9 Nisan 2010 Cuma

kim clijsters'ın alışma süreci

Kim Clijsters'ın favori zemini sert olsa da toprak kortta da başarılı sonuçları bulunuyor. Ama yine de kazandığı iki Grand Slam şampiyonluğu da Amerika Açık ve kazandığı 35 WTA Tur turnuvasından 24'ü sert zeminde elde edilmiş başarılar olunca kendisi için en ideal dönüş zamanının Wimbledon sonrası olması gerekiyordu.

Clijsters bunu iyi hesaplamış ve geçtiğimiz sene tam da sert sezonun başladığı Wimbledon sonrası (arada bir kaç toprak var) dönüş yaptı ve geçtiğimiz haftaya kadar süren sert zemin sezonunda oynadığı 32 maçta sadece 5 mağlubiyet aldı. Bu da beklenmedik bir başarı tabi ki. Her ne kadar çok iyi bir sert zeminci olsa da , bir oyuncu 2 sene ara verdikten sonra gelip bu kadar domine etmemeliydi. Bu yüzden adından bolca söz ettirdi. Eğer dönüşünü toprakta yapsaydı bu kadar büyük bir etkisi olmayacaktı.

Toprak sezonu açıldı ve Clijsters normal bir tenisçiye dönüştüğü toprakta ikinci maçında yenildi. Hem de genelde ITF Circuit'te oynayan ve ilk WTA turnuvasına çıkan Beatriz Garcia-Vidagany adlı İspanyol'a. (Burada ajanslara iki çift lafım var. AP haberi "Clijsters elemelerden gelen İspanyol'a yenildi" başlığı ile duyuruyor. O kızın adı yok mu? Ayıp!) Tabi Kim Clijsters tenise döndüğünde oynamayı 2 yıllığına bırakmıştı, en son iki yıl önce çıkmıştı korta. Ama şu tarih göz önüne alındığında kendisinin toprak kortu bırakmasının üzerinden 3 yıl geçti ve normal olarak uzun süren bir sert zemin sezonu ardından alışma evresinin biraz daha uzun sürmesi beklenebilir. Bu yenilgiyi buna yorabilirim. Ya da sadece kötü günündeydi Kim. Bunu katılacağı ilk turnuvada göreceğiz.

Övdüğüm, sevdiğim oyuncuların tepetaklak gitmesini iki hafta üst üste yaşamak da acı veriyor arkadaş. Geçen hafta Nadal için övücü bir şeyler yazdım kendisi ertesi gün elendi. Cirstea toprakta iyidir dedim. Çat! Bugün Marbella'da vatandaşı, eski büyük memelilerden (küçülttü) Simona Halep'e boyun eğdi. Neden be kız? Neden? 

1 numaralı seribaşı Victoria Azarenka'ya ve 2 numaralı seribaşı Flavia Pennetta'ya sahibiz ama ne güzel ki hala. Azarenka bu turda gümleyebilir. Toprakta çok iyi oyanayan MJ Martinez Sanchez ile oynayacak.

Ponte Vedra'da Govortsova dedim. Çeyrek finale rahat geldi. Rakibi de kolay. Hadi bakalım buna da ters tepmesin. Çeyrek final eşleşmelerinde haksız rekabet. Wozniacki-Pavluçenkova var. Küçüklükten büyüttüğüm iki oyuncu. Kavga etmeden oynayın.

Erkeklerde pek bi numara yok. Nicolas Massu hala tenis oynuyor. Toprağı görünce dayanamamış belli ki. Çeyrek finale kadar çıktı Houston'da.

Read more...

7 Nisan 2010 Çarşamba

marbella: cirstea'nın zemini


Sorana Cirstea'nın favori zeminidir toprak. Geçen seneki Roland Garros'ta neler yapabildiğini göstermişti. Şimdi açıldı toprak sezonu ve İspanya'da, Marbella'daki turnuvada ilk turda Maria Kirilenko'yu üç sette geçmeyi başardı bu güzel Romen. Cidden, WTA Tur'daki en güzel iki tenisçi karşılaşmış diyebilirim.


Öte yandan turnuva öncesi plaj futbolu oynamış birkaç tenisçi. Ama ayakkabı ile oynanmaz ki o.


Azarenka da kort sulamaya adamış kendini.

Read more...

geçmiş olsun navratilova

Efsane Martina Navratilova'nın göğüs kanseri olduğu açıklandı. İyi olan ise hem kanserin erken teşhis edilmiş olması hem de yapılan biyopsi sonrası tumörün habis olmadığının belirlenmesi. İngilizcesi Ductal Carcinoma in Situ (DCIS) olan hastalık süt kanallarına yerleşiyor. Navratilova'nın olayında göğüs dokusuna bir sıçrama ve o yönde bir ilerleme olmadığı belirtiliyor (Kanserin habis hali Invasive Ductal Carcinoma [IDC] olarak geçiyor). Doktoru da zaten "Bir göğüs kanserini teşhis ederken karşılaşabileceğiniz en iyi senaryo" diyor. "Çirkin Kraliçe" mayıs ayında bıçak altına yatacak ve kanserli doku alınacak. Ardından altı haftalık bir ışın tedavisi kendisini bekliyor.

DCIS teşhisi konulan hastaların yzüde 20'si göğüs kanseri oluyor ve bunlardan sadece yüzde 1'i hayatını kaybediyor. Yine de Navratilova haberi duyduğunda gözyaşlarını tutamamış. "Vücudumun kontrolü hep benim elimdeydi ama bir anda bu oldu ve tamamen kontrolüm dışında gelişiyor" diyor Çek asıllı Amerikalı. Geçmiş olsun Hingis'in isim annesi.

Read more...

5 Nisan 2010 Pazartesi

hoşgeldin toprak

Nisan ayıyla birlikte sert kort sezonunu kapandı artık tenisçilerin ayakkabılarının altına vurup biriken toprak parçalarını dökmesini izleyeceğiz. Dört zemin içinde (her ne kadar halı zeminli turnuva artık olmasa da) her zaman favorim olmuştur kırmızı toprak, uzun ralliler izletmesi açısından. Mücadele de daha dişe diş oluyor gibi geliyor hep bana.

Bu hafta erkeklerde ve kadınlarda ikişer turnuva var. ATP Tur'da Casablanca ve Houston turnuvaları var fakat önemli isimlerin bay geçtiği bir hafta olacak. Fas'ta İkinci Hasan adına füzenlenen turnuvada (Grand Prix of Hassan II) Stanislas Wawrinka 1 numaralı seribaşı. Guillermo Garica-Lopez, Victor Hanescu ve Paul-Henri Mathieu da diğer önemli isimler. Yunus El Aynavi bu sene yok. Burada yoksa hiçbir yerde olmaz zaten. Kesin temelli bıraktı bu sefer. Houston, Texas'ta yapışık ikizler Sam Querrey ile John Isner, 2 ve 3 numaralı seribaşılar olarak boy gösteriyorlar. Isner, Sam'e göre toprakta daha iyi oynuyor. 1 numaralı seribaşı ise Fernando Gonzalez.

Casablanca Ana Tablo
Houston Ana Tablo 

Kadınlarda Caroline Wozniacki yine geçen seneki gibi durmadan dinlenmeden turnuvadan turnuvaya koşuyor. 2009'da Ponte Vedra'da şampiyon olan Woz, 1 numaralı seribaşı olarak ilk turda Patty Schynder ile oynayacak. A-Bondarenko ve Cibulkova şeklinde devam ediyor seribaşılar. Bu sene güzel şeyler yapmaya niyetli olan Pavluçenkova ve yapmamaya niyetli olan Oudin de ilk sekiz seribaşı arasında kendine yer buldular. Govortsova final oynar (Mustafa Denizli'den bulaştı)

Diğer turnuva İspanya'da, Marbella'da. Daha keyifli ve heyecanlı maçlar bizlerle olacak eğer kodamanlar ilk turlarda elenmez ise. Victoria Azarenka, Flavia Pennetta ve Kim Clijsters'ın yanısıra Kirilenko ve İspanyollar Martinez Sanchez, Garrigues ve Navarro gibi isimler hiç yoktan iyidir şu kısır haftada. Petra Martic, Polona Hercog ve Cirstea genç yetenekler olarak korta çıkacaklar. Bu turnuva güzel olacak hissediyorum.

Ponte Vedra Ana Tablo
Marbella Ana Tablo

Read more...

4 Nisan 2010 Pazar

haiti'den sonra şampiyonlar şili için

Andy Roddick bu geceki finale hazırlık mahiyetinde Şili depremzedeleri için düzenlenen organizasyonda Fernando Gonzalez ve eski tenisçiler Jim Courier ve Gustavo Kuerten ile raket salladı dün akşam.  125 bin dolar yardım toplanan organizasyondan sonra Fernando Gonzo, "Ülkem bunu asla unutmayacak" şeklinde konuştu.

(Foto: AP/ Getty)

Read more...

tenis out kim sears in

Andy 'Bladi' Murray geçtiğimiz günlerde tenise olan aşkının bittiğini söylemişti (I have fallen out of love with tennis). Beklenen üst düzey başarının bir türlü gelmemesi gencin de hevesini kırmışa benziyor. Bundan aylar önce de sürekli PS oynadığı gerekçesi ile uzun zamandır sevgili olduğu Kim Sears terk etmişti Murray'i. Söylentilere göre ikili tekrar arayı ısıtmaya başlamış. Demek ki Murray, "Anam avradım olsun bir daha bilgisayar oyunu falan yok, hatta tenis bile yok" demiş Sears'a. Laura Robson üzülmüş müdür acaba?

Read more...

miami: hiç yakıştı mı şimdi?

Venus'ün acısı kısa sürdü. Hem kendisine hem de izleyenlere çektirdiği eziyet sadece 58 dakika sürerken izleyiciler vatandaşlarının kortta ezilmesinin yanısıra ellerindeki biletlere bakıp bu kadarcık şey için mi bu parayı verdik diyorlardı. Yarı finalde Justine Henin ile çok yorucu ve uzun bir maç yapan Kim Clijsters, finale kadar sadece 1 set kaybederek gelen Williams karşısında müsabakayı baştan sona domine ederek sadece 3 oyun verip şampiyon oldu. Bandajlara sarılı bacaklarla bu kadar oluyormuş demek ki. Böylece 15 maçlık galibiyet serisi de son bulmuş oldu Amerikalı'nın. Beçlikalı ise yarın sıralamada 10. basamakta olacak.


Bu arada Venus elma şekeri gibi olmuş. Çok kötü bir elbise.

(Foto: Reuters / AP)

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP