22 Nisan 2011 Cuma

barcelona: almagro ilk 10'da


Şu ana kadar kariyerinde gördüğü en yüksek basamak olan 11.'likte buluanan Nicolas Almagro (daha önce de 2008'de çıkmıştı) gelecek hafta açıklanacak listede ilk 10'da olacak. Barcelona'daki turnuvada çeyrek final gören  25 yaşındaki İspanyol böylece kariyerinde ilk kez bunu başarmış olacak.

Bu yıl Güney Amerika toprak serisinde arka arkaya kazandığı kupalarla bahar mevsiminde adından söz ettirebileceğini düşündürten Nico, geçen haftaki Monte Carlo Masters'ta Jurgen Melzer'e elenmişti.

Barcelona'da üçüncü turda, uzun bir aradan sonra arka arkaya maç kazanmayı başaran Nikolay Davydenko ile karşılaşan Almagro set vermeden galip geldi ve adını son sekize yazdırdı.

İspanyol'un rakibi vatandaşı Juan Carlos Ferrero oldu. JFC bu sezon ilk defa ATP ana tablosu oynuyor ve üç maç üst üste kazanarak çeyreği gördü. Murray'nin sağ dirseğindeki sakatlık nedeniyle çekilmesinin de etkisi var tabii.

Beş İspanyol var son sekizde. Bunlardan biri de geçen haftanın finalisti Ferrer. Rakibi ise İspanyollar'ın belalısı konumuna gelen Melzer. Avusturyalı Ferrer'i de yenerse Nadal korksun bence.

Berdych'in midesini bozarak çekilmesinin piyangosu da Lopez'e vurdu. Feli çeyrek finalde Ivan Dodig ile oynayacak. Bu sezon Djokovic'ten set almayı başaran ender insanlardan olan Hırvat raket, ikinci turda Söderling'i devirdi. Bu başarının ardından da Milos Raonic ile karşılaştı ve bu servis azmanı karşısında sıfıra karşı tie-break kazandı. Karşılaşmayı da kazanan Dodig çeyreğe çıktı.

Son çeyrek final eşleşmesi ise Nadal ile Monfils arasında olacak. Cumanın programı:

Saat 13.30
[1] R Nadal (ESP) vs [7] G Monfils (FRA)
[6] J Melzer (AUT) vs [4] D Ferrer (ESP)
I Dodig (CRO) vs F Lopez (ESP)
[8] N Almagro (ESP) vs J Ferrero (ESP

Read more...

fes: ana'yı klonlamaktan vazgeçin

Önce Cirstea çıktı, sonra Görges. Başarısız Ana klonlamalarının ardından bu sefer altın oran tutturulmuş gibi. Fas'ta devam eden turnuvada mücadele eden ev sahibi raketlerden Nadia Lalami ikinci turda Rezai'yi devirip dikkatleri üzerine çekti. Turnuvaya wildcardla katılan Lalami'nin benim de dikkatimi çekmesinin nedeni ise Ana'ya olan benzerliği.


1990 doğumlu raket dünya 497.'si.

Nadia çeyrek fnalde Kirsten Flipkens ile karşılaşacak. Hadi hayırlısı. 

Fas'taki turnuvada diğer çeyrek finalistler arasında sezona sürpriz bir kupa ile başlayan Greta Arn, genç Rumen Simona Halep, serbest düşüş Melanie Oudin ve Real Madrid-Barcelona maçı sırasında Twitter'dan sergilediği Madridli duruşu ile sevgimi kazanmış Dinara Safina da var.

Read more...

raketin intikamı!!!11!!1!!

Biliyorsunuz bazı turnuvalarda Vera’ya raket dayanmıyor. Amerika Açık’ta olmuştu en akılda kalanı en son. Bu sefer Stuttgart’ta yine koçunun raketiyle oynamak zorunda kaldı Rus tenisçi. Geçen seneki Rogers Cup’ta oynadığı ve kaybettiği Woz maçından sonraki absın toplantısında sordular bunu Zvonareva’ya.

Q. At the end you seemed frustrated with your racquet?
VERA ZVONAREVA: I was having some issues with the racquets. The throat pieces, they keep breaking. If they break, my string always breaks in the throat of the racquet and then you cannot see if it is broken, and when you hit the ball it goes off. We are trying to fix the issue. It’s small things, but we’ll fix it. In the first match it broke three times. I know some other players were having the same problem. It doesn’t change anything about the game, but...

dedi.


“Küçük bir şey ama düzelteceğiz.” Aradan sekiz ay geçti. Hâlâ aynı sorun. Raket boğazı. Bugün Stosur karşısında dokuz kez raket kordaj patladı. İşin ilginci ise kendi Prince raketi yetişmeyince hitting partnerının Babolat’sını kullanmak zorunda kaldı ve galiba o hiç patlamadı. Tabii kendi raketi gelince yine ona geçti ama yine patladı Prince. Komik bunlar gülün.

Read more...

stuttgart: almanlıktan aldığım hazzı...

Stuttgart’ta yarı finaller belli oldu ama yarın Paskalya olduğundan maç yok. Bütün hafta boyunca bahsetmedim neler olmuş bir toparlayayım.


Almanlar çeyrek finale  dört isim sokarak bi 15 yıldır en başarılı turnuvalarını geçirdiler. Yarı finalde bu sayı bire düştü ama olsun.

İlk turda sürpriz hiç yoktu. Belki Barrois’un Safarova’yı geçmesi şaşırtmış olabilir. İlk turun en önemli müsabakası Lisicki ile Cibulkova arasındaydı. Beklendiği gibi nefis bir maç oldu. Hafta sonu Fed Cup’ta takımlarını temsil eden ikiliden gülen Alman tenisçi oldu. Bu turun en göze çarpan olayı ise Anna Chakvetadze’nin yine baş dönmesi ve göz kararması nedeniyle müsabakadan çekilmesiydi. Daha da ilgini bunun üst üste üçüncü kez olması. Bu yıl Dubai’den virütik bir rahatsızlık nedeniyle ikinci turda, Woz karşısında maçtan çekilen Rus tenisçi, Indian Wells’te yine ikinci turda Kirilenko karşısında maçı tamamlayamamıştı.

Kucova karşısında son sette 4-4 iken yine aynı şekilde hissettiğini söyledi Chakky. Doktorlar turnuva öncesi oynamasında sakınca olmadığını söylemiş. İki ön eleme turu da oynadı. Kızda ciddi bir şeyler olabilir. Sinirsel bir rahatsızlık olma ihtimali yüksek. Nasıl bir teşhis konulamaz bugüne kadar şaşkınlık verici doğrusu.


Turnuvanın ikinci turunda Petkovic tıpkı Miami’deki gibi JJ’yi mağlup etmeyi başardı. Abla Radwanska, Sikiyavone’yi paramparça ederken, turnuvanın sürprizi Barrois sekiz numaralı seribaşı Marion Bartoli’yi devirerek çeyrek finale kaldı. Maçtan sonra annesinin beyninde tümör olduğunu ve bu galibiyetin onu biraz olsun neşelendirebileceğini söyledi.

Almanlar evlerinde bir anda canavar kesildi. Lisicki –ki kendisi WC ile katılıyor- Li Na’yı saf dışı bıraktı. Çinli tenisçi tıpkı Murray gibi Avustralya Açık finalinden sonra bir türlü toparlanamayanlardan. Diğer Alman Görges the Gorgeous da Azarenka’nın garip bir şekilde ilk seti aldığı maçta omuz ağrıları nedeniyle müsabakadan çekilmesi ile tur atladı.

Çeyrek finaller bugün oynandı. İlk maç Stosur ile Zvonareva arasındaydı. Ben Vera’nın kazanmasını istedim. Tabii ki Stosur kazandı. Son set tie-break’inde çok berbat oynadı. Maç içerisinde de kordaj patlata patlata bi hal oldu. Çeyrek finaldeki dört Alman’dan ikisini karşılaştıran eşleşmede iki sevdiğim tenisçi karşı karşıya geldi.


Lisicki ile Görges’in maçından iki setle kazanan Görges oldu. Kendini aştı diyebilirim bugünkü oyunuyla. Stosur ile Görges onayacak yarı finalde.

Bugün Wozniacki neden bir numara olduğunu tekrar tekrar tekrar gösterdi. Siz hâlâ gözlerinizi kapatıp “Çok defansif oynuyor. Gücü yok, bak bak bak nası da yavaş u_u” diyedurun kız ne maçlar çeviriyor. Caro’ya savunma yapıyor diyen adam ile “Mourinho savunma yapıyor” diyen adam arasında fark yok.

Andrea Petkovic karşısında ilk sette 4-1 0-40 geriye düştükten sonraki diriliş, kararlılık, ne yaptığını bilen adam duruşu… Kendi seyircisi önünde Petkovic’i kitledi resmen. Tamam Andrea’nın da hafif bir düşüşü var ama daha çok Woz’un oyununu yükseltmesiydi sonucu getiren. 4-1’den sonra 10 oyun üst üste kazandı Wozniacki. Junior maçı gibiydi. Andrea mavi ekran verdi. 6-4/5-0’dan sonra da bir oyun alabildi ev sahibi raket. Woz bir numarayı hak ettiğini yine gösterdi.

Danimarkalı’nın finaldeki rakibi ise Aga oldu. Yine söylüyorum A Radwanska bu yıl iş yapacak. Kristian Barrois’e de müthiş tenisi için teşekkürlerimi iletiyorum.

Read more...

19 Nisan 2011 Salı

foto: nadal'ın binbir yüzü






(Foto: Reuters)

Read more...

ana'nın sakatlığı ciddi değil

Ana'nın Fed Cup maçında Cibulkova karşısındayken sakatlanıp karşılaşmayı bırakması ödümü sindirim sistemime karıştırmıştı. İçimi ferahlatan açıklama bugün geldi. Sırbistan takımının doktoru Ana'nın sakatlığının ciddi olmadığını ve birkaç güne antrenmanlara başlayacağını söyledi. Ivanovic'in takımından biri ise en az bir hafta dinlenecek demiş.



Bu olayı ucuz atlattık da asıl Cibulkova'nın yaptığı konuşuluyor. Ivanovic'in çekildiği maç biter bitmez hemen Twitter'dan sevinç gösterileri yaptı. O da heyecanlı bi tip neticede kendi seyircisi önünde ülkesini World Group'ta tutmaya çalışıyor. Ana çekilmese yenemeyeceğini biliyor. Bir heyecanla yazmıştır zaten hemen ardından politically correct olarak düzeltti kendini. "Daha önce kimse karşımda maçtan çekilmemişti, ne yapacağımı bilemedim, ona karşı bir şey değildi" dedi. Yeterli bir açıklama değil ama olsun. Sonuçta son gülen iyi güldü.

Read more...

foto geçidi: facepalm




Belçika - Çek Cumhuriyeti maçımı Juju da izledi. Yandaki adam da Austin Powers'ta oynar koysan.

Pavlyuchenkova'nın olduğu yerde kahkaha vardır:


Read more...

stuttgart:iki tıka bir porsche

Kadınlarda ise Stuttgart ve Fez'de turnuvalar var. Fas'taki oldukça düşük profilli.

Porsche veren Stuttgart'ta ise tahmin edebileceğiniz gibi Wozniacki koştura koştura geldi ve 1 numaralı seribaşı oldu. Bir sene önce Jujumuzun şampiyon olduğu yerde bakalım onun halefi kim olacak.

Wozniacki'nin dışında Fed Cup'tan moralli dönen Zvonareva, çekildiydi çekilmediydi derken mücadele edeceği açıklanan Schiavone (ki kendisi kritik Fed Cup eşleşmesinde Rusya'ya karşı oynamamıştı, burada iyi bir sonuç alırsa yerel medya yakasına yapışır), yine Fed Cup'ta oynamayan Samantha Stosur, istim üstündeki Vika Azarenka... Benim kontenjanımdan seribaşı olmasalar da Lisicki, Cibulkova ve Pavlyuchenkova...

Fed Cup yarı finalinde birbirlerini alt etmeye çalışan Wickmayer ve Kvitova sakatlıkları nedeniyle turnuvadan çekildi. Kvitova bel, Wickmayer ise dizinden sakat.

Salının programı:
Center Court (from 10.30hrs)
1. Samantha Stosur vs. María José Martínez Sánchez
2. Julia Goerges vs. Michaella Krajicek
3. Sabine Lisicki vs. Dominika Cibulkova
4. Andrea Petkovic vs. Tamira Paszek (NB 18.30hrs)
5. Beatriz García Vidagany vs. Jelena Jankovic
6. Diatchenko/Koryttseva vs. Grandin/Uhlirova

Court 1 (from 10.30hrs)
1. Alexandra Dulgheru vs. Daniela Hantuchova
2. Zuzana Kucova vs. Anna Chakvetadze (NB 12.00hrs)
3. Anastasia Pavlyuchenkova vs. Roberta Vinci
4. Jamie Hampton vs. Agnieszka Radwanska (NB 16.00hrs)

Read more...

barcelona: nadal şampi

En son bunu dediğimde Roland Garros 2009 öncesiydi...

Bu hafta erkeklerde tek turnuva var. Barcelona'da. Oradaki arkadaşlarımın bana sırayla her gün yaptıkları, "Tenisçiler geliyor, oooh izleyeceğim" minvalindeki hava atma, sidik yarıştırma çabalarına şu an cevap vermiyorum. Cevabım ekim ayında olacak.

Hani Monte Carlo'yu yedi yıl üst üste kazanan bi çocuk vardı. İspanyol, 1 numaramıymış neymiş. İşte o çocuk geçen yıl yorgunluk nedeniyle turnuvadan çekilmeseydi şimdi Barcelona'da da yedinci şampiyonluğunu kovalıyor olacaktı.


Nadal'ın 1 numaralı seribaşı olduğu ve yüzde 94.57 ihtimalle kazanacağı turnuvada dikkat çeken diğer isimler Andy Murray, Robin Söderling, David Ferrer, Jurgen Melzer ve Nicolas Almagro.

Nadal "Toprak sezonu boyunca puan korumak zorunda olmadığım tek turnuva bu ve şampiyon olmak isterim. Torpakta her yıl iyi işler çıkardım, bu sene de yapmalıyım. Eğer iyi oynar ve gerekli puanları alırsam sezonu zirvede bitirebilirim" ifadelerini kullandı.

Söderling elenmez de sağ kalırsa yarı finalde bir Nadal-Söderling maçı olabilir. Çeyrek finaldeki olası Melzer-Ferrer maçı da Monte Carlo'nun rövanşı olması açısından izlenebilir.

Juan Carlos Ferrero'yu görünce irkildim. Bu seneki ilk maçı olacak. İlk turda Malisse, ikinci turda Murray. Britanyalı'nın da bildiğiniz gibi Nadal ile oynadığı yarı finalde sağ dirseğinde ağrı oluşmuştu. Bu sabah antrenmana çıkacak olan Murray ağrıları devam ediyorsa turnuvadan çekilebilir.

Dün bazı ilk tur maçları oynandı. Çok potansiyelli bir toprak oyuncusu olduğunu düşündüğüm Thomaz Bellucci'nin iki haftadır kötü gidişi garibime gidiyor. Ki sezonu çoğu tenisçi gibi geçen hafta açmadı. Güney Amerika toprağında da oynadı. Barcelona'da ilk turda Santiago Giraldo'ya mağlup oldu Brezilyalı.

Elemelerden gelen tenisçiler çok kek yerlere yerleşmişler ve çoğu da ilk turu geçti. Marsel'i eleyen Paire yerel bir wild-card ile eşleşti ve ikinci tura çıktı.

Salının programı:
PISTA CENTRAL start 11:00 am
K Nishikori (JPN) vs P Riba (ESP)
Not Before 1:30 PM
X Malisse (BEL) vs J Ferrero (ESP)
[8] N Almagro (ESP) vs [WC] G Granollers-Pujol (ESP) or P Andujar (ESP)
R Haase (NED) vs [7] G Monfils (FRA)
N Davydenko (RUS) vs [10] A Dolgopolov (UKR)

PISTA 1 start 10:30 am
D Gimeno-Traver (ESP) vs P Starace (ITA)
[9] R Gasquet (FRA) vs J Chela (ARG)
F Lopez (ESP) vs M Kukushkin (KAZ)
R Stepanek (CZE) vs [15] M Raonic (CAN)
M Granollers (ESP) / F Lopez (ESP) vs E Butorac (USA) / J Rojer (AHO)

PISTA 2 start 10:30 am
[Q] V Millot (FRA) vs I Dodig (CRO)
R Kendrick (USA) vs [Q] S Greul (GER)
[Q] J Nieminen (FIN) vs C Berlocq (ARG)

Read more...

18 Nisan 2011 Pazartesi

mc: yedi oldu


Bir yanı dağ, diğer yanı deniz... Monte Carlo'da merkez kortun manzarası tam da zenginlere layık. Mhhhh Tolga harikasın...

Konumuz şu ki Nadal insanlık sınırlarını zorluyor. Bir turnuvayı yedi kez üst üste kazanan ilk insan oldu. Bu adamın 44+xy kromozom taşıması insan olduğunu kanıtlamıyor bence. İnsan değil, toprak kendisi. İlksel çorba daha. Dönüşmemiş.

Maç sıkıcıydı anlatacak pek bir şeyim yok. Ferrer iyi mücadele etti. Karşısında Nadal dışında belki sadece şu anki Djokovic olursa kaybederdi. İyi oynadı. Nadal'ı baseline'ın dışında tuttu. Drop-shotları etkiliydi. Ama işte Nadal var abicim karşısnda.

Bu seneki ilk şampiyonluğunu elde etmiş oldu Rafa. Bakalım bu sene tüm toprağı silip süpürebilecek mi. Ha bi de Masters sayısı 19 oldu. Fiiuuu...

Read more...

video: aha gafası yarıldı v.367



Julia Görges, Liezel Huber'e in da feys!

Read more...

fed cup: sırbistan yine yaptı



Öte yandan gelecek yıl en üst kategori olan World Group'ta mücadele edecek ülkeleri belirleyecek play-offlar'da ise şu sonuçlar alındı:

Almanya - ABD: 5-0
İspanya - Fransa: 4-1
Slovakya - Sırbistan: 2-3
Avustralya - Ukrayna: 2-3

Seneye Rusya, Çek Cumhuriyeti, İtalya ve Belçika'nın yanında Almanya, İspanya, Sırbistan ve Ukrayna mücadele edecek.

Bu da demek oluyor ki tarihte ilk defa ABD ve Fransa World Group'ta olmayacak. Bu da demek oluyor ki tarihte ilk defa sekiz takım da Avrupalı olacak.


Almanya'nın ABD'yi yerle bir etmesi sürpriz değildi. Oudin'le, McHale'le olacak iş değil o zaten. İspanya evinin ve toprak krotun avantajını kullanmışa benziyor. Ukrayna ise Stosur'suz Avustralya'yı küme düşürdü.

Ancak en son biten eşleşme parmak ısırttı. Sırbistan ile Slovakya ilk günü 1-1 ile geçmişlerdi. Bugün oynanan ilk maçta Ana Ivanovic, Cibulkova karşısında yine karın kaslarından sakatlanınca yine kara bulutlar geldi. Vincent Malloy gibi kalakaldım.

Fakat Jankovic çıktı önce Hantuchova'yı yendi. Skoru 2-2'ye getirdi. Ardından inanılmaz gergin geçen bir çiftler maçını partneri 94lü Aleksandra Krunic ile son seti 9-7 kazanarak turu getirdi. JJ'yi ender sevdiğim anlardan biriydi.

Hadi kızlar Jovanovski de toparlasın kendini, seneye bir de Fed Cup şampiyonluğu getirin bize.

Read more...

fed cup: bir tanıdık, bir yeni


2004-2008 yılları arasında bu kupayı dört kez müzesine götürmüş olan Rusya’nın rakibi son iki yılın şampiyonu İtalya’ydı. Ancak Akdeniz temsilcisi, şampiyonluklardaki en büyük etmenlerden Flavia Pennetta ve Francesca Schiavone’den yoksun kadrosu ile gittiği Rusya deplasmanından tek bir maç bile kazanamadan döndü. Bu da aslında Fed Cup'ın takım oyunu görünümünde bireysel bir macera olduğunu gözler önüne seriyor. Ha kanımca Pennetta veya Schiavone olsa da yenilecekti İtalya ama 5-0 değil.

Çeyrek final maçlarında Fransa karşısında inanılmaz bir geri dönüş sergileyen Ruslar'a final yakışırdı zaten.

Dünya üç numarası Vera Zvonareva önderliğinde Svetlana Kuznetsova ve Anastasia Pavlyuchenkova ile desteklenmiş kadro İtalya için çok güçlüydü. Maçlar şöyle sonuçlandı:

Vera Zvonareva – Sara Errani: 6-2/6-0
Svetlana Kuznetsova – Roberta Vinci 6-2/6-7/6-1
Vera Zvonareva – Roberta Vinci 6-4/6-2
Anastasia Pavlyuchenkova – Sara Errani 7-6/7-6
Pavlyuchenkova/Makarova – Brianti/Camerin 7-6/6-1

Rusya bu sonuçla Sovyetler dönemi dahil dokuzuncu finalini görmüş oldu.


Diğer yarı final eşleşmesinde Belçika ile Çek Cumhuriyeti, Charleroi’da karşılaştı. Ev sahibi takımda Kim Clijsters sakatlığı nedeniyle yer alamazken, Justine Henin sene başında tenisi bırakmıştı. Yanina Wickmayer ve Kirsten Flipkens’in yanında 94 doğumlu iki genç ile mücadele eden Belçika’nın karşısında Kvitova’lı, Benseova’lı Çekler vardı.

Beş şampiyonluğu bulunan Çekoslovakya bölündükten sonra Çek Cumhuriyeti hiç final göremezken Slovakya 2002’de zafere ulaşmıştı. İlk finalini kovalayan Çekler, Belçika karşısında ilk günü 1-1 ile geçti. Bugün oynanan tekler maçları da paylaşılınca karar çiftler maçına kaldı.

Çiftler müsabakasını kazanan Çek Cumhuriyeti tarihinde ilk kez finale yükselmiş oldu. Belçika ise 2001’deki şampiyonluk ve 2006’daki finalden sonra üçüncü kez bu mutluluğu tadamadı.

Kirsten Flipkens – Petra Kvitova 2-6/7-6
Yanina Wickmayer - Barbora Zahlavova Strycova 6-4/6-4
Yanina Wickmayer – Petra Kvitova 7-5/4-6/2-6
Kirsten Flipkens - Barbora Zahlavova Strycova 6-2/6-3
Flipkens/Wickmayer – Benesova/ Zahlavova Strycova 4-6/4-6

Final maçları 5-6 Kasım tarihlerinde oynanacak.

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP