9 Nisan 2010 Cuma

kim clijsters'ın alışma süreci

Kim Clijsters'ın favori zemini sert olsa da toprak kortta da başarılı sonuçları bulunuyor. Ama yine de kazandığı iki Grand Slam şampiyonluğu da Amerika Açık ve kazandığı 35 WTA Tur turnuvasından 24'ü sert zeminde elde edilmiş başarılar olunca kendisi için en ideal dönüş zamanının Wimbledon sonrası olması gerekiyordu.

Clijsters bunu iyi hesaplamış ve geçtiğimiz sene tam da sert sezonun başladığı Wimbledon sonrası (arada bir kaç toprak var) dönüş yaptı ve geçtiğimiz haftaya kadar süren sert zemin sezonunda oynadığı 32 maçta sadece 5 mağlubiyet aldı. Bu da beklenmedik bir başarı tabi ki. Her ne kadar çok iyi bir sert zeminci olsa da , bir oyuncu 2 sene ara verdikten sonra gelip bu kadar domine etmemeliydi. Bu yüzden adından bolca söz ettirdi. Eğer dönüşünü toprakta yapsaydı bu kadar büyük bir etkisi olmayacaktı.

Toprak sezonu açıldı ve Clijsters normal bir tenisçiye dönüştüğü toprakta ikinci maçında yenildi. Hem de genelde ITF Circuit'te oynayan ve ilk WTA turnuvasına çıkan Beatriz Garcia-Vidagany adlı İspanyol'a. (Burada ajanslara iki çift lafım var. AP haberi "Clijsters elemelerden gelen İspanyol'a yenildi" başlığı ile duyuruyor. O kızın adı yok mu? Ayıp!) Tabi Kim Clijsters tenise döndüğünde oynamayı 2 yıllığına bırakmıştı, en son iki yıl önce çıkmıştı korta. Ama şu tarih göz önüne alındığında kendisinin toprak kortu bırakmasının üzerinden 3 yıl geçti ve normal olarak uzun süren bir sert zemin sezonu ardından alışma evresinin biraz daha uzun sürmesi beklenebilir. Bu yenilgiyi buna yorabilirim. Ya da sadece kötü günündeydi Kim. Bunu katılacağı ilk turnuvada göreceğiz.

Övdüğüm, sevdiğim oyuncuların tepetaklak gitmesini iki hafta üst üste yaşamak da acı veriyor arkadaş. Geçen hafta Nadal için övücü bir şeyler yazdım kendisi ertesi gün elendi. Cirstea toprakta iyidir dedim. Çat! Bugün Marbella'da vatandaşı, eski büyük memelilerden (küçülttü) Simona Halep'e boyun eğdi. Neden be kız? Neden? 

1 numaralı seribaşı Victoria Azarenka'ya ve 2 numaralı seribaşı Flavia Pennetta'ya sahibiz ama ne güzel ki hala. Azarenka bu turda gümleyebilir. Toprakta çok iyi oyanayan MJ Martinez Sanchez ile oynayacak.

Ponte Vedra'da Govortsova dedim. Çeyrek finale rahat geldi. Rakibi de kolay. Hadi bakalım buna da ters tepmesin. Çeyrek final eşleşmelerinde haksız rekabet. Wozniacki-Pavluçenkova var. Küçüklükten büyüttüğüm iki oyuncu. Kavga etmeden oynayın.

Erkeklerde pek bi numara yok. Nicolas Massu hala tenis oynuyor. Toprağı görünce dayanamamış belli ki. Çeyrek finale kadar çıktı Houston'da.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP