18 Nisan 2011 Pazartesi

fed cup: bir tanıdık, bir yeni


2004-2008 yılları arasında bu kupayı dört kez müzesine götürmüş olan Rusya’nın rakibi son iki yılın şampiyonu İtalya’ydı. Ancak Akdeniz temsilcisi, şampiyonluklardaki en büyük etmenlerden Flavia Pennetta ve Francesca Schiavone’den yoksun kadrosu ile gittiği Rusya deplasmanından tek bir maç bile kazanamadan döndü. Bu da aslında Fed Cup'ın takım oyunu görünümünde bireysel bir macera olduğunu gözler önüne seriyor. Ha kanımca Pennetta veya Schiavone olsa da yenilecekti İtalya ama 5-0 değil.

Çeyrek final maçlarında Fransa karşısında inanılmaz bir geri dönüş sergileyen Ruslar'a final yakışırdı zaten.

Dünya üç numarası Vera Zvonareva önderliğinde Svetlana Kuznetsova ve Anastasia Pavlyuchenkova ile desteklenmiş kadro İtalya için çok güçlüydü. Maçlar şöyle sonuçlandı:

Vera Zvonareva – Sara Errani: 6-2/6-0
Svetlana Kuznetsova – Roberta Vinci 6-2/6-7/6-1
Vera Zvonareva – Roberta Vinci 6-4/6-2
Anastasia Pavlyuchenkova – Sara Errani 7-6/7-6
Pavlyuchenkova/Makarova – Brianti/Camerin 7-6/6-1

Rusya bu sonuçla Sovyetler dönemi dahil dokuzuncu finalini görmüş oldu.


Diğer yarı final eşleşmesinde Belçika ile Çek Cumhuriyeti, Charleroi’da karşılaştı. Ev sahibi takımda Kim Clijsters sakatlığı nedeniyle yer alamazken, Justine Henin sene başında tenisi bırakmıştı. Yanina Wickmayer ve Kirsten Flipkens’in yanında 94 doğumlu iki genç ile mücadele eden Belçika’nın karşısında Kvitova’lı, Benseova’lı Çekler vardı.

Beş şampiyonluğu bulunan Çekoslovakya bölündükten sonra Çek Cumhuriyeti hiç final göremezken Slovakya 2002’de zafere ulaşmıştı. İlk finalini kovalayan Çekler, Belçika karşısında ilk günü 1-1 ile geçti. Bugün oynanan tekler maçları da paylaşılınca karar çiftler maçına kaldı.

Çiftler müsabakasını kazanan Çek Cumhuriyeti tarihinde ilk kez finale yükselmiş oldu. Belçika ise 2001’deki şampiyonluk ve 2006’daki finalden sonra üçüncü kez bu mutluluğu tadamadı.

Kirsten Flipkens – Petra Kvitova 2-6/7-6
Yanina Wickmayer - Barbora Zahlavova Strycova 6-4/6-4
Yanina Wickmayer – Petra Kvitova 7-5/4-6/2-6
Kirsten Flipkens - Barbora Zahlavova Strycova 6-2/6-3
Flipkens/Wickmayer – Benesova/ Zahlavova Strycova 4-6/4-6

Final maçları 5-6 Kasım tarihlerinde oynanacak.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP