7 Kasım 2008 Cuma

doha - yarı final eşleşmeleri

öncelikle cevab veremedim!
aslında bir sırp bir rus çıkacağı belliydi ama ana'yı beklerken jelena geldi.. diğer grupta ise dinara beni hayal kırıklığına uğrattı.. serena williams'ın rahatsızlığı olmasaydı belki de dementieva'yı yenecek ve benim tahminimin tam tersi çıkacaktı.. neyse, olur öyle..

yarı finale gelecek olursak, vera bu kupayı sonuna kadar hak ediyor arkadaş.. 3'te 3 yaparak ve olağanüstü bir mücadele ile çıktı yarı finale.. yarı finaldeki rakibi elena dementieva.. diğer yarı finalist jelena jankovic ise bordo grubun lideri venus williams ile oyanayacak.. bir rus garanti finalde yani..

Read more...

sandalye hakemleri ve itirazlar

geçen hafta çizgi hakemleri hakkında yapılan bir bilimsel araştırmayı yazmıştım.. burada..
itiraz konusunda fikrimi belirtmiştim, bence yararlı bir uygulama.. ancak her şey bitip de sayı bilgisayarda tekrar oynatıldıktan sonra puanın tekrar mı oynanacağı yoksa puanı haklı olan tarafın mı alacağı hakemden hakeme değişiklik gösteriyor nedense.. wta tour sezon sonu turnuvasında daha ilk maçın ilk oyunundan başlamıştı.. mariana alves ve kader nouni izlediğim maçlarda yanlış karar verenler.. mariana alves zaten geçen de bahsettiğim capriati-williams maçının hakemi idi..

kurallar dışarı düşen bir topa oyuncunun refleks olarak bir vuruş yapabileceğini söylüyor.. yani bir vuruş yaptıktan sonra itiraz edilebilir eğer top dışarıda denmediyse.. dün ana ivanovic ile vera zvonareva arasındaki maçta oldu bu.. vera baseline'a çok yakın düşen topa vurdu ve sonra çizgiye bakıp hemen itiraz etti.. ancak hakem nouni geç kaldığını söyledi.. yanlış bir karardı fransız hakemden..

bir maçta bir oyuncunun topu yine çizgiye yakın düşüyor ancak karşıdaki oyuncu topa vurduktan sonra dışarıda kararı çıkıyor diyelim.. buna itiraz eden oyuncu yani ilk vuruşu yapan haklı olursa puanın bu oyuncuya yazılması gerekir.. çünkü karşıdaki oyuncu vurduktan sonra dışarıda bağırışı geliyor ve bu, oyuncunun vuruşunu etkilemiyor.. hakemlerin bazıları burada puanı tekrar oynatıyor ki bu oynayan için çok sinir bozucu bir durum.. bu turnuvada yine mariana alves yaptı bu hatayı.. bunun örnekleri çok, standardizasyonu var bu işin ancak hakemler kafalarına göre takılıyorlar nedense.. sokaktaki halk endişeli, itf buna bir şey yapması lazım diyorlar..

Read more...

hayallerimizi yıkan adam


fernando verdasco.. bir eurosport spikeri, chris bradnam sanırım, "destroyed the hopes of millions" dedi kendisi için geçenlerde.. doğru söze ne denir?

Read more...

ivanovic ve serena dışarıda

ana ivanovic gruptan çıkamamayı garantiledikten sonra hastalık nedeniyle turnuvadan çekildiğini açıkladı.. hani iki maçta da aşırı su kaybı nedeniyle puanı bırakıp kenara gelmesinin sebebi.. viral bir problemmiş.. fernando naptın lan kıza? bu bir kayıp değil tabi ana için.. radwanska için bir kazanç oldu.. çıkıp 1 maç yapacak..

bugün yarı finale çıkma mücadelesi verecek olan serena williams ise karın bölgesindeki (abdominal) problem nedeni ile maçtan 2 saat önce çekildiğini açıkladı.. elena dementieva böylece yarı finale çıkan taraf oldu.. yine de nadia petrova ile maç yapacak..

böylece doha'ya giden 10 kişi de en az 1 maç yapmış olacak..

Read more...

masters cup grupları

kırmızı grup:

[1] roger federer
[3] andy murray
[5] andy roddick
[8] gilles simon

altın rengi grup:

[2] novak djokovic
[4] nikolay davydenko
[6] jo-wilfried tsonga
[7] juan martin del potro

novak djokovic'e kazık sormuşlar.. oldu olacak andy murray de altın rengi grupta olsaymış..
oyuncuların birbirleri ile olan daha önceki maçlarına bir göz atalım:
andy murray, roger federer'e maç kazanma üstünlüğü kurabilmiş ender tenisçilerden.. daha önceki 5 karşılaşmalarından (hepsi de sert kort) 3'ünü iskoç kazandı.. bu sene 3 kez oynadılar dubai'de murray 3 sette sonuca giderken, amerika açık finali'nde roger federer murray'i çok rahat geçmişti.. en son madrid masters'ta gülen taraf iskoç raket olmuştu..
link

andy roddick'e karşı ezici bir üstünlüğü bulunuyor federer'in.. 15-2
bu sene oynadıkları tek müsabakayı amerikalı raket kazanmış miami masters'ta.. ancak bu yılın o zamanları federer'in çok kötü bir performans gösterdiğini biliyoruz.. şu anki formu o zamandan oldukça uzakta..
link

bu senenin en iyi çıkışlarından birini sergileyen ve rafael nadal'ın sakatlığı nedeniyle turnuvadan çekilmesinin ardından oynama şansı bulan gilles simon, federer ile sadece 1 maç yaptı.. o da bu sene kanada masters'ta.. bu maçı üç set sonucu kazandı..
link

andy murray, andy roddick karşısında 4-2 önde.. bu sene çim zeminde, queen's club'ta karşılaşacaklardı ancak murray maçtan çekilince üst tura çıkan taraf roddick olmuştu.. ondan bir önceki maçta 2007 yılında ise ilk sette maçı terk eden taraf roddick idi..
link

gilles simon murray'e karşı 2-1 geride.. bu sene bir toprak bir de sert kort maçı yaptılar ikisini de kazanan murray oldu..
link

ev son olarak roddick ile simon arasındaki maçlara baktığımızda 2-0 roddick üstünlüğü göze çarpıyor.. bu sene en son paris'te hatırlayacağınız üzere roddick kazanmış ve gilles simon'un masters cup hayallerini yıkmıştı rafael nadal çekilene kadar..
link

altın rengi grupta novak djokovic ile davydenko sadece bir kez o da davis cup world group mücadelesinde karşılaştılar.. gülen taraf rus raket oldu..
link

novak djokovic'in belalısı mertebesine erişmiş tsonga'nın 2-1 üstünlüğü var sırp raket karşısında.. 3 maçı da bu sene oynadılar.. hatırlayacağınız gibi sezonun ilk grand slam'inde finalde djokovic mağlup etmişti tsonga'yı.. ardından oynadıkları iki maçı da kazanan taraf franszı raket oldu..
link

üç tane genç adam aynı gruba düşünce aralarında oynadıkları maçlar da az oluyor.. djokovic ile del potro bu sene hiç karşılaşmadılar.. sadece geçen sene 1 kez, amerika açık üçüncü turunda karşı karşıya geldiler ve kazanan djokovic oldu..
link

del potro ve davydenko tsonga karşısında 1-0 öndelerken, del potro ve davydenko arasındaki eşleşmede durum 1-1.. en son davis cup'ta mücadele etmişler ve kazanan taraf kendi evinde oynayan del potro olmuştu..

altın rengi gruptaki mücadele gerçekten izlemeye değer olacak.. kırmızı grupta ise federer ve murray dominasyonu olacak gibi duruyor.. mücadele pazar günü başlıyor.. altın rengi grupta novak djokovic ile juan martin del potro korta ilk çıkacak isimler.. maç yerel saatle 14:00'da başlıyor, tsi 08:00 oluyor sanırım.. pazar sabahları uyumayı seven bünyeleri bile kaldırabilecek bir maç olacak.. hepinizin sevgilisi roger federer ise pazartesi günü kortta gilles simon ile karşılaşacak.. tsi 12:00..

Read more...

5 Kasım 2008 Çarşamba

kıyafet'e karşı kifayetsiz kalmak



adidas sen ne yaptın abi?

Read more...

doha - gün i

dün televizyonu açmamla pink floyd'un speak to me'si eşliğinde svetlana kuznetsova'nın yıl içindeki performansını gösteren bir kliple karşılaştım eurosportta.. şarkı seçimlerinden dolayı klibi hazırlayanları kutluyorum..

vera zvonareva bıraktığı yerden devam ediyor.. dün yine istikrarlı groundstrokeları ve servisleri ile svetlana kuznetsova'yı yendi.. rüzgar büyük ölçüde sabote etti maçı fakat rüzgardan daha çok katarlı 50-100 çocuğun maç esnasında ciyak ciyak konuşmaları çileden çıkartıcıydı.. bu kadar gürültülü bir ortamda maç oynandığını daha önce görmemiştim.. flushing meadows da gürültülü ancak orada uçak ve kamyon sesleri var genelde.. seyirciler de eğer kortta bir amerikalı yoksa maçı sabote etmeye kalkışmıyorlar..

neyse maça dönecek olursak vera yan çizgiye ısrarla gönderdiği backhandleri sayesinde puanlara ulaştı.. backhandi, forehandine oranla o kadar iyiydi ki forehandine gelen topları ayak çabukluğuyla backhandine almaya başladı bir ara.. kuznetsova zaten aylardan beri dediğim gibi elit grubun en tırt oyuncusu.. seneye bu zamanlar ilk 15'te bile göremeyeceğimizi düşünüyorum..

jelenabeyaz grupta günün ikinci maçında jelena jankovic vatandaşı ana ivanovic'i ezerek yendi ve bir anlamda gruptan çıkmayı garantiledi gözümde.. zira kuznetsova'ya yenilmesi yüzyılın sürprizi olur.. ivanovic maçtan sonra yok hava nemliydi, yok koşullar kötüydü falan demiş.. ikinci setin sonunda puan esnasında duraksamasının sebebi nemli hava nedeniyle su kaybetmesiymiş.. "çok zayıf hissettim kendimi" diyor ana.. jankovic de kendini çok zorlamadan hatta hiç zorlamadan her zamanki iyi savunması ile galip gelmeyi bildi ve ivanovic karşısında ikinci galibiyetini aldı kariyerindeki..

günün son maçını seyretme imkanım olmadı ancak dinara safina önde olduğu ve kazanabileceği maçı kaybetmiş.. bu kız zihinsel olgunluğa ulaştı dedik ama daha kat edecek yolu var demek ki..

bugün beyaz grupta ana ile vera karşılaşacaklar.. bu maçın galibi büyük ihtimalle gruptan jankovic ile çıkacak isim olacak.. bordo grupta ise serena williams - dinara safina ve venus williams - elena dementieva maçları var..

Read more...

3 Kasım 2008 Pazartesi

rafa şangay'da yok

daha bi kaç saat önce son 8'i sıralamıştım.. rafael nadal dizindeki sakatlık nedeniyle çekilmiş turnuvadan.. çok büyük bir kayıp.. yerine gilles simon gidiyor..

http://www.atptennis.com/1/en/2008news/nadal_knee.asp

Read more...

doha'da gruplar belli


katar'ın bayrak renklerine ithafen isimlendirilen beyaz ve bordo gruplar belli..

beyaz grup:

[1] jelena jankovic
[4] ana ivanovic
[6] svetlana kuznetsova
[8] vera zvonareva

bordo grup:

[2] dinara safina
[3] serena williams
[5] elena dementieva
[7] venus williams

toplam 4 rus ikişer ikişer ayrılmışlar bir çifte 2 sırp diğerine 2 amerikalı düşmüş.. düşüncem odur ki beyaz gruptan 1 sırp ve 1 rus çıkar ki bunlar ana ivanovic ve vera zvonareva olur.. bordo gruptan ise iki rusun çıkacağını düşünüyorum.. benim isteklerimin ve tahminlerimin hep tersi çıktığı düşünüldüğünde iki amerikalının çıkacağı kesin.. büyük mücadele yarın başlıyor.. maçlar eurosport'tan canlı.. yarın tsi 16:00'dan itibaren..

Read more...

bir boksör gibi savaşarak

sezona bir sürpriz ile başlayan, avustralya açık'ta finale çıkan jo-wilfried tsonga sezon içinde bu kadar çarpıcı sonuçlar elde edememişti.. avustralya açık finalinde novak djokovic'e yenilen fransız, ondan sonraki ilk finalinde eylül sonunda yine novak djokovic ile karşılaşmış ve bu sefer galip gelerek tayland'da ilk atp tour şampiyonluğunu elde etmişti..

geçtiğimiz hafta kendi evinde, paris'te mükemmel bir performans sergiledi ve şampiyon olarak ilk masters series turnuvasını da kazandı.. şampiyonluk yolunda çeyrek finalde yine novak djokovic'i geçmeyi bildi.. paris masters'ı kazanmak onu şangay'da düzenlenecek sezon sonu turnuvasına da taşıdı.. finalde kim kazanırsa o gidecekti çin'e.. david nalbandian, geçen sene burada şampiyon olan arjantinli, tıpkı geçen seneki gibi sezon sonuna doğru harika bir çıkış yakalayarak ilk 8 yolunda önemli bir adım atmıştı.. ancak finalde kazanamayarak paris'te üstüste 2 kez şampiyon olan ilk tenis oyuncusu olma ünvanını da elde edememiş oldu..

final maçının son setinde oyunlar 5-4 tsonga lehine iken ve tsonga servis kullanıyorken bir anda 0-40 oldu skor.. ancak tsonga kendi seyircisi önünde yenilmeyecekti, çok iyi savaştı ve servis attığı oyuna tutunarak maçı kazandı..

tsonga sezon sonu turnuvasına katılmayı başararak 2001'den bu yana tennis masters cup'a katılma hakkı kazanan 3. fransız tenisçi oldu.. 2001 de sebastien grosjean tıpkı tsonga gibi hem paris masters'ı kazanmış hem de sezon sonu turnuvasına katılma hakkı elde etmişti.. geçen sene de richard gasquet sezon sonu turnuvasında fransa'yı temsil eden isim olmuştu.. bir hafta önce bir başka fransız gilles simon'du 8. sıradaki isim.. görünürde vatandaşını yarış dışına itmiş oldu tsonga ancak o kazanamasaydı finaldeki rakibi nalbandian gidecekti sezon sonu turnuvasına.. bu arada yarış dışına itmek derken timo glock, lafım sana, motorun su kaynatsın, fren balataların yansın..

sezon sonu turnuvasına katılacak isimler şöyle:

1) Rafael Nadal................. 1335
2) Roger Federer............. 1041
3) Novak Djokovic ............ 929
4) Andy Murray ............... 684
5) Nikolay Davydenko ..... 463
6) Andy Roddick ............... 394
7) Jo-Wilfried Tsonga ...... 390
8) J. M. del Potro .............. 369

1974 yılından beri ilk defa 8 sporcu da farklı ülkelerden.. andy murray, jo-wilfried tsonga ve juan martin del potro ilk defa mücadele edecekler sezon sonu turnuvasında.. djokovic'in ikinci senesi, geçen sene 3 maçta 3 mağlubiyet almıştı.. andy roddick ve roger federer altıncı kez mücadele edecekler bu turnuvada.. turnuva 10 kasım'da başlıyor..

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP