2 Eylül 2010 Perşembe

idolüyle karşılaşan genç sally

Sporda hikaye varsa tadı başka oluyor. İşin içinde insan varsa zaten biraz kurcalanırsa çok güzel hikayeler bulunabiliyor. Sally Peers için o kadar kurcalamaya gerek de yoktu.

2003’de Belçikalı raket Kim Clijsters, Davis Cup mücadelesinde o zamanki erkek arkadaşı Lleyton Hewitt’i desteklemek için Avustralya’ya gitmişti. O zamanlar 20 yaşında olan Clijsters’a hayran olan 12 yaşında bir kız yanına gelir ve fotoğraf çektirip imza alır. Kızın yüzünün bir tarafı yeşil, diğer tarafı ise altın rengine boyalı, giydiği tişörtte ise Kim Clijsters’ın kocaman imzası ile “Sally’e sevgilerle” yazılıdır. Aradan 7 yıl geçer. Kim Clijsters anne olup tura geri döner ve son şampiyon ve iki numarlı seribaşı olarak ana tablodaki yerini alır. İkinci turdaki rakibi ise yedi yıl once fotoğraf çektirdiği küçük Sally Peers’tır.

Şu an 19 yaşıdan olan Avustralyalı’nın dün Clijsters karşısına çıkarken dizlerinin nasıl titrediğini, karnında kelebekler uçuştuğunu düşünün artık. Yine de ilk sette kazandığı iki oyunu da Clijsters’ın servisini kırarak hanesine yazdırdı. Maçı 6-2/6-1 kaybetti ama adını çoğu tenissevere duyurdu. Şimdi daha çok takip edilecektir bu hikaye sayesinde.

Elemelerdeki üç maçını kazandıktan sonra Peers’in koçu Nike’ı arayıp sponsor olup olamayacaklarını sormuş. Nike’^dan gelen yanıt olumsuzmuş fakat 19 yaşındaki sporcuya başarılar dilemişler. Bu iyi dilekler yerine gelmiş olmalı ki Peers once Aleksandra Wozniak gibi kendisinden daha deneyimli bir raketi elemeyi başardı ve Kim Clijsters karşısına çıkmayı başardı.

Nike bu hikayeden haberdar mıydı bilinmez ki büyük ihtimalle haberdar değildi. Çünkü azıcık kafası çalışan bir yönetici olası bu eşleşmeyi düşünüp sponsor olmayı kabul ederdi. Kaptırdınız oğlum kızı.
Asıl önemli olan şu: Peers şu durumunu ilerletebilecek mi? Daha genç ve profesyonel tura geçiş aşamasında hala.

3 yorum:

Çid. 3 Eylül 2010 16:38  

Sırf yeşillik olsun diye diyorum, Kimi'nin imzası Peers'in tişörtünde değil, fotoğrafın üzerinde:)

onur 3 Eylül 2010 18:04  

Oha evet çok mantıklı.

Spooky 3 Eylül 2010 23:16  

dibe vurdun akmeric

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP