7 Kasım 2008 Cuma

sandalye hakemleri ve itirazlar

geçen hafta çizgi hakemleri hakkında yapılan bir bilimsel araştırmayı yazmıştım.. burada..
itiraz konusunda fikrimi belirtmiştim, bence yararlı bir uygulama.. ancak her şey bitip de sayı bilgisayarda tekrar oynatıldıktan sonra puanın tekrar mı oynanacağı yoksa puanı haklı olan tarafın mı alacağı hakemden hakeme değişiklik gösteriyor nedense.. wta tour sezon sonu turnuvasında daha ilk maçın ilk oyunundan başlamıştı.. mariana alves ve kader nouni izlediğim maçlarda yanlış karar verenler.. mariana alves zaten geçen de bahsettiğim capriati-williams maçının hakemi idi..

kurallar dışarı düşen bir topa oyuncunun refleks olarak bir vuruş yapabileceğini söylüyor.. yani bir vuruş yaptıktan sonra itiraz edilebilir eğer top dışarıda denmediyse.. dün ana ivanovic ile vera zvonareva arasındaki maçta oldu bu.. vera baseline'a çok yakın düşen topa vurdu ve sonra çizgiye bakıp hemen itiraz etti.. ancak hakem nouni geç kaldığını söyledi.. yanlış bir karardı fransız hakemden..

bir maçta bir oyuncunun topu yine çizgiye yakın düşüyor ancak karşıdaki oyuncu topa vurduktan sonra dışarıda kararı çıkıyor diyelim.. buna itiraz eden oyuncu yani ilk vuruşu yapan haklı olursa puanın bu oyuncuya yazılması gerekir.. çünkü karşıdaki oyuncu vurduktan sonra dışarıda bağırışı geliyor ve bu, oyuncunun vuruşunu etkilemiyor.. hakemlerin bazıları burada puanı tekrar oynatıyor ki bu oynayan için çok sinir bozucu bir durum.. bu turnuvada yine mariana alves yaptı bu hatayı.. bunun örnekleri çok, standardizasyonu var bu işin ancak hakemler kafalarına göre takılıyorlar nedense.. sokaktaki halk endişeli, itf buna bir şey yapması lazım diyorlar..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP