16 Nisan 2011 Cumartesi

fed cup yarı finalleri

Geldik mi Fed Cup'ta yarı finallere. İtalya, Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Belçika son dörde kalan takımlardı.

İtalya deplasmanda Avustralya'yı 4-1 ile çok rahat geçmiş, Rusya ise evinde Fransa karşısında ecel terleri dökmüştü. Bu iki takım hafta sonu finale kalabilmek adına mücadele edecek.

Ruslar yine evlerinde oynuyor. Moskova'da yine sert zeminli salonda oynanacak karşılaşmalar. Ev sahibine baktığımızda bir önceki Fransa eşleşmesinden farklı olarak Vera Zvonareva'yı görüyoruz. Kötü bir performans ortaya koyan Masha'nın yerine takıma davet edildi. Ha bir de geçen eşleşmeye davet edilen fakat oynatılmayan Dinara Safina yerine Ekaterina Makarova var. Her işte bir hayır vardır derler ya, Safina o eşleşme için ülkesine gidip annesi ile konuşmasa belki de tenisi bırakacaktı. Geçen süre içinde eskisine göre gayet başarılıydı Rus.

Son şampiyon İtalya hiç olmadığı kadar zayıf. Normalde takımın çiftler rubberını oynayan Sara Errani ve Roberta Vinci top iki ismi olmuş durumda. Pennetta ve Sikiyavone'nin yokluğu büyüüüük bir sürpriz olmazsa İtalyanların elenmesine neden olacak.

Cumartesi
R1: Vera Zvonareva (RUS) v Sara Errani (ITA)
R2: Svetlana Kuznetsova (RUS) v Roberta Vinci (ITA)

Pazar
R3: Vera Zvonareva (RUS) v Roberta Vinci (ITA)
R4: Svetlana Kuznetsova (RUS) v Sara Errani (ITA)
R5: Anastasia Pavlyuchenkova / Ekaterina Makarova (RUS) v Alberta Brianti / Maria-Elena Camerin (ITA)

Belçika'nın ev sahibi olduğu diğer eşleşmede ise Çekler daha avantajlıya benziyor. Clijsters omuz sakatlığı nedeni ile çekilmişti hatırlayacaksınız. Tabii ardından kuzeninin düğününde çılgınca dans ederken ayağını neredeyse kırması ayrı bir olay.

Belçika onun dışında tam kadro. Wickmayer ve Flipkens teklerde oynayacak. Genç An-Sophie Mestach yine kadroda. 2006'da final gören isimlerden sadece Flipkens var. Son maçta İtalya'ya yenilmişlerdi Henin sakatlanınca. Ben yine de başa baş geçeceğini düşünüyorum bu eşleşmenin.

Çek tenisçiler iyi bir sezon geçiriyorlar. Kvitova genç yetenek olarak lanse ediliyor. Barbora Zahlavova-Styrcova çok ilginç maçlar çıkarttı. Beneseova ondan daha üst sırada olmasına rağmen Çek iki numarası olarak mücadele edecek Barbora.

Çekoslavkya dağıldıktan sonra Çekler bu kupada finale hiç çıkamadı. Slovakya ise bunu başarmıştı. İki senedir yarı finalde yeniliyor Çek takımı. Basın toplantısında tenisçiler bunu kafalarına takmadıklarını söyledi. Bu sefer kotaracaklar sanki.

Cumartesi
R1: Kirsten Flipkens (BEL) v Petra Kvitova (CZE)
R2: Yanina Wickmayer (BEL) v Barbora Zahlavova Strycova (CZE)

Pazar
R3: Yanina Wickmayer (BEL) v Petra Kvitova (CZE)
R4: Kirsten Flipkens (BEL) v Barbora Zahlavova Strycova (CZE)
R5: An-Sophie Mestach / Alison van Uytvanck (BEL) v Iveta Benesova / Barbora Zahlavova Strycova (CZE)

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP