15 Mart 2011 Salı

iw: kadınlar son on altı

Kadınlarda son 16 belli oldu. Yani ben bu satırları yazarken üç tanesi belli olmadı aslında ama çaktırmayın.

Clijsters'ın omzunda ciddi bir şeyler olabilir. Sara Errani karşısında çok zorlandı dün servis atarken. 12 kez servis kırma puanı ile yüzleşti. Altı kez servisini kırdırdı.


Uzun zamandır bu sorunla uğraşıyormuş Belçikalı. Avustralya Açık'ta ağrı kesici alarak korta çıkıyormuş. Paris finalinden sonra verdiği yaklaşık dört haftalık ara da işe yaramamışa benziyor. Errani yüksek toplar atınca daha da ayyuka çıkmış sorun. Servislerde ve yüksek forehandlerde daha da acı vermeye başlamış omzu. Turnuvada nereye kadar gider bakacağız ama Bartoli, o olmazsa Sırplar2Dan biri önünü kesebilir Clijsters'ın.

Sırplar dedik. Son şampiyon Jelena Jankovic Görges'i de rahat geçerek dördüncü tura yükseldi. Onun yolu zaten kolaydı ama asıl önemli olan Ivanovic'in gidişatıydı. Ana ilk maçında Date-Krumm'u geçti. Olası rakibi Petra Kvitova'nın elenmesi ise ekmeğine yağ sürmüştü. Barbora'yı da geçerek son 16'ya kaldı. JJ ile Ana birbirini sevmez pek. Aslında Ana'nın birinden nefret etmesi pek mümkün gözükmüyor o sempatiklikle ama JJ denilen Drama Queen sevmez kedi canlı Ana'yı. Bakalım derbinin galibi kim olacak.


Bir sürpriz Cibulkova'dan geldi. Aslında sezon başında gelse beni şaşırtmayacak bir sonuçta ama çok dengesiz gidiyor Slovak. Bir ara yine bocalamıştı. Üçüncü turda karşılaştığı dünya üç numarası Vera Zvonareva'yı üç sette geçti. Vera'yı da severim ama Domi'yi daha çok severim. Cibulkova'nın rakibi Wickmayer oldu. Domi yenilirse şaşırmamak gerek.

Wozniacki belalısı Maria Jose Martinez Sanchez'i bu sefer rahat geçti. İspanyol karşısında tek bir galibiyeti dahi yok ve İsveç'teki 2009'daki maçlarını hatırlıyorum. Geçersiz bir işlem yürütmüştü MJMS'in retürnlerinde Danimarkalı. Toprak kortun da etkisi vardı tabii. Toprakta yapsalar şu an İspanyol çok zorlardı yine bence. Dünya 1 numarasının dördüncü tur rakibi Alisa Kleybanova. Pennetta'yı üzdü o da.

Radwanska kardeşlerden yenilmesini istediğim kazandı, kazanmasını istediğim yenildi. Küçük Radwanska, benim agresif, ufak ve hırçın kızım, Azarenka'ya mağlup oldu. O ilk set tie-break'ini alaydık daha farklı olacağıdı her şey.
Abla Radwanska ise kortların en güzeli olduğunua artık kanaat getirdiğim Maria Kirilenko'yu devirdi. İlk seti 6-0 aldı bir de utanmaz!

Yenilerek üznlerden biri de Pavlyuchenkova. Peer'e yenildi.


Masha kötü başlayarak korkuttuğu müsabakanın sonunu iyi getirdi. Rezai karşısında maça servis kırdırarak başladı ve 2-0 geriye düştü. Sonra yedi oyun üst üste kazandı. İkinci sette de zorlanmadan dördüncü turun yolunu tuttu. Rakibi Stosur-Safina galibi olacak.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP