29 Mayıs 2010 Cumartesi

maç programı: rg 2010 - gün 7

Read more...

gün sonu: rg 2010 - gün 6

Maçı Emre Yazıcıol anlatıyorsa o maçın üç sete gitmesi garantidir. Kural bugün de bozulmadı. Emre ile yayına 7 sularında girdik ve akşam seansındaki üç maç da üç sete uzadı kadınlarda.

Gündüz seansından başlayalım. Venus Williams’ın elbisesi bugün Dominika Cibulkova’yı da mağlup etmeyi başardı. Cibulkova, geçen yılın yarı finalisti, 1.60 küsür boyu ve kütükvari bacaklarına aldırmadan giydiği etekle iyi işler çıkartıyordu aslında. Ancak Venus’un elbisesi bugün 6-3/6-4 ile kazanmayı başardı. Geçen yıl üçüncü turda veda etmişti abla Williams. Agnes Szavay’a mağlup olmuştu. Geçseydi Cibulkova ile karşılaşacaktı.

İki İtalyan yedi numaralı kortta rakiplerini ikişer sette geçti. Fed Cup maçlarından önce çok iyi, sonra sie çok kötü performans gösteren Pennetta ve Schiavone rakiplerini rahat yendiler. Wozniacki de toprak kortun son haftalarında yükselişe geçen ve Varşova’daki şampiyonluğunu koruyan Dulgheru karşısında galip geldi.

Son şampiyon Kuznetsova, Cirstea karşısında nefis oynadı ilk turda. 3-0 geriden gelip 6-3/6-1 kazandı maçını. İkinci turda Petkovic’di rakibi ve öldü öldü dirildi. Üçü arka arkaya olmak üzere dört maç puanı çevirdi, üçüncü sete taşıdı ve kazandı. Bugün az daha bir kez daha başaracaktı geriden gelip kazanmayı. Olmadı. Maria Kirilenko, Petkovic’den daha deneyimli ve iyiydi. Tıpkı bu sene Roma’da olduğu gibi yine üç sette geçmeyi başardı Kirilenko. Son şampiyon iki maç puanı çevirdiyse de Avustralya Açık çeyrek finalisti galip geldi ve dördüncü tura yükseldi. Rakibi Schiavone. Kuznetsova’dan daha dişli bir rakip şu aralar.

Kuznetsova bu sonuçla ilk 10’un dışına çıkacak iki hafta sonraki listede. 18 civarı bir yerde olacak.

Elena Dementieva da Kanadalı Woznaik karşısında öldü öldü dirildi. Maçta da söylediğim gibi backhandlerde sorun yaşadı Rus raket. Maçın son 4-5 oyununa kadar da devam etti bu aksaklık. Müsabakanın en kritik anında ise tüm silahları kusursuz çalışmaya başladı. Özellikle içten dışa forehandlerden puan buldu, Kanadalı’nın backhandine oynadığı toplarla. Servisleri felaket tabii ki ondan bahsetmiyorum bile. Rakibi de kolay, Chanelle Scheepers. Güney Amerikalı raket çok şanslı bir şekilde elemelerden gelip dördüncü tur gördü. Akgul Amanmuradova’yı eledi üçüncü turda.

Yine bir ev sahibi, yine geç vakte kalan bir maç ve yine bitsin mi bitmesin mi tartışmalarına neden oldu. Rezai ile Petrova arasındaki müsabaka da üç sete gitti. Son sette ilk önce 5-4 önde iken Rezai yanlış saymadıysam üç maç puanından yararlanamadı. 5-5 olunca maçın bitirilmesini istedi Petrova fakat baş hakem buna izin vermedi. Ufak çapta bir tartışma yaşanırken, seyirciler de yine araya girip baskı yaptılar devam etmesi yönünde ve müsabaka devam etti. Rus raket servis kırdı ve maç için servis atmaya başladı. Maç puanları yakalayan Petrova bunlardan yararlanamadı ve 6-6 oldu. Biz tam maç bu sefer ertelenir derken Rezai servis kullanmaya başlamıştı bile. Karşılıklı alınan oyunlar ile 7-7 olan müsabakayı baş hakem artık utanıp da yarına bıraktı.

Erkeklerde ikinci ve üçüncü tur maçları karışık oynandı. Federer en karlı çıkan isim oldu. Bugün bütün erkekler ana tablosu korttaydı. Federer normal gününde oynadı maçını ve çok rahat kazandı. Ancak Nadal normalde dün oynaması gerekirken bugün oynadı ve yarın bir maça daha çıkacak. Djokovic de keza öyle. O da bugün Nishikori’yi geçti ama yarın bir maç daha yapacak. Bugünkü maçta sol bileğini çok kötü burktu Sorp raket. Umarım önemli bir şeyi yoktur. Baghdatis üç gün üst üste çıkmanın faturasını Andy Murray’e elenerek ödedi. Robin Söderling de Estoril’de Federer’i yenen Albert Montanes’e bir set verdi ama müsabakayı kazandı.

Gelecekte bir şeyler beklediğim isimlerden Thiemo de Bakker ve Leonardo Mayer maçlarını kaybederek üçüncü turda turnuvaya veda ettiler. Hollandalı de Bakker ev sahibi raket Tsonga’yı zorladığı müsabakayı dört sette kaybetti. Leonardo Mayer ise Cilic karşısında beş sete götürdüğü müsabakada son setteki hatalarıyla mağlup oldu. Beş setleri çok seven Cilic bir beş setten daha sağ çıkmayı başardı. Arjantinli’de iş var ama. Bir de sert kortta görelim iyice.

Fernando Gonzalez, Kuznetsova’nın kardeşi kıvamındaki Oleksandr Dolgopolov Jr.’dan set alamadı! Hey gidinin Gonzo’su. Bu hallere mi düşecektin? Ljubicic 32 yaşında ve son seti 10-8 biten bir beş setlik maçtan sağ çıkabiliyor hala. Alkışlarım sadece. Bir başka tuttuğum isim Thomaz Bellucci, Andujar karşısında gitti-geldi. Beş set sonucu galip olarak üçüncü tura yükseldi.


Günün Sonuçları:
(2) V Williams (USA) d. (26) D Cibulkova (SVK) 63 64
(3) C Wozniacki (DEN) d. (31) A Dulgheru (ROU) 63 64
(5) E Dementieva (RUS) d. A Wozniak (CAN) 67(2) 63 64
(30) M Kirilenko (RUS) d. (6) S Kuznetsova (RUS) 63 26 64
(17) F Schiavone (ITA) d. (11) Li Na (CHN) 64 62
(14) F Pennetta (ITA) d. P Hercog (SLO) 63 60
(Q) C Scheepers (RSA) d. A Amanmuradova (UZB) 63 63
(15) A Rezai (FRA) vs. (19) N Petrova (RUS) 76(2) 46 77

[1] R Federer (SUI) d J Reister (GER) 64 60 64
[4] A Murray (GBR) d [25] M Baghdatis (CYP) 62 63 06 62
[5] R Soderling (SWE) d [29] A Montanes (ESP) 64 75 26 63
[8] J Tsonga (FRA) d T De Bakker (NED) 67(6) 76(4) 63 64
[10] M Cilic (CRO) d L Mayer (ARG) 64 36 75 67(5) 64
[11] M Youzhny (RUS) leads V Troicki (SRB) 26 76(4) 62 31
[15] T Berdych (CZE) d [17] J Isner (USA) 62 62 61
[20] S Wawrinka (SUI) d F Fognini (ITA) 63 64 61

[2] R Nadal (ESP) d H Zeballos (ARG) 62 62 63
[3] N Djokovic (SRB) d K Nishikori (JPN) 61 64 64
[7] F Verdasco (ESP) d F Serra (FRA) 62 62 06 64
[9] D Ferrer (ESP) d X Malisse (BEL) 62 62 20 ret. (sol baldır)
O Dolgopolov Jr (UKR) d [12] F Gonzalez (CHI) 63 64 63
[14] I Ljubicic (CRO) d M Fish (USA) 62 67(8) 46 62 10-8
[16] JC Ferrero (ESP) d P Riba (ESP) 76(5) 67(13) 62 62
[19] N Almagro (ESP) d S Darcis (BEL) 63 60 75
[22] J Melzer (AUT) d N Mahut (FRA) 61 36 76(7) 64
[24] T Bellucci (BRA) d P Andujar (ESP) 16 63 26 64 62
[28] L Hewitt (AUS) d D Istomin (UZB) 16 63 64 26 62
[30] P Kohlschreiber (GER) d A Seppi (ITA) 76(5) 63 75
[31] V Hanescu (ROU) d Y Schukin (KAZ) 63 64 62
R Ginepri (USA) d P Starace (ITA) 36 64 63 63

(Foto: Getty/Reuters/AP)

Read more...

28 Mayıs 2010 Cuma

foto: teşhirovic

Venus'ün elbisesinden sonra bu da garip kaçtı biraz. Vurduğu forehandlerde raket ile birlikte elbisesi de omzuna çıkıyordu. Bunu gören Fransızlar da ıslıklar ve gülüşmelerle eğlendiklerini belli ettiler. Hiç mi denemedin elbiseyi maçtan önce be Jelena.

Read more...

maç programı: rg 2010 - gün 6

Korkmayın, korkmayın bugün yağmur yok. Yukarıyla konuştum haberler iyi.

Read more...

gün sonu: rg 2010 - gün 5

İki gündür yağmur fena halde bozdu programı. 2007’den itibaren turnuvanın pazar günleri başlatılması bu açıdan iyi bir değişiklik. Program sıkışmıyor. Bugün de yarım kalan maçlar vardı Fransa Açık’ta.

Ancak 16.30’da başlayabildi seans ve başladığında zaten Rafa Nadal ve Serena Williams’ın maçları bir sonraki güne aktarılmıştı. Dünden kalan müsabakalarda Andy Murray, Juan Ignacio Chela2yı dört sette geçti. İlk turda Richard Gasquet’yi iki set geriden gelip mağlup etmeyi başaran Britanyalı, Chela’ya da bir set verdi tie-break ile. John Isner ilk mseti tie-break ile kaybettiği karşılaşmada Marco Chuidinelli’yi dört sette geçti. Tabiki bu setlerin üçün tie-break yine. Uzun çocuk toprağı gerçekten öğrenmek istiyor. Baghdatis de dün ilk seti kaybedenlerdendi. 1-1 iken yarıda kalan mücadelede bugün iki set daha kazandı Rum raket ve üçüncü tura yükseldi.

Dünün olaylı maçı Gael Monfils ile Fabio Fognini arasındaydı. Tarihin en geç biten müsabakalarından birinde iki set öne geçen ev sahibi Monfils daha sonra İtalyan rakete iki set vererek maçı zora sokmuş, son sette de 5-5 iken maç karanlık nedeni ile bugüne ertelenmişti. Bugün ıslıklar eşliğinde korta gelen Fognini oynanan altı oyunun dördünü haneisne yazdırarak son setten 9-7 galip ayrıldı ve Monfils’i turnuva dışına itti.

La Monf burada 2008’de yarı final oynamış, geçen sene de çeyrek final görmüş ancak ikisinde de Roger Federer’e yenilmişti. Bu sene yine bu sefer dördüncü turda İsviçreli ile eşleşme şansı vardı. Ancak daha önce elendi. Federer de rahatlamıştır tehlikeli bir rakipten kurtulduğu için.

Andy Roddick, Blaz Kavcic’i geçerken fazla zorlanmadı. Maçın sonlarına doğru Sloven raket oyundan düştü yorgunluk nedeni ile. Bu arada 1968’den bu yana hiçbir Sloven raket ilk turu geçememişti. Bu yıl iki tanesi ikinci tur gördü. Biri Kavcic diğeri ise Zemlja. Zemlja da bugün Teimuraz Gabashvili’ye üç sette boyun eğdi. Böylece tabloda Sloven kalmamış oldu.
Ljubicic-Fish ve Andujar-Bellucci müsabakaları bugünün erkekler tarafında yarım kalan maçları. Bellucci’nin ilk seti 6-1 kaybetmesi beni şaşırtmadı dersem yalan olur.

Ve kadınlar... Ana Ivanovic set alamadan ikinci turda veda etti. Ümitlerim vardı. Hayallerim vardı bu kızla ilgili. Yine çok kötü oynadı. Kleybanova da kötüydü ama daha az hata yapan taraf oldu. Graf’ın eski koçu bir şeyleri hareketlendirmişti. Final gördü uzun bir aradan sonra Ivanovic bu dönemde. Bu karşılaşmaya da iyi başlamıştı. Servis kırdı, 2-0’ı yakaladı ancak ardı gelmedi. Bundan sornaki 13 oyunun 12’sini Rus raket kazanınca üçüncü tura yükselmiş oldu. Maçtan sonra Ivanovic, “Kötü oynadığımı düşünmüyorum” ne kadar kendinde olmadığını da gösterdi bizlere. Top fırlatış yine kötüydü, forehandler yine yoktu. En büyük silahın da yoksa zaten kötü oynamamış sayılamazsın.

Bir diğer Sırp Jankovic ise Estonyalı Kanepi karşısında çok zor anlar yaşadı. Sarı elbisesi ile servis atarken büyük sorunlar yaşayan ve Fransızların ıslıklarına maruz kalan Jankovic ilk seti kazandı. İkinci sette ise iki yıl öncesinin çeyrek finalisti Kaia Kanepi fırtınası vardı. Çok etkili groundstrokelar ile puanları bulan Estonyalı bu seti kazanarak dengeyi sağladı. Son sette git geller vardı. Bir break öne geçti JJ, ardından KK bunu giderdi. Fakat bitirici yumruğu Sırp raket son oyunda servis kırarak vurdu ve üçüncü tura yükseldi.


Elenen en yüksek seribaşı Agnieszka Radwanska şimdiye kadar. Bir zamanalar İpek Şenoğlu’nun çiftler partneri olan Yaroslava Shvedova’ya iki sette yenilerek erkenden veda etmek zorunda kaldı Polonyalı raket. Avustralyalıların şovu da vardı bugün. Rodionova, Rus kökenli Ozi, 21 numaralı seribaşı Vera Zvonareva’yı iki sette mağlup etti. Herhangi bir bilgi bulamadım Rus raketin ağlayıp ağlamadığına dair. Diğer bir Ozi, Slovakya kökenli, Jarmila Groth, 40’lık Kimiko teyzeye hürmet göstermedi ve sadece üç oyun vererek üçüncü tura yükseldi. Bildiğiniz gibi Japon Kimiko Date-Krumm ilk turda Dinara Safina’yı eleyerek sükse yapmıştı. İki Avustralyalı raket birbiri ile eşleşti.

Bu arada Jarmila Groth ENKA ile anlaşmıştı. Bunun üzerine eşi ile birlikte Türk vatandaşlığına geçecek diye bir söylenti çıkmıştı. Bugün yalanladı bu söylentileri Groth. 

Günün Sonuçları:
[4] A Murray (GBR) d J Chela (ARG) 62 67(5) 63 62
[6] A Roddick (USA) d B Kavcic (SLO) 63 57 64 62
F Fognini (ITA) d [13] G Monfils (FRA) 26 46 75 64 97
[14] I Ljubicic (CRO) level with M Fish (USA) 62 67(8) - bad light suspends play
[17] J Isner (USA) d M Chuidinelli (SUI) 67(3) 76(3) 76(7) 64
P Andujar (ESP) level with [24] T Bellucci (BRA) 61 36 - bad light suspends play
[25] M Baghdatis (CYP) d M Granollers (ESP) 46 61 75 62
T Gabashvili (RUS) d G Zemlja (SLO) 63 61 61

(4) J Jankovic (SRB) d. (Q) K Kanepi (EST) 62 36 64
(5) E Dementieva (RUS) d. A Medina Garrigues (ESP) 62 76(3)
Y Shvedova (KAZ) d. (8) A Radwanska (POL) 75 63
(11) Li Na (CHN) d. (WC) S Cohen-Aloro (FRA) 62 62
(17) F Schiavone (ITA) d. (Q) S Ferguson (AUS) 62 62
(18) S Peer (ISR) d. (LL) B Mattek-Sands (USA) 36 60 61
A Rodionova (AUS) d. (21) V Zvonareva (RUS) 64 64
(28) A Kleybanova (RUS) d. A Ivanovic (SRB) 63 60
A Wozniak (CAN) d. (32) K Bondarenko (UKR) 64 61
(WC) J Groth (AUS) d. K Date Krumm (JPN) 60 63


(Foto: Getty/Reuters/AP)

Read more...

27 Mayıs 2010 Perşembe

maç programı: rg 2010 - gün 5

Nadal bu kez merkez kortta. Tamam, güzel. Ama Serena, Suzanne Lenglen'de bu sefer. Hay allah...

Read more...

gün sonu: rg 2010 - gün 4

Çocukluğun en garip olaylarından biri de annelerin, “Akşam ezanı okundu hala sokaktasın” diyerek çocuğu eve çağırma metodudur. Hep akşam ezanı ile o saatte dışarıda top oynama arasındaki korelasyonu düşünüp durudum. Sanırım bu akşam buldum. Yahu top gözükmüyormuş.

Monfils ilk iki seti aldığında rahat bir şekilde kazanacağını düşünmedim dersem yalan olur. Zira iki yıl önce yarı, geçen sene de çeyrej final oynamış bir isim için 2-0 öne geçtiği maçı kotarmak sorun olmamalıydı. Oldu. 23 yaşıdaki Fognini harika bir direnç göstererek sonraki iki seti hanesine yazdırınca Philipp Chatrier’deki Fransızlar huzursuzlanmaya başlamışlardı bile. O sırada Eurosport, Murray-Chela maçını gösteriyordu ama merkez korttaki sesler yayına kadar geliyordu. Son sette 3-0 üstünlüğü yakalamayı da başardı İtalyan raket. Ancak sonra Monfils rüzgarı arkasına aldı. Son set 4-4’e geldiğinde dört dörtlük bir maç oluyordu fakat hava kararmıştı. Diğer korttaki müsabakalar karanlık nedeni ile durdurulurken, merkez kortta Monfils ve Fransızlar müsabakanın bitmemesi gerektiğine inanıyordu.

Fognini ise buna karşı çıkıyordu. Bu nedenle hakemlerle tartıştı, La Monf ile tartıştı. Seyircilerden ıslık ve yuhalama yedi. Ve yine şımarık Fransızların istediği oldu. Oyun devam etti. İtalyan raket ise geciktirmek için elinden geleni yapıyordu. Kasıtlı olarak oyunu geciktirmesi nedeni ile puan cezası bile aldı. Servis attığı oyuna 0-15 geride başlamasına rağmen oyunu kazandı. Monfils’in servisinde 3 kez maç puanı yakaladı. Hiçbirinden yararlanamadı. Artık utanan hakem de maçı durdurdu. Böylesine köklü ve büyük bir organizasyona hiç ama hiç yakışmayan bir manzaraydı bu akşamki. Maç perşembe günü devam edecek.

Yarım kalan diğer müsabakalarda Murray, Juan Ignacio Chela karşısında bir set önde. Amerikalı uzun John Isner, Marco Chiudinelli’ye ilk seti tie-break ile kaybetti. Ve Granollers karşısında ilk seti kaybeden Bahgdatis setlerde 2-1 öne geçmişti ki karşılaşma durduruldu.

Sabah seansında Federer bildiğiniz gibiydi. İlk sette başa baş mücadele et. 4-4’e kadar gel. Sonra servis kırmaya çalış. Kıramazsan devam et. 5-5’e gel. Servis kırmaya çalış. Bu sefer tersi oldu. 5-5’te servisini kırdırdı İsviçreli ve Falla set için servis attı. Önceki gün yüzde 40 demiştim Federer’in performansı için. İşte 6-5 geriye düştükten sonra yüzde 70 falan yaptı. Oradan tie-break’e götürdüğü seti kazandı. Diğer iki set formalite zaten rakip tenisçi için ondan sonra.

Günün ilk erkekler müsabakası rüzgar gibi geçti. Söderling badem bıyıklı Taylor Dent karşısında tarihin en hızlı müsabakalarından birini çıkarttı. 71 dakika süren maçta rakibine sadece iki oyun verdi Söderling.

Kadınlarda Venus’ün elbisesi üçüncü tura yükseldi. Caroline Wozniacki de rahat bir şekilde tur atlayanlardan. Svetlana Kuznetsova-Andrea Petkovic arasındaki müsabaka ise benim açımdan hiçbir zaman unutulmayacak bir maç. İki yıl önce adımımı attığım Eurosport’ta, ilk defa sesimin yayına çıktığı, yorumladığım karşılaşma oldu ve çok zevkliydi gerçekten.

Yağmur nedeniyle ilk seti Petkovic kazandıktan sonra ara verilen mücadele 2 saatlik bir aranın ardından ikinci set ile devam etti. Kuznetsova’nın formsuz olması, Petkovic’in de iyi bir toprakçı olması, Şevket’in de dediği gibi kariyerindeki maçların yüzde 70’ini toprakta oynaması nedeni ile Alman raketin müsabakadan galip ayrılacağını düşünüyordum. Ama geçen yılyazdığım final yazısına “Bir şampiyonun zihinin asla küçümsemeyin” şeklinde başlık attığımı unutmuşum. Kuznetsova ikinci sette toparlandı. Başında servis kırdırsa da sonlara doğru, Petkovic’in de ilk servislerinin düşmesi, ikinci servislerinin de olmaması nedeniyle yakaladı Alman raketi. İkinci sette 5-4 geride iken 4 kez maç puanı çeviren Rus raket müsabakayı üçüncü sete taşıdı. Son sette de ilk iki maç puanından yararlanamasa da üçüncüsünde puanı alarak üçüncü tura yükseldi. Bu turdaki rakibi Maria Kirilenko. Bu yıl Roma’da oynamışlar ve Kirilenko üç sette kazanmıştı.

Bugün iki sürpriz oldu. İlki Lucie Safarova’nın yenilmesi. Polona Hercog genç ve yetenekli bir tenisçi orası şüphesiz. Ancak Safaroca Roma’da çeyrek final, Madrid’de yarı final görmeyi başarmıştı geçen ay ve ikisinde de şampiyon olan tenisçiye yenilmişti. Çok formda geldiği Paris’ten henüz ikinci turda ayrılması bir sürpriz kanımca. Diğer beklemediğim sonuç ise Dulko’nun yenilmesi oldu. İlk turda Azarenka’ya azap çektiren Arjantinli, Güney Afrikalı Scheepers’a boyun eğdi.

Günün Sonuçları:
[1] R Federer (SUI) d A Falla (COL) 76(4) 62 64
[4] A Murray (GBR) vs J Chela (ARG) 62 33 - suspended
[5] R Soderling (SWE) d T Dent (USA) 60 61 61
[8] J Tsonga (FRA) d J Ouanna (FRA) 60 61 64
[10] M Cilic (CRO) d D Gimeno-Traver (ESP) 63 76(4) 62
[11] M Youzhny (RUS) d L Lacko (SVK) 67(8) 63 63 62
[12] T Berdych (CZE) d E Roger-Vasselin (FRA) 75 61 64
F Fognini (ITA) vs [13] G Monfils (FRA) 26 46 75 64 55 - suspended
[17] J Isner (USA) vs M Chiudinelli (SUI) 67(3) 55 - suspended
[20] S Wawrinka (SUI) d A Beck (GER) 61 64 64
M Granollers (ESP) vs [25] M Baghdatis (CYP) 46 61 75 - suspended
[29] A Montanes (ESP) d T Kamke (GER) 63 62 61
T de Bakker (NED) d [32] G Garcia-Lopez (ESP) 63 36 76(5) 75
L Mayer (ARG) d J Benneteau (FRA) 67(4) 63 64 64
V Troicki (SRB) d C Ball (AUS) 64 63 63
J Reister (GER) d O Rochus (BEL) 62 62 76(5)

(2) V Williams (USA) d. A Parra Santonja (ESP) 62 64
(3) C Wozniacki (DEN) d. T Garbin (ITA) 63 61
(6) S Kuznetsova (RUS) d. A Petkovic (GER) 46 75 64
(14) F Pennetta (ITA) d. R Vinci (ITA) 61 61
(15) A Rezai (FRA) d. A Kerber (GER) 62 26 63
(19) N Petrova (RUS) d. A Szavay (HUN) 61 62
P Hercog (SLO) d. (24) L Safarova (CZE) 61 62
(26) D Cibulkova (SVK) d. V Lepchenko (USA) 46 62 60
(30) M Kirilenko (RUS) d. Y Meusburger (AUT) 63 63
(31) A Dulgheru (ROU) d. T Bacsinszky (SUI) 64 62
A Amanmuradova (UZB) d. J Larsson (SWE) 76(2) 62
(Q) C Scheepers (RSA) d. G Dulko (ARG) 36 63 64

Read more...

26 Mayıs 2010 Çarşamba

maç programı: rg 2010 - gün 4

Read more...

gün sonu: rg 2010 - gün 3

Safina daha üç yaşında peltek peltek konuşan bir bebek iken, Japon Kimiko Fransa Açık’ta ilk Grand Slam’ini oynamanın heyecanını yaşıyordu. Yıllar geçti Safina dünya 1 numarasına kadar yükselen, Grand Slam finalleri oynayan, görünürde Japon raketten daha iyi kariyere sahip bir tenisçi oldu. Gün geldi bu iki isim Paris toprağında birbirleri ile ilk turda karşılaştılar.

İlk seti çok kısa bir sürede kaybetmesine ve ikinci sette 4-2 geriye düşmesine rağmen ve bunlardan daha da önemlisi sakat ve sargılı olmasına rağmen Date-Krumm maçı bırakmadı. İkinci seti 4-2’den çevirdi üst üste dört oyun alarak. İkinci sette bu sefer 4-1 geriye düştü. Yine tutundu, Safina yine bolca basit hata yaptı. Neticede Japon raket Roland Garros’ta maç kazanan en yaşlı ikinci isim oldu Virgina Wade’in ardından.

Safina ise daha iki gün önce yıllardır beraber çalıştığı Krajan’dan ayrıldı. Sorun şu ki, sorun koçta değildi. Problem Safina’nın kafasının içinde, ulaşılması en güç yerdeydi. İlk tur maçından bir gün önce Safin’in eski, Gulbis’in şimdiki koçu Hernan Gumy ile çalışıyordu Safina. Adam bir başka kafası problemli isim Gulbis’e çare olamamış be kız, hele sana hiç olamaz. Gaston Etlis’i tavsiye etmiş zaten Gumy.

Tek soru: Safina’nın elenmesine şaşıran var mı? Ben de öyle düşünmüştüm. Geçen senenin finalisti, dünya 9 numarası Dinara Safina ilk turda kendisinin iki katı yaşında ve yarı boyunda olan ve buna ek olarak sakat olan Kimiko Date-Krumm’a üç sette elenerek turnuvanın ne kadar sıradan olduğunu bizlere gösterdi. Birkaç tane sürpriz fena olmazdı be Roland. Hani ilk günkü gibi, hani desteklediğim tenisçileri teker teker doğradığın o açılış günü gibi. Kadınlarda bugün de hiçbir seribaşı elenmedi. Meeeh! Monoton.

Kariyer Grand Slam yapmanın peşindeki Maria Sharapova ilk tur maçını rahat kazandı. Vatandaşı Ksenia Pervak ilk kez bir Grand Slam ana tablosunda oynarken, Masha Avustralya Açık’a kadar 24 kere üst üste ilk turları geçmeyi başarmıştı. Ancak Ozi’de ilk turda elenerek bu seriyi sonlandırmıştı. İkinci turdaki rakibi Belçikalı Kirsten Flipkens.

Şarapova’nın üçüncü turdaki olası rakibi de Belçikalı. Justine Henin, ilk turda Bulgar rakibi Pironkova karşısında set vermeden üst tura yükseldi. Toprak sezonunda karşılaştığı Henin’den bir set koparmayı başarmıştı ve hatta az daha müsabakayı kazanacaktı Bulgar raket. Bugün o formundan uzaktaydı. Henin böylece üç sene sonra zeminine bastığı Philipp Chatrier’de, Roland Garros’taki arka arkaya 22. galibiyetini almış oldu. 2005, 2006 ve 2007’de şampiyon olmayı başarmış, 2008’de Fransa Açık öncesi emekliliğini açıklamıştı Belçikalı. Özlemiştik toprakta görmeyi. Pek hoş.

İki genç tenisçinin mücadelesinde ev sahibi Cornet, Rus Pavluçenkova karşısında hiç etkili olamadı ve müsabakayı kaybetti. Bu ikilide şöyle bir durum var. Bundan iki sene önce Alize Cornet bir ilk 20 tenisçisiydi. Rus raket ise ilk 100’de bile değildi. İkisi arasında 1,5 yaş fark var ve junior kariyerlerine bakıldığında Pavluçenkova daha başarılı duruyor. Geçen sene hep üzerinde durduğum bir nokta vardı. Pavluçenkova junior’dan pro’ya geçerken zorlandı. Cornet ise çok rahat adapte oldu ve bir anda maçlar kazanıp sıralamada yükseldi. Peki sonra? Cornet’de ani bir düşüş başladı. Müsabaka kazanamıyordu. Buna tezat olarak Pavluçenkova her geçen gün daha iyi oynuyor ve kendine güveni gitgide artıyordu. İki yıl önce Wimbledon’da karşılaştıklarında Cornet 17., Pavluçenkova 137. sıradaydı. Bugün Rus raket 29, Fransız ise 74. basamakta. O gün Pavluçenkova kazanmıştı, bugün de o kazandı.


Geçen yılın çeyrek finalisti Carla Suarez Navarro tam da beklediğim gibi çok erken terk etti tabloyu. Olga Govortsova’ya yenilen İspanyol raket bir daha toparlayabilir mi bilemem artık. One Slam Wonder gibi, One QF Wonderlardan biri olacak gibi duruyor.

Erkeklerde Nadal bugün Suzanne Lenglen’e çıktı. Yıllar sonra ilk defa sanırım. Rakibi ise Gael Monfils’in gelecekten gelen oğlu Gianni Mina’ydı. Fiziği ve atletikliği ile Monfils’in replikası olan Mina müsabakaya iyi de başladı. Nadal’ın ilk servis oyununda onu çok zorlayan 92li Fransız’ın inatçılığı İspanyol raketi pek etkilemedi. 6-2’lik üç sette yenilmesine rağmen, Mina, gelecek için çok şey vaat ediyor. Monfils’ten daha başarılı bir raket olabilecek potansiyel gözüküyor kendisinde.

Günün olmazsa olmaz 5 setlik maçlarından birinde Andy Roddick ile Jarkko Nieminen karşı karşıya geldiler. Toprak kort sezonunda Fransa Açık’a hazırlanmak yerine eşi Brooklyn Decker ile evlilik yıl dönümlerini kutlamayı seçen ve bunun için Roma Masters’ı atlayan ardından “Karnım ağrıye” deyip Madrid’de oynamayan Amerikalı raket az kalsın Nieminen tarafından evine gönderiliyordu. Ama bu Amerikalılar’ın toprağa olan saygısızlığı hep böyle değil mi? Yaklaşık 10 yıldır, Agassi’den sonra adam gibi değer veren var mı? Şimdi Isner ve Querrey isimli iki kule bir şeyler yapmak, bu gidişatı değiştirmek için çabalıyorlar. Çabalıyorlar da ne oluyor? Bugün Querrey ilk turda kaybetti. Ama o da yabancıya değil, vatandaşı Robbi Ginepri’ye. Ginepri de elenir ikinci turda. Al sana eğlence.

İspanyollar hiç öyle mi? Verdasco, Ferrer ve Ferrero üçer sette ikinci tura adım attılar. Querrey’den başka elenen tek seribaşı Juan Monaco. Sloven Grega Zemlja’ya mağlup oldu. Zaten kötü bir toprak sezonu geçiriyordu. Bu arada ben daha önce bu Sloven raketin profiline bakmışım. Demek ki iyi bir şeyler yapmış birkaç aya kadar. Hatırlamıyorum ama ne yaptığını.

Günün Sonuçları:
K Date Krumm (JPN) d. (9) D Safina (RUS) 36 64 75
(12) M Sharapova (RUS) d. (Q) K Pervak (RUS) 63 62
(13) M Bartoli (FRA) d. M Elena Camerin (ITA) 62 63
(16) Y Wickmayer (BEL) d. S Zahlavova (CZE) 61 61
(18) S Peer (ISR) d. (Q) N Llagostera Vives (ESP) 61 64
(21) V Zvonareva (RUS) d. A Brianti (ITA) 63 61
(22) J Henin (BEL) d. T Pironkova (BUL) 64 63
(23) D Hantuchova (SVK) d. T Tanasugarn (THA) 61 61
(25) Z Jie (CHN) d. E Bychkova (RUS) 75 64
(29) A Pavlyuchenkova (RUS) d. A Cornet (FRA) 64 62
O Govortsova (BLR) d. C Suárez Navarro (ESP) 76(9) 61
S Bammer (AUT) d. M Duque Marino (COL) 60 61
K Flipkens (BEL) d. A Morita (JPN) 61 64
K Zakopalova (CZE) d. K Srebotnik (SLO) 76(3) 46 62
A Rodionova (AUS) d. E Makarova (RUS) 63 62
J Craybas (USA) d. K O'Brien (GBR) 60 46 62
(Q) A Pivovarova (RUS) d. I Raluca Olaru (ROU) 64 63
(LL) B Mattek-Sands (USA) d. V King (USA) 62 62
(WC) J Groth (AUS) d. C Yung-Jan (TPE) 62 63
(WC) O Sanchez (FRA) d. S Perry (USA) 76(4) 60

[2] R Nadal (ESP) d G Mina (FRA) 62 62 62
[6] A Roddick (USA) d J Nieminen (FIN) 62 46 46 76(4) 63
[7] F Verdasco (ESP) d I Kunitsyn (RUS) 64 62 62
[9] D Ferrer (ESP) d D Guez (FRA) 61 63 61
[16] J Ferrero (ESP) d P Cuevas (URU) 64 63 61
R Ginepri (USA) d [18] S Querrey (USA) 46 76(3) 64 62
[22] J Melzer (AUT) d D Sela (ISR) 75 62 64
G Zemlja (SLO) d [26] J Monaco (ARG) 76(6) 36 75 63
[28] L Hewitt (AUS) d J Chardy (FRA) 75 60 64
[30] P Kohlschreiber (GER) d K Beck (SVK) 76(7) 61 61
N Mahut (FRA) d M Zverev (GER) 61 62 64
P Riba (ESP) d M Gicquel (FRA) 63 62 76(5)
A Seppi (ITA) d S Ventura (ESP) 75 64 75
B Kavcic (SLO) d E Schwank (ARG) 36 63 75 40 ret. (heat stroke)
D Istomin (UZB) d B Becker (GER) 75 75 63
F Serra (FRA) d M Russell (USA) 64 60 61
T Gabashvili (RUS) d D Koellerer (AUT) 62 62 61
H Zeballos (ARG) d M Fischer (AUT) 76(6) 67(8) 16 64 86
P Starace (ITA) d I Marchenko (UKR) 67(5) 61 63 63
X Malisse (BEL) vs S Greul (GER) - To Finish 64 76(7) 1-1

(Foto: Getty / Reuters / AP)

Read more...

25 Mayıs 2010 Salı

maç programı: rg 2010 - gün 3

Juju'muz bugün korta çıkıyorken, Fransa Açık organizatörlerinin dallamalar ordusunu olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Dört kez bu turnuvayı kazanmış ve büyük ihtimal ile bu sene de kazanacak bir raketin ilk maçını merkez korta koymamak ne demek? Djokovic'i istiyordum ama şimdi inadına Nadal'ı destekleyeceğim.

Read more...

foto geçidi: gasquet şov

"O kadar mesudum ki..."

Bursa'dan gol haberi mi var? İki iki mi? İKİ İKİ Mİ!!!

Gölge oyunu

"Ehuehueeöerelerööeehee..."

Piknikteyiz sanki. Yeşillik, güneş, elde raketle ip atlamak..

Stephen Hawking?


"Hocaa dışarıda hocaaaaaa... Ben burdan görüyorum!"

(Foto: AP/ Reuters / Getty)

Read more...

gün sonu: rg 2010 - gün 2

[Lost izledim geç geldi yazı, pardon]

Turnuvanın ilk iki günü de akşam seansları müthiş geçti merkez kortta. İlk günkü Tsonga ile Brands arasındaki beş setlik mücadeleye ikinci gün Murray ve Gasquet çekişmesi eklendi. Kuralar çekildiğinden beri beklenen bu karşılaşma benim beklemediğim biçimde sonuçlandı. Onu özleyen kendi seyircisi önünde Richard Gasquet’nin özellikle geçen hafta Nice şampiyonluğuna eriştikten sonra bocalayan ve toprakta yeteri kadar hazırlanamamış olan Murray’i yeneceğini düşünüyordum ve müsabakanın ilk iki seti benim düşüncem doğrultusunda gelişti. Beş setlik bir maçlarla sorunu olan Fransız raket maçın süresi uzadıkça yorgunluğu daha fazla hissetmeye başladı. Avustralya Açık ilk turunda Mikhail Yozuhny ile karşılaşmış ve yine iki set öne geçtiği müsabakadan mağlup ayrılmıştı.

Nice’de cumartesi günü Verdasco karşısında üç setlik bir maç oynayan ve kazanıp şampiyon olan Gasquet, ilk tur müsabakasının salı günü olmasını istediyse de organizatörler tarafından reddedilmişti bu isteği.

Roger Federer, son şampiyon, kendini yormadan, performansının yüzde 40’ı ile çok rahat bir galibiyet aldı Luczak karşısında. Öte yandan Novak Djokovic, Rus asıllı Kazak Evgeny Korolev’e set kaybetti. Korolev ilk tur için biraz zor rakip. Bu tek seti anlayışla karşılıyorum şimdilik. Polen alerjisinden biraz da olsa kurtulmuşa benzeyen Nole, kazandığı setleri çok rahat hanesine yazdırdı ama. Roma Masters çeyrek finalinde FeVer’a elendikten sonra adam akıllı pek maç yapmayan Sırp raketin ikinci turdaki rakibi Kei Nishikori.

Bu çocuğu tenisi takip edenler duymuştur. Grand Slam’den Grand Slam’e izleyenlerin ise pek haberi yoktur. Geleceğin yıldız adaylarından gösteriliyordu Japon raket. Sonra sakatlıklar bir türlü yakasını bırakmadı. Çocuk pek dişe diş mücadele edemedi kortlarda. Şimdi bir şans var önünde. Roland Garros öncesi Challengerlar’da nispeten başarılıydı. Şu an sıralamada 246. basamakta olmasına rağmen Protected Ranking ile ana tabloya yerleşti. İlk turda Santiago Giraldo ile karşılaşacaktı ve olası bir beş setlik maç gözüyle bakılabilirdi. Öyle de oldu. Japon raket Giraldo karşısında iki set geriye düşmesine rağmen pes etmedi ve galip çıktı müsabakadan.

Bugün korta çıkan seribaşılardan sadece ikisi ilk turda turnuvaya veda etti ve ikisi de İspanyol. 21 numaralı seribaşı Tommy Robredo, Sırp Victor Troicki’ye üç sette boyun eğdi. Troicki ilk turda eşleşmek istemeyeceğiniz türden bir raket. Ancak Feli Lopez’in elendiği isim Alman Julian Resiter. 86 doğumlu ve dünya sıralamasında 165. basamakta bulunan raketin herhangi bir ATP Tur finali yok ve genelde Challenger turnuvalarında takılan bir isim.

Önceki günden sarkan maçta ise Open Era Roland Garros rekoru kırıldı. Amerikalı Micheal Yani ile Slovak Lukas Lacko’yu karşı karşıya getiren müsabaka ikinci gün devam etti ve son set 12-10 bitti. Toplamda 71 oyunun oynadığı maç, bu daldaki rekoru da egale etti. Merak ediyorsanız Lacko kazandı.

Marsel’i eleyen Simone Bolelli daha ilk turda Pablo Andujar’a yenilirken Florian Mayer’in hastalık nedeniyle turnuvadan çekilmesinin ardından Dieter Kindlemann ana tabloya dahil edildi. Marsel bu sefer çok da şanslı bir kaybeden değil anladığım kadarı ile.

İnanılacak gibi değil ancak kadınlar tarafında hiçbir seribaşı elenemedi. Durumdan çok etkilendim. 3,4,5; Wozniacki, Jankovic ve Dementieva rakiplerini hiç de zorlanmadan adlarını bir üst tura yazdırdılar. 1 numaralı seribaşı Serena Williams ise genç İsviçreli Stephanie Voegele karşısında ilk sette soğuk terler dökse de tie-break’e götürdüğü seti hanesine yazdırdıktan sonra ikinci sette rakibinin gardını düşürdü.

Bugün genç katliamı vardı bir nevi. Voegele ve Petra Martic’in dışında Simona Halep, Kristina Mladenovic, Melanie Oudin ve Regina Kulikova ilk turdan ötesini göremeden evlerinin yolunu tuttular. Mladenovic ve Halep ilk sette rakipleri Na Li ve Sam Stosur’a kafa tutsalar da ikinci sette çözüldüler. Kulikova ise Sikiyavone’yi neredeyse eliyordu. İlk seti koparan Rus raket sonraki setlerde İtalyan’ın seviye arttırmasına karşılık veremeyince bir üst turdan oldu. Ancak bu kızın ismini ileride daha çok duyarız.

Toprak sezonunun formda ismi Lucie Safarova nam-ı diğer Exorcist, Avustralyalı kara bahtlı, kem talihli kahraman Jelena Dokic’e dört oyun vererek kazandı. Son ayın flaş raketlerinden Romen Dulgheru da İstanbul Cup 2009 finalisti Lucie Hradecka’yı üç sette mağlup etmeyi başardı.

O kadar yazıyoruz bir kere Ana Ivanovic demedik. Ana doğunun uzak limanlarından gelen kayçen isimli nadide tenisçiye karşı ilk sette 3-1 geriye düşünce “Eheh haydi buyur” demiştim. Sırp raket buradan ilk seti çevirdi ve 6-3 kazandı. Sonra da ikinci sette bitirici vuruşu yaptı. Ivanovic, iri kadın Kelybanova ile oynayacak ikinci turda. Pisssmiiiii...

Günün Sonuçlar:
[1] R Federer (SUI) d P Luczak (AUS) 64 61 62
[3] N Djokovic (SRB) d E Korolev (KAZ) 61 36 61 63
[4] A Murray (GBR) d R Gasquet (FRA) 46 67(5) 64 62 61
[12] F Gonzalez (CHI) d T Alves (BRA) 62 46 64 64
[13] G Monfils (FRA) d [LL] D Kindlmann (GER) 63 75 67(5) 62
[14] I Ljubicic (CRO) d Y Lu (TPE) 76(5) 75 63
[15] T Berdych (CZE) d J Aguilar (CHI) 76(7) 63 61
[17] J Isner (USA) d A Golubev (KAZ) 64 63 62
[19] N Almagro (ESP) d R Haase (NED) 64 36 46 76(3) 64
[20] S Wawrinka (SUI) d J Hajek (CZE) 61 63 63
V Troicki (SRB) d [21] T Robredo (ESP) 64 64 63
[24] T Bellucci (BRA) d M Llodra (FRA) 64 62 62
[25] M Baghdatis (CYP) d J Witten (USA) 63 64 63
J Reister (GER) d [27] Feliciano Lopez (ESP) 61 76(5) 62
[31] V Hanescu (ROU) d O Hernandez (ESP) 61 16 64 63
O Rochus (BEL) d B Paire (FRA) 36 76(4) 64 75
M Granollers (ESP) d P Mathieu (FRA) 36 63 30 ret. (sindirim)
T Dent (USA) d N Lapentti (ECU) 63 64 76(3)
D Gimeno-Traver (ESP) d D Tursunov (RUS) 61 61 61
C Ball (AUS) d P Petzschner (GER) 36 67(4) 62 75 97
Y Schukin (KAZ) d R Ram (USA) 36 64 62 64
K Nishikori (JPN) d S Giraldo (COL) 26 46 76(3) 62 64
O Dolgopolov Jr (UKR) d A Clement (FRA) 36 76(5) 36 63 63
P Andujar (ESP) d S Bolelli (ITA) 76(2) 64 62
A Beck (GER) d P Lorenzi (ITA) 46 63 62 62
L Mayer (ARG) d S Stakhovsky (UKR) 76(4) 63 62
M Fish (USA) d M Berrer (GER) 57 64 36 61 63
S Darcis (BEL) d K Vliegen (BEL) 61 64 64
L Lacko (SVK) d M Yani (USA) - 46 76(5) 76(4) 67(5) 12-10


(1) S Williams (USA) d. S Voegele (SUI) 76(2) 62
(3) C Wozniacki (DEN) d. A Kudryavtseva (RUS) 60 63
(4) J Jankovic (SRB) d. A Molik (AUS) 60 64
(5) E Dementieva (RUS) d. P Martic (CRO) 61 61
(7) S Stosur (AUS) d. (Q) S Halep (ROU) 75 61
(8) A Radwanska (POL) d. E Baltacha (GBR) 60 75
(11) Li Na (CHN) vs. (WC) K Mladenovic (FRA) 75 63
(17) F Schiavone (ITA) d. R Kulikova (RUS) 57 63 64
(24) L Safarova (CZE) d. J Dokic (AUS) 62 62
(27) A Bondarenko (UKR) d. V Dushevina (RUS) 67(3) 63 64
(28) A Kleybanova (RUS) d. M Koryttseva (UKR) 62 61
(31) A Dulgheru (ROU) d. L Hradecka (CZE) 76(1) 46 63
(32) K Bondarenko (UKR) d. J Coin (FRA) 61 62
Y Shvedova (KAZ) d. S Errani (ITA) 61 75
T Bacsinszky (SUI) d. T Malek (GER) 62 63
A Ivanovic (SRB) d. C Kai-Chen (TPE) 63 63
A Medina Garrigues (ESP) d. M Oudin (USA) 75 62
A Wozniak (CAN) d. I Benesova (CZE) 63 63
M Rybarikova (SVK) d. S Arvidsson (SWE) 67(2) 63 62
P Hercog (SLO) d. (Q) M Doi (JPN) 63 60
T Garbin (ITA) d. K Barrois (GER) 16 76(7) 63
A Parra Santonja (ESP) d. (Q) K Nara (JPN) 62 62
R Vinci (ITA) d. V Razzano (FRA) 75 62
J Goerges (GER) d. M Czink (HUN) 62 63
R de los Ríos (PAR) d. B Zahlavova Strycova (CZE) 76(2) 63
(Q) K Kanepi (EST) d. P Parmentier (FRA) 63 61
(Q) S Ferguson (AUS) d. P Kvitova (CZE) 16 62 62
(WC) S Cohen-Aloro (FRA) d. S Dubois (CAN) 67(3) 61 63


(Foto: Getty / Reuters / AP)

Read more...

23 Mayıs 2010 Pazar

maç programı: rg 2010 - gün 2

Read more...

gün sonu: rg 2010 - gün 1

Hani bir şeyi çok istersiniz de olmaz ya. Hani isteğin gerçekleşmesi için bütün göstergeler doğru gelir size de yine olmaz ya... Ernests Gulbis çok iyi bir toprak sezonunun ardından gelmişti Paris’e. Bu süre zarfında Federer’i yenmiş, Nadal’a kök söktürmüştü. Benim iki yıldan fazla bir süredir dediğimi de çoğu tenis otoritesi artık kabul etmiş ve “çaktırmadan şampiyon olabilecekler” listesine sokmuşlardı Letonyalı’yı. Ama ne yaptı bu zengin çocuk?
Ev sahibi raket Julien Benneteau karşısında küstü. Resmen küstü. Daha maçın ilk oyununda üç kez servis kırma puanı veren Gulbis, iki tanesini çok etkili servisler ile bertaraf ettikten sonra üçüncüsünde servisini kırdırdı. Bu, zaten tetikte bekleyen Davis Cup seyircisi kıvamındaki Fransızları iyice gaza getiren faktördü. İlk sette skor 2-1 servis kırarak sette eşitliği sağladı. Ancak çok kötü seçilmiş ve uygulanmış vuruşlar ile yedinci oyunda bir kez daha servis kırdırınca bunu telafi edemedi.

İkinci setin üçüncü oyununda, maç başlayalı tam 1 saat olmuşken, kaybettiği bir puan sonrası raketini parçalayan Letonyalı artık tamamen maçtan koptu. Zaten bu hareketten sonra Fransızlar da iğrençliklerini iyice yansıttılar korta. Daha önce sanki hiç kortta raket kıran bir tenisçi görmemiş gibi yuhlamalar, kınamalar... Bu oyunda servis kırmayı başardı Julien ve buradan çok rahat bir şekilde ikinci seti de aldı. Az sonra Gulbis bir topu kovalarken sıfır açacak ve sağ baldırından sakatlanacaktı. Zaten fiziksel olarak sağlıklı bir Ernests bu müsabakada bir şey yapamazken bir de sakatlık eklenince ikinci set de gitti. Son setin ilk oyununda servis kırdırınca da maçtan çekildi Letonyalı.

Maçtan sonra “Yarın MR çektireceğim bakalım sonuçlar nasıl olacak. Umarım ciddi bir problem yoktur da çim kort sezonuna yetişirim. Orada da çok sevdiğim turnuvalar var” dedi. Yetişme anam, yetişme git kızlarla yatlarda gez sen, bir elinde martini okyanusu izle. Zira kendisi şunları da dedi maçtan sonra:

“Önümde 8-9 senem var. Bu da 20 Grand Slam eder en azından. Burada elenmem sorun değil. Birine konsantre olurum mutlaka”

“Tamam, bir raket kırdım, ama benim için fazla büyütülecek bir şey değil. Benim için ne mi büyütülecek bir şey. Güzel soru. En azından üç raket kırıp, bunları seyirciye fırlatmak ve top ile birilerini vurmak”
Erkeklerden devam edelim. Geçen senenin finalisti Robin Söderling, Recouderc için çok güçlüydü. Sadece beş oyun verdiği müsabakayı rahat kazandı İsveçli. Bugün elenen tek seribaşı Gulbis’ti. Mikhail Youzhny, Albert Montanes ve Guillermo Garcia-Lopez rakiplerini üçer sette yenerken, Avustralya Açık yarı finalisti Marin Cilic bir set verdi.

Günün en çekişmeli maçı en yüksek numaralı ev sahibi raket Jo Wilfried Tsonga ile Alman Daniel Brands arasındaydı. Maçın üçüncü oyununda servis kıran 23 yaşındaki Alman raket daha bu oyundan çekişmeli bir maç izleteceğini kanıtladı bize. İlk sette servis kırma puanı da çevirerek 6-4 ile gülen Brands, sonraki iki seti kaybetti. Dördüncü sette müthiş bir tie-break performansı ile setlerde durumu eşitledi ve karar setine geçildi. Burada maç puanları da çevirmesine rağmen son oyunda yaptığı basit hataların kurbanı oldu. Biz de daha ilk günden böylesine bir müsabaka izlediğimiz için kendimizi şanslı addedebiliriz.

Tsonga’nın rakibi vatandaşı ve arkadaşı Josselin Ouanna oldu. Geçen sene burada Marat Safin’i beş sette geçerek üçüncü tura gören Fransız raket, Lukasz Kubot’u dört sette geçti. Genç yeteneklerden Thiemo de Bakker, ev sahibi raketlerden Olivier Patience’i turnuva dışına iterek Garzia-Lopez ile eşleşti ikinci turda. Roger Federer’in ikinci turdaki rakibi Alejandro Falla oldu. Kolombiyalı raket Janko Tipsarevic’i 6-1/6-2/6-3 ile geçti. Tipsy ölmüş, ağlayanı yok.

Kadınlarda son şampiyon Svetlana Kuznetsova açtı günü. Ve benim yine çok büyük umutlarla desteklediğim bir oyuncu hiçbir şey oynamadan ilk turda veda etti. Sorana Cirstea iyi başlamıştı maça. Kuzy’nin servisini kırarak ve kendi servislerine tutunarak 3-0 öne geçtiği müsabakada dokuz oyun üst üste kaybetti. İlk sette iki kez set puanı çeviren Romen raket üçüncü de Sveta’ya teslim oldu. İkinci sette ise ilk üç oyun yine Rus raketin hanesine yazıldı. Servis attığı ikinci setin ikinci oyununda 40-0 öne geçmesine rağmen buradan oyunu veren Sorana, 0-40!a getirdiği üçüncü oyunu da kaybetmeyi başardı. Paralel vuruşlarda çok dengesiz yakalanan ve topu dışarı vuran Cirstea toparlanamadı ve ikinci seti de 6-1 kaybetti. Geçen seneki mücadeleci ruhundan eser bile yoktu genç Romen raketin.


Kuznetsova böylece ikinci tura yükselerek Anastasia Myskina’dan sonra şampiyonluğunu korumaya çalışırken ilk turda elenen ikinci raket olmaktan da kurtuldu. Kuznetsova’nın yenilmesi de sürpriz olmazdı ama bugün çok daha büyük sürprizler yaşadık.

10 numaralı seribaşı Victoria Azarenka, Gisela Dulko tarafından toprağa gömüldü. Benim için bir başka “dark horse” da böylece vurulmuş oldu. Atları da vururlar di mi Lucescu? Belaruslu’nun winner üretmekte zorlandığı ilk sette vurduğu bütün toplar da ya fileye takılıp ya da dışarı çıkınca Dulko’nun pek kendini yormasına da gerek kalmadı. Dulko da bence bir underachiever. Yani yapabileceğinden azını başarmış bir isim. Var böyle birkaç isim daha Kirilenko olsun, Pennetta olsun... Hadi Azarenka tam bir dengesiz. Önde olduğu, kazanmasına ramak kalan maçları bile kaybedebilen bir isim. O yüzden Dulko gibi potansiyeli yüksek bir tenisçiye yenilmesini anlayışla karşılayabiliyorum.

Ama... Mükemmel bir toprak kort sezonu geçiren 20 numaralı seribaşı Maria Jose Martinez Sanchez’in Özbek kardeşimiz Akgul Amanmuradova, canım muradova’ya yenilmesinin rasyonel bir açıklaması olamaz. Ha dersen ki Şarap da ova, Cibulk da ova, ne diye Amanmurad ova olmasın. Eyvallah derim. Gördüğünüz üzere çok güvendiğim MJMS’in 6-2/6-4 ile yenilmesi bünyemde tahribata yol açtı. Nerede o droplar Maria? Nerede o slicelar Jose? Bu yenilgi ile bitse yine iyi. Erkek Letonyalı’dan kazık yediğimiz yetmedi bir de Letonyalı bir kızdan yedik. Anastasija Sevastova sanırım ilk Grand Slam ana tablosunu oynayan Johanna Larsson’a 6-2’lik iki set sonucu mağlup oldu. Güvendiğim dağlar şimdi bembeyaz.

Madrid şampiyonu Aravane Rezai sadece ilk setin üçüncü oyununda zorlandığı maçta Mısır asıllı Kanadalı Heidi El Tabakh’ı 6-1’lik iki set ile geçti, ikinci turda Angelique Kerber ile eşleşti. Kerber ise ilk turda geriden geldiği maçta fahri loser Anna Chakvetadze’yi mağlup etmeyi başardı.

Flavia Pennetta kazandı. Yihu! Britanyalı Anne Keothavong’u turnuva dışına itti İtalyan. Keothavong ise Twitter’dan ”En azından 4 oyun aldım” diyerek güldürdü. Hatırlayacağınız gibi geçen yıl Dinara Safina’dan oyun bile alamamıştı ilk turda. Maria Kirilenko, Nadia Petrova ve Dominika Cibulkova da kazanan diğer seribaşılar.2 numaralı seribaşı Venus Williams da bir kazaya uğramadan Patty Schnyder'i yendi ve turladı.

Günün Sonuçları:
[5] R Soderling (SWE) d L Recouderc (FRA) 60 62 63
[8] J Tsonga (FRA) d D Brands (GER) 46 63 62 67(2) 75
[10] M Cilic (CRO) d R Mello (BRA) 61 36 63 61
[11] M Youzhny (RUS) d M Przysiezny (POL) 61 60 64
J Benneteau (FRA) d [23] E Gulbis (LAT) 64 62 10 ret.
[29] A Montanes (ESP) d S Galvani (ITA) 63 63 63
[32] G Garcia-Lopez (ESP) d R Schuettler (GER) 75 64 62
J Ouanna (FRA) d L Kubot (POL) 76(5) 67(4) 62 64
T De Bakker (NED) d O Patience (FRA) 64 57 64 63
T Kamke (GER) d S Robert (FRA) 60 64 63
A Falla (COL) d J Tipsarevic (SRB) 61 62 63
M Chiudinelli (SUI) d S Devvarman (IND) 63 36 63 36 63
J Chela (ARG) vs R Sweeting (USA) 60 64 76(4)
F Fognini (ITA) d N Massu (CHI) 61 36 26 63 63
E Roger-Vasselin (FRA) d K Anderson (RSA) 16 46 63 76(4) 61
M Yani (USA) vs L Lacko (SVK) Tamamlanmadı

(2) V Williams (USA) d. P Schnyder (SUI) 63 63
(6) S Kuznetsova (RUS) d. S Cirstea (ROU) 63 61
G Dulko (ARG) d. (10) V Azarenka (BLR) 61 62(14)
F Pennetta (ITA) d. A Keothavong (GBR) 62 62
(15) A Rezai (FRA) d. (Q) H El Tabakh (CAN) 61 61
(19) N Petrova (RUS) d. (Q) Z Shuai (CHN) 60 63
A Amanmuradova (UZB) d. (20) MJ Martínez Sánchez (ESP) 62 64
(26) D Cibulkova (SVK) d. (Q) E Ivanova (RUS) 62 60
(30) M Kirilenko (RUS) d. K Sprem (CRO) 76(5) 64
A Petkovic (GER) d. E Vesnina (RUS) 46 61 64
A Szavay (HUN) d. (WC) S Foretz (FRA) 62 62
A Kerber (GER) d. A Chakvetadze (RUS) 57 76(2) 64
Y Meusburger (AUT) d. (WC) C Feuerstein (FRA) 76(4) 63
J Larsson (SWE) d. A Sevastova (LAT) 62 62
V Lepchenko (USA) d. (WC) C McHale (USA) 75 63
(Q) C Scheepers (RSA) d. (WC) M Johansson (FRA) 62 64

(Foto: Getty / AP / Reuters)

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP