4 Eylül 2010 Cumartesi

ne dedin sen: ivanovic yumruk şov üzerine

[Elimden geldiğince maç sonrası röportajlarında söylenenlere de blogda yer vermeye çalışıyorum fakat hak verirsiniz ki onlarca tenisçinin basın toplanısını okumak saatler alabiliyor. Bu yüzden belki her gün değil ama bazı günler burada ilginç, eğlenceli açıklamaları yayımlayacağım. Ancak Türkçe'ye çeviremem. Bu imkansız. Bunun için özür dilerim. Ha aranızda çok boş zamanı olan vardır ve bunları Türkçeleştirmek ister, minnettar olurum.] [Arda halletti]


Q. I know you've done it before, but you went out, had a half hour or more on the practice court. Is that because you didn't think you had enough time on court?
ANDY MURRAY: Yeah, no rallies. Probably two rallies in the match that went past eight, nine shots. It's very windy on the court, so I just went out and hit for 45 minutes just to get, you know, a bit of a rhythm; hit a lot of balls.

(Murray maçtan sonra ekstra antrenman yapmıştı)

Q. If Rafa were to win here and complete the career slam, how do you think that will change the way his record is looked at, his career is looked at, in comparison with Roger's?
ANDY MURRAY: I don't know. I hope he doesn't win the tournament this year (smiling).

Q. Do you think there will ever be a fight break out at Wimbledon like there was during the Djokovic match last night?
ANDY MURRAY: I have no idea. No idea.

-----

Q. The crowd did cheer for you when you shook the cameraman's hand.
SERGIY STAKHOVSKY: Yeah, but, I mean, that was bad. I mean, I hit it hard. I just missed -- completely missreturned [sic], and I hit it hard. I saw the guy just fell off the chair there. I felt sorry for him.

(Stakhovsky'nin vurduğu top kameramana çarpmıştı)
-----

Q. I thought you showed a lot of positive emotion early, the double fist pump. How important is it to channel the positive emotion?
ANA IVANOVIC: It's very important. That's something that I felt change over last few months. I became a lot more positive on the court. Even if the things were not going my way, I still, you know, had a fist pump. I still tried to bring a lot of energy on the court.
That kind of, you know, helps also supporters get into the match more. I felt that. I'm, you know, sticking with it.

(Beni tahminim doğruymuş)

Q. Kim said she looks forward to the rematch; that she hoped that you won. When she was off, she followed your career and likes you as a player. How do you feel in response to those comments that Kim made?
ANA IVANOVIC: That's really nice to hear, because she is such a nice person. I do, ever since I started on tour, I thought highly of her and really admired her for everything she achieved. I still do. I have great respect for her.
It's true also when I was struggling, she was messaging me. She was very supportive. That's really rare and really nice to see. In those times, you know who your friends are. She's definitely a nice girl. We always have a nice time catching up. So it's going to be fun.

Q. Back to the Stieg Larsson books. The main character, Elizabeth Salander, she's a feisty character. Do you get any inspiration from that? She takes no nonsense from anyone.
ANA IVANOVIC: I do recognize myself in some of them.
I do get very stubborn sometimes. That's a little bit annoying to my coaches. But, hey, you have to take the bad, too.

-----

Q.  Do you ever ask your mother to be a little more calm when she's watching, or...
ELENA DEMENTIEVA:  I always ask her, but I realize it's very difficult to watch and not be able to help.  She's very emotional, and she really wants me to win. So it's kind of hard, because she's not only my coach, she's my mom.  Well, I guess it's just very emotional for her.

-----

Q. What a shot. We saw Roger do that shot a few times. A lot of people have been asked if they would do it. Most have said they probably wouldn't unless it was a bizarre circumstance. Talk about the circumstance that led to that shot.
FRANCESCA SCHIAVONE: I don't know. Is instinct, I think. When you calculate that it's good time to do it and good ball to do it, you do it.
So is nothing program. Is just instinct. Is art. Is something that is coming from inside, and you have just to take in a good timing, otherwise the ball fly.

Q. Had you done that in a match before?
FRANCESCA SCHIAVONE: Yeah, yeah. Many times. And they told me that they show in the TV the best five shot. The first one was Roger, was amazing. Second one was a rally between Djokovic and Nadal. Third and fourth, I don't know, but men's. And the last one, I was with this one.
Maybe I go a little bit forward, like third place. (Smiling.)

Türkçesi için tıklayın. (Spooky Arda'ya teşekkürler)

Read more...

video: istomin'den şaka gibi bir puan

Özbek raketin birkaç saat önce Rafa Nadal karşısında ikinci setin tie-break oyununda 5-1'lik üstünlüğe geçmesini sağlayan puan (daha kaliteli versiyonu gelince değiştiririm):

Read more...

maç programı: amerika açık 2010 - gün 6

Read more...

gün sonu: amerika açık 2010 - gün 5

Bugün, okumaktan keyif aldığım FortyDeuce blogun sahibi Twitter’dan, “Bu gerçek mi” diye bir şey yazdı. Evet, ben de rüyada mı, gerçek hayatta mı olduğuma tam karar veremiyordum aslında. Son birkaç gündür, daha önce de dediğim gibi, az uyuyorum ve bazen halüsinasyonlar görebiliyor, rüyaları gerçek zannedebiliyorum. Ben de hemen Inception’dan öğrendiğim taktikle totemime sarıldım. Totemim, daha doğrusu totemlerim, Sorana Cirstea ve Ernests Gulbis. Onları eğer maç kazanmış olarak bulursam rüyada olduğumu anlıyorum. Hemen gidip Cirstea ve Gulbis hala turnuvada mı diye baktım. Değillerdi. Bu, gerçekti. Ana Ivanovic müthiş oynamış ve Amerika Açık’ta dördüncü tura çıkmıştı.

Amerika Açık Serileri’nde izlediğimde Ana’da bazı şeylerin farklı olduğunu anlamıştım. Servisler daha oturaklı, forehandler daha isabetli ve her şeyden önemlisi Sırp raket kendine daha çok güvenliydi. Müsabaka kazandıkça kendini buluyor ve 2008’e yakınsıyordu. Kim Clijsters karşısındaki o talihsiz sakatlık korkuttu. Ama Sırp’ı durduracak çok az şey vardı artık. İki haftada toparlanmışa benziyor. Zheng karşısında kullandığı müthiş servisleri üçüncü tur maçında, Razzano karşısında da devam ettirdi.

Sadece servis oyunu ve forehand ile sınırlı değil Ana’nın oyunu. Bugün returnlerde harikaydı. Novak Djokovic’ten ders almış bile olabilir servis okuma konusunda. Bugün her şey iyiydi hoştu da daha maçın ilk puanından başlayarak her puanda “Ajdeee” + yumruk şov olmuyor. Bunu anlayışla karşılamaya çalışıyorum ama çok itici duruyor. Ben yine soğumam Ana’dan da çoğu tenisseverin hoşuna gitmediğini biliyorum bu yumruk olayının. 1 numaralı basamaktan 80lere kadar gerilemiş bir raketin tekrar iyi oynamaya başlaması, o yerin dibine kadar giren özgüvenini tekrar kazanması, kısacası kendini tekrar ispatlaması için belki de bu şova eskisinden çok daha fazla ihtiyaç duyuyordur. Bu şekilde anlayışla karşılamaya çalışıyorum.

Cincinnati’de sakatlandığı maçta filenin karşısında duran rakibi Kim Clijsters, iki gün sonra yine orada olacak. Bu sefer Amerika Açık dördüncü tur mücadelesi. Cincy’de Ana’nın kazanacağını düşünüyordum maçı. Burada ise kesin konuşmak saçmalamak olur.

Clijsters bugün Wimbledon yarı finalisti Petra Kvitova ile karşılaştı. Son 3-5 maçtır Belçikalı’da kendini gösteren özellik bu maçta da vuku buldu. Üst üste oyunlar kaybediyor Kim. Müsabakaya 0-3’lük bir seri ile başladı. Ondan sonra sen misin üst üste üç oyun alan. Çek raketi pişman edercesine üst üste 12 oyun alarak karşılaşmadan galip olarak ayrıldı Belçikalı.

Sonra bir de Dementieva maçı vardı ki tam bir siz nasıl diyor, roller-coster. Daniela karşısında önce 2-0 öne geçti Rus raket. Ardından beş oyun üst üste verdi. Ardından beş oyun üst üste aldı. İkinci seti de kazanan Dementieva son 16’daki yerini aldı. Rakibi günün rahat kazananlarından Samantha Stosur. Avustralyalı sakatlığından kurtulmuş. Garip bir dördüncü tur eşleşmesi olacak. İki tenisçi de servisleri ile ünlü. Fakat farklı yönlerde.

Roland Garros’ta Stosur ile final oynayıp şampiyon olan Sikiyavone de günün kazananlarındandı. Alona Bondarenko’ya set vermeden galip gelirken ikinci sette bacakarası vuruşu başarıyla gerçekleştirdi. Winner olmadı ama asist oldu. Delikanlı bi abla Franny. Dördüncü turda Pavluçenkova’mız ile oynayacak. Gisela Dulko’ya yalnızca üç oyun vererek galip geldi bugün Rus raket, İstanbul’un sultanı. Parçalar İtalyan’ı da.

Arthur Ashe’deki günün son kadınlar maçında Venus Williams, Mandy Minella karşısında hiç zorlanmadı. İlk sette 2-2 olduktan sonraki 11 oyunun 10’unu kazandı Amerikalı. Maçta giydiği kıyafet ise yine parıldaklı, transparan, altında ten rengi taytlı ucubik bir şeydi. Maçtan sonra düğün varmış. Venus’ün rakibi Shahar Peer oldu. Pennetta’yı 6-4’lük iki set ile geçti İsrailli. İtalyan raket ikinci sette 0-4’ten 4-4’de gelse de ve hatta dokuzuncu oyunda servis kırma puanları yakalasa da bunlardan faydalanamadı ve seti çeviremedi.

Bu arada Serena Williams da Robocop botundan kurtulmuş ablasını izlemeye gelmiş. Neden bu kadar yapmacıksın Serena.



Erkeklerde İspanyollar yine afedersiniz yardırıyor. Tablonun üst tarafındaki ikinci tur maçları oynandı. Üçüncü tura tablonun ilk yarısından çıkan 16 tenisçinin 7’si İspanyol.

1 numaralı seribaşı Rafa Nadal, Özbek Denis İstomin'i üç sette geçti. İlk 10’daki diğer İspanyollardan Verdasco, İstanbul Challenger şampiyonu Mannarino’yu; Ferrer’de Alman Berrer’i set vermeden geçti. FeVer ilk setteki o beklenmedik beş setlik müsabakadan sonra böyle bir galibiyete ihtiyacı vardı. Fakat üçüncü turda rakip çok zorlu: David Nalbandian. Ferrer de vatandaşı Daniel Gimeno-Traver ile oynayacak.

Nadal’ın sekizde birlik diliminde kendi maçı dışındaki üç maç da beş sete gitti. Ne kadar dengeli bir bölümmüş tablonun bu kısmı. Genç Amerikalı Ryan Harrison’a üzüldüm. Stakhovsky de boş adam değil ancak Harrison geleceğin iyi tenisçilerinden biri olacak. Elemelerden gelen genç raket son sette tie-break ile kaybetti Ukraynalı’ya. Üç de maç puanından yararlanamadı.

Pek sürpriz olduğu söylenemez erkekler tarafında o yüzden pek yazmaya değer bir şey yok. Murray, Wawrinka, Querrey rakiplerine set vermediler. İspanyollar iyiydi dedim, Fransızlar da kötüydü. Korta çıkan 7 Fransız’ın beşi elendi ki bunlarda üçü İspanyollara elendi.

Günün Sonuçları:
[1] R Nadal (ESP) d D Istomin (UZB) 64 76(5) 75
[4] A Murray (GBR) d D Brown (JAM) 75 63 60
[8] F Verdasco (ESP) d A Mannarino (FRA) 61 62 62
[10] D Ferrer (ESP) d B Becker (GER) 63 64 64
[12] M Youzhny (RUS) d D Sela (ISR) 61 63 46 63
[14] N Almagro (ESP) d G Garcia-Lopez (ESP) 63 76(5) 46 76(4)
[18] J Isner (USA) d M Chiudinelli (SUI) 63 36 76(7) 64
[20] S Querrey (USA) d M Granollers (ESP) 62 63 64
[23] F Lopez (ESP) d B Paire (FRA) 64 67(4) 57 76(3) 62
[25] S Wawrinka (SUI) d J Ignacio Chela (ARG) 75 63 64
G Simon (FRA) d [29] P Kohlschreiber (GER) 46 63 16 61 63
[31] D Nalbandian (ARG) d F Serra (FRA) 75 64 62
S Stakhovsky (UKR) d R Harrison (USA) 63 57 36 63 76(6)
T Robredo (ESP) d J Benneteau (FRA) 64 66(2-1) ret.
D Gimeno-Traver (ESP) d J Chardy (FRA) 46 62 60 76(2)
M Llodra (FRA) d V Hanescu (ROU) 76(2) 64 62

(2) K Clijsters (BEL) d. (27) P Kvitova (CZE) 63 60
(3) V Williams (USA) d. (Q) M Minella (LUX) 62 61
(5) S Stosur (AUS) d. S Errani (ITA) 62 63
(6) F Schiavone (ITA) d. (29) A Bondarenko (UKR) 61 75
(12) E Dementieva (RUS) d. (24) D Hantuchova (SVK) 75 62
(16) S Peer (ISR) d. (19) F Pennetta (ITA) 64 64
(20) A Pavlyuchenkova (RUS) d. G Dulko (ARG) 61 62
A Ivanovic (SRB) d. (WC) V Razzano (FRA) 75 60

Read more...

3 Eylül 2010 Cuma

video: ny times çekiminin kamera arkası



Sert Vuran Kadınlar
1:00 sırasında Kim Clijsters'ın korta gelişi, sonlara doğru ekibin Serena'nın vuruşundan kendini koruması, Zvonareva'nın balerinliğe özenişi...

Read more...

foto: tanrı sadece tümer'i yargılamıyor

Ben bunu kaçırmışım. Sveta'nın sol kolunda Rusça "Sadece Tanrı bizim yargıcımız olabilir" mealinde bir dövme varmış. Mart ayındaki Indian Wells'te erken elenmesinin ardından yaptırmış ve kötü gidişatı hakkında kimsenin ondan hesap soramayacağını söylemek içinmiş.

Read more...

maç programı: amerika açık 2010 - gün 5

Read more...

gün sonu: amerika açık 2010 - gün 4

Bir günlük aranın ardından tekrar gün sonu kuşağımız ile sizlerin karşısındayız, karşınızdayız sevgili Love Game okurları.

Efendim Roddick elendi, Azarenka bayıldı falan bunalrı biliyorsunuz zaten bir önceki günden bahsetmiyorum tekrar. Bugün kadınlar ana tablosunun üst tarafındaki ikinci tur maçları oynandı ve bütün üçüncü tur eşleşmeleri belli olmuş oldu. Lakin bunlardan da bahsetmeyeceğim zira biz de edilmişi var. Şaka.

E şimdi herkes ondan söz edecek. Ben de girişi oradan yapmasam olmaz. Beatrice Capra. Yeni Oudin? Evlerden ırak. Kendisi WTA sıralamasının 371. basamağında ikamet eden ve sadece Amerikalılardan oluşan bir ana tablo yapsanız seribaşılığı anca 32. sıradan, ucundan yakalabileyecek bir yerde bulunan 92 doğumlu raket üçüncü tura yükseldi.

Kariyerinin ilk Grand Slam tablosuna wildcard ile giren Capra ilk turda Karolina Sprem'e sadece dört oyun vererek galip geldi. İkinci turdaki rakibi 18 numaralı seribaşı Aravane Rezai'ydi ve normal şartlar altında hatta bazı anormal şartlar altında bile Fransız'ın kazanması beklenirdi. Fakat normların kifayetsiz kaldığı bir zaman aralığına, uzayın x,y,z koordinatlarının tam üzerinde Beatrice, Rezai'yi üç sette geçti. Fransız'dan pek hazzetmediğim için sevindim. Ayırca kıza yeni Oudin falan demeyin. Saçmalamayın!

Capra'nın üçüncü turdaki rakibi Maria Sharapova. Ben olsam taşa oturup ishal olur, maçtan çekilirim. Masha zira, ikinci tur maçında Iveta Benesova'ya sadece üç oyun vererek turladı. Servislerde sorunu vardı bu maçlık. Capra karşısında sorun teşkil edeceğini sanmıyorum ama.

Sharapova'nın dördüncü turdaki olası rakibi ve 1 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki ise buldozer olmaya özenmiş. İlk turda ev sahibi Gullickson'a iki oyun vererek kazanan Danimarkalı, ikinci turda Tayvanlı rakibi Chang maça ısınmadan iki simit verdi eline gönderdi. Toplasan iki saat korta kalmadı. Üçüncü turdkai rakibi bir başka Tayvanlı Chan. Yarı finalde C harfine kadar yolu var.

Üçüncü tur Rus derbisine de ev sahipliği yapacak. Bu yıl Fransa Açık'ta son şampiyon unvanı ile korta çıkan Svetlana Kuznetsova, üçüncü turda vatandaşı Maria Kirilenko'ya üç sette boyun eğmişti. Cumartesi günü bu sefer Amerika Açık'ta karşılaşacaklar. Shvedova ve Na Li'nin elendiği bölümden Cibulkova dördüncü tur rakibi olarak çıkacaktır bunlardan birinin karşısına.

Bir başka hikayesi olan tenisçi (e anlatamayayım artık 150 kere yazdım daha önce) Mirjana Lucic, ilk turda eleneyazan Jankovic'ten set almayı başardı ama maçı koparamadı. Jankovic Wimbledon çeyrek finalisti Kanepi ile karşılaşacak üçüncü turda.

Geçen yıl burada ayağını burkup Azarenka gibi tekerlekli sandalye konforu yaşayan Sabine Lisicki bu yıl da erken veda etti ama bu sefer sağlam olarak, kendi ayakları üzerinde çıktı korttan. Son haftaların bomba ismi Zvonareva'ya iki sette mağlup oldu Alman raket. O sırada bir başka Alman Hülya Görges, Wickmayer'e boyun eğiyordu. Fakat gece saatlerinde gülen bir Alman yakaladık. Andrea Petkovic. Maçı döndüremez dediğim yerden çevirip kazandı Amerikalı Bethanie Mattek-Sands karşısında. Onun için asıl güzel haberse üçüncü turdaki olası rakibi, 9 numaralı seribaşı abla Radwanska'nın, Shuai Peng'a yenilmesi oldu.

Erkeklerde 2 numaralı seribaşı Federer yine set vermeden galip geldi Andreas Beck karşısında. Sıradaki rakibi Paul Henri Mathieu. Federer'in olası dördüncü tur takibi, Roland Garros yarı finalisti Jurgen Melzer, ecel terlerini kurulayıp da Litvanyalı genç Ricardas Berankis karşısında galibiyeti gördü. Beş sete uzayan müsabakanın son setini 7-5 kazandı Avusturyalı. Üçüncü turda, şu ana kadar altı sette sadece 13 oyun kaybetmiş olan Juan Carlos Ferrero ile karşı karşıya gelecek Melzer.

Melzer günü son maçında Petzschner'i izliyordu. Jürgen'in çiftler parnteri Alman raket, bizim Djokovic karşısında gücü yettiğince direnmeye çalıştı lakin mağlup olmaktan kurtulamadı. Çiftlerde de ilk turda yenilmişti ikili. Djokovic'in rakibi Blake oldu. Evet kendisi halen yaşıyor. İki tur geçti bir başka deyişle iki maç üst üste kazandı Amerikalı.

20 yaşındaka Japon raket Kei Nishikori, kendinden 20 santim uzun Marin Cilic'i beş sette mağlup ederken iki seti tie-break ile kazandı. Hırvat raket her ne kadar sakatlıkla uğraşsa da gayet net bir galibiyet Kei'den. 2008 yılında burada son 16'ya kalan Japon sporcu, bu yıl da bu başarıyı tekrarlayabilir zira rakibi Albert Montanes. Şu satırları da tek gözü yarıaçık olarak yazıyorum.

Günün Sonuçları:
[2] R Federer (SUI) d A Beck (GER) 63 64 63
P Petzschner (GER) vs [3] N Djokovic (SRB) 75 63 76(6)
[5] R Soderling (SWE) d T Dent (USA) 62 62 64
R Gasquet (FRA) d [6] N Davydenko (RUS) 63 64 62
K Nishikori (JPN) d [11] M Cilic (CRO) 57 76(6) 36 76(3) 61
[13] J Melzer (AUT) d R Berankis (LTU) 64 67(4) 63 16 75
[19] M Fish (USA) d P Cuevas (URU) 75 60 62
[21] A Montanes (ESP) d C Ball (AUS) 64 63 61
[22] J Ferrero (ESP) d R Mello (BRA) 61 64 64
K Anderson (RSA) vs [26] T Bellucci (BRA)
J Blake (USA) d P Polansky (CAN) 67(1) 63 62 64
P Mathieu (FRA) d G Rufin (FRA) 76(3) 64 63
T de Bakker (NED) d I Dodig (CRO) 67(4) 62 63 32 ret. (cramp)
A Clement (FRA) d E Schwank (ARG) 63 55 ret. (left ankle)

(1) C Wozniacki (DEN) d. C Kai-Chen (TPE) 60 60
(4) J Jankovic (SRB) d. (Q) M Lucic (CRO) 64 36 62
(7) V Zvonareva (RUS) d. S Lisicki (GER) 61 76(5)
P Shuai (CHN) d. (9) A Radwanska (POL) 26 61 64
(11) S Kuznetsova (RUS) d. A Sevastova (LAT) 62 63
(14) M Sharapova (RUS) d. I Benesova (CZE) 61 62
(15) Y Wickmayer (BEL) d. J Goerges (GER) 64 75
(WC) B Capra (USA) d. (18) A Rezai (FRA) 75 26 63
P Schnyder (SUI) d. (22) MJ Martínez Sánchez (ESP) 76(2) 64
(23) M Kirilenko (RUS) d. Y Meusburger (AUT) 46 75 60
(25) A Dulgheru (ROU) d. S Arvidsson (SWE) 76(5) 61
(31) K Kanepi (EST) d. (Q) A Amanmuradova (UZB) 62 64
A Petkovic (GER) d. B Mattek-Sands (USA) 36 63 75
D Cibulkova (SVK) d. K Bondarenko (UKR) 62 57 76(7)
C Yung-Jan (TPE) d. (Q) T Paszek (AUT) 63 63
(Q) L Domínguez Lino (ESP) d. U Radwanska (POL) 62 75

Read more...

2 Eylül 2010 Perşembe

idolüyle karşılaşan genç sally

Sporda hikaye varsa tadı başka oluyor. İşin içinde insan varsa zaten biraz kurcalanırsa çok güzel hikayeler bulunabiliyor. Sally Peers için o kadar kurcalamaya gerek de yoktu.

2003’de Belçikalı raket Kim Clijsters, Davis Cup mücadelesinde o zamanki erkek arkadaşı Lleyton Hewitt’i desteklemek için Avustralya’ya gitmişti. O zamanlar 20 yaşında olan Clijsters’a hayran olan 12 yaşında bir kız yanına gelir ve fotoğraf çektirip imza alır. Kızın yüzünün bir tarafı yeşil, diğer tarafı ise altın rengine boyalı, giydiği tişörtte ise Kim Clijsters’ın kocaman imzası ile “Sally’e sevgilerle” yazılıdır. Aradan 7 yıl geçer. Kim Clijsters anne olup tura geri döner ve son şampiyon ve iki numarlı seribaşı olarak ana tablodaki yerini alır. İkinci turdaki rakibi ise yedi yıl once fotoğraf çektirdiği küçük Sally Peers’tır.

Şu an 19 yaşıdan olan Avustralyalı’nın dün Clijsters karşısına çıkarken dizlerinin nasıl titrediğini, karnında kelebekler uçuştuğunu düşünün artık. Yine de ilk sette kazandığı iki oyunu da Clijsters’ın servisini kırarak hanesine yazdırdı. Maçı 6-2/6-1 kaybetti ama adını çoğu tenissevere duyurdu. Şimdi daha çok takip edilecektir bu hikaye sayesinde.

Elemelerdeki üç maçını kazandıktan sonra Peers’in koçu Nike’ı arayıp sponsor olup olamayacaklarını sormuş. Nike’^dan gelen yanıt olumsuzmuş fakat 19 yaşındaki sporcuya başarılar dilemişler. Bu iyi dilekler yerine gelmiş olmalı ki Peers once Aleksandra Wozniak gibi kendisinden daha deneyimli bir raketi elemeyi başardı ve Kim Clijsters karşısına çıkmayı başardı.

Nike bu hikayeden haberdar mıydı bilinmez ki büyük ihtimalle haberdar değildi. Çünkü azıcık kafası çalışan bir yönetici olası bu eşleşmeyi düşünüp sponsor olmayı kabul ederdi. Kaptırdınız oğlum kızı.
Asıl önemli olan şu: Peers şu durumunu ilerletebilecek mi? Daha genç ve profesyonel tura geçiş aşamasında hala.

Read more...

maç programı: amerika açık 2010 - gün 4

Bugün (üçüncü gün) "gün sonu" giremeyebilirim. Üzgünüm.

Read more...

federer hakkında bilip bilmediğinizi bilmediğiniz 25 şey


"Hakkımda bilmediğiniz 25 şey"

1. 12 yaşımda futbol ile tenis arasında bir tercih yapmam gerekti. (biliyorum)
2. Anne tarafından Güney Afrikalı'yım. (biliyorum)
3. Dört dil biliyorum. (Beş sanıyordum)
4. Bir kere yamaç paraşütü yaptım. Bir daha yapmam.
5. Bilgisayar oyunlarını severim. (kim sevmez ki sayılmaz bu)
6. Dişlerimi günde üç kere fırçalarım.
7. Safariye gitmeyi severim. (hangi ara)
8. En sevdiğim hayvan aslan.
9. İsviçre hükümeti adıma yaptırdığı pul ile beni onurlandırdı. Bu onura erişen yaşayan tek insan benim. (ego brain ayrıca biliyorum)
10. 14 yaşıma kadar vejetaryandim. (18'dir o 18)
11. Filmlere bayılırım. İşte sayıyo sevdiği filmleri.
12. İsviçre'de Basel'de evimde olmayı severim. (Çok kıymetli b bilgi sanki)
13. Gece geç yatarım.
14. Acele ettirilmekten nefret ederim.
15. Kumsalı severim.
16. En sevdiğim sayı sekkiz.
17. New York olsuuun, Milan olsuuuun moda defilelerine gitmeyi severim karım Mirka ile.
18. 12 numara ayakkabı giyiyorum. (Bebe ayakkabısı demeyin 46-47 falan oluyor)
19. Bütün gün fondü yiyebilirim.
20. Favori içeceğim soda. (tam soda değil ama soda işte uğraştırmayın beni)
21. Hız trenlerinden korkarım. (lunaparklardaki)
22. Otobanda sürmeyi severim.
23. Toplu taşıma kullanmayı özlüyorum.
24. Gizli zaafım sütlü Lİndor bilmemneyi işte çikolatalı bir şeyler.
25. Hurafem yoktur. (E az önce uğurlu sayım sekkiz dedin)

Read more...

video: petkovic'i sevme nedeni #26

Bakın Amerika Açık 2010 ilk turunda Nadia Petrova'yı mağlup eden Andrea Petkovic nam-ı diğer Petkorazzi nasıl seviniyor:


Read more...

1 Eylül 2010 Çarşamba

vika'yı sıcak çarptı

Sıcaaaaaaaaak diye bağırdığımız günler daha 1 hafta uzaklıkta. İki yağmur yağdı, rüzgar esti diye şımarmayın! Amerika'da da durum İstanbul'un bir hafta önceki halinden farklı değil. Bi kasırga yaklaşıyor ama şu an sıcaklık 40ları görüyor. Hal böyle olunca güneşin altında tenisçilerden kendinden geçiyor. Daha önce sıcaklık nedneiyle maçtan çekilen sayısız tenisçi mevcut. Victoria Azarenka da zaten bunlardan biriydi.

Bugün ikinci tur maçında Dulko karşısında 5-1 geriye düşmesi zaten bir şeylerin ters gittiğinin göstergesiydi. Bir anda yere yığıldı Vika. Hemen sağlık ekipleri geldi. Su ve buz istediler. Buzdan önce Dulko geldi. O da endişeliydi. Sonra biraz şemsiye altında kortta dinlendikten sonra tekerlekli sandalyede kortu terk etti Belaruslu.

(Foto: Getty, AP, Reuters)

Read more...

maç programı: amerika açık 2010 - gün 3

Read more...

gün sonu: amerika açık 2010 - gün 2

Az uykuya tamah ettiğim şu günlerde gerçek hayatla, rüya aleminin birbirine girmesi zaman zaman zor durumda bırakabiliyor. Misal, az önce Bulgaristan, Türkiye'yi işgal ediyordu. Neden bilmiyorum. Ben ise İstanbul'daki evimin çatısına çıkıp Ege'den gelen düşman gemilerini görebiliyordum. "Geldikleri gibi giderler" demiyordum ama. Ayrıca Bulgaristan neden Ege'den geliyor hiçbir fikrim yok. Neyse efendim 2 gün daha bu şekilde sıkıcaz dişimizi. Sonrası daha rahat.

Erkekler ana tablosunda beklenmedik şekilde zorlananlar ve elenenler oldu. Eğer rüya görmüyorsam şu an. Amerika Açık Serileri'nde yüksek performans göstermiş isimler kimlerdir diye sorsalar söyleyeceğim üç isim Fish, Baghdatis ve Nalbandian'dır. Üçü de beşer setlik maç oynadı ve biri kaybetti.

Son hafta çeyrek finalde elenmeyip kupayı kaldırsa Seriler'in şampiyonu olacak olan Baghdatis, artık veteran mertebesine ulaşmış Arnaud Clement'a yenildi. Son oyunda sıfıra karşı servisini kırdırarak. Aynı 1/8'lik dilimde bulunan ve rahat kazanır dediğim Mardy Fish ise ilk seti sıfıra karşı kazandıktan sonra Jan Hanek'e sonraki iki seti kaybedince "Buyrun cenaze namazına" demedim değil. Dördüncü seti de sıfıra karşı kazanınca değişik bir taktik denediğini anladım. "Sıfıra karşı kazanamadığım set aslında benim değildir." Son sette de sıksa dişini love set yapacaktı ama 1 oyun verdi.

Yine aynı dilimde bulunan Novak Djokovic vatandaşı Troicki ile karşılaştı. Zorlanacağını bekliyorduk evet de bu kadarını ben beklemiyordum.İlk set aldıktan sonra diğer iki seti kaybeden ve dördüncü sette bir break geriye düşen Djoker'in babası korttaki yayına el atıp kabloları kestikten sonra (yani korttaki yayın kısa bir süreliğine kesildikten sonra) Djokovic de kendine geldi. Dördüncü seti çevirdikten sonra beşinci sette de rahat durmayarak ilk servis oyununu kırdırdı. Ama azimlidir bazen Novak. Her zaman göremezsiniz bu geri dönüşü ama bu sefer oldu işte. Ancak dördüncü turda Fish çok rahat geçer bunu.

Efendime söyleyeyim Verdasco. O da beş set evet. Roland Garros'ta Monfils'e kök söktüren Fabio Fognini burada da yaptı yapacağını. Sonunu getiremedi. FeVer ikinci turda tanıdık bir isim olan Mannarino ile oynayacak. Fransız raket İstanbul Challenger'ı kazanmıştı bu yıl. Feli Lopez ve David Ferrer galip gelirken evlenen Radek Stepanek (nasıl hala seribaşısın sen) Benneteau'ya mağlup oldu. Juan Monaco da Kanadalı Peter Polansky'den set alamadı. Nadal kazandı. (İki kelime ile geçtim dünya 1 numarasını hey gidi koca Onur)

Bu arada James Blake maç kazandı. Bunun rüya olması lazım. Faül olması lazım. Çelme taktıııııı....

Cins-i latifin maçlarında neler olmuş.. Groth'un Sharapova karşısında şansı olduğunu söylemiştim. İlk seti alarak Rus rakete bu baskıyı hissettirse de oyundan gitgide düşerek diğer setlerde pek zorlayamadı Masha'yı.

Elenen dört seribaşı var. Na Li, Petrova, Shvedova ve Safarova. Katerina Bondarenko geçen sene Ana'yı elemişti. Bu yıl Çinli Li karşısında üç sete güldü. Aynı dilimde Shvedova İspanyol Dominguez Lino'ya mağlup oldu. Bu kaybediş çok garip. Bir başka yadırgadığım sonuç da Safarova'nın Paszek'e boyun eğmesi oldu. Paszek'i biliyoruz. Bi de geriden gelip kazandı maçı. En doğal oalrak karşılayacağı eleniş Petrova'nınki. Alman Petkovic'e mağlup oldu Rus raket.

Jelena Jankovic.. Söyleyecek çok şey var ama hepsini Amerika Açık Serileri'nde söyledim. 91'li Simona Halep karşısında araftan döndü Sırp raket. Rumen Halep maç için servis atarken servisini kırdırdı ve sonraki iki oyunu da vererek deneyimsizliğinin kurbanı oldu diyelim. Ya da Jankovic maç sonrası dayaktan korkup ekstra performans sergilemiş olabilir. İkinci turda Mirjana Lucic ile karşılaşacak. Hırvat raketin hikayesi malum. Yedi sene Grand Slam yüzü göreme sonra Wimbledon ile geri dön. Şimdi tur atla.

Onun dışında göze çarpan, şaşırtan bir şeyler yok. İkinci turdaki Kuznetsova-Sevastova ve Lisicki-Zvonareva müsabakalarını izleyin mutlaka.

Günün Sonuçları:
[1] R Nadal (ESP) vs T Gabashvili (RUS)
[3] N Djokovic (SRB) d V Troicki (SRB) 63 36 26 75 63
[8] F Verdasco (ESP) d F Fognini (ITA) 16 75 61 46 63
[10] D Ferrer (ESP) d A Dolgopolov (UKR) 62 62 63
A Clement (FRA) d [16] M Baghdatis (CYP) 63 26 16 64 75
[19] M Fish (USA) d J Hajek (CZE) 60 36 46 60 61
[23] F Lopez (ESP) d S Giraldo (COL) 64 64 64
J Chardy (FRA) d [24] E Gulbis (LAT) 62 76(1) 64
J Benneteau (FRA) d [28] R Stepanek (CZE) 64 62 46 64
P Polansky (CAN) d [30] J Monaco (ARG) 62 76(5) 63
[31] D Nalbandian (ARG) d R De Voest (RSA) 76(4) 36 64 67(6) 64
J Blake (USA) d K Vliegen (BEL) 63 62 64
E Schwank (ARG) d Robby Ginepri (USA) 64 76(3) 46 63
D Istomin (UZB) d M Gonzalez (ARG) 75 75 61
T Robredo (ESP) d L Rosol (CZE) 64 63 61
D Gimeno-Traver (ESP) d J Nieminen (FIN) 76(1) 64 63
B Becker (GER) d D Brands (GER) 6(1) 76(5) 64
B Paire (FRA) d R Schuettler (GER) 63 63 46 36 76(2)
F Serra (FRA) d F Mayer (GER) 75 62 60
P Petzschner (GER) d D Lojda (CZE) 63 61 61
A Mannarino (FRA) d P Riba (ESP) 36 61 64 46 76(1)
P Cuevas (URU) d J Silva (BRA) 76(0) 61 62

(4) J Jankovic (SRB) d. S Halep (ROU) 64 46 75
(7) V Zvonareva (RUS) d. (Q) Z Kucova (SVK) 62 61
K Bondarenko (UKR) d. (8) Li Na (CHN) 26 64 62
(9) A Radwanska (POL) d. A Parra Santonja (ESP) 64 63
(11) S Kuznetsova (RUS) d. K Date Krumm (JPN) 62 46 61
(14) M Sharapova (RUS) d. J Groth (AUS) 46 63 61
(15) Y Wickmayer (BEL) d. A Kudryavtseva (RUS) 61 62
A Petkovic (GER) d. (17) N Petrova (RUS) 62 46 76(4)
(18) A Rezai (FRA) d. M Rybarikova (SVK) 76(5) 76(7)
(22) MJ Martínez Sánchez (ESP) d. (WC) J Hampton (USA) 64 36 60
(23) M Kirilenko (RUS) d. B Zahlavova Strycova (CZE) 75 64
(25) A Dulgheru (ROU) d. J Coin (FRA) 63 61
(Q) T Paszek (AUT) d. (26) L Safarova (CZE) 26 75 62
(Q) L Domínguez Lino (ESP) d. (30) Y Shvedova (KAZ) 64 36 62
(31) K Kanepi (EST) d. A Cornet (FRA) 36 61 60
J Goerges (GER) d. R Oprandi (ITA) 63 64
D Cibulkova (SVK) d. S Voegele (SUI) 62 46 75
P Schnyder (SUI) d. K Flipkens (BEL) 61 63
S Arvidsson (SWE) d. S Cirstea (ROU) 61 62
A Sevastova (LAT) d. R Kulikova (RUS) 60 20 ret. (bel)
P Shuai (CHN) d. (WC) S Rogers (USA) 67(5) 76(3) 63
I Benesova (CZE) d. (Q) N Llagostera Vives (ESP) 63 76(6)
B Mattek-Sands (USA) d. A Medina Garrigues (ESP) 46 64 61
C Yung-Jan (TPE) d. A Keothavong (GBR) 26 61 61
C Kai-Chen (TPE) d. C Suárez Navarro (ESP) 62 64
S Lisicki (GER) d. (WC) C Vandeweghe (USA) 61 60
Y Meusburger (AUT) d. J Craybas (USA) 36 75 60
U Radwanska (POL) d. A Chakvetadze (RUS) 63 63
(Q) A Amanmuradova (UZB) d. C Scheepers (RSA) 63 64
(Q) M Lucic (CRO) d. A Molik (AUS) 76(5) 61
(WC) B Capra (USA) d. K Sprem (CRO) 61 63

Read more...

31 Ağustos 2010 Salı

gün sonu: amerika açık 2010 - gün 1

Bitimiyle dört aylık Grand Slam hasretini başlatacak olan Amerika Açık başladı. Erkeklerde birkaç beklenmedik zorlanış dışında hiçbir sürpriz yoktu kortlarda.

Erkekler
Bombacı forehandcilerden Robin Söderling ilk iki setini zorlanarak kazandığı maçta üçüncü ve dördüncü setleri komik bir şekilde kaybederek stres altında nasıl performans göstereceğinin örneklerini izletti. Zaten adam kortta deep freeze’e konmuş kıyma kadar soğuk. Tabii son sette en ufak bir stres yapmadan kazandı. Rakibi elemelerden gelen Avusturyalı (du bist meine lokomotive) Andreas Haider-Maurer’di. Kendisi 87 doğumlu ve dünya sıralamasının derinliklerinde bulunuyor. Servisleri etkiliymiş. Öyle diyolla. Şimdi Söderling’in bu adı sanı duyulmamış delikanlıya karşı bu kadar zorlanmasını nasıl karşılamalı, neye yormalı bilemedim ben.

Günün bir başka zorlananı Gael Monfils’ti. Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar, Monfils on sıçrar, yirmi sıçrar maç içerisinde. Çekirgeyle ilgisi yok. O da elemelerden gelen ama ev sahibi olan Robert Kendrick ile beş setlik çekişmeden galip ayrıldı.

Gençler, genç kalanlar
Genç tenisçilerin neler yaptığına bakarsak başarılı olduklarını görebiliriz. Thiemo de Bakker misal. Hala tenis oynayabilen Fransız Marc Gicquel (Çağla Şıkel ile akrabalığı halen araştırılmakta) karşısında set vermeden galip geldi ince yapılı Hollandalı. Ve yolu da açıldı. Sakatlıktan dönen Fernando Gonzalez olası rakibiydi fakat Şilili tenisçi hop dizinden tekrar sakatlanınca Hırvat Dodig ile oynayacak de Bakker. Bir diğer gencimiz Kei Nishikori. Japonların üstün teknolojileri ile “Öyle bir tenisçi yapalım ki sakatlanmadan bitirdiği maç olmasın” şeklinde konuşarak ürettikleri bu genç adamın ilk tur maçı yine sakatlıkla bitti. Ancak bu sefer sakatlanan rakibiydi. Evgeny Korolev ilk seti tie-break ile kaybetti. İkinci sette de 5-2 gerideyken bıraktı. Japon raket Marin Cilic ile oynayacak ve bence turu geçme şansı var. 90lı Ricardas Beranlkis bir başka gülen genç. Bu çocuğu Davis Cup maçlarından biliyorum. Yetenekli. Elemelerden gelip ev sahibi wildcard Ryan Sweeting’i alt etti ilk turda. Tatlılamak. Berankis’in ikinci turdaki rakibi Melzer. O da Tursunov’dan beş sette sıyrıldı ilk turda.

Seribaşılardan sakatlanan Gonzo dışında Hewitt elendi. Fransız Paul-Henri Mathieu’ya dört sette elenen Avustralyalı maçtan sonra pek de üzgün görünmedi basın toplantısında. Roddick, Kolya, Cilic, JC Ferrero rahat kazandılar. Federer’in bacak arası vuruşu yine görev başındaydı. Geçen yılki yarı finalde maç puanını getiren mucize, bu yıl daha ilk turda gerçekleşti. İsviçreli, Dabul’u üç sette çok rahat geçerek ikinci tura yükseldi.


Kadınlar
Kadınlardan bahsedelim. Ben bu satırları yazarken Ana Ivanovic izliyorum bir yandan. Mor yakışıyor. Güzel oynamak, iyi oynamak yakışıyor. Twitter’da da dedim, bugünkü forehandleri bana RG 2008’deki vuruşlarını hatırlattı. File önüne artık daha falza geliyor olması, sadece baselineda takılma taktiğini de bıraktığını, oyun içerisinde çözüme gitmek için değişik yollar aradığını gösteriyor. Ball toss düzelmiş, o geçen seneki halinden eser yok şimdi. Küçük Bondarenko’ya yenilmişti yaa, düşündükçe çıldırıyorum. Ekaterina Makarova’yı iki sette geçti Sırp raket. Burnuyla Rus’tan çok İngiliz’e benzeyen Makarova’yı İstanbul’da izlemiştim Petkovic karşısında. Vücut ağırlığını topa çok iyi aktaran bir isim. Dün ilk sette güzel puanlar çıkarttı ama Ana müthişti. İkinci turdaki rakibi Jie Zheng olacak. Çok ters bir rakip Çinli.


Kayıpsız seribaşılar
Bütün seribaşılar, ana tablonun alt tarafındaki 16’sı da ikinci tura çıkmayı başardı. 6-0’lar havada uçuştu bugün. Günün ilk kazananı Francesca Schiavone’ydi. Aşkım Aşkım’da oynamayan Ayumi Morita’yı sadece 52 dakikada ve 1 oyun vererek turnuva dışına itti Fransa Açık şampiyonu. İkinci turda vatandaşı Camerin ile oynayacak, onu da rahat geçer ancak üçüncü turda Oudin gelecekitr büyük ihitmal. Geçen seneki gazıyla gelirse Amerikalı, yener Franny’i. Clijsters ilk seti 6-0 aldıktan sonra ikinci sette Greta Arn karşısında 4-0 geriye düşünce acaba geçen yılki efsanelerden Venus Williams ile oynadığı maç mı tekrarlanacak dedim. 4-0’dan geldi seti ve maçı aldı. Williams da rahat kazandı maçını.

Ayakkabı mevzusu
Oudin demişken oradan devam edeyim. Geçen yıl bu genç kız ayakkabısına “Believe” yazarak çıktı korta. Neden? Çünkü daha önce hiçbir büyük başarısı olmayan, genç bir tenisçiydi. Kendi evindeki Grand Slam’de başarılı olmak istiyordu. İnanmak zorundaydı. İnandı ve dördüncü turu gördü. Hem de çok ama çok zor bir kuraya rağmen. Ondan sonra kötü bir yıl geçirdi. Şimdi ayakkabısına “Courage” yazmış. Daha doğrusu o yazmamış. Adidas yazdırmış. “Cesaret.” Neden? Canavarlarla savaşmaya mı gidiyorsun ormana? Dipsiz kuyulara mı iniyorsun Melanie? Bu sene kurası daha şanslı. İlk turu geçti bugün. İkinci turda Alona Bondarenko.

İstanbul Cup şampiyonu Pavluçenkova ve Azarenka’da kazanarak üçüncü turdaki eşleşmeye yakınlaşıyorlar. Dementieva beklediğimden rahat kazandı. Turnuvadan önce %100ümde değilim demişti. Sakatlık ile boğuşan Stosur, İstanbul Cup finalisti Vesnina karşısında ilk seti kaybettikten sonra ittire kaktıra kazandı ikinci seti. Üçüncü sette ise çok rahattı. Vatandaşı Rodionova ile karşılaşacak ikinci turda. Gençlerde Johanna Larsson ilk sette başabşa mücadele ettiği maçta Kleybanova’ya mağlup oldu. Yazık oldu.

Ve Safina. Zor kura çekti. Hantuchova ile oynadı. Kaybetti. YA NE OLACAĞIDI!

Günün Sonuçları
[2] R Federer (SUI) d B Dabul (ARG) 61 64 62
[5] R Soderling (SWE) d A Haider-Maurer (AUT) 75 63 67(2) 57 64
[6] N Davydenko (RUS) d M Russell (USA) 64 61 63
[9] A Roddick (USA) d S Robert (FRA) 63 62 62
[11] M Cilic (CRO) d I Marchenko (UKR) 75 63 61
[13] J Melzer (AUT) d D Tursunov (RUS) 64 62 36 46 62
[17] G Monfils (FRA) d R Kendrick (USA) 36 63 64 67(5) 64
[21] A Montanes (ESP) d M Przysiezny (POL) 57 16 75 76(5) 60
[22] J Ferrero (ESP) d M Klizan (SVK) 61 63 60
[26] T Bellucci (BRA) d T Smyczek (USA) 63 75 76(6)
I Dodig (CRO) d [27] F Gonzalez (CHI) 67(2) 61 10 ret. (diz)
P Mathieu (FRA) d [32] L Hewitt (AUS) 63 64 57 46 61
T de Bakker (NED) d M Gicquel (FRA) 64 75 62
T Dent (USA) d A Falla (COL) 64 75 61
R Berankis (LTU) d R Sweeting (USA) 64 67(5) 63 62
A Beck (GER) d M Berrer (GER) 76(3) 63 61
K Anderson (RSA) d S Devvarman (IND) 63 64 63
I Andreev (RUS) d H Zeballos (ARG) 63 46 76(4) 63
R Gasquet (FRA) d S Greul (GER) 63 64 62
K Nishikori (JPN) d E Korolev (KAZ) 76(0) 52 ret. (sağ dirsek)
R Mello (BRA) d B Phau (GER) 64 75 46 76(4)
J Tipsarevic (SRB) d Olivier Rochus (BEL) 46 75 76(0) 62
G Rufin (FRA) d L Mayer (ARG) 26 76(4) 76(2) 61
C Ball (AUS) d M Raonic (CAN) 67(4) 63 63 62

(2) Kim Clijsters (BEL) d. G Arn (HUN) 60 75
(3) V Williams (USA) d. R Vinci (ITA) 64 61
(5) S Stosur (AUS) d. E Vesnina (RUS) 36 76(2) 61
(6) F Schiavone (ITA) d. A Morita (JPN) 61 60
(10) V Azarenka (BLR) d. (Q) M Niculescu (ROU) 60 57 61
(12) E Dementieva (RUS) d. O Govortsova (BLR) 61 62
(13) M Bartoli (FRA) d. E Gallovits (ROU) 63 62
(16) S Peer (ISR) d. J Kostanic Tosic (CRO) 64 75
(19) F Pennetta (ITA) d. (Q) I Falconi (USA) 62 61
(20) A Pavlyuchenkova (RUS) d. K Barrois (GER) 64 61
(21) Z Jie (CHN) d. T Bacsinszky (SUI) 76(0) 76(1)
(24) D Hantuchova (SVK) d. D Safina (RUS) 63 64
(27) P Kvitova (CZE) d. L Hradecka (CZE) 64 75
(28) A Kleybanova (RUS) d. J Larsson (SWE) 76(4) 62
(29) A Bondarenko (UKR) d. V Dushevina (RUS) 60 57 64
(32) T Pironkova (BUL) d. R Voracova (CZE) 63 64
A Szavay (HUN) d. S Zahlavova (CZE) 60 62
S Errani (ITA) d. T Garbin (ITA) 76(4) 75
A Ivanovic (SRB) d. E Makarova (RUS) 63 62
G Dulko (ARG) d. A Kerber (GER) 63 61
M Oudin (USA) d. (Q) O Savchuk (UKR) 63 60
E Baltacha (GBR) d. P Martic (CRO) 62 62
A Rodionova (AUS) d. B Jovanovski (SRB) 75 64
V King (USA) d. (WC) C McHale (USA) 63 06 61
S Bammer (AUT) d. (Q) Z Ondraskova (CZE) 75 60
P Parmentier (FRA) d. A Brianti (ITA) 46 63 75
(Q) M Elena Camerin (ITA) d. (WC) S Ferguson (AUS) 64 60
(Q) S Mirza (IND) d. (Q) M Larcher De Brito (POR) 63 62
(Q) R Marino (CAN) d. K Pervak (RUS) 64 46 75
(Q) M Minella (LUX) d. P Hercog (SLO) 64 75
(Q) S Peers (AUS) d. A Wozniak (CAN) 60 61
(WC) V Razzano (FRA) d. K Zakopalova (CZE) 63 62

(Foto: Getty Images / AP via Daylife)

Read more...

30 Ağustos 2010 Pazartesi

maç programı: amerika açık 2010 - gün1

Read more...

29 Ağustos 2010 Pazar

wozniacki'den hat-trick

Energizer tavşanı New Haven'daki üst üste üçüncü kez şampiyon oldu. Beni de ters köşeye yatırdı. İkinci üçüncü maçında elenir Amerika Açık'a zinde girer diye düşünüyordum. Yarı finalde geriden gelerek Dementieva'yı, finalde ise Nadia Petrova'yı devirdi ve kupaya uzandı.


Erkeklerde ise Ukraynalı Sergiy Stakhovsky mutlu sona ulaştı. Kupayı da tam bir bebek gibi tutmuş. Gülümseme falan yeni baba olmuş bir adam gibi.

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP