16 Nisan 2011 Cumartesi

fed cup: olmak ya da olmamak mücadelesi

World Group'ta yarı finallerin yanı sıra Play-off'lar da bu hafta sonu oynanıyor. Yenilen takımlar World Group'a giremeyecek. Eşleşmeler şöyle:

Almanya - ABD
İspanya - Fransa
Slovakya - Sırbistan
Avustralya - Ukrayna


Almanya evindeki mücadeleye tam kadro çıkıyor. Petkovic ve Görges geçen yılın ikinci yarısından bu yana eşzamanlı olarak artı yönde ivmelendiler. Çiftlerde oynayacak Lisicki şanssız sakatlıkların kurbanı oldu bugüne kadar. Ama ortalama üstü bir oyuncu. Özellikle de forehandleriyle. Anna-Lena Grönefeld'i ise anlatmaya gerek yok. Deneyimli bir abla.

ABD ise hem kadınlar hem de erkekler tenisindeki düşüşten dolayı artık üst düzey müsabakalarda mücadele edemez oldu. Şimdi de World Group'tan düşmek üzereler ki kanımca düşerler. Oudin ve McHale ile olacak iş değil bu. Oudin demişken 2009 Amerika Açık'ta ne gaza gelmiştik arkadaş. Peheeey.

Cumartesi
R1: Andrea Petkovic (GER) v Christina McHale (USA)
R2: Julia Goerges (GER) v Melanie Oudin (USA)

Pazar
R3: Andrea Petkovic (GER) v Melanie Oudin (USA)
R4: Julia Goerges (GER) v Christina McHale (USA)
R5: Anna-Lena Groenefeld / Sabine Lisicki (GER) v Liezel Huber / Vania King (USA)


En heyecanla beklediğim eşleşme ise Sırbistan ile Slovakya arasında olacak. ABD'nin aksine son yıllarda çıkarttığı tenisçiler ile dikkat çeken bu kısa geçmişli ülke geçen yıl Davis Cup'ı kazandı. Kadınları da World Group'a çıkmanın arefesindeler.

Deplasmanda oynayacak olsalar da çok kuvvetli bir kadroyla gittiler. Ana ve JJ'ye diyecek bir şey yok zaten. Bojana bu sene adını iyi duyurdu. Onların yanında bir de ufaklık var (her anlamda). Krunic. Takım kaptanının Ana ve Bojana'yı tekler oynatması çok konuşuldu. Jankovic dururken Bojana'yı tekler oynatmak -zeminin toprak olduğu düşünüldüğünde- garip kaçıyor.

Öte yandan Slovak takımı güçlü gözükmüyor ama öyle değil. Cibulkova'yı seven biri olarak söylüyorum özellikle toprakta başka oynuyor bu kız. Zeminin toprak olması Hantuchova için dezavantaj. Sezon başında birkaç iyi sonucu vardı. Rybarikova da potansiyelini yansıtamayan isimlerden. Çim sezonunu bekliyordur o yine. Burada da bir 93'lü var. Jana Cepelova. Ama maçlara baktığımızda rezerv olarak kullanılacağını görüyoruz. Hantuchova çiftler oynayacak.

Cumartesi
R1: Dominika Cibulkova (SVK) v Bojana Jovanovski (SRB)
R2: Daniela Hantuchova (SVK) v Ana Ivanovic (SRB)

Pazar
R3: Dominika Cibulkova (SVK) v Ana Ivanovic (SRB)
R4: Daniela Hantuchova (SVK) v Bojana Jovanovski (SRB)
R5: Daniela Hantuchova / Magdalena Rybarikova (SVK) v Jelena Jankovic / Aleksandra Krunic (SRB)

Read more...

fed cup yarı finalleri

Geldik mi Fed Cup'ta yarı finallere. İtalya, Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Belçika son dörde kalan takımlardı.

İtalya deplasmanda Avustralya'yı 4-1 ile çok rahat geçmiş, Rusya ise evinde Fransa karşısında ecel terleri dökmüştü. Bu iki takım hafta sonu finale kalabilmek adına mücadele edecek.

Ruslar yine evlerinde oynuyor. Moskova'da yine sert zeminli salonda oynanacak karşılaşmalar. Ev sahibine baktığımızda bir önceki Fransa eşleşmesinden farklı olarak Vera Zvonareva'yı görüyoruz. Kötü bir performans ortaya koyan Masha'nın yerine takıma davet edildi. Ha bir de geçen eşleşmeye davet edilen fakat oynatılmayan Dinara Safina yerine Ekaterina Makarova var. Her işte bir hayır vardır derler ya, Safina o eşleşme için ülkesine gidip annesi ile konuşmasa belki de tenisi bırakacaktı. Geçen süre içinde eskisine göre gayet başarılıydı Rus.

Son şampiyon İtalya hiç olmadığı kadar zayıf. Normalde takımın çiftler rubberını oynayan Sara Errani ve Roberta Vinci top iki ismi olmuş durumda. Pennetta ve Sikiyavone'nin yokluğu büyüüüük bir sürpriz olmazsa İtalyanların elenmesine neden olacak.

Cumartesi
R1: Vera Zvonareva (RUS) v Sara Errani (ITA)
R2: Svetlana Kuznetsova (RUS) v Roberta Vinci (ITA)

Pazar
R3: Vera Zvonareva (RUS) v Roberta Vinci (ITA)
R4: Svetlana Kuznetsova (RUS) v Sara Errani (ITA)
R5: Anastasia Pavlyuchenkova / Ekaterina Makarova (RUS) v Alberta Brianti / Maria-Elena Camerin (ITA)

Belçika'nın ev sahibi olduğu diğer eşleşmede ise Çekler daha avantajlıya benziyor. Clijsters omuz sakatlığı nedeni ile çekilmişti hatırlayacaksınız. Tabii ardından kuzeninin düğününde çılgınca dans ederken ayağını neredeyse kırması ayrı bir olay.

Belçika onun dışında tam kadro. Wickmayer ve Flipkens teklerde oynayacak. Genç An-Sophie Mestach yine kadroda. 2006'da final gören isimlerden sadece Flipkens var. Son maçta İtalya'ya yenilmişlerdi Henin sakatlanınca. Ben yine de başa baş geçeceğini düşünüyorum bu eşleşmenin.

Çek tenisçiler iyi bir sezon geçiriyorlar. Kvitova genç yetenek olarak lanse ediliyor. Barbora Zahlavova-Styrcova çok ilginç maçlar çıkarttı. Beneseova ondan daha üst sırada olmasına rağmen Çek iki numarası olarak mücadele edecek Barbora.

Çekoslavkya dağıldıktan sonra Çekler bu kupada finale hiç çıkamadı. Slovakya ise bunu başarmıştı. İki senedir yarı finalde yeniliyor Çek takımı. Basın toplantısında tenisçiler bunu kafalarına takmadıklarını söyledi. Bu sefer kotaracaklar sanki.

Cumartesi
R1: Kirsten Flipkens (BEL) v Petra Kvitova (CZE)
R2: Yanina Wickmayer (BEL) v Barbora Zahlavova Strycova (CZE)

Pazar
R3: Yanina Wickmayer (BEL) v Petra Kvitova (CZE)
R4: Kirsten Flipkens (BEL) v Barbora Zahlavova Strycova (CZE)
R5: An-Sophie Mestach / Alison van Uytvanck (BEL) v Iveta Benesova / Barbora Zahlavova Strycova (CZE)

Read more...

11 Nisan 2011 Pazartesi

crazy dance in belgium

Bu tenisçiler garip insanlar. Birisi masaya çıkar kolunu keser, öbürü lokantaya gider ayağını keser, beriki sincap ezmemek için bisikletten düşer kolunu çatlatır...

Clijsters sen git kuzeninin düğününde dans ederken ayağını eline al! Artık nasıl bir hırsla dans etmekse o! Bileğini incitmiş Belçikalı. İncitmek de değil bağları falan yırtmış hatta iç kanatmış...

MR'dan sonra 4-6 hafta kortlardan uzak kalacağı açıklandı. Roland Garros'a altı hafta var. 40 yapmıyor. Oynaması tehlikeye girdi Kim'in. Geçen sene Fed Cup haftasında sol ayağında kas yırtığı tespit edilmiş ve yine altı hafta uzak kalacağı açıklanmıştı. Tabii ki Paris'te de göremedik. Bu yıl ise Fed Cup haftasına girerken yine sakatlamayı başardı kendini. Ve yine koca bir toprak sezonu boşa gitti.

Clijsters geri dönüşünden bu yana sadece iki toprak kort maçı yaptı. Geçen yıl Marbella'da Dulgheru'yu yenmiş, ikinci turda isimsiz bir İspanyol'a mağlup olmuştu. Seneye de Olimpiyat için atlar toprak sezonunu bakın görürsünüz.



Bakın burada da kına gecesinde oynuyor Kim. Çok üzülmüş geline. Belgeyle konuşurum.

Read more...

mc: ooo gulbis n'aber ya?


Monte Carlo'ya bir ön bakış atamadım. Bırakın onu tahmin oyununu bile doldurmayı unuttum bilgisayarın azizliğine uğrayıp. Neyse efendim. Djokovic ve Söderling başlamasına az bir süre kala çekildiği turnuvada ana tablo ilk tur maçlarının birkaçı bugün oynandı.

Günün en bomba haberi (erkeklerde) Gulbis'in Dolgopolov karşısında maç kazanmasıydı. Hem de ilk seti domine ederek. 6-1/6-4 kazandı Letonyalı ve ikinci tura yükseldi. Ben tahmin oyununda seçseydim kesin Dolgopolov'u seçerdim. Toprağı seviyor zaten onu sevmemiz RG 2008'e denk geliyor. Birazcık adam olsa o günlere dönse dahi yeter. Öte yandan nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama Dolgopolov'un mide rahatsızlığı varmış. Birkaç gündür sıvıyla besleniyormuş sadece. Onun da etkisi vardır doğruysa. Ernie ikinci turda Milos Raonic ile oynayacak. Genç Kanadalı, Llodra'yı devirdi. Maçın setleri şöyle: 6-3/0-6/6-0. Mindfuck!

Federer'in rakibi de beklediğim gibi Kohlschreiber oldu. Alaman'dan bir şeyler bekliyorum ama ilk turdaki kötü performansı "Hiiiç zahmet etme" diyor.

Read more...

kadınlarda beklendik, erkeklerde beklenmedik son


Caroline Wozniacki d. Elena Vesnina 6-2/6-3
Toprakta kesin bocalayacak dediğim Wozniacki dakika 1 ilk turnuvasında şampiyon oldu. Bir önceki postta da bahsetmiştim inanılmaz bir kararlılık ile oynuyor. Yılmıyor. Hani afedersin sülük gibi yapışan bir kararlılık bu ve karşıdaki tenisçi kim olursa olsun yıldırmayı başarıyor. Bu hafta Jankovic maçında yaptığı savunmayı Shaq pota altında yapamaz.

Kariyerinin 15. şampiyonluğu oldu bu. 2011'deki ise üçüncü. Daha 20 yaşında.

Vesnina ise kariyerinin beşinci finalinden beşinci yenilgiyle ayrıldı. Hatırlayacaksınız İstanbul Cup'ta geçen yıl finalde Nastya'ya yenilmişti.


Victoria Azarenka d. Irina-Camelia Begu 6-3/6-2
Sürpriz finalistimiz yine beş oyun alabilmiş tebrik etmek lazım. Vika birkaç aydır yükselttiği formu Miami'den sonra Marbella'da da şampiyon olarak sürdürdü. Bu sene sonuna kadar ondan ve A-Radwanska'dan bir şeyler bekliyorum bakalım. Vika bu şampiyonlukla ilk beşe girdi. Kariyer zirvesi yaptı. Begu da ilk 100'e girdi.


Ryan Sweeting d. Kei Nishikori 6-4/7-6
Erkeklerde ise beklenmedik sonuçlar vardı. Houston'da turnuvaya wildcard ile katılan Ryan Sweeting bir diğer sürpriz finalist Kei Nishikori'yi yendi. Sweeting ikinci turda Sam Querrey'i, yarı finalde de bir başka uzun Ivo Karlovic'i alt etti ki Hırvat tenisçi bir tur önce John Isner ile üç buçuk saat süren ve her seti tie-break ile sonuçlanan bir maç yapmıştı.

Nishikori için Mardy Fish galibiyeti güzel galibiyet. Kariyerinin zirvesindeki bir adamı yenmeyi başardı neticede. Bu çocuk için de bekleye bekleye bi hal olduk ama bakalım artık.


Pablo Andujar d. Potito Starace 6-1/6-2

Burada da sürpriz sonuç, ilk şampiyonluk. İspanyol'un ilk şampiyonluğu. Kazablanka'da geldi.

Read more...

10 Nisan 2011 Pazar

marbella: cirstea'ya örnek olması dileklerimle

Tenis bu yüzden garip bir spor. Bireysel olduğunu yaldır yaldır bağırıyor. Şu ana kadar WTA Tour seviyesinde hiçbir başarısı bulunmayan Rumen Begu, şansının da yardımıyla çıktığı yarı finalde Svetlana Kuznetsova'yı bir set geriden gelerek yendi ve finale çıktı. 20 yaşındaki tenisçi belki de kariyerinde ilk defa bu kadar rahat bir maça çıkmıştır. Kaybedecek bir şeyin yok. Yenilirsen "top" bir tenisçiye yenileceksin ve doğal sonuç bu. Bu ferahlama ve kafa dinginliği ile korta çıkınca da sürpriz koparmak aslında sürpriz olmuyor.


Bengü bundan önce hiç ana tablo galibiyeti almamıştı WTA Tour turnuvalarında. Şimdi ise şampiyonluktan bir maç uzakta. 

Bu arada yarı final maçında 15 kez servis kırıldığını belirterek WTA'e selamı çakalım.

Bengü'nün finaldeki rakibi Victoria Azarenka. Çiğ çiğ yiyebilir kızcağızı.

Read more...

negatif yüklü iyon


Rumen tenisinin eski isimleinden Ion Tiriac hawk-eye'dan aldığı güçle tenisi değiştirme girişimlerine başladı. Hızlı  kort seven tenisçiler panikte!!!

Toprak kortta da Hawk-Eye olmasının gerekliliğinden dem vuran Madrid Masters'ın sahibi Tiriac, bununla yetinse yine iyi. Toplar daha büyük olsun, bütün kortlar mavi olsun istiyor. Daha yavaş tenis istiyor. Rumenlerin büyük çoğunluğu toprakçı zaten bunu biliyoruz, yavaş zemini seviyorlar. Çakkaaaall!

Mavi zeminin televizyondan daha iyi göründüğünü belirtip, "Madrid'de kortta 15 bin kişi varken televizyonu başından milyonlar izliyor" demiş.

Her şeyi anlarım da daha yavaş oyun daha çok izleyici kaybettirir. Bunu favori zemini toprak kort olan biri olarak söylüyorum.

Turnuvanın yeni kupasını da törenle gösterdi. 18 karatlık elmas kaplama altından bir garip heykel.
Tiriac leş ticaret oyunlarını tenise alet etmekten utanmayan bir isim. Bu yüzden saçmalıklarını dinlememek gerekir. Madrid'deki büyük ball-big-titted-mini-skirted-girl fikri de bundan çıkmıştı. O kapitalist ellerini tenisten çekmeli en kısa sürede. Yine de sert zeminli turnuvayı toprağa çeken (Ama Caja Magica güzel şimdi) bu dede nedeniyle seneye mavi toprakta koşan Nadal izleyebiliriz.

Feliciano Lopez ve Costa denemişler mavi toprağı ve onaylamamışlar.

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP