5 Kasım 2008 Çarşamba

doha - gün i

dün televizyonu açmamla pink floyd'un speak to me'si eşliğinde svetlana kuznetsova'nın yıl içindeki performansını gösteren bir kliple karşılaştım eurosportta.. şarkı seçimlerinden dolayı klibi hazırlayanları kutluyorum..

vera zvonareva bıraktığı yerden devam ediyor.. dün yine istikrarlı groundstrokeları ve servisleri ile svetlana kuznetsova'yı yendi.. rüzgar büyük ölçüde sabote etti maçı fakat rüzgardan daha çok katarlı 50-100 çocuğun maç esnasında ciyak ciyak konuşmaları çileden çıkartıcıydı.. bu kadar gürültülü bir ortamda maç oynandığını daha önce görmemiştim.. flushing meadows da gürültülü ancak orada uçak ve kamyon sesleri var genelde.. seyirciler de eğer kortta bir amerikalı yoksa maçı sabote etmeye kalkışmıyorlar..

neyse maça dönecek olursak vera yan çizgiye ısrarla gönderdiği backhandleri sayesinde puanlara ulaştı.. backhandi, forehandine oranla o kadar iyiydi ki forehandine gelen topları ayak çabukluğuyla backhandine almaya başladı bir ara.. kuznetsova zaten aylardan beri dediğim gibi elit grubun en tırt oyuncusu.. seneye bu zamanlar ilk 15'te bile göremeyeceğimizi düşünüyorum..

jelenabeyaz grupta günün ikinci maçında jelena jankovic vatandaşı ana ivanovic'i ezerek yendi ve bir anlamda gruptan çıkmayı garantiledi gözümde.. zira kuznetsova'ya yenilmesi yüzyılın sürprizi olur.. ivanovic maçtan sonra yok hava nemliydi, yok koşullar kötüydü falan demiş.. ikinci setin sonunda puan esnasında duraksamasının sebebi nemli hava nedeniyle su kaybetmesiymiş.. "çok zayıf hissettim kendimi" diyor ana.. jankovic de kendini çok zorlamadan hatta hiç zorlamadan her zamanki iyi savunması ile galip gelmeyi bildi ve ivanovic karşısında ikinci galibiyetini aldı kariyerindeki..

günün son maçını seyretme imkanım olmadı ancak dinara safina önde olduğu ve kazanabileceği maçı kaybetmiş.. bu kız zihinsel olgunluğa ulaştı dedik ama daha kat edecek yolu var demek ki..

bugün beyaz grupta ana ile vera karşılaşacaklar.. bu maçın galibi büyük ihtimalle gruptan jankovic ile çıkacak isim olacak.. bordo grupta ise serena williams - dinara safina ve venus williams - elena dementieva maçları var..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP