19 Haziran 2009 Cuma

yokum diyoooor!


nadal malesef ki wimbledon 2009'da mücadele etmeyecek..

Read more...

kimin bu çığlıklar?

the independent'ın sitesinde bir quiz var.. önce çığlığı dinliyorsunuz ardından aşağısındaki 4 şıktan kime ait olduğunu bulmaya çalışıyorusunuz.. ben gururla söylüyorum ki hepsini bildim..

şöyle alalım sizi

Read more...

polonya kardeşliği


biri polonya asıllı danimarkalı diğeri polonya asıllı kanadalı.. caroline wozniacki ve alexandra wozniak eastborn yarıfinalinde karşılaştılar.. finale çıkan taraf danimarkalı oldu.. diğer yarı final mücadelesinde iki fransız karşılaştı ve wimbledon'da 12 numaralı seribaşı olarak mücadele etmesi beklenen marion bartoli kendini sakatladı.. sonra çıkıp ağlak ağlak basın toplantısı yapmış.. hayır arkadaşım mal mısınız diyecem ayıp olacak.. grand slam öncesi biraz daha dikkat eder insan.. şurada 60 saatten az kalmış şampiyonanın başlamasına.. sen kendini sakatlıyosun.. monfils de yok, baghdatis de yok.. nadal şüpheli.. peheeeyy..

razzano finalde wozniacki ile oynayacak yarın..

Read more...

kura falı

wimbledon kuraları bugün çekildi.. şöyle birazcık yorum, birazcık falcılık ortaya karışık bir şeyler atalım:

tek erkeklerde hala nadal'ın çekilme ihtimali bulunduğundan net bir şey söylemek mümkün değil.. zira pazartesi günkü maç programı belli olmadan nadal çekildiğini açıklarsa bir önceki postta da belirttiğim gibi juan martin del potro onun yerine yerleşecek yani tablonun alt kısmının en üstünden , üst kısmının en üstüne gidecek ve federer ile yarı finalde eşleşmekten kurtulacak.. (ha zaten oraya kadar çıkması sürpriz)

nadal'ın çekilmediğini varsayıp devam ediyorum.. nadal'ın kurası federer'e göre daha zor.. zira hemen ikinci turda lleyton hewitt var.. roland garros'ta nadal 3 sette geçmişti hewitt'i ama burada zor.. hele ki şu formu ile çok zor.. dördüncü turdaki olası rakibi radek stepanek.. andy roddick, andy murray ve marat safin de tablonun üst tarafındalar.. nadal katılsa bile en fazla çeyrek final görecektir..

federer'e, tablonun alt tarafına baktığımızda, çim zeminde onu zorlayacak bir isim yok.. ivo karlovic, marin cilic gibi iki iyi servis atan hırvat oradalar ama onlar da anca çeyrek final sonrası gelebilecekleri için federer güle oynaya çıkacaktır yarı finale kadar..

andy murray'nin federer ile ayrı yarılara düşmesi sevindirici.. murray dördüncü tura kadar rahat (gulbis var ama...), dördüncü turda marat safin gelecek büyük olasılıkla, çeyrek finalde fernando gonzalez ve yarı finalde de nadal / hewitt /roddick üçlüsünden biri var..

djokovic yine şanssız.. federer'in tarafında.. ilk turda elenmezse dördüncü turda geçen senenin yarı finalisti reiner schüttler tarafından şutlanır.. schüttler amca 33 yaşında ama hertogenbosch'ta yarı finale çıktı bu hafta.. onun da kurası rahat gözüküyor..

garibim ernest gulbis ikinci turda murray ile oynayacak.. yine bize hüsran.. grigor dimitrov var bi de.. bulgar wild card, junior şampiyonu.. ikinci turda andy roddick ile karşılaşacak.. roddick'in çeyrek finale kadar yolundaki en büyük rakip..

bayanlarda yine bir williamslar finali olasılığı var.. erkeklere göre daha dengeli dağılmış ana tablo.. safina turnuvaya erken veda eder diye düşünüyorum.. erken derken çeyrek final öncesi.. onun bulunduğu 1/8lik dilimden sürpriz yapacak isim katarina srebotnik olabilir..

williamslar rahat ilerler.. ancak serena'nın çeyrek final mücadelesi çok zorlu geçecek.. zira azarenka/şarapova/petrova'dan biri gelecek.. kaderin cilvesi ki şarapova ile petrova roland garros'ta da karşılaşmışlardı.. ben her ne kadar şarapova yenilir desem de o kazanmayı bilmişti.. şimdi daha rahat kazanır..

jelena dokic artık yapsın bir şeyler.. roland garros'taki şanssız sakatlığından sonra burada güzel şeyler bekliyorum kendisinden.. üçüncü turda ana ivanovic ile karşılaşacak ki çim zeminde çok rahat yenmesi gerekir dokic'in.. caroline wozniacki de dördüncü tura kadar rahat, orada roland garros 2009 şampiyonuna rastlıyor..

çeyrek final sallamalarımı yapayım:

lleyton hewitt - andy roddick
andy murray - fernando gonzalez
marin cilic - rainer schüttler
fernando verdasco - roger federer

katarina srebotnik - caroline wozniacki
venus williams - li na
marion bartoli - elena dementieva
victoria azarenka/maria şarapova - serena williams

e hani link diyenler için geliyor:
tek erkekler
tek bayanlar

Read more...

nadal çok zor

nadal için wimbledon çok zor gözüküyor.. zaten oynasaydı da pek bir verim elde edemeyecekti.. şimdi federer ve murray arasında geçecek gibi duruyor turnuva..

bugün nadal lleyton hewitt ile oynamış ve iki sette kaybetmiş maçı.. kendini pek zorlamamış, zorlayamamış.. "mış" çünkü takip edemiyorum şu aralar maçları.. kendi tenisimi geliştirmekle meşgulüm.. burası bir blog olduğuna göre kendimden bahsetmemde bir sakınca yok.. merhaba ben onur, 25 yaşı... hayatımda ilk defa bir tenis turnuvasına katılıyorum.. ilk turda eleneceğime kesin gözüyle baksam da en azından ezilmeden yenilmeye çalışacağım.. yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim..

nadal diyorduk.. yazık oldu çocuğa.. cuma günü wawrinka ile oynadıktan sonra kesin kararını verecek.. ortalık yine sana kaldı federer hadi yine iyisin ;) aslında nadal çekilirse olay del potro'ya yarayacak, şöyle ki, itf kural kitabı der ki:
"if the withdrawal is among seeds 1 to 4, the 5th seed is moved into then open position, the 5th position shall be filled by the 17th seed, and the 17th position shall be filled by the next highest ranked player eligible to be seeded."

yani 1 ile 4 nolu seribaşılardan biri çekilirse, yerine 5 numaralı seribaşı geçer, 5'ten boşalan yeri 17, 17'den boşalan yeri de seribaşı olmayan en yüksek numaralı oyuncu doldurur.. yani nadal çekilirse 5 numaralı seribaşı del potro onun yerine geçecek.. değişik bir tablo çıkar meydana işte o zaman..

lleyton hewitt'e de bi çift lafım var: amele yanığı..

- üzülme ya iyileşince yine oynarız..
- şu an sana bakamıyorum, alnına bakamıyorum!


bu arada deli oğlan monfils ile tarama engelli ljubicic de sakatlıklarından ötürü şey edemiyorlar wimbly'de..

Read more...

18 Haziran 2009 Perşembe

yazık oldu baghdatis'e

hertongenbosch'ta raemon sluiter ile oynadığı maç sırasında dizini fena sakatladı yine bizim rum.. 2006 yılında wimbledon'da yarıfinal oynamış ancak ondan sonraki yıllarda çeyrek final ve dördüncü turu görebilmişti.. ne yazık ki bu sene hiç izleyemeyeceğiz onu wimbledon'da.. kortların renkli kişiliklerinin böylece silinip gitmesi çok üzücü.. formuna kavuştuğu da söyleniyordu, hertogenbosch'ta ilk turda tommy robredo'yu elemişti.. en az iki hafta kortlardan uzak kalacakmış söylenenlere göre..

Read more...

wimbledon 2009 seribaşıları

seribaşılar da belirlendi hadi bakalım.. nadal'ın federer'in önünde olması şaşırtıcı.. safin ve schüttler geçen sene yarı final oynadıkları için zıplamışlar bayağı.. şarapova da 24 numaralı seribaşı oldu çok süper oldu.. (bu arada beni çaylak eden ekşi sözlük moderasyonuna sitemlerimi gönderiyorum -hıh)

tek erkekler:

1. Rafael Nadal
2. Roger Federer
3. Andy Murray
4. Novak Djokovic
5. Juan Martín del Potro
6. Andy Roddick
7. Fernando Verdasco
8. Gilles Simon
9. Jo-Wilfried Tsonga
10. Fernando González
11. Marin Čilić
12. Nikolay Davydenko
13. Robin Söderling
14. Gaël Monfils
15. Marat Safin
16. Tommy Robredo
17. David Ferrer
18. James Blake
19. Rainer Schüttler
20. Stanislas Wawrinka
21. Tomáš Berdych
22. Feliciano López
23. Ivo Karlović
24. Radek Štěpánek
25. Dmitry Tursunov
26. Jürgen Melzer
27. Philipp Kohlschreiber
28. Mardy Fish
29. Igor Andreev
30. Viktor Troicki
31. Victor Hănescu
32. Albert Montañés

tek bayanlar:

1. Dinara Safina
2. Serena Williams
3. Venus Williams
4. Elena Dementieva
5. Svetlana Kuznetsova
6. Jelena Janković
7. Vera Zvonareva
8. Victoria Azarenka
9. Caroline Wozniacki
10. Nadia Petrova
11. Agnieszka Radwańska
12. Marion Bartoli
13. Ana Ivanović
14. Dominika Cibulková
15. Flavia Pennetta
16. Jie Zheng
17. Amélie Mauresmo
18. Samantha Stosur
19. Na Li
20. Anabel Medina Garrigues
21. Patty Schnyder
22. Alizé Cornet
23. Aleksandra Wozniak
24. Maria Sharapova
25. Kaia Kanepi
26. Virginie Razzano
27. Alisa Kleybanova
28. Sorana Cîrstea
29. Sybille Bammer
30. Ágnes Szávay
31. Anastasia Pavlyuchenkova
32. Anna Chakvetadze

Read more...

16 Haziran 2009 Salı

harika bir paralel çığlık-shot!

"Belirli spor dallarında çığlık atmak sporcunun yararınadır. Özellikle dövüş sporlarında bu çığlıklar sporcunun motivasyonunun artmasını ve içte toplanan enerjinin tek bir noktaya salıverilmesini sağlar.

Dövüş sporlarını bir kenara bırakıp tenise geldiğimizde ise bu kiai denen tekniği aratmayacak örneklere rastlamak mümkün. Ancak bundan önce inleme ile çığlık atmayı birbirinden ayırmak istiyorum..."

yazının devamı

Read more...

15 Haziran 2009 Pazartesi

wimbledon'a son bir

heheyt be wimbledon öncesi son haftaya geldik..

hertogenbosch var.. erkekler ve bayanlar ortak.
erkekler ana tablo
bayanlar ana tablo


aegon var yine ortak..
bayanlar ana tablo
erkekler ana tablo

bugün daha ilk turda ana ivanovic petrova'ya yenilmiş.. tepetaklak gidiyor kızceğiz..

Read more...

bir federer röportajı

basel'deki yerel gazetelerden birinde yayımlanmış bir röportaj.. orijinali almanca ve şurada

soru: bir maç içerisinde hiç para ödülünü düşündüğün oldu mu?

federer: sadece bir kere.. şangay'daki ilk katıldığım masters cup mücadelesinde, gruptaki son maçımdan önce gruptan çıkmayı garantilemişken ve johansson karşısındaki bu son maçın hiçbir önemi yokken galip gelirsem alacağım 150bin frankı düşündüm.. neredeyse her rallide "150bin frank, 150bin frank.. neler alabilirm? her şeyi!" diyordum içimden.

soru: ağlamaktan hiç utandın mı? (are you ever ashamed diyor)
federer: hayır.. ama birazcık utanç verici.. (embarresing) (ashamed ile embarressed arasındaki farkı türkçeye çeviremedim kusura bakmayın) kamera gözyaşlarınıza zoom yapıyor.. duygularını göstermek iyidir.. aslında bunu yaptığım için mutluyum..

soru: kusursuz bir tenisçi için kimden ne alırdın? (federer hariç)
federer: andy roddick'in servisleri, nalbandian'ın backhandi, rafael nadal'ın fırehandi ve lleyton hewitt'in savaşçı özellikleri.. şu günlerde pek voleci yok ama edberg, rafter ve henman'ın voleleri.. mental bölüm için de yine nadal'ı alırdım.. bunlar tabi ki başarılı olmayı garantilemez ama karşısında durması oldukça zor biri olur..

soru: mükemmel bir günün nasıl olurdu? (tenis hariç)
federer: evde arkadaşlarımla ya da mirka ile maldivlerde bir plajda (oh paşama bak) belki romantik bir akşam yemeği olabilir.. spa, masaj, güneşin batışını izlemek ve dalgaları dinlemek.. (bunlar güzel şeyler)

soru: asansörde hangi kadınla kalmaktan memnun olurdun? (mirka dışında)
federer: bu anneciğim olurdu.. (mommy diyor, geçecen bu ayakları diyorum)

soru: hangi yemeği sevmezsin?
federer: (buraya dikkat) 16 yaşıma kadar vejetaryendim.. sonra bir gün 1998 davis cup sırasında marc rosset ile bir biftekçiye gittik.. "ben et sevmem" dediğimde çok şaşırdı.. bana bütün çeşit etlerden ısmarladı.. bazılarını çok sevdim..

mirka ile tayland'a tatile gittiğimizde de deniz ürünlerini keşfettim.. şimdi her şeyi yiyorum.. vejetaryenken çok zorluk çekiyordum..

soru: en büyük kusurun?
federer: eskiden çok geç kalırdım.. şimdi biraz düzelttim.. ve bazen bugün yapabileceğim işi erteliyorum..

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP