3 Eylül 2010 Cuma

gün sonu: amerika açık 2010 - gün 4

Bir günlük aranın ardından tekrar gün sonu kuşağımız ile sizlerin karşısındayız, karşınızdayız sevgili Love Game okurları.

Efendim Roddick elendi, Azarenka bayıldı falan bunalrı biliyorsunuz zaten bir önceki günden bahsetmiyorum tekrar. Bugün kadınlar ana tablosunun üst tarafındaki ikinci tur maçları oynandı ve bütün üçüncü tur eşleşmeleri belli olmuş oldu. Lakin bunlardan da bahsetmeyeceğim zira biz de edilmişi var. Şaka.

E şimdi herkes ondan söz edecek. Ben de girişi oradan yapmasam olmaz. Beatrice Capra. Yeni Oudin? Evlerden ırak. Kendisi WTA sıralamasının 371. basamağında ikamet eden ve sadece Amerikalılardan oluşan bir ana tablo yapsanız seribaşılığı anca 32. sıradan, ucundan yakalabileyecek bir yerde bulunan 92 doğumlu raket üçüncü tura yükseldi.

Kariyerinin ilk Grand Slam tablosuna wildcard ile giren Capra ilk turda Karolina Sprem'e sadece dört oyun vererek galip geldi. İkinci turdaki rakibi 18 numaralı seribaşı Aravane Rezai'ydi ve normal şartlar altında hatta bazı anormal şartlar altında bile Fransız'ın kazanması beklenirdi. Fakat normların kifayetsiz kaldığı bir zaman aralığına, uzayın x,y,z koordinatlarının tam üzerinde Beatrice, Rezai'yi üç sette geçti. Fransız'dan pek hazzetmediğim için sevindim. Ayırca kıza yeni Oudin falan demeyin. Saçmalamayın!

Capra'nın üçüncü turdaki rakibi Maria Sharapova. Ben olsam taşa oturup ishal olur, maçtan çekilirim. Masha zira, ikinci tur maçında Iveta Benesova'ya sadece üç oyun vererek turladı. Servislerde sorunu vardı bu maçlık. Capra karşısında sorun teşkil edeceğini sanmıyorum ama.

Sharapova'nın dördüncü turdaki olası rakibi ve 1 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki ise buldozer olmaya özenmiş. İlk turda ev sahibi Gullickson'a iki oyun vererek kazanan Danimarkalı, ikinci turda Tayvanlı rakibi Chang maça ısınmadan iki simit verdi eline gönderdi. Toplasan iki saat korta kalmadı. Üçüncü turdkai rakibi bir başka Tayvanlı Chan. Yarı finalde C harfine kadar yolu var.

Üçüncü tur Rus derbisine de ev sahipliği yapacak. Bu yıl Fransa Açık'ta son şampiyon unvanı ile korta çıkan Svetlana Kuznetsova, üçüncü turda vatandaşı Maria Kirilenko'ya üç sette boyun eğmişti. Cumartesi günü bu sefer Amerika Açık'ta karşılaşacaklar. Shvedova ve Na Li'nin elendiği bölümden Cibulkova dördüncü tur rakibi olarak çıkacaktır bunlardan birinin karşısına.

Bir başka hikayesi olan tenisçi (e anlatamayayım artık 150 kere yazdım daha önce) Mirjana Lucic, ilk turda eleneyazan Jankovic'ten set almayı başardı ama maçı koparamadı. Jankovic Wimbledon çeyrek finalisti Kanepi ile karşılaşacak üçüncü turda.

Geçen yıl burada ayağını burkup Azarenka gibi tekerlekli sandalye konforu yaşayan Sabine Lisicki bu yıl da erken veda etti ama bu sefer sağlam olarak, kendi ayakları üzerinde çıktı korttan. Son haftaların bomba ismi Zvonareva'ya iki sette mağlup oldu Alman raket. O sırada bir başka Alman Hülya Görges, Wickmayer'e boyun eğiyordu. Fakat gece saatlerinde gülen bir Alman yakaladık. Andrea Petkovic. Maçı döndüremez dediğim yerden çevirip kazandı Amerikalı Bethanie Mattek-Sands karşısında. Onun için asıl güzel haberse üçüncü turdaki olası rakibi, 9 numaralı seribaşı abla Radwanska'nın, Shuai Peng'a yenilmesi oldu.

Erkeklerde 2 numaralı seribaşı Federer yine set vermeden galip geldi Andreas Beck karşısında. Sıradaki rakibi Paul Henri Mathieu. Federer'in olası dördüncü tur takibi, Roland Garros yarı finalisti Jurgen Melzer, ecel terlerini kurulayıp da Litvanyalı genç Ricardas Berankis karşısında galibiyeti gördü. Beş sete uzayan müsabakanın son setini 7-5 kazandı Avusturyalı. Üçüncü turda, şu ana kadar altı sette sadece 13 oyun kaybetmiş olan Juan Carlos Ferrero ile karşı karşıya gelecek Melzer.

Melzer günü son maçında Petzschner'i izliyordu. Jürgen'in çiftler parnteri Alman raket, bizim Djokovic karşısında gücü yettiğince direnmeye çalıştı lakin mağlup olmaktan kurtulamadı. Çiftlerde de ilk turda yenilmişti ikili. Djokovic'in rakibi Blake oldu. Evet kendisi halen yaşıyor. İki tur geçti bir başka deyişle iki maç üst üste kazandı Amerikalı.

20 yaşındaka Japon raket Kei Nishikori, kendinden 20 santim uzun Marin Cilic'i beş sette mağlup ederken iki seti tie-break ile kazandı. Hırvat raket her ne kadar sakatlıkla uğraşsa da gayet net bir galibiyet Kei'den. 2008 yılında burada son 16'ya kalan Japon sporcu, bu yıl da bu başarıyı tekrarlayabilir zira rakibi Albert Montanes. Şu satırları da tek gözü yarıaçık olarak yazıyorum.

Günün Sonuçları:
[2] R Federer (SUI) d A Beck (GER) 63 64 63
P Petzschner (GER) vs [3] N Djokovic (SRB) 75 63 76(6)
[5] R Soderling (SWE) d T Dent (USA) 62 62 64
R Gasquet (FRA) d [6] N Davydenko (RUS) 63 64 62
K Nishikori (JPN) d [11] M Cilic (CRO) 57 76(6) 36 76(3) 61
[13] J Melzer (AUT) d R Berankis (LTU) 64 67(4) 63 16 75
[19] M Fish (USA) d P Cuevas (URU) 75 60 62
[21] A Montanes (ESP) d C Ball (AUS) 64 63 61
[22] J Ferrero (ESP) d R Mello (BRA) 61 64 64
K Anderson (RSA) vs [26] T Bellucci (BRA)
J Blake (USA) d P Polansky (CAN) 67(1) 63 62 64
P Mathieu (FRA) d G Rufin (FRA) 76(3) 64 63
T de Bakker (NED) d I Dodig (CRO) 67(4) 62 63 32 ret. (cramp)
A Clement (FRA) d E Schwank (ARG) 63 55 ret. (left ankle)

(1) C Wozniacki (DEN) d. C Kai-Chen (TPE) 60 60
(4) J Jankovic (SRB) d. (Q) M Lucic (CRO) 64 36 62
(7) V Zvonareva (RUS) d. S Lisicki (GER) 61 76(5)
P Shuai (CHN) d. (9) A Radwanska (POL) 26 61 64
(11) S Kuznetsova (RUS) d. A Sevastova (LAT) 62 63
(14) M Sharapova (RUS) d. I Benesova (CZE) 61 62
(15) Y Wickmayer (BEL) d. J Goerges (GER) 64 75
(WC) B Capra (USA) d. (18) A Rezai (FRA) 75 26 63
P Schnyder (SUI) d. (22) MJ Martínez Sánchez (ESP) 76(2) 64
(23) M Kirilenko (RUS) d. Y Meusburger (AUT) 46 75 60
(25) A Dulgheru (ROU) d. S Arvidsson (SWE) 76(5) 61
(31) K Kanepi (EST) d. (Q) A Amanmuradova (UZB) 62 64
A Petkovic (GER) d. B Mattek-Sands (USA) 36 63 75
D Cibulkova (SVK) d. K Bondarenko (UKR) 62 57 76(7)
C Yung-Jan (TPE) d. (Q) T Paszek (AUT) 63 63
(Q) L Domínguez Lino (ESP) d. U Radwanska (POL) 62 75

1 yorum:

nuage 3 Eylül 2010 17:32  

Ben Şarapova'nın turnuvadaki gidişatını gerçek anlamda beğenmiyorum. Yine Oudinvari birine elenmesini istemiyorum ama, beklemiyor değilim de. Şarapova yarın Capra'ya yenilirse oturup ağlasın. Tenisi bıraksın vs.
O değil de, Ana'nın bu turnuvada kopacağını düşünmüştüm. Kop Ana Kop!
He bir de Wozniacki'yi ben nedense bulunduğu sıralamaya yakıştıramıyorum. Bana çok kırılgan ve son derece kalitesiz bir tenis oynuyormuş gibi görünüyor. Gerçekten hoşuma gitmiyor oyunu. İzlenir bulmuyorum bir de. Şarapova ile olası 4. tur maçında neler olacak merak ediyorum.

Nadal, Verdasco... Heyoooooooo! Bakalım neler olacak.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP