6 Şubat 2010 Cumartesi

fed cup ilk tur maçları

Fed Cup heyecanı bugün başlıyor. En büyük çekişme Rusya ile Sırbistan arasında olacak. Jelena Jankovic Floridalar'dan geldi ülkesi için. Ana Ivanovic ile birlikte Rusya'nın Kuznetsova ve Kleybanova'sına karşı koymaya çalışacaklar. Maç programı ise şöyle:


Cumartesi 17:00
Ana Ivanovic (SRB) v Svetlana Kuznetsova (RUS)
Jelena Jankovic (SRB) v Alisa Kleybanova (RUS)

Pazar 15:00
Jelena Jankovic (SRB) v Svetlana Kuznetsova (RUS)
Ana Ivanovic (SRB) v Alisa Kleybanova (RUS)
Ana Ivanovic / Jelena Jankovic (SRB) v
Vera Dushevina / Anastasia Pavlyuchenkova (RUS)

Ukrayna ile İtalya arasında Ukrayna'da mücadele. Bondarenko kardeşler Güzel ve Çirkin'e karşı.

Cumartesi 13:30
Alona Bondarenko (UKR) v Francesca Schiavone (ITA)
Kateryna Bondarenko (UKR) v Flavia Pennetta (ITA)

Pazar 13:00
Alona Bondarenko (UKR) v Flavia Pennetta (ITA)
Kateryna Bondarenko (UKR) v Francesca Schiavone (ITA)
Mariya Koryttseva / Viktoria Kutuzova (UKR) v
Sara Errani / Roberta Vinci (ITA)

Fransa'da Amerikalılar var. Cornet ve Oudin'i izleyip yaşlandığımızı anlayalım.

Cumartesi 14:30
Alize Cornet (FRA) v Bethanie Mattek-Sands (USA)
Pauline Parmentier (FRA) v Melanie Oudin (USA)

Pazar 14:00
Alize Cornet (FRA) v Melanie Oudin (USA)
Pauline Parmentier (FRA) v Bethanie Mattek-Sands (USA)
Stephanie Cohen-Aloro / Julie Coin (FRA) v
Liezel Huber / Bethanie Mattek-Sands (USA)

Çekler Almanlar'a karşı. Komşu komşuya oynayacaklar kardeş kardeş.

Cumartesi 14:00
Lucie Safarova (CZE) v Anna-Lena Groenefeld (GER)
Petra Kvitova (CZE) v Andrea Petkovic (GER)

Pazar 13:00
Lucie Safarova (CZE) v Andrea Petkovic (GER)
Petra Kvitova (CZE) v Anna-Lena Groenefeld (GER)
Lucie Hradecka/Kveta Peschke (CZE) v
Kristina Barrois/Tatjana Malek (GER)

World Group II'de de mücadele var. Kan var, gözyaşı var, aksiyon var...

Polonya - Belçika
Slovakya - Çin
Avustralya - İspanya (Hey gidi İspanya)
Estonya - Atjantin

Read more...

3 Şubat 2010 Çarşamba

foto: beni mıncıklama

Vika, mango alırken bir uyarıya rastlamış: "Lütfen beni mıncıklama, ta ki senin olana kadar."

Read more...

avustralya açık 2010'un ardından

(Dünkü gazetede çıkan yazım, gazeteye ulaşamayanlar için burada)


Üstün insan sadece bir hayal mi?

Düşünün ki bir tenis maçına bilet alıyosunuz. Tribündeki yerinize oturmuş maçı izleyecekken bir anda bale gösterisinde buluyorsunuz kendinizi. Kortta bale olur mu hiç? Söz konusu Roger Federer ise her şey olur. Majesteleri oyun anlamında diğerlerinden ne kadar ayrı bir yerde durduğunu ve bu farkı da günden güne açtığını gösterircesine oynadı Avustralya Açık 2010’da. Turnuvaya Igor Andreev karşısında set kaybederek başlasa da her geçen maç seviyesini daha da arttırarak final maçında 2001: A Space Odyssey eserindeki “Star Child” mertebesine ulaştı. Bu Yıldız Çocuk şüphesiz ki tüm insanlardan daha üstün olmalıydı. Nietzsche’nin de ruhu şad olmuştur artık.

Federer, geçen sezon sonundan beri çok iyi oynuyor dediğimiz Davydenko’yu ve ardından Tsonga’yı çok rahat geçti. Finalde Andy Murray zorlar diye düşünülüyordu. Kendinden altı yaş küçük ve fiziksel olarak daha dinç olması gereken Britanyalı’yı da set vermeden geçerek kupaya ulaştı İsviçreli. 16. Grand Slam şampiyonluğu. Dile kolay.

Rafael Nadal’ın dizlerinin ihaneti ona pahalıya patlamaya devam ediyor. Murray karşısında çektiği diz ağrısı maçı tamamlayamamasına neden oldu. Koltuk değnekleri ile de olsa bitirmesi tavsiye edilen maçı akil davranarak yarıda bırakması, kariyerinin devam edebilmesi açısından alınmış zekice bir karardı.

Djokovic de Nadal’dan farksız. Avustralya’da onu bozan bir şeyler var belli ki. Geçen sene çarpan güneşti, bu sene midesi. Çeyrek finalde Tsonga karşısında müsabakayı beş sete götürdüyse de sonunu getiremedi. Tenisin Muhammed Ali’si Tsonga ise iki sene önceki başarısına çok yaklaştı fakat yarı finalde karşısında bulduğu Federer başka bir dünyadandı.

Cilic’ten bahsetmezsek olmaz. 21 yaşındaki Hırvat, gelecek için güzel sinyaller verdi. Dördüncü turda mağlup ettiği del Potro’nun Amerika Açık finalinde Federer’i alt ettiği düşünüldüğünde artık kendisinden bir Grand Slam beklememiz gerektiğini çıtlattı.

Ara vermeseydi kadınlar tenisinin Federer’i mertebesine ulaşacak olan Justine Henin, vatandaşı Clijsters’ın başarısını tekrarlayamayıp birincilik kupasına erişemese de gösterdiği performans ile Roland Garros için güzel sinyaller verdi. Değişen servis stiline alışması da zaman alacak gibi. Final maçında backhand’ini evde unutması Serena Williams’a yaradı ve Amerikalı raket kariyerinin 12. Grand Slam’ine uzanarak Billie Jean King ile skoru eşitledi. Şimdi hedef 18 ile Navratilova ve Evert.

Kadınlar tarafında en büyük sürpriz şüphesiz iki Çinli’nin yarı final oynamasıydı. Yarı finale kalan dört tensiçiden üçünün 1.75’in altında olmasını uzun zamandır görülmemiş bir doğa olayı gibi ağzımız açık izledik. Na Li ve Jie Zheng’in bir süredir devam eden özgürlükleri onları iyi yönde etkilemiş. Bu iki tensiçinin antrenman saatlerinden maaşlarına kadar her şeyini Çin Devleti belirliyordu. Fakat yaklaşık iki sene önce devlete resti çeken Çinliler yavaş yavaş yükselmeye başladı. Na Li ilk 10’a giren ilk Çinli oldu.

Birkaç sene öncesine kadar ilk 10’a girecek düzeyde tenis oynayan Maria Kirilenko bir anda düşüşe geçerek 100’den çıkmanın eşiğine gelmişti. Açıkçası patlama yapacak zamanı biraz kötü seçti. Vatandaşı ve adaşı Sharapova ile ilk turda eşleşen Rus raket tur atlayan taraf olunca Sharapova için Grand Slam kazanma umutları bir başka bahara kaldı.

Türkiye için de farklı bir turnuva oldu. Marsel “şanslı kaybeden” olarak katıldığı ana tabloda Sebastien Grosjean’ı geçerek yine ikinci turu gördü ancak Fernando Gonzalez onun için çok güçlüydü. Çift kadınlarda İpek Şenoğlu partneri Yaroslava Shvedova ile ilk turda elenerek üzdü. Gençlerde de ilk defa bir Türk mücadele etti. Melis Sezer rakibini ilk sette zorlasa da belki de deneyimsizlik sonucu ilk turda elendi. Ancak yavaş yavaş Grand Slamler’in ana tablolarında görünmek Türk tenisi açısından umut verici bir gelişme.

Seyirci rekorunun kırıldığı Avustralya Açık böyle geçerken artık gözümüz toprağa bakıyor. Şunun şurasında Roland Garros’a 100 gün kaldı.

Read more...

2 Şubat 2010 Salı

sveta takımda, jelena şüpheli

Fed Cup ilk tur maçları (yani çeyrek finalde diyebiliriz aslında) bu haftasonu oynanıyor. Dört adet eşleşme şu şekilde:

Ukrayna - İtalya (bunlara tıklanabiliyor da valla)
Çek Cum. - Almanya
Sırbistan - Rusya
Fransa - ABD


Sırbistan'da Jelena Jankovic kadroda gözükmesine rağmen sakatlığı nedeniyle çekilecek çok büyük bir olasılıkla. Rusya tarafında ise Svetlana Kuznetsova takıma dahil edildi. İlk 20'deki tenisçilerden en başta ret cevabı alan takım kaptanı Shamil Tarpishchev, dünya 4 numarası Svetlana Kuznetsova'yı ikna etmiş olacak ki Avustralya Açık'ta karışık çiftlerde final oynayan Ekaterina Makarova yerine Kuzy'i almış. Rusya takımındaki diğer isimler ise Anastasya Pavluçenkova, Vera Duşevina ve Alisa Kleybanova.


Sırbistan'da ise Ana Ivanovic, Ana Jovanovic ve Bojana Jovanovski takımdalar. Jankovic ise blogundan yaptığı açıklamada Florida'da bulunduğunu ve sırtındaki ağrıları dindirebilmek için tedavi aldığını yazdı. Bununla da kalmayıp kendini savunmak için "epik" zaferlerinden bahsetmeye başlamış Jelena. Milli takım için 35 maç yapmış bunların 26'sını kazanmış, sakat sakat oynamış, çok acı çekmiş vs.. vs... La deli kadın tamam anladık sakatsın da ne bu kendini acındırmalar?

(Foto: Getty)

Read more...

1 Şubat 2010 Pazartesi

Üstün insan hayali gerçek oldu

Bunu başarabilmek için belki de Star Child olmak gerekir. 16 Grand Slam şampiyonluğu. Tebrikler Federer. Bu noktaya sanırım bundan sonra anca yarı robot yarı insan atletlere izin çıkınca erişebiliriz.


(Foto: Reuters / Getty)

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP