5 Nisan 2010 Pazartesi

hoşgeldin toprak

Nisan ayıyla birlikte sert kort sezonunu kapandı artık tenisçilerin ayakkabılarının altına vurup biriken toprak parçalarını dökmesini izleyeceğiz. Dört zemin içinde (her ne kadar halı zeminli turnuva artık olmasa da) her zaman favorim olmuştur kırmızı toprak, uzun ralliler izletmesi açısından. Mücadele de daha dişe diş oluyor gibi geliyor hep bana.

Bu hafta erkeklerde ve kadınlarda ikişer turnuva var. ATP Tur'da Casablanca ve Houston turnuvaları var fakat önemli isimlerin bay geçtiği bir hafta olacak. Fas'ta İkinci Hasan adına füzenlenen turnuvada (Grand Prix of Hassan II) Stanislas Wawrinka 1 numaralı seribaşı. Guillermo Garica-Lopez, Victor Hanescu ve Paul-Henri Mathieu da diğer önemli isimler. Yunus El Aynavi bu sene yok. Burada yoksa hiçbir yerde olmaz zaten. Kesin temelli bıraktı bu sefer. Houston, Texas'ta yapışık ikizler Sam Querrey ile John Isner, 2 ve 3 numaralı seribaşılar olarak boy gösteriyorlar. Isner, Sam'e göre toprakta daha iyi oynuyor. 1 numaralı seribaşı ise Fernando Gonzalez.

Casablanca Ana Tablo
Houston Ana Tablo 

Kadınlarda Caroline Wozniacki yine geçen seneki gibi durmadan dinlenmeden turnuvadan turnuvaya koşuyor. 2009'da Ponte Vedra'da şampiyon olan Woz, 1 numaralı seribaşı olarak ilk turda Patty Schynder ile oynayacak. A-Bondarenko ve Cibulkova şeklinde devam ediyor seribaşılar. Bu sene güzel şeyler yapmaya niyetli olan Pavluçenkova ve yapmamaya niyetli olan Oudin de ilk sekiz seribaşı arasında kendine yer buldular. Govortsova final oynar (Mustafa Denizli'den bulaştı)

Diğer turnuva İspanya'da, Marbella'da. Daha keyifli ve heyecanlı maçlar bizlerle olacak eğer kodamanlar ilk turlarda elenmez ise. Victoria Azarenka, Flavia Pennetta ve Kim Clijsters'ın yanısıra Kirilenko ve İspanyollar Martinez Sanchez, Garrigues ve Navarro gibi isimler hiç yoktan iyidir şu kısır haftada. Petra Martic, Polona Hercog ve Cirstea genç yetenekler olarak korta çıkacaklar. Bu turnuva güzel olacak hissediyorum.

Ponte Vedra Ana Tablo
Marbella Ana Tablo

3 yorum:

Spooky 5 Nisan 2010 22:54  

"Dirt Rat"lerin vakti geldi o zaman.

Nadal'ın zemini ama Nadal'ın fiziği itibariyle sezonun bu kısmını biraz temkinli geçireceğini düşünüyorum. Bu tezimi daha önce de söylemiştim ama toprağı bırakmaz diyenler de olmuştu. Bu açıdan da izleyebiliriz. Roddickc filan hikaye olur artık 2 ay :) Ne pis insanım.

Pavlyuçenkova dışında kimden bahsetmiştik. Ben nazar değdirdim filan hatta... Unuttum neyse Sivasspor maçından sonra normal bunlar.

Şarapova vardı ne oldu ona? Nuage da geliyor kendisine çeki düzen versin. Sakatlık durumu nedir cidden. Omuz-toprak-nem bunlar üçü bir arada kahve gibi gitmez yani :)

onur 5 Nisan 2010 23:04  

Resmi sitesinde Miami başlamadan bir önceki hafta Miami'deki turnuvadan dirseğindeki sakatlık nedeniyle çekildiği ve 3-6 hafta arası kortlardan uzak kalacağı yazıyor. Yani 3-4 hafta sonra kortlara dönecek. Roma'ya yetişeceğini düşünüyorum Şarapova'nın.

Kulikova'ydı yanılmıyosam diğer nazar değdirdiğin :)

Unknown 7 Nisan 2010 19:26  

Simona Halep'te Andalucia'da oynuyor :)
Toprak kort sezonu gerçekten çok güzel. Nadal konusunda Spooky'e katılıyorum,çok fazla yüklenmemeye çalışır bu zeminde artık dizlerine.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP