11 Nisan 2011 Pazartesi

kadınlarda beklendik, erkeklerde beklenmedik son


Caroline Wozniacki d. Elena Vesnina 6-2/6-3
Toprakta kesin bocalayacak dediğim Wozniacki dakika 1 ilk turnuvasında şampiyon oldu. Bir önceki postta da bahsetmiştim inanılmaz bir kararlılık ile oynuyor. Yılmıyor. Hani afedersin sülük gibi yapışan bir kararlılık bu ve karşıdaki tenisçi kim olursa olsun yıldırmayı başarıyor. Bu hafta Jankovic maçında yaptığı savunmayı Shaq pota altında yapamaz.

Kariyerinin 15. şampiyonluğu oldu bu. 2011'deki ise üçüncü. Daha 20 yaşında.

Vesnina ise kariyerinin beşinci finalinden beşinci yenilgiyle ayrıldı. Hatırlayacaksınız İstanbul Cup'ta geçen yıl finalde Nastya'ya yenilmişti.


Victoria Azarenka d. Irina-Camelia Begu 6-3/6-2
Sürpriz finalistimiz yine beş oyun alabilmiş tebrik etmek lazım. Vika birkaç aydır yükselttiği formu Miami'den sonra Marbella'da da şampiyon olarak sürdürdü. Bu sene sonuna kadar ondan ve A-Radwanska'dan bir şeyler bekliyorum bakalım. Vika bu şampiyonlukla ilk beşe girdi. Kariyer zirvesi yaptı. Begu da ilk 100'e girdi.


Ryan Sweeting d. Kei Nishikori 6-4/7-6
Erkeklerde ise beklenmedik sonuçlar vardı. Houston'da turnuvaya wildcard ile katılan Ryan Sweeting bir diğer sürpriz finalist Kei Nishikori'yi yendi. Sweeting ikinci turda Sam Querrey'i, yarı finalde de bir başka uzun Ivo Karlovic'i alt etti ki Hırvat tenisçi bir tur önce John Isner ile üç buçuk saat süren ve her seti tie-break ile sonuçlanan bir maç yapmıştı.

Nishikori için Mardy Fish galibiyeti güzel galibiyet. Kariyerinin zirvesindeki bir adamı yenmeyi başardı neticede. Bu çocuk için de bekleye bekleye bi hal olduk ama bakalım artık.


Pablo Andujar d. Potito Starace 6-1/6-2

Burada da sürpriz sonuç, ilk şampiyonluk. İspanyol'un ilk şampiyonluğu. Kazablanka'da geldi.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP