16 Nisan 2011 Cumartesi

fed cup: olmak ya da olmamak mücadelesi

World Group'ta yarı finallerin yanı sıra Play-off'lar da bu hafta sonu oynanıyor. Yenilen takımlar World Group'a giremeyecek. Eşleşmeler şöyle:

Almanya - ABD
İspanya - Fransa
Slovakya - Sırbistan
Avustralya - Ukrayna


Almanya evindeki mücadeleye tam kadro çıkıyor. Petkovic ve Görges geçen yılın ikinci yarısından bu yana eşzamanlı olarak artı yönde ivmelendiler. Çiftlerde oynayacak Lisicki şanssız sakatlıkların kurbanı oldu bugüne kadar. Ama ortalama üstü bir oyuncu. Özellikle de forehandleriyle. Anna-Lena Grönefeld'i ise anlatmaya gerek yok. Deneyimli bir abla.

ABD ise hem kadınlar hem de erkekler tenisindeki düşüşten dolayı artık üst düzey müsabakalarda mücadele edemez oldu. Şimdi de World Group'tan düşmek üzereler ki kanımca düşerler. Oudin ve McHale ile olacak iş değil bu. Oudin demişken 2009 Amerika Açık'ta ne gaza gelmiştik arkadaş. Peheeey.

Cumartesi
R1: Andrea Petkovic (GER) v Christina McHale (USA)
R2: Julia Goerges (GER) v Melanie Oudin (USA)

Pazar
R3: Andrea Petkovic (GER) v Melanie Oudin (USA)
R4: Julia Goerges (GER) v Christina McHale (USA)
R5: Anna-Lena Groenefeld / Sabine Lisicki (GER) v Liezel Huber / Vania King (USA)


En heyecanla beklediğim eşleşme ise Sırbistan ile Slovakya arasında olacak. ABD'nin aksine son yıllarda çıkarttığı tenisçiler ile dikkat çeken bu kısa geçmişli ülke geçen yıl Davis Cup'ı kazandı. Kadınları da World Group'a çıkmanın arefesindeler.

Deplasmanda oynayacak olsalar da çok kuvvetli bir kadroyla gittiler. Ana ve JJ'ye diyecek bir şey yok zaten. Bojana bu sene adını iyi duyurdu. Onların yanında bir de ufaklık var (her anlamda). Krunic. Takım kaptanının Ana ve Bojana'yı tekler oynatması çok konuşuldu. Jankovic dururken Bojana'yı tekler oynatmak -zeminin toprak olduğu düşünüldüğünde- garip kaçıyor.

Öte yandan Slovak takımı güçlü gözükmüyor ama öyle değil. Cibulkova'yı seven biri olarak söylüyorum özellikle toprakta başka oynuyor bu kız. Zeminin toprak olması Hantuchova için dezavantaj. Sezon başında birkaç iyi sonucu vardı. Rybarikova da potansiyelini yansıtamayan isimlerden. Çim sezonunu bekliyordur o yine. Burada da bir 93'lü var. Jana Cepelova. Ama maçlara baktığımızda rezerv olarak kullanılacağını görüyoruz. Hantuchova çiftler oynayacak.

Cumartesi
R1: Dominika Cibulkova (SVK) v Bojana Jovanovski (SRB)
R2: Daniela Hantuchova (SVK) v Ana Ivanovic (SRB)

Pazar
R3: Dominika Cibulkova (SVK) v Ana Ivanovic (SRB)
R4: Daniela Hantuchova (SVK) v Bojana Jovanovski (SRB)
R5: Daniela Hantuchova / Magdalena Rybarikova (SVK) v Jelena Jankovic / Aleksandra Krunic (SRB)

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP