1 Şubat 2010 Pazartesi

Üstün insan hayali gerçek oldu

Bunu başarabilmek için belki de Star Child olmak gerekir. 16 Grand Slam şampiyonluğu. Tebrikler Federer. Bu noktaya sanırım bundan sonra anca yarı robot yarı insan atletlere izin çıkınca erişebiliriz.


(Foto: Reuters / Getty)

17 yorum:

Russell 1 Şubat 2010 09:35  

ve evet.. aylardır bekliyordum bu dikkatimi çeken noktayı ortaya atmak için.. us open'dan sonra vazgeçmiştim ama bu sefer yapıyorum..

bu bloga geçmeden önceki blogu saymıyorum bu tespitimde.. lovegametennis.blogspot.com adresi geçerlidir yani yalnızca.. önden bunu söyleyeyim..

bu blogda ilk yorumlanan grand slam ne? 2008 amerika açık.. kazananı? federer.. sonra 2009 avustralya açık'ta kazanan nadal, ama blogun sahibi askerde.. yani o turnuva burada pas geçildi.. sonra roland garros.. yine burada yorumlandı, burayı hiç kazanamayan federer şampiyon.. arkasından wimbledon şampiyonu kim? federer.. sonra us open'da del potro oldu, nasıl oldu ben de bilmiyorum ve şimdi yine federer..

demem odur ki, federer'in daha fazla grand slam alanlarını tahrip etmesini istemiyorsan, insanlık namına blogu kapat abi.. :)

brokoli 1 Şubat 2010 13:04  

blog sahibi olarak elbette sizin bileceğiniz iş bu ama keşke maçtaki gözlemlerinizi yine o kendinize has üslubunuzla yazsaydınız..belki zamanınız yoktu,belki de yazmak istemediniz bilmiyorum ama belirtmeden geçmiyim dedim maçlardaki gözlemlerinizi okumak bir hayli zevkli oluyor çünkü.

onur 1 Şubat 2010 13:10  

@russell
ehehehe tahrip edecek alan mı kaldı :) durmak yok bloga devam :)

@brokoli
turnuva boyunca zaten blog performansımdan hiç memnun değilim. geçen amerika açık'taki gibi yazabilmek isterdim. ama çalışınca olmuyormuş maalesef bunu öğrendim. elimden geleni yaptım yine de. federer-murray maçını gazetede izledim. kendime göre notlar aldım. ama iş saatleri içinde bloga koyacak vaktim olmadı. dün gece de eve 12'de ulaşabildim. notlarımı mail olarak atmayı unuttum ve baştan yazmak da çok zor geldi. bi de kazanan federer olunca çift kat üşendim :)
roland garros daha insani saatlerde olacak. orada eş zamanlı olarak bir şeyler yapmayı düşünüyorum. teşekkürler.

Russell 1 Şubat 2010 14:31  

roland garros demişken, orada da bir djoker-nadal finali efsane olabilir diye düşünüyorum.. federer robotluktan çıkarsa belki olur.. :)

brokoli 1 Şubat 2010 15:12  

@onur
anlıyorum,e tabi bir de maçların saatleri pek uygun olmayınca normaldir iyi bile yazmışsınız.roland garrosda çok daha keyifli yazılarınızı okuyacağımızdan eminim :)

@russell
roland garrosta federerin robotluğunun yarı finale kadar devam edeceğini düşünüyorum :) ama benim içimden federer-nadal yarı finali geçiyor.tabi bu kuraya bağlı ama nedense bunu istiyorum belki de hep finalde karşılaştıkları için bi değişiklik görmek istediğimdendir :) bu durumda sizin istediğiniz nadal-djokovic finali de iyi gider böyle bi yarı finalden sonra :)

Spooky 1 Şubat 2010 17:20  

federer'e bi roland garros yeter :)

federer'in dönem olarak da şanslı olduğu konuşuluyor ama benim pek katılmadığım bir fikir bu. sampras-agassi dönemine denk gelseydi de 16 değil 8 olurdu... :)

dünya genelinde tenis yazarlarına bakıyorum hem amerikalılar hem de avrupalılar adamı övüyor hakkını veriyor ama öte yandan anlam veremediklerini de seziyorum. en iyi forehand'i vurmuyor, en iyi servis atan adam değil, en iyi backhand de federer'in değil... böyle bir liste gördüm internette, düşününce mantıklı geldi :)
yıllar içinde istikrarı bu kariyeri minimum sakatlıkla atlatması belki de biraz şansı ne dersek diyelim adam olmuş.

kirpi 1 Şubat 2010 20:43  

@Spooky

Bence Federer'in en onemli ozelligi dengeli olmasi. Yani bir mac super giderken bir mac yerlerde olmuyor. Avustralya Acik'taki guclu isimler elendikleri maclarda hep belli bir takim sebeplerin de etkisiyle elendiler; kimi sakatlandi, kimi hastalandi, kiminin konsantrasyonu dagildi, kimi cok yorgundu. Bunlarin hic biri Federer'de gorulmuyor, bu tarz inisleri cikislari olan bir oyuncu degil. "Last man standing" kadrosundan sampiyon oluyor biraz da :).

Spooky 1 Şubat 2010 21:37  

evet o denge çok önemli ben de farkındayım da işte o liste komik gelmişti. bir de isabet oranı acayip, oyunu da iyi okuyor. bunları da söyleyeyim de sonra yok efendim federer'i sevmiyorsunuz diyollar...

Spooky 1 Şubat 2010 22:58  

"I just think it’s something that’s going to be once I hang up my racquet, that’s when people should judge me and talk about what great things I did, maybe less great things I did, you know. But I try to be good for the game..." demiş Federer.

raketi assın arkasından ağır konuşacağım zaten. :)

leyla 1 Şubat 2010 23:20  

Tebrikler Federer ve tüm hayranlarina.Fedex tüm artilarindan maksimum yararlaniyor,kendi isminden,1 numara unvanindan,kazandigi grand slam sayindan ,turdaki nerdeyse tüm tenisciler 1-0 geride basliyor Federer'le maca.Ve gercekden cok disiplinli.Federer fani olmak nasil bir sey acaba:)Neyse,bir daha tebrikler.
RG Djoker'in olacak:)

Unknown 2 Şubat 2010 00:27  

Bütün toplara yetişme çabasının ve üstün tenisinin karşılığını gördü.Russell sen belki bana kızacaksın ama bu adam süper :D en azından Federer hayranlarına göre :D
Güzel bir galibiyet ve hakedilmiş bir 16. Slam şampiyonluğu..

Russell 2 Şubat 2010 17:42  

yok yahu, ne kızıcam.. adam süper değil, uzaylı.. :)

SirEvo 3 Şubat 2010 00:10  

Bıraksan bi' 16 tane daha alır. =)

Unknown 3 Şubat 2010 01:17  

Şaka yapıyordum :)) Ay gökyüzündeyken yeniden şampiyon olmak güzel demiş ve Andy'e "Geleceğin şampiyonusun" demiş Roger. Roller değişti,şimdi Roger teselli ediyor :))
Klasmanı yeni öğrendim,Juju 9999. imiş. Merak ettiğim bir nokta var,Kim Clijsters döndüğünde üç turnuva oynayıp sonra US Open'i kazanıp ilk 20'ye girmişti. Juju'da hemen hemen aynı şeyi yaparak neden 9999. oldu? Cevaplarsanız sevinirim.

brokoli 3 Şubat 2010 02:48  

@forevertennis
Juju'nun sıralamaya girmesi için 3 resmi turnuvada oynaması gerekiyor fakat henüz 2 resmi turnuvada oynamış durumda..

Russell 3 Şubat 2010 11:20  

4 gerekiyor diye biliyorum ben ama..

onur 3 Şubat 2010 12:25  

Hayır 3 turnuva gerekiyor. 1 turnuva sonra Juju'yu göreceğiz.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP