7 Nisan 2010 Çarşamba

geçmiş olsun navratilova

Efsane Martina Navratilova'nın göğüs kanseri olduğu açıklandı. İyi olan ise hem kanserin erken teşhis edilmiş olması hem de yapılan biyopsi sonrası tumörün habis olmadığının belirlenmesi. İngilizcesi Ductal Carcinoma in Situ (DCIS) olan hastalık süt kanallarına yerleşiyor. Navratilova'nın olayında göğüs dokusuna bir sıçrama ve o yönde bir ilerleme olmadığı belirtiliyor (Kanserin habis hali Invasive Ductal Carcinoma [IDC] olarak geçiyor). Doktoru da zaten "Bir göğüs kanserini teşhis ederken karşılaşabileceğiniz en iyi senaryo" diyor. "Çirkin Kraliçe" mayıs ayında bıçak altına yatacak ve kanserli doku alınacak. Ardından altı haftalık bir ışın tedavisi kendisini bekliyor.

DCIS teşhisi konulan hastaların yzüde 20'si göğüs kanseri oluyor ve bunlardan sadece yüzde 1'i hayatını kaybediyor. Yine de Navratilova haberi duyduğunda gözyaşlarını tutamamış. "Vücudumun kontrolü hep benim elimdeydi ama bir anda bu oldu ve tamamen kontrolüm dışında gelişiyor" diyor Çek asıllı Amerikalı. Geçmiş olsun Hingis'in isim annesi.

1 yorum:

kirpi 7 Nisan 2010 19:53  

En cok uzulmus olmasina uzuldum. 50 yasini coktan gecmis, 50'sinde Grand Slam kazanmis bir isim, hala da oldukca dinc. Boyle seyler neredeyse herkeste goruluyor artik, bozmasaymis moralini. Umarim kotu ruh halinden cabuk cikar.
Yasi 50'den fazla olup yasindan falza Grand Slam kupasi olan kac kisi var ki? :) Hatta yasindan fazla Grand Slam kupasi olan kim kaldi ki?

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP