19 Nisan 2011 Salı

barcelona: nadal şampi

En son bunu dediğimde Roland Garros 2009 öncesiydi...

Bu hafta erkeklerde tek turnuva var. Barcelona'da. Oradaki arkadaşlarımın bana sırayla her gün yaptıkları, "Tenisçiler geliyor, oooh izleyeceğim" minvalindeki hava atma, sidik yarıştırma çabalarına şu an cevap vermiyorum. Cevabım ekim ayında olacak.

Hani Monte Carlo'yu yedi yıl üst üste kazanan bi çocuk vardı. İspanyol, 1 numaramıymış neymiş. İşte o çocuk geçen yıl yorgunluk nedeniyle turnuvadan çekilmeseydi şimdi Barcelona'da da yedinci şampiyonluğunu kovalıyor olacaktı.


Nadal'ın 1 numaralı seribaşı olduğu ve yüzde 94.57 ihtimalle kazanacağı turnuvada dikkat çeken diğer isimler Andy Murray, Robin Söderling, David Ferrer, Jurgen Melzer ve Nicolas Almagro.

Nadal "Toprak sezonu boyunca puan korumak zorunda olmadığım tek turnuva bu ve şampiyon olmak isterim. Torpakta her yıl iyi işler çıkardım, bu sene de yapmalıyım. Eğer iyi oynar ve gerekli puanları alırsam sezonu zirvede bitirebilirim" ifadelerini kullandı.

Söderling elenmez de sağ kalırsa yarı finalde bir Nadal-Söderling maçı olabilir. Çeyrek finaldeki olası Melzer-Ferrer maçı da Monte Carlo'nun rövanşı olması açısından izlenebilir.

Juan Carlos Ferrero'yu görünce irkildim. Bu seneki ilk maçı olacak. İlk turda Malisse, ikinci turda Murray. Britanyalı'nın da bildiğiniz gibi Nadal ile oynadığı yarı finalde sağ dirseğinde ağrı oluşmuştu. Bu sabah antrenmana çıkacak olan Murray ağrıları devam ediyorsa turnuvadan çekilebilir.

Dün bazı ilk tur maçları oynandı. Çok potansiyelli bir toprak oyuncusu olduğunu düşündüğüm Thomaz Bellucci'nin iki haftadır kötü gidişi garibime gidiyor. Ki sezonu çoğu tenisçi gibi geçen hafta açmadı. Güney Amerika toprağında da oynadı. Barcelona'da ilk turda Santiago Giraldo'ya mağlup oldu Brezilyalı.

Elemelerden gelen tenisçiler çok kek yerlere yerleşmişler ve çoğu da ilk turu geçti. Marsel'i eleyen Paire yerel bir wild-card ile eşleşti ve ikinci tura çıktı.

Salının programı:
PISTA CENTRAL start 11:00 am
K Nishikori (JPN) vs P Riba (ESP)
Not Before 1:30 PM
X Malisse (BEL) vs J Ferrero (ESP)
[8] N Almagro (ESP) vs [WC] G Granollers-Pujol (ESP) or P Andujar (ESP)
R Haase (NED) vs [7] G Monfils (FRA)
N Davydenko (RUS) vs [10] A Dolgopolov (UKR)

PISTA 1 start 10:30 am
D Gimeno-Traver (ESP) vs P Starace (ITA)
[9] R Gasquet (FRA) vs J Chela (ARG)
F Lopez (ESP) vs M Kukushkin (KAZ)
R Stepanek (CZE) vs [15] M Raonic (CAN)
M Granollers (ESP) / F Lopez (ESP) vs E Butorac (USA) / J Rojer (AHO)

PISTA 2 start 10:30 am
[Q] V Millot (FRA) vs I Dodig (CRO)
R Kendrick (USA) vs [Q] S Greul (GER)
[Q] J Nieminen (FIN) vs C Berlocq (ARG)

5 yorum:

Beril Kefeli 19 Nisan 2011 20:08  

değiştiriver o zaman o başlığı bir zahmet :)

onur 19 Nisan 2011 21:51  

olmaz. başlık klavyeden bir kere çıkar...

Beril 19 Nisan 2011 22:50  

perşembeye kadar elenirse (ALLAH KORUSUN!) ofiste olacaklara karışmam o zaman :)

onur 19 Nisan 2011 22:53  

Ben senin geldiğin saatte olmayacağıma göre sorun yoh!

Beril 19 Nisan 2011 23:15  

erken gelirim sen merak etme :)

neyse olmaz zati bir şey...

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP