4 Eylül 2010 Cumartesi

gün sonu: amerika açık 2010 - gün 5

Bugün, okumaktan keyif aldığım FortyDeuce blogun sahibi Twitter’dan, “Bu gerçek mi” diye bir şey yazdı. Evet, ben de rüyada mı, gerçek hayatta mı olduğuma tam karar veremiyordum aslında. Son birkaç gündür, daha önce de dediğim gibi, az uyuyorum ve bazen halüsinasyonlar görebiliyor, rüyaları gerçek zannedebiliyorum. Ben de hemen Inception’dan öğrendiğim taktikle totemime sarıldım. Totemim, daha doğrusu totemlerim, Sorana Cirstea ve Ernests Gulbis. Onları eğer maç kazanmış olarak bulursam rüyada olduğumu anlıyorum. Hemen gidip Cirstea ve Gulbis hala turnuvada mı diye baktım. Değillerdi. Bu, gerçekti. Ana Ivanovic müthiş oynamış ve Amerika Açık’ta dördüncü tura çıkmıştı.

Amerika Açık Serileri’nde izlediğimde Ana’da bazı şeylerin farklı olduğunu anlamıştım. Servisler daha oturaklı, forehandler daha isabetli ve her şeyden önemlisi Sırp raket kendine daha çok güvenliydi. Müsabaka kazandıkça kendini buluyor ve 2008’e yakınsıyordu. Kim Clijsters karşısındaki o talihsiz sakatlık korkuttu. Ama Sırp’ı durduracak çok az şey vardı artık. İki haftada toparlanmışa benziyor. Zheng karşısında kullandığı müthiş servisleri üçüncü tur maçında, Razzano karşısında da devam ettirdi.

Sadece servis oyunu ve forehand ile sınırlı değil Ana’nın oyunu. Bugün returnlerde harikaydı. Novak Djokovic’ten ders almış bile olabilir servis okuma konusunda. Bugün her şey iyiydi hoştu da daha maçın ilk puanından başlayarak her puanda “Ajdeee” + yumruk şov olmuyor. Bunu anlayışla karşılamaya çalışıyorum ama çok itici duruyor. Ben yine soğumam Ana’dan da çoğu tenisseverin hoşuna gitmediğini biliyorum bu yumruk olayının. 1 numaralı basamaktan 80lere kadar gerilemiş bir raketin tekrar iyi oynamaya başlaması, o yerin dibine kadar giren özgüvenini tekrar kazanması, kısacası kendini tekrar ispatlaması için belki de bu şova eskisinden çok daha fazla ihtiyaç duyuyordur. Bu şekilde anlayışla karşılamaya çalışıyorum.

Cincinnati’de sakatlandığı maçta filenin karşısında duran rakibi Kim Clijsters, iki gün sonra yine orada olacak. Bu sefer Amerika Açık dördüncü tur mücadelesi. Cincy’de Ana’nın kazanacağını düşünüyordum maçı. Burada ise kesin konuşmak saçmalamak olur.

Clijsters bugün Wimbledon yarı finalisti Petra Kvitova ile karşılaştı. Son 3-5 maçtır Belçikalı’da kendini gösteren özellik bu maçta da vuku buldu. Üst üste oyunlar kaybediyor Kim. Müsabakaya 0-3’lük bir seri ile başladı. Ondan sonra sen misin üst üste üç oyun alan. Çek raketi pişman edercesine üst üste 12 oyun alarak karşılaşmadan galip olarak ayrıldı Belçikalı.

Sonra bir de Dementieva maçı vardı ki tam bir siz nasıl diyor, roller-coster. Daniela karşısında önce 2-0 öne geçti Rus raket. Ardından beş oyun üst üste verdi. Ardından beş oyun üst üste aldı. İkinci seti de kazanan Dementieva son 16’daki yerini aldı. Rakibi günün rahat kazananlarından Samantha Stosur. Avustralyalı sakatlığından kurtulmuş. Garip bir dördüncü tur eşleşmesi olacak. İki tenisçi de servisleri ile ünlü. Fakat farklı yönlerde.

Roland Garros’ta Stosur ile final oynayıp şampiyon olan Sikiyavone de günün kazananlarındandı. Alona Bondarenko’ya set vermeden galip gelirken ikinci sette bacakarası vuruşu başarıyla gerçekleştirdi. Winner olmadı ama asist oldu. Delikanlı bi abla Franny. Dördüncü turda Pavluçenkova’mız ile oynayacak. Gisela Dulko’ya yalnızca üç oyun vererek galip geldi bugün Rus raket, İstanbul’un sultanı. Parçalar İtalyan’ı da.

Arthur Ashe’deki günün son kadınlar maçında Venus Williams, Mandy Minella karşısında hiç zorlanmadı. İlk sette 2-2 olduktan sonraki 11 oyunun 10’unu kazandı Amerikalı. Maçta giydiği kıyafet ise yine parıldaklı, transparan, altında ten rengi taytlı ucubik bir şeydi. Maçtan sonra düğün varmış. Venus’ün rakibi Shahar Peer oldu. Pennetta’yı 6-4’lük iki set ile geçti İsrailli. İtalyan raket ikinci sette 0-4’ten 4-4’de gelse de ve hatta dokuzuncu oyunda servis kırma puanları yakalasa da bunlardan faydalanamadı ve seti çeviremedi.

Bu arada Serena Williams da Robocop botundan kurtulmuş ablasını izlemeye gelmiş. Neden bu kadar yapmacıksın Serena.



Erkeklerde İspanyollar yine afedersiniz yardırıyor. Tablonun üst tarafındaki ikinci tur maçları oynandı. Üçüncü tura tablonun ilk yarısından çıkan 16 tenisçinin 7’si İspanyol.

1 numaralı seribaşı Rafa Nadal, Özbek Denis İstomin'i üç sette geçti. İlk 10’daki diğer İspanyollardan Verdasco, İstanbul Challenger şampiyonu Mannarino’yu; Ferrer’de Alman Berrer’i set vermeden geçti. FeVer ilk setteki o beklenmedik beş setlik müsabakadan sonra böyle bir galibiyete ihtiyacı vardı. Fakat üçüncü turda rakip çok zorlu: David Nalbandian. Ferrer de vatandaşı Daniel Gimeno-Traver ile oynayacak.

Nadal’ın sekizde birlik diliminde kendi maçı dışındaki üç maç da beş sete gitti. Ne kadar dengeli bir bölümmüş tablonun bu kısmı. Genç Amerikalı Ryan Harrison’a üzüldüm. Stakhovsky de boş adam değil ancak Harrison geleceğin iyi tenisçilerinden biri olacak. Elemelerden gelen genç raket son sette tie-break ile kaybetti Ukraynalı’ya. Üç de maç puanından yararlanamadı.

Pek sürpriz olduğu söylenemez erkekler tarafında o yüzden pek yazmaya değer bir şey yok. Murray, Wawrinka, Querrey rakiplerine set vermediler. İspanyollar iyiydi dedim, Fransızlar da kötüydü. Korta çıkan 7 Fransız’ın beşi elendi ki bunlarda üçü İspanyollara elendi.

Günün Sonuçları:
[1] R Nadal (ESP) d D Istomin (UZB) 64 76(5) 75
[4] A Murray (GBR) d D Brown (JAM) 75 63 60
[8] F Verdasco (ESP) d A Mannarino (FRA) 61 62 62
[10] D Ferrer (ESP) d B Becker (GER) 63 64 64
[12] M Youzhny (RUS) d D Sela (ISR) 61 63 46 63
[14] N Almagro (ESP) d G Garcia-Lopez (ESP) 63 76(5) 46 76(4)
[18] J Isner (USA) d M Chiudinelli (SUI) 63 36 76(7) 64
[20] S Querrey (USA) d M Granollers (ESP) 62 63 64
[23] F Lopez (ESP) d B Paire (FRA) 64 67(4) 57 76(3) 62
[25] S Wawrinka (SUI) d J Ignacio Chela (ARG) 75 63 64
G Simon (FRA) d [29] P Kohlschreiber (GER) 46 63 16 61 63
[31] D Nalbandian (ARG) d F Serra (FRA) 75 64 62
S Stakhovsky (UKR) d R Harrison (USA) 63 57 36 63 76(6)
T Robredo (ESP) d J Benneteau (FRA) 64 66(2-1) ret.
D Gimeno-Traver (ESP) d J Chardy (FRA) 46 62 60 76(2)
M Llodra (FRA) d V Hanescu (ROU) 76(2) 64 62

(2) K Clijsters (BEL) d. (27) P Kvitova (CZE) 63 60
(3) V Williams (USA) d. (Q) M Minella (LUX) 62 61
(5) S Stosur (AUS) d. S Errani (ITA) 62 63
(6) F Schiavone (ITA) d. (29) A Bondarenko (UKR) 61 75
(12) E Dementieva (RUS) d. (24) D Hantuchova (SVK) 75 62
(16) S Peer (ISR) d. (19) F Pennetta (ITA) 64 64
(20) A Pavlyuchenkova (RUS) d. G Dulko (ARG) 61 62
A Ivanovic (SRB) d. (WC) V Razzano (FRA) 75 60

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP