci sette de zorlanmadan dördüncü turun yolunu tuttu. Rakibi Stosur-Safina galibi olacak.

Read more...

13 Mart 2011 Pazar

iw: pazarın maç programı

Read more...

iw: mal


Donald Young d. Andy Murray 7-6/6-3

Andy Murray, ilklerin adamı. Yine iş başında. Donald Young'un ilk 10'dan yendiği ilk isim oldu Britanyalı. Benim de puanlarım heba oldu. 

İlk servisi oyuna sokma oranı: %49
İkinci servisten puan çıkartma oranı: %28

Öeh ulan! Öööeeeeehhhh! Ama rakçıyım herkes bilsin yani..

Read more...

iw: küçük kardeş kendini gösteriyor


Bu hatunların antrenman kıyafetlerine hastayım. Geçmiş zaman, blogda vardır, yine bir turnuvada buna benzer kıyafetlerle antrenman yapmışlardı da gözümüz göynümüz bayram etmişi.

Urszula (sarı kafa) baklava yapmış iyice. Kendi karnıma bakıp utandım yemin ederim. İlk turda elenmesini bekliyordum kız üçüncü tura çıktı.


İki hafta üst üste ilk turda eşleştiği Bojana Jovanovski'ye üçer sette yenilmişti. Bu hafta yine ilk turda Sırp raket çıktı. Yine maç üç sette bitti. Ama kazanan bu sefer Polonyalı'ydı. İkinci turda Çek, Zakopalova'ydı rakibi. 31 numaralı seribaşıyı da üç sette geçti. Şimdi rakibi Victoria Azarenka. Bu sefer de yenerse herkese benden tekila shot...

Ablası da üçüncü turda Makiri ile oynayacak. İkisi de yenerse dördüncü turda eşleşiyorlar.

(İlk foto: Forty Deuce)

Read more...

iw: hani olmaz dedikleriniz olur a!


Eşine az rastlanır bir doğa olayı bu hafta oluyor. Hayır canım Supermoon'dan bahsetmiyorum. Dinara Safina üst üste iki maç kazandı. Hem de ikincisinde formdaki bir tenisçiyi, Daniela Hantuchova'yı set vermeden mağlup etti.

İlk sette karşılıklı servis kırmalar vardı. 6-5'e gelindiğinde Safina ikinci servislerinden hiç puan çıkartamamış, üzerine üstlük bir de iki set puanı çevirmek zorunda kalmıştı servisinde. Bunları çevirdi. Ardınan bir üçüncüsünü ace ile karşıladı ve tie-break'i 7-2 kazanarak ilk seti kazandı. İkinci sette NŞA çok kötü oynamaya devam ederek o seti kaybetmesi lazımdı. Olmadı. Bunu da 6-4 kazandı ve kendini üçüncü turda buldu.

Hantuchova kötü oynamış falan anlamam ben (Ha bu arada Wozniacki ile antrenman yaptı bunlar). Bu kız saçma salak isimlere yenildi zamanında, kötü bir Dani'ye de yenilmesi kimseyi şaşırtmazdı. Yeni koçunu öve öve bitiremedi maçtan sonra Rus raket. "Şöyle gaz veriyor, böyle iyi davranıyor" falan filan.

Daha da önemli bir açıklama yaptı. Clijsters'a 6-0/6-0 yenildikten sonra Fed Cup için Rusya'ya gittiğinde hükümet gibi kadın olan annesine "Ben bırakıyorum" demiş. Annesi de "Pozitif ol, olumlu düşün" (Akıllı ol, ciğerimi ye) demiş. Safina da durur mu yapıştırmış cevabı: "Ama ben kortta iyi hissetmedikten, zevk almadıktan sonra," demiş, "Ne önemi var pozitif olmanın anam anaam''" demiş. Annesi de "Sen bana bak bakayım banaa, karşı mı geliyosun sen banaaa" diyerek yürümesin mi? Bono kahkahayı basmış.

Velhasılkelam Safina emekli olmadı ve şimdi iki maç üst üste kazandı. Gerisi gelir mi? Zor. Samantha Stosur ile oynayacak. Zaten Twitter'dan yazdığına göre jet-lag'i devam ediyormuş. Twitter demişken Dinara'nın profil fotosu:

Read more...

iw: kadınlar alt taraf (sesin çıksın)

Ben bu satırları yazarken kadınlarda ana tablonun altındaki bütün üçüncü tur eşleşmeleri belli olmuştu. O yüzden alt yarıya bir göz atalım. (Alt taraaaf, alt taraf! Sesin çıksın alt taraf!)

Elenen üç seribaşı var. Petra Kvitova birisi. Evet özüne dönüyor Çek raket. Sezona süper başlamıştı. Kupa kazanmalar, Clijsters'ı yenmeler, career high'lar falan. Ben tabii o sırada boynumu büküp, küçük Emrah bakışları ile süzüyordum etrafı. Sonra sonra Paris'te ilk turda Ayumi Morita'ya yenildi. Burada da ilk maçında Barbora SZ'ya yenilince dedim "Tamam, oldu bu iş"

Normalde sevinmem bu kadar ama Ana'nın önü açıldı şimdi. Ana, Barbora ile oynayacak üçüncü turda. İkinci turda ise genç raketlerin belalısı Kimiko Teyze ile eşleşmişti. Yürekler ağızdaydı zira Date-Krumm ilk turda Shvedova'yı devirmişti. Ama Sırp tenisçi 6-4/6-2 ile rahat geçti Japon'u. Tabii bunda Djokovic'in Ana'nın kampında olmasının etkisi de var. Ekstra koçluk, ekstra destek.

Elenen ve beni üzen bir diğer seribaşı Jarmila Groth. Sara Errani'ye yenildi yahu. Roland Garros'ta seribaşı olmak istiyorsa bu galibiyetlere ihtiyacı var Jarka'nın. Neden böyle oldu anlamadım. Kim Clijsters böylece bir kuvvetli rakipten sıyrılmış oldu durduğu yerde. Belçikalı ilk maçında Alla Kudryavtseva'ya sadece iki oyun verdi. Rus raket ilk turda elemelerden gelen Cirstea'yı ilk seti kaybettiği maçta yendi. Tipik Cirstea.

O sekizde birlik dilimde Petkovic-Safarova maçından Alman raket sağ çıktı. Bir başka zorlu maç oynayacak Bartoli'ya karşı. Yenen Clijsters-Errani galibinin rakibi olacak, yani Clijsters'ın.

Elemelerden gelen Alize Cornet, Schnyder'i ezdikten sonra ikinci turda 30 numaralı seribaşı Pironkova'yı da devirerek üçüncü tura yükseldi. Rakibi Schiavone. Elemelerden gelip de üçüncü tur gören tek isim oldu Cornet. Eski günlerine döneceği günü ben de bekliyorum bakalım dört gözle.

Ve tablonun üstü. Orada şu an ikinci tur maçları hâlâ devam ediyor ama sabaha kadar oturacak değilim. İki sürprizi yazacağım birazdan. Geri kalanlar sabaha kalsın. Sağlıcakla kalın.

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP