28 Mayıs 2010 Cuma

gün sonu: rg 2010 - gün 5

İki gündür yağmur fena halde bozdu programı. 2007’den itibaren turnuvanın pazar günleri başlatılması bu açıdan iyi bir değişiklik. Program sıkışmıyor. Bugün de yarım kalan maçlar vardı Fransa Açık’ta.

Ancak 16.30’da başlayabildi seans ve başladığında zaten Rafa Nadal ve Serena Williams’ın maçları bir sonraki güne aktarılmıştı. Dünden kalan müsabakalarda Andy Murray, Juan Ignacio Chela2yı dört sette geçti. İlk turda Richard Gasquet’yi iki set geriden gelip mağlup etmeyi başaran Britanyalı, Chela’ya da bir set verdi tie-break ile. John Isner ilk mseti tie-break ile kaybettiği karşılaşmada Marco Chuidinelli’yi dört sette geçti. Tabiki bu setlerin üçün tie-break yine. Uzun çocuk toprağı gerçekten öğrenmek istiyor. Baghdatis de dün ilk seti kaybedenlerdendi. 1-1 iken yarıda kalan mücadelede bugün iki set daha kazandı Rum raket ve üçüncü tura yükseldi.

Dünün olaylı maçı Gael Monfils ile Fabio Fognini arasındaydı. Tarihin en geç biten müsabakalarından birinde iki set öne geçen ev sahibi Monfils daha sonra İtalyan rakete iki set vererek maçı zora sokmuş, son sette de 5-5 iken maç karanlık nedeni ile bugüne ertelenmişti. Bugün ıslıklar eşliğinde korta gelen Fognini oynanan altı oyunun dördünü haneisne yazdırarak son setten 9-7 galip ayrıldı ve Monfils’i turnuva dışına itti.

La Monf burada 2008’de yarı final oynamış, geçen sene de çeyrek final görmüş ancak ikisinde de Roger Federer’e yenilmişti. Bu sene yine bu sefer dördüncü turda İsviçreli ile eşleşme şansı vardı. Ancak daha önce elendi. Federer de rahatlamıştır tehlikeli bir rakipten kurtulduğu için.

Andy Roddick, Blaz Kavcic’i geçerken fazla zorlanmadı. Maçın sonlarına doğru Sloven raket oyundan düştü yorgunluk nedeni ile. Bu arada 1968’den bu yana hiçbir Sloven raket ilk turu geçememişti. Bu yıl iki tanesi ikinci tur gördü. Biri Kavcic diğeri ise Zemlja. Zemlja da bugün Teimuraz Gabashvili’ye üç sette boyun eğdi. Böylece tabloda Sloven kalmamış oldu.
Ljubicic-Fish ve Andujar-Bellucci müsabakaları bugünün erkekler tarafında yarım kalan maçları. Bellucci’nin ilk seti 6-1 kaybetmesi beni şaşırtmadı dersem yalan olur.

Ve kadınlar... Ana Ivanovic set alamadan ikinci turda veda etti. Ümitlerim vardı. Hayallerim vardı bu kızla ilgili. Yine çok kötü oynadı. Kleybanova da kötüydü ama daha az hata yapan taraf oldu. Graf’ın eski koçu bir şeyleri hareketlendirmişti. Final gördü uzun bir aradan sonra Ivanovic bu dönemde. Bu karşılaşmaya da iyi başlamıştı. Servis kırdı, 2-0’ı yakaladı ancak ardı gelmedi. Bundan sornaki 13 oyunun 12’sini Rus raket kazanınca üçüncü tura yükselmiş oldu. Maçtan sonra Ivanovic, “Kötü oynadığımı düşünmüyorum” ne kadar kendinde olmadığını da gösterdi bizlere. Top fırlatış yine kötüydü, forehandler yine yoktu. En büyük silahın da yoksa zaten kötü oynamamış sayılamazsın.

Bir diğer Sırp Jankovic ise Estonyalı Kanepi karşısında çok zor anlar yaşadı. Sarı elbisesi ile servis atarken büyük sorunlar yaşayan ve Fransızların ıslıklarına maruz kalan Jankovic ilk seti kazandı. İkinci sette ise iki yıl öncesinin çeyrek finalisti Kaia Kanepi fırtınası vardı. Çok etkili groundstrokelar ile puanları bulan Estonyalı bu seti kazanarak dengeyi sağladı. Son sette git geller vardı. Bir break öne geçti JJ, ardından KK bunu giderdi. Fakat bitirici yumruğu Sırp raket son oyunda servis kırarak vurdu ve üçüncü tura yükseldi.


Elenen en yüksek seribaşı Agnieszka Radwanska şimdiye kadar. Bir zamanalar İpek Şenoğlu’nun çiftler partneri olan Yaroslava Shvedova’ya iki sette yenilerek erkenden veda etmek zorunda kaldı Polonyalı raket. Avustralyalıların şovu da vardı bugün. Rodionova, Rus kökenli Ozi, 21 numaralı seribaşı Vera Zvonareva’yı iki sette mağlup etti. Herhangi bir bilgi bulamadım Rus raketin ağlayıp ağlamadığına dair. Diğer bir Ozi, Slovakya kökenli, Jarmila Groth, 40’lık Kimiko teyzeye hürmet göstermedi ve sadece üç oyun vererek üçüncü tura yükseldi. Bildiğiniz gibi Japon Kimiko Date-Krumm ilk turda Dinara Safina’yı eleyerek sükse yapmıştı. İki Avustralyalı raket birbiri ile eşleşti.

Bu arada Jarmila Groth ENKA ile anlaşmıştı. Bunun üzerine eşi ile birlikte Türk vatandaşlığına geçecek diye bir söylenti çıkmıştı. Bugün yalanladı bu söylentileri Groth. 

Günün Sonuçları:
[4] A Murray (GBR) d J Chela (ARG) 62 67(5) 63 62
[6] A Roddick (USA) d B Kavcic (SLO) 63 57 64 62
F Fognini (ITA) d [13] G Monfils (FRA) 26 46 75 64 97
[14] I Ljubicic (CRO) level with M Fish (USA) 62 67(8) - bad light suspends play
[17] J Isner (USA) d M Chuidinelli (SUI) 67(3) 76(3) 76(7) 64
P Andujar (ESP) level with [24] T Bellucci (BRA) 61 36 - bad light suspends play
[25] M Baghdatis (CYP) d M Granollers (ESP) 46 61 75 62
T Gabashvili (RUS) d G Zemlja (SLO) 63 61 61

(4) J Jankovic (SRB) d. (Q) K Kanepi (EST) 62 36 64
(5) E Dementieva (RUS) d. A Medina Garrigues (ESP) 62 76(3)
Y Shvedova (KAZ) d. (8) A Radwanska (POL) 75 63
(11) Li Na (CHN) d. (WC) S Cohen-Aloro (FRA) 62 62
(17) F Schiavone (ITA) d. (Q) S Ferguson (AUS) 62 62
(18) S Peer (ISR) d. (LL) B Mattek-Sands (USA) 36 60 61
A Rodionova (AUS) d. (21) V Zvonareva (RUS) 64 64
(28) A Kleybanova (RUS) d. A Ivanovic (SRB) 63 60
A Wozniak (CAN) d. (32) K Bondarenko (UKR) 64 61
(WC) J Groth (AUS) d. K Date Krumm (JPN) 60 63


(Foto: Getty/Reuters/AP)

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP